- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
cecko13
tag
Hello!
Segítsetek...
barátom szeretne digit fényképezőt venni magának a legjobbat amit 100k -ból ki lehet hozni...
mit ajánlotok?
általános felhasználásra... család, utazás... hobby -
perempe
addikt
válasz j.bravo #2957 üzenetére
Régi obi biztos akad, csak keresni kell.
Biztos jó az FZ sorozat is, de még az S7000-et, S20 Pro-t is ajánlanám. Az S7000 is jó választás lehet, most találkoztam olyan érdeklődővel (gépem eladása során), aki szerint kompaktban az S7000 az etalon. (Használt természetesen FZ-t.) Tökéletes ergonómia, manuális beállítások, vakupapucs. Felbontásban a legjobbak között van - itt most nem megapixelekre kell gondolni, hanem tényleges felbontásra. Szerencsével ki lehet fogni 60K körül az S7000-et.
[link]
[link]
[link]
[Szerkesztve]* Brahms: 4. szimfónia *
-
xcsab
aktív tag
abszolut nem ide tartozik BOCS az offert ... nem tud valaki egy iwiw meghivot kuldeni? nagyon fontos lenne. koszonom a segitsegetk (emailcimem: xcsaby89@yahoo.com)
Just do it!
-
sziwacs
csendes tag
Sziasztok!
Haladó amatőrnek tartom magam, Olymus c4000 és e-20 (ezek elég régiek) használata után vásárolnék vmit.
Amit figyelek mindenfelé: eos 350D, 400D; Olympus e-500, e-400, ezzel az ár intervallumot be is lőttem.
Nos van-e valaki akinek van ezekkel kapcsolatban esetleg összehasonlító tapasztalata, mert elég sok mindent olvastam pro&kontra, de olyat akinek már mind2 volt a kezében még egyet sem találtam a különböző fórumokban.
Annyi, hogy az olympushoz van egy külső vakum, fl-40 de nem feltétlenül ez alapján választanék a 2 típus közül.
Előre is köszi a válasz(oka)t -
Dare2Live
félisten
válasz sziwacs #2964 üzenetére
-1-dpreview
meg itt van egy amatőr teszt ő is canon vs olyn gondolkozott. [link]
azt még add hozzá, hogy olyhoz adják a legjobb minőségű kit ojektívet!
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Levi123
senior tag
Üdv!
Nekem Fuji A 350-es fényképezőm van, hobby célra nagyon jó és ajánlom mindenkinek.
5,2 MPixel. elég türhető...Levi
-
szaki1
tag
Helloztok!
Nikon-os összehasonlító teszteket hol lehet találni, valami ilyesmit mint a fenti Canon vs. Olympus? -
Dare2Live
félisten
kezdésnek mindig dpreview
d80ról nemrég érkezett mega fulos teszt hasonlítják is mindenhez.
xcsb: Lehet nemvolt nagyon hasznos az infó de legalább nem iwiw meghívós volt...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz perempe #2962 üzenetére
7000 mértéri meg 60Kért?
60Kért kapsz zsírúj 2év garival 5600ot vagy szintén zsírújan a610et.
btw 3-4mbs képeket hova lehet feldobni? Szükségem lenne kritikára....
(vagy nyomjam össze?)don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dorian
félisten
Max 50ezerig kategóriában (ajándék) a Pana LS 2-t néztem ki, szerintetek jó választás?
Ebben a kategóriában talán csak a Panákban van optikai stabi és az bizony jól tud jönni.
Egy FZ5-öt nyúzok már 2 éve és nagyon bejön...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ivjoe
tag
Ehhez mit szólsz: Canon PowerShot A530 [link]
Az optikai stabilizátor meg parasztvakítás, nem azt mondom, h semmire sem jó, de nem sokat ér. Főleg ebben a kategóriában + a leghhoszab zárideje 1/8 na ez meg egy vicc. :C Hasonlítsd ösze a kettőt, a canon fényévekkel jobb.
[Szerkesztve]http://lorem.hu
-
quantal
tag
Akár nagylátószögnél is jól jöhet a stabilizátor. 35mm-nél az 1/10-et is lazán ki lehet vele tartani, úgyhogy ebben a kategóriában sem hülyeség. Ráadásul ezek a gépek nagyon kicsik és könnyűek, úgyhogy nagyobb a bemozdulás esélye.
Én a pana ultrakompaktok közül az LZ5-öt választanám automata-kattingatósnak. Sajnos az egy picit drágább (~70k).
[link]''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
pitman
őstag
A stabilizátor minden tartományban és kategóriában használható, korántsem nevezném parasztvakításnak.
Az ultrakompaktok esetén a kis súly, többnyire gyenge fényerő kompenzálására, illetve az érzékenység alacsonan tartására jó megoldás lehet. Ha az alany mozog, akkor természetesen változhat a jelentősége. -
werttzui
addikt
Mit szóltok a fuji s5 pro-hoz?
PENTAX
-
ivjoe
tag
35mm-en a reeciprokszabály értelmében 1/35-ös záridőt lehet kitartani gond nélkül. Ha letámasztok, 1/10 is megvan szvsz. SZtem a stabilizált optika fölösleges ebben a kategriában, akkor már veszek egy állványt, sokkal többet ér, viszont helyet foglal. :C
+ Az A530-nak sokkal szbb és zajtalanabb képe van.http://lorem.hu
-
ivjoe
tag
És ezért megéri rosszab gépet venni? Csak a stabilizátor miatt? Nézd meg két gép adatlapját, a canon csúfosan elveri a panát. :C
http://lorem.hu
-
dirkdigler
csendes tag
nagyon kemény! 160 megapixeles über digicam:
[link] -
Dare2Live
félisten
Már kilett fejtve, hogy az optikai stabi nagyon nemfelesleges dolog ebben a kategóriában.
Értsd meg fogadd el. Ígyvan.
Ettől függetlenűl szerintem is jobb az 530. ha vanmég kis zsé esetleg A610 vagy Fuji f10 azok ennek az ár kategóriának a királyai. Esetleg kodak v570 ha must have a 23mmes obi és túlnagy/randa a canon/fuji.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
perempe
addikt
-
pitman
őstag
De akkor már le kell támasztani valahova (ha van hova). Amíg te alkalmas helyet keresel a támaszkodásra úgy, hogy a képkivágásod és tárgytávolságod ne változzon, addig a stabilizátoros kolléga vígan fotózik melletted. Azt se felejtsd el, hogy állványt sem vihet mindenhova magával az ember, sok helyre be sem engednek vele (múzeum), itt válik igazán fontossá, hogy ki milyen záridőket tud kézből megtartani.
-
j.bravo
addikt
válasz #27070592 #2982 üzenetére
A 4/3-tól még nem idegenkednék (a kompaktom/bridge-em is az volt, ugye), de az e-500-at nem volt jó kézbe venni, nagyon műanyag benyomást keltett. A 14-45 sajnos nem is olyan jó obi (a duplakitban adott tele már jó, meg a 14-54 is, de az horror árú).
Asszem ehelyett inkább d50.
De kösz hogy gondoltál rám! Még nem vettem... Talán holnap tudok rá időt szakítani.Whatever.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas fontolgatás után megrendeltem egy Fuji S5600-ast, ez lessz az első gépem!
Valaki tudna kűldeni nekem képeket ami ezzel készűlt?
XD kártyát milyet érdemes bele venni?
1500 MHA-os tölthető elemekkel hogy bírná?
[Szerkesztve] -
xcsab
aktív tag
-
Charlie Gordon
aktív tag
válasz Intruder A 6 #2991 üzenetére
Szia !
1500-as akksik helyett inkább 2400-2500 mAh-t javasolnék, ha tudsz 2600-2700-ast, az még jobb . Hogy mekkora xD-kártyát veszel, az attól függ elsősorban mennyit használod, sokat videozol-e, stb. 256-os vagy 512-es ''normál'' használat esetén elég. -
xcsab
aktív tag
válasz Charlie Gordon #2993 üzenetére
'Hogy mekkora xD-kártyát veszel, az attól függ elsősorban mennyit használod' ....
ez az akksikra is ervenyes .. ha nem hasznalja sokat akkor eleg az 1500 as akksi es a 256 os kartya. De azt is emlitette hogy az elso gepe lesz, vagyis meg nem tud(hat)ja, hogy mennyit fogja hasznalni.... vagy tevednekJust do it!
-
ivjoe
tag
válasz Dare2Live #2987 üzenetére
Nem tudom, de én eddig tökéletesen megvoltam stabilizátoros optika nélkül, egyszerűen sztem irreálisan megdobja az áérat, mondjuk én objektívben gondolkozok. + A stabilizált optika lágyabb képet is ad.
Ha viszont visszaolvasol, nem a stabilizált optika miatt szapultam a panát, az ettől függetlenül is szar, ezért meg nem éri meg, legalábbis nekem. :Chttp://lorem.hu
-
-
ivjoe
tag
válasz Intruder A 6 #2991 üzenetére
Van a vartának asszem 2000mAh-ás ceruza akksija. A lényeg, h 2 vagy 4 akksit 15 perc alatt feltölt, hátrány, h méregdrága a töltő. :C Persze csak saját akksikat tült, azok arányban nem drágák.
http://lorem.hu
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Multifunkciós/Színes/Fekete Lézernyomtatók garanciával, tonerral
- Ricoh Aficio SP C222SF színes lézer nyomtatő
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc, 15 ezer lap a tonerben
- Gyári és utángyártott TONEREK (DELL, HP, Samsung, Xerox, Kyocera)
- Canon Pixma IP7250 nyomtató hibásan eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest