Aktív témák
-
Hero's
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új gépet,csak nem tudom miet,mert még kezdő vagyok. Ajánlották a Fujifilm FinePix S5600-at(Kodak EasyShare P850 meg jó véleményeket olvastam) .Most még kezdő vagyok,de szeretnék komolyan foglakozni a témával és egy gyakorló gépre lenne szükségem.Leginkább tájfotókra,makró,sok zoomra,éjszakai fotózásra kellene.Nagyon megtetszettek azok a fotók amelyek 4 perces expo-val készültek(szeretném ha ilyesmit is tudna,de az csak a komolyabb gépek tudnak?).Lényeges az ár,a vásárlás nem fontos jelenleg ,talán az év végén tudnék várni vásárlással.Érdemes várni addig vagy nem igazán?
Válaszokat is előre köszönöm!Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat.Jelenleg semmim nincs.Max 100e szánok rá.Van 2100 Mah elemből 4 db+töltő.Memo nincs és 1 gb-at szeretnék.100-20(memo)-13000(állvány,nem tudom melyik a jó de többet nem nagyon áldoznék)-6000(táska)-65000(gép)
= -4000 Ft
Vagy
Fuji FinePix FinePix S5600 Zoom + ''30 az 1-ben'' kártyaolvasó USB 2.0 + xD Card Panorama 1 Gb memória kártya + V900 PC22 LR6(AA) töltõ + 4 NiMH LR6 (AA) (2500 mAh)akkumulátor + videó táska = 93442 Ft
Vagy
Fujifilm FinePix S5600
- XD Picture Card 512Mb(???)
- Soligor Camera Case Model 42, fekete-kék
- Energizer Compact töltő 4db 2500mAh
- Hama Star 41 állvány
=93000 Ft
De ez csak példa.Jelenleg nem fontos az állvány és a tok meg az elem.Csak a memoriakártya(szerintem),mert a többit később is be lehet szerezni apránként.
domedee
A válaszodra nem tudok mit mondani,mert még nagyon lémer vagyok.Azt se tudom mikor melyik ISO-t kell használni.Blende,F,ezek még nem világosak.Csak most kezdtem utánanézni a neten és tanulni.És mi maradt meg az elző gépemből.36-os 400-as Kodak film De leginkább év végén vásárolnék,mert karácsonykor is lehetne gyűjtögetni a gépre.Amúgy milyen gépre gondoltatok volna.Lehet akkor várok még és gyüjtök egy olyanraMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz domedee #1303 üzenetére
Köszi.A memoriát most találtam jó áron.Hála bandus-nak 1 gb Xd High-speed 16300 FT
A Canon-ról meg nem tudok semmit és nekem,azért kell a 10-es zoom(ha nem több )
''Bár már említették az F10-et, ha jól rémlik, nekem az volt vele a bajom, hogy kevés a manuális beállítások lehetősége. Ami később, ha belejössz, nagyon is jól tud majd jönni.''
Miért jó ez?Egyrészt komolyan szeretnék foglakozni és engem nem zavarna ha manuálisan kellene beállítani(ezt szeretném megtanulni),másrészt sokszor mondják,hogy nem jó az Auto beállítás,mert a gép nem találja meg a megfelelő beállítást.
A memo.Ha 2 év múlva vennék egy komoly gépet min.140e,akkor már tök mindegy egy 15e kártya.De az meg már szerintem kevés lenne(2gb kell már lassan).Meg el lehet adni 8-ért is De még azt sem tudom melyik gép felelne meg nekem Talán még várok év végéig,mert akkot többet is tudnák rá költeni és ha bejön egy jobb gép azt veszem meg,ha nem akkor olcsóbban megveszem a régit.Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz Dare2Live #1307 üzenetére
Képminőségre azért jobb a f10,de nem annyival(szerintem),és csak 3-os optikai zoom Árban ugyanott van és ehez is xd kell.Akumlátoros ami 500 képre elég De csak a géppel lehet feltölteni Ennél nem lehet állítani manuálisan a zársebességet,csak auto.Pedig egy komoly gépnél már ezt tudni kell.Meg számomra dslr elérhetetlen,meg odáig még nem gondolkodtam,de ki tudja.Tudom a S5600 vannak hibái,igazából nem is sietem el a dolgot hátha kijön valami jobb gép nála.
Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Nem beszélnek olyan hibáról amivel nem lehetne együtt élni.Gyenge EVF,nem szereti ha kevés a fény,nincs képstabilizátor,és zajos a kép(talán ez a legfontosabb).Abban meg teljesen igazad van,hogy új gépet zsákbamacska.De léteznek lelkes emberek akik szeretnék megvenni minnél előbb és talán majd ők mesélnek róla.
-
Hero's
csendes tag
Hátrányok
Magas ISO értéken zajos képek.
Hátrányok
- alacsony ISO mellett is elég sok képza
Ki nem találnátok honnét találtam a véleményt?Ugyanazon az oldalt ahonnan bandus beszúrta.Furáltam én is Ilyenekt írnak.De nekik van ilyen gépük és többen is írták.Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.Hát szernitem még várok fél évet.Majd elválik akkor.Ha lesz jó gép veszek ha nem,akkor is várok de max fél évet,nyáron már akarok fotózni(minden évben jobb gépek születnek ).Meg addig anyagilag gyűjtök.Amúgy csak dslr gépek tudnak 4 perces záridőt?És nem tudjátok,hogy hogy van ez a újonc,senior,őstag stb besorolás.Idő,hozzászólás alapján(Nem szeretnék mindenben újonc lenni )
-
Hero's
csendes tag
R1-en nincs lcd? Linket végignézegettem néhol S5600 leveri színekben a fz30-t,de amúgy simán jobb a fz.Macroban meg sokkal.Talán gyüjtögetek egy ilyenre
-
Hero's
csendes tag
Mitől függ egy kép részletessége (Digitális zoomra gondolok)Mert a felbontás az a képméret És nincs valakinek egy csúcskategoriás képminőségű képe? Köszi
-
Hero's
csendes tag
Retro11
''Nos a kép részletessége nagyban függ az obitól, és a géped szenzorától''
Ennek van mértékegysége?Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Láttam a topic elején a Panás képeket a DCR-2020 PRO obival?Mi is ez pontosan(szűrő,obi)?Mit jelent az obinál a 2,2x szorzó?
Ja és ha szeretnék egy nagyon jó Tele obit venni max:40-ért,melyik(ek) azok és milyen bridge gépre lehet felrakni?Fuji S-re lehet egyáltalán valéamit is feltenni?Vagy csak más gépekre?Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Szerintem sikerült egy újabb embert elgondolkodtatni Gondoltam megvárom míg befejezitek a témát,mert egyszerre ha több szálon megy a forum,úgy nem lehet nyomon követni igazából.Nem találtam összehasonlító tesztet a gépekről(képek).Most azért megnéztem harmadjára a topicot és megtaláltam S3 Is-t el is felejtettem
Akkor marad a Fz30 és a S9500.Valahogy mindig ide jutnak ki az emberek.
Ez a két gép közül variálok
Pár kérdés:Jó-e a manuális fokusz?Auto focus TTL(mit jelent)?
Fuji előnyök:-Kicsit nagyobb pixelszámok
-Jobb zajszűrés
-1/4000 s
-több kártyatípus
Panasonic előnyök:
-420 mm
-60 sec
-7 m(a vaku,asszem)
-sd/mmc(+32 mb sd )
-230 000 Lcd pixel ,2.0''
Árban ugyanott van 6000 Ft külömbség.képekben amit itt láttam[link]Az egyik ebben jobb,a másik abban.De talán a Fuji élethűbben adja vissza a színeket.Méretben ugyanazok.Talán az aksi még ami fontos.Igaz a Pana aksija előnyére vált,mert 5 s a vaku teljes feltőltése
Szívesen várok képeket,és indoklásokat,mert csak úgy lehet meggyőzni
Bocsánat a hosszú szövegért,de fogom két részre bontani.
Köszönettel:Hero'sMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz quantal #1596 üzenetére
Jobb zajszűrés nagyobb zajszűrés Én magam is a Panasonic felé hajlok.De a Pana 6000 Ft-al drágább.Akssi 5200 Ft.Nem vészes.Viszont milyen gyors memoria kell és mekkorát érdemes venni,2gb?
Valaki Panasonic makró képet tud küldeni?Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz domedee #1598 üzenetére
Csak írták a S9500-ról hogy az obi,nem a legjobb.''Ja és asszem s9500-nál nem stimmelnek a gyűrűk valamit nehezen lehet majd tekerni, ha jól hallottam!''Másik forumról.Ez igaz????
A záridő fontos szerintem,mert a 1/2000 szerintem kevés.Szín,néhol Fuji néhol Pana Valszeg nem az adatok fognak dönteniMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz quantal #1600 üzenetére
''Nekem pár hónapja van meg és nagyon megvagyok vele elégedve. Zajosság kiküszöbölhető 80-100 ISO-val, illetve ha kikapcsolod, az kézremegés kompenzállót, és NEM automatán fotózol.''
Extrémről van idézve.Mások is csak pozítivat mondanak.A 40-50 hozzászolásból csak kb:3 fikázta.De kb ugyaennyi fikázta a S9500-at,ha nem több.De azok csak offolni mentek fel.Tehát személyenként változik.Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz domedee #1606 üzenetére
''ISO 80, F11, 1/2000 kevés''Sajnos nem értek hozzá,de ha ezt mondjátok akkor valszeg a józan ész dönt,meg a pénztárca Lehet,hogy majd be kell mennem az egyik boltba és addig fogdosni az S9500-at míg meg nem szeretem És igen,sokkal többen mondják a 28mm hiányát.De ez is megoldható+előtéttel De erre már nem tudok majd költeni.
-
Hero's
csendes tag
Help me
Kölcsönkaptam egy Sony DSC-W70-es készüléket.
És homályos képeket csinál. Még most próbálom kézi módban,de mivel csak lelkes amatőr vagyok még nem igazán értek hozzá(de szerintem,úgy nem homályos a 2,5'' kijelzőn nézve,gépre töltöm jelenleg a képeket.)
Várom a tippeketMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Megnéztem a mások által készített képeket és leginkább rossz fényviszonyban és tánc,korcsolyázás közben készült képek az elmosodottak.De volt olyan is ami nappal készült és elmosodott.De az utóbbi szerintem a kézremegésnek tudható be.
Zárídőt nem lehet állítani,ISO meg 1000-ig megy és alsó tartományokban elég jól használható.Sajnos az éjszakai program csak ISO 1000 müködik.Mivel nőnek a kezében készültek a képek,és mivel nőé a gép,ő csak beállította a gépet éjszakaira és később viszont nem tetszett a kép a gépen.
KösziMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Köszi
Pár gond még akkor is van.Nőnek kellene ezt elmagyaráznom Zárídőt nem lehet állítani
Éjszaka persze hogy jobb vakuval,de a gép az éjszakai modót azt tekinti,hogy vaku nélkül fotózz ISO 1000-en.Hát akkor ez az opció hót fölösleg.
De egyszerű gép,annyira nem rossz.
Ha kell kép csinálok vele Még ma nálam van,talán estig
HeroMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz hdanesz #1728 üzenetére
Ha fényképezőgépet akarsz venni,azért fogsz mert szeretné képeket csinálni vele És ha már képeket csinálsz,akkor legyenek is jó képek De ezt nem mindig tudod elérni,mert általában az auto mód nem mindig a legjobb megoldás .Ekkor jön szóba a manuális mód.Eleinte csak álítasz össze-vissza és nem minden kép lesz jó.Talán le is csúsztál egy nagy eseményről De ha van időd és gyakorlod Akkor már előre tudod milyen beállítások kellenek és csak a gomb lenyomására vársz,így már nagyobb esély van jobb képet csinálni mint Auto-ban.
De ha nem is érted majd a Manuális beállításokat,akkor is ott van az Auto.De ha már az embernek van fényképezőgépe és minden alkalommal kicsit ismerkedik vele,akkor lassan már nem lesz kezdő belőle A bankkártya gépeken csak egy gombot kell nyomkodni azzal nemgazán fejlesztheted a tudásod
Hero
És az ára is a gyártási kölcségeket súrolja És most szerintem ez a legjobb gép,most.De ha bejön bármilyen másik gép,ha jobb is lenne nála,nem hiszem,hogy csak 70-be kerülne
[Szerkesztve]Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
válasz dpetiba #1934 üzenetére
Próbálnék segíteni,de sajna még én is kezdő vagyok(csak már 4x olvastam végig a topicot )
Márkaana(olyat szeretnék,per pillanat )Fuji,Canon,Kodak,Sony
De ezt ne vedd biztosra Fuji,Pana jó,de nem ebben az árkategoriában találod őket
De szerintem nézd meg ezt az oldalt itt lehet összehasonlítani egymás melett a gépeket(tulajdonság vagy akár fényképekkel tekintetével)[link]itt tuladonság szerint
[link] Itt meg a képeket hasonlíthatód össze(nagyon nehez találom meg ezt az oldalt,több 10 perc )
Nyaralás kártya.Nem tudom de a szupermaretekben vagy MM ilyen helyeken mindig van egy gép ahol memoriakártyát CD-re vagy kinyomtatásra lehetőséget ad.Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest