- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nagy Matrox topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kontron KTQM87/mITX hűtés módosítás (Socket G2)
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
bandus
veterán
Sziasztok!
első digitgép előtt állok, eddig egy Fuji S5600-as tűnt a befutónak, de megakadt a szemem egy nikon coolpix L101-en, ezek közül melyiket ajánlanátok?
[link]
Esetleg ha ilyen 60k körüli árkategóriában tudtok ajánlani másikat, azt is megköszönném"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
Hali!
Énis első digitgépem előtt állok (18.szülinapi ajándék ). Nekem nem is a gépek ára volt furcsa, hanem a még szükséges tartozékoké. Ugye ha a nikon-t választod, nemkell külön akkukat venned, viszonta a canon mellé erősen ajánlott. Nem olcsóak a memóriakártyák sem, a 256 megások 5-6k körül vannak. Esetleg még állvány, kameratáska..ezeket szvsz mindenképp kalkuláld bele az árba"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz erdey_a #1158 üzenetére
Énis döntöttem, végleg az s5600 mellett
Megnéztem élőben, tettszetős masina. kényelmes, nem találtam nehéznek, teccettek a gombok, a menü, jól egyben van. A részletekre, meg beállításokra majd rájövök.
Lesz hozzá egy Soligor Camera Case 42, Ansmann Pohot Cam III szett, 4db 2400 mAh-s akksival, plusz az 512-es xd kártya. Jövőhéten meg is rendelem"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz erdey_a #1160 üzenetére
Ismerőst is kérdeztem erről, de csak annyi róla a fogalmam, hogy erős fénynél jól jön , így nyaralásnál szükség lehet rá. Elmondanád, hogy pontosan mire is szolgál?meg edigitalon annyi van, hogy onnan egyedül tuti nem tudok választani Gondolkodom még egy gigás xd kártyán, csak 4k a különbség..
Ha itt nem fér már el, válaszolhatsz a kiegészítős topikban is"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
Nekem remélem még a héten megérkezik a fujim , szal én ezt ajánlanám..
..ha nem makróra, és videófelvételre kellene főleg. Sok negatív véleményt olvastam, hogy csak 10cm-es a makrója..video közben pedig nem lehet vele zoomolni, ha jól tudom..
viszont fényképezésre kiváló, ezért is választottam őt"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
Nekem is s5600-as lesz remélhetőleg
a makró viszonyítás kérdése, a z650-é 12cm, az olympusé viszont 3cm, és ez azért jelentős lehet. én annyira nem vagyok benne a témában, pár hete kezdtem el érdeklődni iránta, és ha a fuji makrója nem zavar, akkor sztem az jó választás lehet
de majd jönnek a tulajok is"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
Zajos képpel nem értek egyet, még nem hallottam/olvastam, hogy valaki erre panaszkodna a fujiknak ez kifejezetten erőssége szerintem.
''Szerencsére a Fuji már régóta élen jár a képzaj csökkentés hatékony alkalmazásában, így akár ISO 400 érzékenységnél is megfelelően zajmentes képeket kapunk (a kép részletgazdagságának csökkenése árán). ''
[link]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz pinnacle #1319 üzenetére
Hát, nemtudom milyen eladókkal/fotósokkal beszélhettél. Pl a 60-70k-s árkategóriában, szerintem nem találsz jobbat az s5600nál. eddig is ezen a véleményen voltam mostmeg már hogy van csak megerősíteni tudom , bár még friss, ha meg kitanulom tuti jó lesz
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
Magasabb árkategóriában nagyon megy a vita h a Pana FZ30 vagy a Fuji S9500..ha ezt a 2őt beírod itt a keresőbe, akkor elég sokmindent kidob , Retro11 nagyon dícséri a Fujit, ha jóltudom abban már képstabi is van
-
bandus
veterán
Így, hogy már gigás kártyát vettem, elgondolkoztam rajta, hogy lehet elég lett volna az 512-es. 5mp-ben normál tömörítéssel 819, fine-nal 412 képet tudok csinálni, 3mp-ben pedig már 1305-öt. Nemttudom elképzelni hol csinálnék ennyi képet, hogy közben ne tudjam lementeni valamire szal gondold át, és ha elég az 512es, máris többet költhetsz magára a gépre
-
bandus
veterán
válasz prosectura #1436 üzenetére
Esetleg ez a Canon? [link]
nem olvastam/hallottam még róla sok rosszat
Retro megelőzött
[Szerkesztve]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1471 üzenetére
Hát, szerintem inkább egy Canon Powershot A530, párezerrel drágább, vagy Nikon Coolpix 5600 kb ugyanazér az árért.
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1488 üzenetére
Nem tűnik rossz gépnek, de ezért az árért inkább az 5600-as vagy L3-as nikon. a gép hátrányai sztem: alacsony ISO értékek és az árához képest drága bele a memória.
-
bandus
veterán
válasz _Petya_ #1494 üzenetére
Hát, az sajna csak angol , viszont a kézikönyv nagyon pontosan, részletesen leírja, h mit hogyan kell csinálni. Ha hajlik rá a kedves vevő, sztem nemlenne gond, egy kis idő után biztos kiismerné magát rajta
[Szerkesztve]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1497 üzenetére
Igen, az ISO érték a ccd fényérzékenységét jelöli. Énsem vagyok még a ''végső nagy tudás'' (by csiga997 ) birtokában, de minél nagyobb a fényérzékenység, annál kevesebb fényre van szükség. Viszint az iso növelésével növekszik a képzaj is. [link]
A pana ls2 nemrossz gép, bár ez is csak 400as iso-t tud. Kevés a manuális beállítási lehetőség. Segítene ha megmondanád milyen célokra kellene elsősorban. Szerintem hobbyfotózásra, családi események megörökítésére ez is kiválóan alkalmas."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1527 üzenetére
A két gép nagyjából azonos tulajdonságokkal bír, a pana makrója asszem jobb. Én a nikon választanám, nemtudom megmondani miért, szimpatikusabb gyártó mint a pana (ezalól kivétel az fz30 ), főleg így az alsóbb kategóriákban.
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1530 üzenetére
Mindkét gép 3x-os optikai és 4x-es digitális zoommal rendelkezik, a nikon belső memóriája 23 mb, a panáé 14. dehát ezek nagyon kicsik, memóriakárya vásárlását nemlehet megúszni a nikonnak ráadásul van saját akkuja is.
myvip vizit megvolt"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
Nézegettem pár gépet, de ebben a kategóriában szinte csk LCD-s van, kivéve sonykat, szal jó választásnak tűnik a W30, a T5-nekem nem tettszik, olyan játék kinézete van. Viszont ha belefér a keretbe, akkor én inkább egy W50-t választanék: [link] bár a 2 gép nagyjából megegyezik, az 50esnek nagyobb az lcd-je, meg mégiscsak fekete (bár tuti van ezüstben is). Hátrány lehet a manuális beállítások hiánya. [link]
-
bandus
veterán
Igaz, tényleg ennyi a különbség..A sony tűnik a legjobbnak, a többi ilyen gépnek egyáltalán nincs EVF, csakhát a manuális beállítások hiánya.. ha ezek hiánya nagyon zavarna, akkor esetleg még a casio exilim z10, vagy z120 lehet alternatíva. viszont a sonyn ugye ott a Zeiss optika..
-
bandus
veterán
válasz Bence01 #1540 üzenetére
Ebben a kategóriában sztem a Fuji FinePix F10 a legjobb [link] , kicsit több beállítást enged mint a pana, bár nincs képstabi benne. 65k az ára, és ez mellé még kijön akár egy gigás kártya is. a méreteik kb megegyeznek.
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1542 üzenetére
Az lz3-nak 6x-os zoomja van az ls2-vel szemben, magasabb iso-t tud, meg a videot is 640*480-ban rögzíti. Viszont akkoris inkább a nikont. Egyik ismerősnek LZ-5-öse van, de nemigazán tettszenek a képei, én panát tuti nem vennék (ezalól kivétel az FZ20és 30 )
Zebu:hát igen, ezek azért már kicsit más kategóriába tartoznak"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz hdanesz #1728 üzenetére
Persze!én is full kezdőként választottam ezt a gépet, mostanra meg már egész tűrhető képeket tudok vele csinálni elolvasod a használati utasítást, meg ezeket [link] és 1-2 hét alatt belerázódsz . Persze az igazán jó fotókhoz azért idő kell.
-
bandus
veterán
válasz hdanesz #1748 üzenetére
Szvsz nem éri meg, a 650-es csak egy kicsit nagyobb kijelzővel rendelkezik, meg +1 megapixel. Ez sztem nem számít sokat, én alapból 3mp-ben fotózok. A 9ezerből pedig már gigás sd kártyát is tudsz venni bele.
-
bandus
veterán
válasz Noctlown #1754 üzenetére
Ahogy Somé is mondta, nem egy kategória a két gép. Milyen célra szeretnéd használni?Ha komlyabb terveid is vannak a fényképezéssel akkor mindenképp a kodak, ha csak ''kattintgatós'' gép kellene, akkor a canon, bár abból is inkább egy ps A530-ast.
-
bandus
veterán
Ha fontos a manuális beállítás, akkor az olympus a jó választás. A sony leghosszabb zárideje 1, az olympusé 15 másodperc...Ha nem állítgatnál, csak kattintgatnál, akkor a sonyval olcsóbban kijösz. Saját akksija van, ráadásul a memóriakari is olcsóbb bele. Ha szeretnél állítgatni is, akkor inkább a Canon A530-at ajánlanám. Ennek sztem egyetlen hátránya, a kisebb felbontású lcd.
-
bandus
veterán
Igen, azért igyekeztem hasonló árban találni mégegy alternatívát a canon személyében. A sony azért olcsóbb, mer van saját akksija, az oly-ba meg Ceruzaakkuk kellenek (bár nem rendelkezem olyan információval, ami kizárná azt, hogy Te még nem birtokolsz ily elmés szerkezetet ). Az oly-ba xd kártya kell, ami a legdrágább memóriakari ha jól tudom. És képstabi az olypus gépében nincsen (hozzáteszem: tudomásom szerint )
-
bandus
veterán
Te valószínűleg erre gondolsz: ''Filmfeldolgozás Digitális képstabilizátor. ''
Ez nem egyezik meg az optikai képstabilizátorral. A legtöbb fényképezőben van valamiféle védelem a beremegés ellen, de az alsóbb kategóriákban, csak a pana nyomatja ezerrel a képstabit. Sőt, még a Fuji s9500-ban sincsen, pedig az már 130k körül mozog.."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1892 üzenetére
Azalatt, h megnyomod az expozíciós gombot mit értesz? Amikor csak fókuszálsz vagy amikor már a képet készíted? Amúgy nemhiszem, hogy a vaku villanásáig eltellt időre lenne külön szakkifejezés
Tévedni emberi dolog. Mégis létezik
-
bandus
veterán
válasz laci6600GT #1895 üzenetére
Sztem függ a vaku villanása a záridőtől is. Vagy csak én gondolom így?
-
bandus
veterán
válasz Zoli bácsi #1912 üzenetére
Mily meglepő, sztem kb 60k-ért a fuji s5600 a legjobb
-
bandus
veterán
válasz dpetiba #1940 üzenetére
Érdekes felvetések..
1.: Pl: a Samsungnak, HP-nek, Casionak nem ez a fő profilja, nem is olyan jók a gépei. Másrészről a Panasonicnak sem ez a fő profilja, mégis jók a gépei, tehát sztem ez nem mérvadó, hogy melyik miket gyárt (noha nemrég még énis így gondoltam ).
2.:Az tény, hogy a memóriakarival meglehet rövidíteni az árat, de az olympusba szintén ''speckó'' kari kell (xD kártya, ilyen való a Fujikba és az Olyk-ba), ami kb azonos árba van a memory sticke-el."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz dpetiba #1952 üzenetére
Igaz itt s500-as nincs, de sztem nem sokban különbözhet a V50-től. Összehasonlító képek: [link]
Innen már el tudod dönteni sztem te is
mod: mégsem ugyanaz az optika (bár látszik ez a képeken is)..előtte kellett volna utánajárnom az ára is magasabb, 270$, és ez nálunk már csak drágább lehet..
Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco F6 5G - Turbó Rudi