- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
Ha gondolod feltolom nagyobban is, de hidd el egy ilyen géppel is élvezhető volt az 1600x1200as kép, az pedig mire nem elég? alapon nagyobb ugye, és még vágdosni is tudsz, és marad az 1600x1200. Nemtudom mire a nagy megapixel téma. .
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Soockit
aktív tag
Erről mi a véleményetek: Sony Cyber-shot DSC-W200?
-
andeee1327
csendes tag
válasz Szten Márs #6296 üzenetére
Csak fényképezni szeretnék vele,szép képeket csinálni.viszont fontos az is hogy a külseje is cuki,aranyos legyen...azért tetszenek a panasonic lumixok...
-
werttzui
addikt
válasz andeee1327 #6354 üzenetére
Lehet,hogy nem a legjobbak de ha mindenképp cukit akarsz ezekből válogass katt Lumixok közül ha mindenképp az kell akkor esetleg valamelyik TZ-s modellt válaszd pl katt
[ Szerkesztve ]
PENTAX
-
zozo2222
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából végig olvastam az egész topicot (a legjobb amit találtam!!), mert gépvásárlás előtt állok. Nekem paramétereire és árára (44.000.-) tetszik az S5700 (a két év gariról nem is beszélve). Láttam már S5800-at is nagykerben az sem tűnik rossznak.
Megnéztem Media-ban, több géppel együtt és használhatóságra, áttekinthetőségre is a legjobb volt ÁRKATEGÓRIÁJÁBAN.
Tehát ENNYI PÉNZÉRT szerintetek érdemes-e megvenni egy magamfajta teljesen kezdőnek? -
Szten Márs
nagyúr
válasz zozo2222 #6357 üzenetére
Biztos, hogy ezt a topicot olvastad végig?
Csak azért, mert az S5800-ról ezeket írtuk ebben a topicban:
"az S5800 viszont egy ipari hulladék", "Az S5500 jó gép volt, az S5600 tűrhető, az S5700 már nem igazán jó, az S5800 pedig hát no comment", "Az S5800 a nagyon rossz kategória." , "S5800-at kerüld", "az s5800-ba már rosszabb fajta érzékelőt raknak", "Nem ettől lesz igazán sz@r gép az S5800, hanem az körömpiszoknyi CCD-re rázsúfolt iszonyat mennyiségű pixeltől.", "Ez egy még jobban elszúrt S5700 valóban."Szóval ez mind ebben a topicban volt a Fuji S5800-ról, sőt mind a topic második felében.
Ezek után azt hiszem körvonalazódhat, hogy nem ajánljuk annyira. Az S5700 képminőségére jobb, mint az S5800, szolgáltatásaira, felépítés minőségére viszont ugyanolyan gagyi. Árkategóriájában kompaktok közül a Canon A570IS-t, UZ-k közül a Kodak Z612-est szoktuk ajánlani. Hozzáteszem, ezek sem hibátlan gépek, kiváltképp a Kodak UZ nem az, de a mai UZ felhozatalban nem nagyon lehet jobbat ajánlani, ennyi pénzért főleg.[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
Szten hozzászólását egészíteném ki.
Bár lehet csak elfogultságom miatt.
De a Sony DSC-H9 (vagy a kistesói) se rossz ha már UZ kategóriáról beszélünk... -
zozo2222
csendes tag
válasz Szten Márs #6358 üzenetére
Szten Márs!
Köszönöm a gyors válaszod, olvastam.
Most azért ajánlod a Z612-őt mert uakkora ccd-n kevesebb pixelpontot helyeztek el?
Esetleg van más oka is? Mondjuk nagyobb tudás, jobb kezelhetőség? -
Pangea
csendes tag
Sziasztok! Ha volt, elnézést: ha vennék egy Pentax K110D-t, arra rá lehetne rakni analóg objektíveket? Ha igen, jelentős minőségromlás nélkül is?
Köszönöm. -
Szten Márs
nagyúr
-
Pangea
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor lehet, hogy lesz beruházás. :-))
Sajnos jelenleg csak a K110D elérhető számora anyagilag. -
mimike
tag
Hali!
A kettő gép közül melyiket ajánljátok?
Panasonic TZ2
Canon powershot sx100isKöszi előre is!
-
ftc
nagyúr
Megjött Z812 gépem.... majd beszámolok
de elsőre imádom
-
Mercutio_
félisten
Ha valakinek belépőszintű dslr kell itt egy Nikon D40+kitobi+memóriakártya garival.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mimike
tag
válasz Szten Márs #6375 üzenetére
Egyik barátom macskákat tenyészt, főleg azokat szoktam fényképezni. Ezenkívűl családi ünnepek, nyaralások, ilyesmik. Ja meg szeretek felhőket fényképezni.
A régi gépünk egy Canon a300 volt, az nagyon jó képeket csinált. -
piqla
őstag
Sziasztok!
Harom szempontot sikerult osszeszednem, amely alapjan a topik cimeben feltett kerdesre szeretnek itt valaszt kapni: 1) bridge gep legyen 2) soksoksoksokszoros optikai zoomot tudjon 3) az automata uzemmodban a leheto legtobb esetben keszitsen jo fenykepet: akar kulteren, akar belteren, akar menekules kozben, satobbi.
Na jo, es ha mar ennyire akarjatok itt a negyedik: ne keruljon 1 millio forintba. Meg a tizedebe sem. Wehehehe.
Ps.: Sokat fenykepezek felhoket (tehat ne egjen be a kep) valamint a nagy zoom arra is kellene, hogy a 12 km magasan szalldogalo repulogepeket egesz kivehetoen le tudjam kapni. Gondolom ekkora zoomnal nem art mar stabilizator sem...
[ Szerkesztve ]
Szereted az állatokat?
-
Szten Márs
nagyúr
Panasonic FZ50. Bár a millió tizedénél valamivel többe kerül, de egész egyszerűen nem létezik más komoly bridge gép jelenleg, ami nagy tele véggel rendelkezik és ajánlani lehetne.
Illetve ftc kollega most vett Kodak Z812-őt, beszámol majd a tapasztalatairól vele, ha jónak találja azt még meg lehet fontolni. Esetleg kérdezz rá nála, mit gondol róla.
Esetleg ennek kistestvére a Kodak Z612. De azért egy FZ50 jelentősen komolyabb gép.[ Szerkesztve ]
-
ThufirHawat
senior tag
Láttátok az új Panasonic DMC L-10-et? Forgatható LiveView LCD!
Kár, hogy minden más paraméterében gyengécske.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Szten Márs
nagyúr
válasz ThufirHawat #6380 üzenetére
A kitobi fényereje főleg. Az L1 F/2,8 - 3,5-ös 14-50-ese helyett egy F/3,8 - 5,6-os elég durva visszaesés
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #6379 üzenetére
Koszi a gyors valaszt. Nos, a gep, khm, hat kicsit huzos, es azt hiszem, nekem picit felesleges is. En egy Olympus sp 550 uz-t neztem ki...
Azert ajanlottad a Panat, mert automata uzemmodban ennyire uberkiralyistencsaszar?Szereted az állatokat?
-
ThufirHawat
senior tag
válasz Szten Márs #6381 üzenetére
Más árfekvés, de veheted rá a nagyot is.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Szten Márs
nagyúr
Azért ajánlottam ezt, mert a mai, mondjuk ki, okádék képminőséget produkáló UZ bridgek mezőnyéből eléggé kiemelkedik a képminősége, ezen kívül is komolyabb gép a többinél pár nagyságrenddel, bár auto módban való kattintgatáshoz ez lényegtelen, valóban. SP550: Hááát... jobb mint egy FZ8, vagy S8000, vagy SP560. Talán. Leheletnyivel. Én biztos nem venném meg, még 20 ezer Ft-ért sem, de az én vagyok.
-
Pepe87
tag
Hi All!!!
Szeretnek egy szamomra megfelelo fenykepezogepet venni. Oszinten megmondva fogalmam sincs melyik lenne szamomra az idealis. Leginkabb csaladi fotokat ,tajkepeket ,epuletekrol ,helyekrol keszitenek fotokat. Eles es szep fotokat keszitsen meg akkor is ha egy mozgo dologrol van szo. Es szeretnem ha sajat aksija lenne ha van ilyen, nem tul nagy de a kicsiseg ne mennyen a tudas rovasara, sok fotot tudjon tarolni(ha van lehetoseg SD HC tamogatasra az tokeletes lenne) es tudjon videofelveteleket kesziteni jo minosegben. Az arat olyan 130 000ft kornyeken huznam meg. Remelem nem tul nagy kihivas.
A valaszotokat elore is koszonom!!!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #6384 üzenetére
Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy en jelenleg egy Fuji A820-al kattintgatok, es nekem tok jo... Talan ha nem egne be annyiszor az eg, ha nem kozvetlen arra fokuszalok, jobb lenne. Csak azert "cserelem" le, mert sokszor apam is szeretne hasznalni, amikor meg nalam van...
Szoval ennyire vagyok en profi fotos. A 18* zoom amugy parasztvakitas, vagy valoban mukodo dolog? Egyszeruen kivancsi vagyok ra, hogy az okadek kepminoseg mit jelent. Mert nagyon sok forumon olvasgatom az ilyen es ehhez hasonlo megjegyzeseket, gyakorlatilag barmelyik gepnel: erre linkelnek egy kepet, hogy "na, errol beszeltem" de en speciel semmi kivetnivalot nem latok azokban[ Szerkesztve ]
Szereted az állatokat?
-
Szten Márs
nagyúr
Ha semmi kivetnivalót nem látsz azokban, akkor hajrá, vedd meg. A nagy zoomátfogás elsősorban a geometriai és kromatikus abberációk növekedésével jár. Ezen kívül a túl kicsi elemi érzékelők, amik jellemzik ezeket a gépeket igen nagy zajt és beszűkült dinamikát vonnak maguk után, ugyanakkor az objektívek képtelenek megfelelni az érzékelők pontsűrűségének, szóval ezen felül még lágy, mosott lesz a kép, erre jön rá a mostanában igen divatos zajmosás mosottsága. Na kb ez az okádék kép. De ha példaképet akarsz: Panasonic FZ8 @ ISO200: [link]
Ha nem látod, hogy mi a baj vele, akkor válassz olyan gépet, ami leginkább tetszik fogásra, ergonómiára zoomátfogásra és persze árra.
Egyébként ha nem akarod, hogy beégjen az égbolt, akkor használj kis expókorrekciót, a gép által javasolt expóértékekhez képest expózz alul 2/3 vagy akár egy blendével. Ja igen, hogy akkor bebuknak a "tereptárgyak"? Na ehhez kéne a nagy dinamika, de ezt semmilyen kompakt gépen nem fogod megtalálni. Amit lehet tenni az ügy érdekében, hogy RAW-ba fotózol egy olyan géppel ami tudja a RAW-ot és utólag megpróbálod a legjobb egyensúlyt megtalálni a beégések/bebukások között. -
mimike
tag
válasz Szten Márs #6388 üzenetére
Hú ez a kép nagyon durva
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #6388 üzenetére
Ok, eloszor is most fogok egy szotarat es ertelmezem a valaszod
Szereted az állatokat?
-
Szten Márs
nagyúr
Hát első blikkre én is az SX100-ra szavazok. A mai felhozatalhoz képest tűrhető gép lett. Viszont a Panának van egy nagy előnye: a jobb nagylátószög. Magyarul nagylátó állásban nagyobb az a tájrész, amit be tud látni, be tud fogni egyszerre. Ha ez fontos, akkor meggondolandó a Pana.
-
Pepe87
tag
Fiuk tud valaki ajanlani gepet nekem???
Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2
-
priusz
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Egy barátomnak kellene egy kicsi kompakt készülék második gépnek.
A felhasználás: bulifotók készítése, tehát nem a minőség számítana hanem, hogy el tudja kapni a pillanatot
Sajnos a gépek leírásainál a rendelkezésre állási idő nem szokott szerepelni, ezért kérném a segítségeteket.
Az ár olyan 50-ig mehetne.
Előre is köszi az infókat!priusz
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
mimike
tag
válasz Szten Márs #6392 üzenetére
Aha, köszi. Nekem is az tetszik jobban, valahogy szebbek a színei. De ahogy nézem a képeket, annyira fura, a régi nem csinált ilyen elmosódottakat, mint ez.
-
Szten Márs
nagyúr
Huhh... hát ha a mérletkorlátot eltörlöd, akkor neked is Panasonic FZ50. Méretkorláttal együtt Canon S5 IS - főleg a videó felvétel minősége miatt, állítólag igen jó, sajnos én nem tudom, nem szoktam ezt figyelni egy gépnél. Ha még kapsz, akkor egy Fuji S9600 is remek választás lenne neked, de ott szintén a mérettel lennének bajok. Kis gépek közül, ha nem kell nagyon nagy zoom a Canon 5xx és 6xx sorozatot is érdemes szemügyre venni. Igazából mozgó témáról, meg éles képek, meg ilyesmi nem a kompakt kategória sajátja és 130 ezerből egy belépő tükörreflexes simán megvan, Canon EOS 350D, Nikon D40 és Pentak K100D super is. Csak ott ugye hiányzik a videófelvételi lehetőség és ezek a gépek sem férnek el éppen zsebben - cserébe milliószor jobb fényképeket készítenek, mint a kompaktok.
mimike:
Igen... sok megapixel kis helyen -> nagy zaj -> erős zajszűrés kell, hogy ezt leplezze -> mosott kép a végeredmény. Ezt látod. Ez a mai tendencia, ebbe az irányba "fejlődnek" a fényképezőgépek[ Szerkesztve ]
-
mimike
tag
válasz Szten Márs #6396 üzenetére
Kár. És esetleg kicsit régebbi Canon gépek kisebb zoommal? Azoknál is ilyen rossz a kép?
-
Pepe87
tag
válasz Szten Márs #6396 üzenetére
Koszonom a valaszod! A meretkorlat nem lenne annyira fontos ha a gep ju tudassal van felszerelve. Te melyiket favorizalod ezek kozul es miert?
-
golyani
őstag
halihó segítségeteke kérném. Karácsonyra szeretnék egy DSLR-t de nem tudok választani.
Az alábbi gépeket néztem:
Nikon D40, D40X
Canon 400D
Sony alpha 100
Pentax K10DMelyik lenne az ideális kezdő fotósnak? Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs