- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD FX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
péter007
senior tag
válasz Szten Márs #5553 üzenetére
ok kköszi most már ezt is tudom, mondtam hogy ne vágoma témát nagyon
de gondolom lehet kapni olyn obit is aminek nagyobb a zoomátfogása
vagy tévedek?
[link]
most nézem hogy tényleg van de ezeka cuccok nem olcsók[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz péter007 #5554 üzenetére
Persze, lehet kapni 18-200-as obit is. De vehetsz két obit is, mondjuk 17-70mm és 70-300mm. Persze 50/100e forint körül indul egy obi ára, szóval szépen el lehet itten szállni.
Enélkül én nem indulnék el semmilyen gépet sem venni. A második cikkben (első cikk végén a link) szó esik a gyújtótáv/zoom dologról is.
Egyébként egy Sony R1-en is elgondolkodnék a helyedben
A vér nem válik VAZZE!™
-
johnjohn
addikt
válasz péter007 #5554 üzenetére
Most veszel egy FZ 50-et 130- ért,egy év múlva "kinövöd" , bukik a mutatvány, a D 40-re meg veszel másik obit, amilyet szeretnél, és az előzőt eladod.Obit cserélni egy jó vázon,még mindíg egyszerűbb mint gépet, a D 40 pedig egy nagyon jól sikerült váz.Az ISO 200-as induló, meg a 6 Mpixel nem fog minőségben kívánnivalókat hagyni maga után, és még a Nikon kitobi is jó.
-
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #5557 üzenetére
Nyissunk egy topicot-" Hogyan térítsünk embereket DSLR hívőnek" -címmel
-
_seth_
veterán
válasz johnjohn #5559 üzenetére
Jó de legyen akkor egy olyan is amiben leírjátok, hogy pl 50e forintból hogyan lehet rövid időn belül pl 250e-t csinálni
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz johnjohn #5563 üzenetére
Hmm, mindjárt keresek neten egy képet, hogy milyet keress nekem, ha megfelel a képnek elveszem (50e ugyan ugrik de ennyit ad az egyetem ha házasodok szal eddig befektetésnek nem rossz). Utána már csak a digitgép árát kell összehozni
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
péter007
senior tag
huh
Egy kicsit lemaradtam a topiccal de köszi a válaszokat és az újabb teljes elbizonytalanítást.
Szóval ha megveszema d40-et akkor veszek vele egy viszonylag olcsó jól fejleszthető dslr vázat egy jó minőségű alap obival.
Eddig ez szép és jó de ha nagyobb zoomra vágyom(márpedig kell a nagyobb zoom) akkor vennem kell mellé nagyobb obit is ami szintén plusz pénz de jóval időtállóbb befektetés mint egy "csúcskompakt".
Eddig jó látom a helyzetet?Ha igen akkor mondjon nekem valaki egy olyan obit ami jó minőségű és legalább 10x-es zoomot elérhetek vele persze megfizethető áron
[ Szerkesztve ]
-
-
-
werttzui
addikt
válasz péter007 #5578 üzenetére
sehogy magában de megveszed kit-ben a d40-et 18 -55 mm-es obival ami max plussz 15-e ft és majd veszel később egy 55 -200 ast és cserélgeted őket a témának megfelelően haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Ez így már kb 11x es zoom de kompromisszum az,hogy cserélgetni kell az obikat
[ Szerkesztve ]
PENTAX
-
orbano
félisten
válasz péter007 #5569 üzenetére
és megmondod nekünk, miért olyan állatira fontos neked a 10x zoom? meg ugye az is fontos kérdés, hogy honnantól kezdve 10x-es? 10mm, 18mm, 28mm, 50mm? Mire kell? Mit akarsz fotózni? Vagy csak kitaláltad a katalógusokat és teszteket olvasva, hogy neked 10x zoom kell?
Jó minőségű, 10x átfogású optika nincs. A Canon 28-300-a fél millió forint, és az is csupa kompromisszum. De egy komolyabb fix (zoom nélküli) lencse is több százezer forint. Mit gondolsz miért?
Szerintem azért gondold át, hogy mi kell Neked. Nem árt, ha van egy kis rálátásod a dolgokra, és nem csak zoomokban, megapixelekben, meg ISO-ban gondolkodsz (ezt most ne szó szerint értsd).
Cikk(ek)et elolvastad amit linkeltem amúgy?
huhh itt közben visszaolvastam: olvasd el a cikket, és ne merészelj 100ezret vagy többet kiadni egy olyan dologért, amiről nem tudod, hogy hogyan működik. Fölösleges
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Ijk
nagyúr
válasz péter007 #5578 üzenetére
Lesz egy 18-55, és cserélgeted az 55-200-al, tehát szumma lesz 18-200 átfogásod.
Tényleg mit akarsz fotózni? Mert csak távcsőnek elég drága teléket venni.
Legtöbb embernek még a 18-55-ös átfogás is elég. Sőt megkockáztatom, hogy ebből 50%-ban a 18mm használják tájhoz, meg utazásnál, 40%-ban egyesek az 55-öt portréhoz.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
péter007
senior tag
pont azért kértem a segítségeteket hogy ténylegesen ne adjak ki többszázezret feleslegesen obikra
a helyzet az hogy én még tényleg nem láttam ilyen gépet pláne nem használtam
de ahogy olvasom sokan azt írtátok hogy bőven elég lenne az alap objektív is egy darabig pl. nyár vége és akkor majd ha nagyobbra vágyom akkor veszek egyetholnap sztem betérek egy fotóboltba és megkérdem van-e ilyen gépuk és kilehet-e próbálni hogy mégis lássam h. mit tud és mekkora valójában
arról tud valaki valami info-t hogy egy akkufeltöltéssel mennyi képet lehet készíteni vele?
[ Szerkesztve ]
-
péter007
senior tag
johnjohn, werttzui köszi most már nyugodt vagyok csak eleinte nemnagyon bíztam ezekbena gyári cuccokban
pl sony h9 150 katt után gémóver igaz ez más kategória de akkor is -
péter007
senior tag
válasz werttzui #5594 üzenetére
bruhahahahahahahaha
csak megtaláljam rajta a bekapcsológombot
egy rendes táska amibe ez kényelmesen elfér mennyibe fáj?nem akarok kiakaztani semkit de ha már átléptem a tükörreflexesek mezejére akkor megjegyezném hogy a canon 350d is ennyibe kerül
egy kérdés nikon vagy canon?[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz péter007 #5595 üzenetére
Na ha az alapoknál tartunk még egy alap dolgot el kell, hogy mondjak.
Ugye a kompakt gépeken úgy fotózol, hogy a hátsó LCD-n komponálsz. Drágább kompaktokon van egy kukucskalyuk felül, amibe ha belenézel, ott is lesz egy LCD (EVF álnéven), amin szintén lehet komponálni. DSLR-nél a hátsó LCD-t nem tudod komponálásra használni (ill csak a angyon drága modellekét), így maradt a felső kukucskalyuk, amibe belenézve azonban nem egy másik LCD-t látsz, azaz nem EVF van benne, hanem sokkal jobb minőségű, összehasonlíthatatlanul feelingesebb lencsén keresztüli, valódi, optika által odaképzett élőképet.
Csak azért mondtam ezt el, hoyg ne lepődj meg, ha nem megy az LCD-n való komponálás, láttam már olyat aki nagyon csodálkozott kézbe véve a DSLR-t hogy nem működik, nem jelent meg a kijelzőn a kép, nem tud komponálni. Ha tudtad eddig is, akkor elnézést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség