- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
A6xx ek Canonnál mindig az oco 60-70Ks kateória (persze nem megjelenés után 1héttenl) itt egy teszt [L]http://pixinfo.com/cikkek/canon_powershot_a650_is[/L] hát 60-70K ért ez majd elég jó lesz.
kár, hogy az FPS ennyire ratyi, ugye A610 még 3fpst bőven hozott és vakuja is elég jól bírta... megent sikerült egyik heylen javítani másik hlyen lerontani...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #5653 üzenetére
egyrészt mielött reagálsz legalább a specifikációit olvastnád el: 1/1.7" A6xxek meg ugye egyébként se nagyon voltak 1/1.7"el: nemtudom honnan vetted az 1/2.5"öt.
Másrészt azért a teszt Képzaj részébe is belenézhettél volna... és ha belenéztél add hozzá, hogy 12mp esetén a 2*2pixel->1pixelllel jó 1értékkel csökkenthető a zaj (oké ez szvsz: Az én tapasztalatom) és még mindig elegendő a felbontásunk 1920*1200as monitorra, 18*13as nyomatra.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #5655 üzenetére
és mennyi is egy zárcsere? Akkor megmár sokkal inkább rebates 400D. (vagy méginkább rebates 30D vagy méginkább Nikon, de ezt már letárgyaltuk Orbnoval ő 400Ds és canonos punktum. )
-
-
Dare2Live
félisten
300D és 400D közt azért elég sok difi van.
btw én nem hiszem létezik piacon olyan 300D amiben 2500expo lenne. és ugye elég ellenőrizhetetlen, maxha befáradtok camerához....
-
Szten Márs
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
go dpreview.com
Nekem ami csak hirtelen eszembe jut az a lényegesen jobb fokusz és a lényegesen jobb kijelző, gyorsabb működés, hosszabb sorozat, rgb hisztogram.... Ha husvétra megtudod lepni magad egy új obival akkor szvsz "mindenkép" reabtes 400D egyébként nemtudom.
mindenkép = Hamár "egyszer" veszel vázat akkor 30D/D80 sztem más kategória és nem annyval drágább. (De ezt már ugye letárgyaltuk.)
-
werttzui
addikt
-
Dare2Live
félisten
most kisbergics jutott eszembe aki megvette a D50et aztán észrevette, hogy nincs elöl rajta tárcsa és ez mennyire bosszantó. Aztán észrevette, hogy felső LCDn nincs világítás és ez mennyire bosszantó aztán....
és miután kölcsönadtam neki a D80am és fotózott vele aztmondta nekem: "D80 alatt nemszabad elkezdeni ha komolyan gondolod." (és maximálisan egyetértek vele.)
Megint enigma voltam.?
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz Dare2Live #5667 üzenetére
Csak kérdés, hogy nem feledteti-e velem ezeket az esetleges dolgokat egy jó obi. Meg inkább a technikai gondok érdekelnek, mintsem az ergonómiaiak, amik megszokhatók. Fene se tudja, hétfőn kipróbálok egy 300D-t, remélhetőleg egy 400D-t is, megnézem a 40D-t, csak hogy csorgathassam a nyálam, püncörgök kicsit a 30D-vel, aztán meglássuk
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Dare2Live #5669 üzenetére
ugy 300k
de nagyjából 150ezret tudok most gépre költeni, ebből pont kijönne egy 400D (nettóban, rebate-tel) plusz egy 50 fix. vagy 60ért egy 300D, plusz 110-120 környékén egy 70-200 (ennyit még rádobnék).
Esetleg egy 30D váz...
(Kitobi már adott)A vér nem válik VAZZE!™
-
MC Pite
veterán
válasz Szten Márs #5638 üzenetére
Pontosítanék. Tavalyi fw-ekre volt jellmező, azért is nem írtam, akkor volt amikor néh ameghülyült a zajszűrés 100as isonál is, és 1-1 bunda vagy bokor úgy nézett ki mint egy 9mpixeles kompakton .
300 vs 420 ill 28 vs 35mmnél egyértelműen többet nyom latba szvsz utóbbi, ugyanis a dif ~ ua, de jobban használható az hogy le tudod azt fényképezni amit látsz, és nem szenvedsz mint egy kiskompakttal hoyg nem tudod visszaadni, mindamellett hogy ha picikét komolyabban kezd az ember kattingatásnál fotózni ott is nagyon jjól használható a nagylátó.
Szűrőkompatibilitást ne felejtsük ki, polár (nd, uv) szűrő musthave kaetegória, 1× kell kipróbálni, és 3xxx-4xxx ért kapn már hozzá.
Képstabiról annyit hogy mindkét gépnél kell 1.-2 hét mire megszokod, ekkor abszolút remegő kezű kedvesem is csinált legalább olyan képeket a fujival mint a canonnnal, és utálom mikor az ember kidob sok-sok tizest, és rögtön el is vágja magát attól hogy kicsit beletanulhasson a point and shot fotózásnál jobban.
_Nekem_ nem hiányzott az a stabi ami az S3ban volt, amennyit segít annyival kevesebb jut egy fényérzékelő pixelre, és ugya a cmosos stabi pont a zoomtartomány második felében kvázi hatástalan.
Ha vkit annyira érdekel 1 hetes S3IS és 2 hónapos 6500 tapasztalatimat összehasonlítva leírom; de fél oldal rizsa helyett egyértelmű fuji. Ééés S3IS-t akartam eredetileg venni én is! . Akinek ajánlani tudnám inkább az S3IS-t, annak nem ezt, hanem egy fele ennyibe kerülő kompaktot ajánlanék, mert annak tök fölösleges ekkora váz.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
300Dnek egy nagy előnye és egy nagy hátránya van.
Fw frissítéssel 10D-t csinálhatsz belőle, és ez igen örvendetes.
A mechanikája a leggyengébb a tükrösök között, rekesz és tükörfelcsapás nagyon nem tartós, és azt a 60ezret könnyen ráádolhaztod megint a gépre. Your Choice.
(Én K100D-vel szemeztem, aztán egy Sony Alphát 2 napig használva rájöttem hogy amire nekem kell a gép, arra jobban járok _én_ egy 9600al, bővíthetőség és kezelhetőség lazán van olyan mint a belépő tükrösöknek, de én 3 ojjektív alatt nem úsznám meg. Oké hogy vannak olyan 70-200 amik makróznak, de a telefonom (10cm) 2 méterről fér bele. Ez persze néha jó, de **ra nem lehet hagyományos makrózást fényképezni vele. A nagylátós/kitobija meg gyk alkalmatlana makróra a baromi nagy tárgytáv miatt, közgyűrű meg megint horror. Jah, és a Sony sem csinált olyan képeket hogy hű; rosszabb fényviszonyok között kevésbé volt ugyan zajos, de kb olyan mint amikor én 400as ISOval lövök, Sony képei meg mintha az enyémmel 200-100ason löttem volna, képtől függően. Kereső az állat volt, meg a varázs hogy DSLR, aztán 9600nál pár dolgog rosszabb helyen, és képek alig jobbacskák, dof ami kisebb, de amennyivel az ritkán plusz. (Így is makróztam úyg békát hogy monitoron láttam hogy szeme éles de orra meg feje búbja már nem , persze újralőni már nem tudtam. Tom, sonyn van mélységélesség ellenőrő, de ennyire pontosan úgysem látszik...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
orbano
félisten
válasz MC Pite #5672 üzenetére
Az mit takar, hogy 10D-t csinálok belőle? Milyen opciók jönnek elő?
Bridge biztosan nem játszik. Az meg nem az összes DSLR-t minősíti, hogy a Sony nem tud rendes érzékelőt gyártani
a mechanika cseréje a 300D-ben mi pénz pontosan? Én azért 60-nál kevesebbre emlékszem
A vér nem válik VAZZE!™
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olcsó kis kompakt gépet, egy áruházlánc akciós újságában láttam a Nikon L10-et 20k-ért, ez az árkategória nekem teljesen megfelelne. Olvasgattam teszteket, nekem tetszene, bár nem annyira értek ezekhez.
Nektek mi a vélemyényetek róla? Van vkinek ilyen?
A video felvétel érdekelne, hanggal tud rögzíteni? Mert eléggé ellentmondók a leírások, a nikon honlapján azt írják, hogy tudja de valahol azt láttam, hogy nem.
Köszi előre is! -
Szten Márs
nagyúr
válasz MC Pite #5671 üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy S3 IS-ed volt és valamiért azt hiszed, hogy CMOS stabi van benne az nekem elég fura
Ezzel két baj van: az S3 IS-ben nincs CMOS Az érzékelője CCD, ezen kívül nem az érzékelő eltolásán alapuló stabi van benne, hanem lencsetag eltolásán alapuló.
Nekem is a nagylátó számítana jobban, persze. Ettől függetlenül van akinek nem. Ezt mindenki eldönti magában. A többit leírtam fentebb.
Jahh majd kifelejtettem: S3-hoz is rakható szűrő, adaptertubus kell hozzá, és ugyanúgy mehet a szűrők felhelyezése.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Szten Márs #5675 üzenetére
Öhm, úgy emékeztem hogy érzékelő mozgatásos stabi van benne . Nem egyém volt, csak 1 hétre megkaptam.
Adapterbussszal nem olyan olcsó már a szűrőzés, az meg a kisebb kompaktokra is van, persze.orbano: Hogy pontosan mikkel tud többet a 300Dnél a 10D azt már fejből nem tudom, de googlizz rá, pár hasznos cucc (nekem az lett volna), azt tudom.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Dare2Live
félisten
-
Smogus
őstag
Én nem értek hozzá, mármint így a digit gépekehz, de nem vennék 300D-t
A magyarázat: normális gépet kell venni, és a 300D nem egy analóg csoda, ami kibír akár 50 évet is, inkább max 5-6 évetHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Dare2Live
félisten
Nem vicceltem.
[link]
netto 173 2teljesen jó obival. 55-200 ugye az új fajta azaz éles és VRes.Erre még amikor meglesz a +pénz ráraksz egy Sb600/800at mert jó vaku az must have és kész. Teljes a szet, korrekt obikkal, kitünő vakuval.
De ha nálad vaku nem must have (ami szvsz kizárt) akkor egy szimpla D40kit első körben + 70-300vr is bőven kijön 300Kbol ha nincs fa. Söt talán még 1 80-200 2.8is ami élességben és fényerőben sem egy 70-200L F4 kategória.
Egyébként akár Nikon, akár Canon a fix 50es szvsz teljesen fölös dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Smogus
őstag
Hát nem tudom, én biztos nem ölnék pénzt egy 300D-be
akkor már tényleg inkább egy D40
Vagy rögtön 400D, már elég régóta vagy itt, és te is tudod, hogy feljebb fogsz lépni, ha lesz rá keret hogy jobb gépet vegyél.
Ez egy ilyen hobbyJa 50-es fix pedig kell, az már digin olyan 80mm körül van az meg rohadt jó portréra
[ Szerkesztve ]
Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Dare2Live #5691 üzenetére
Kicsit sem bizonytalanítana el egy K100D rendszer építésének lehetősége?
Amúgy ma lövöldöztem egy D40-el kicsit. Láttam már leírva, hogy halk, mind a tükör hangja, mind az obi, hisz AF-S, de meglepett, hogy valóban mennyire baromi halk, 350D-hez meg annak kitobijához képest is. És kézre áll nekem, nagyon. Összességében sokkal jobban tetszik ez a gép, mint ahogy a papíron leírt paramétereiből gondoltam volna. -
orbano
félisten
köszi a tanácsokat: Canonról eltéríthetelen vagyok. Egyszer a fíling miatt (ahogy DTominak is írtam, ez a hobbi-faktor), másodszor mert az obikínálatban jelenleg úgy érzem itt jobban megtaláltam a nekem valókat, haradszor pedig a barátom, akivel feltehetőleg sokat fogok majd fotózni, szintén canonos.
Ezen a 300D vs. 400D dolgon pedig még agyalok. Lényegében 40e +/-ról beszélünk... fene se tudja, majd kézbe fogom mindkettőt és döntök...
Ja és 50-es fixet alap, hogy veszek, anélkül ki sem jövök az üzletből... 20e forint... na nehogymá' ne!
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
telex
csendes tag
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok , gépvásárlás előtt állok a két kiszemelt OLYMPUS SP 560 illetve
SONY DSC-H9 között vacilálok (esetleg ezek kistestvérei 550 ill H7-es mivel a különbségek nem egetverőek ) abszolute nem vagyok profi kompaktról váltanék feljebb a felhasználási cél
természetben való fotózás illetve makró . Amennyiben lenne valamelyikötöknék érdemi véleménye a kiszemelt tipusokkal kapcsolatban (igen/nem) vonalon , azt megköszönönném.
-
adik
őstag
válasz Szten Márs #5692 üzenetére
Kicsit sem bizonytalanítana el egy K100D rendszer építésének lehetősége?
Jah, nagyon pofás kis gép! Nekem tetszik is, jobban, mint a d40. A d40 keresője nekem nagyon katasztrófális, meg az obikkal is nagyon moslékos a helyzet, amúgy nem lenne rossz gép. Meg amióta lítium aksim van, ceruza-elemekért sírok...
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Szten Márs
nagyúr
Hát nem tudom én belenéztem a D40 keresőjébe, majd a K100D keresőjébe még anno, úgy hogy egymás mellett voltak az edigitalban... közvetlen egymás után, többször. És egy kicsit sem volt roszabb a D40 keresője. Adatra: D40: 0,8 nagyítás, K100D: 0,85 nagyítás. Minimálisan érezni talán. Világosság: A D40-é legalább olyan világos. Elég sokat használtam EOS 350D-t. Na annak katasztrófális a keresője. Egy D40-é nem igazán emlegethető vele egy lapon. Szerintem próbáld ki még egyszer azt a keresőt, ha jól tudom úgyis ilyesmi boltban dolgozol, szóval van rá lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
-
adik
őstag
Sony, egyértelműen.
Az olynak irgalmatlanul pocsék az optikája. Biztos, hogy kell a 15-18x zoom? Sajnos eléggé ki lett herélve az ultrazoom kategória, de kb ugyanennyiért lehet kapni Canon S* is-t. Az nem gyere be? Képminőségben igencsak veri a mási kettőt, egyedül nagylátója marad el azokétól (35mm). (A pár hónapja nálam járt Samsung pro815-öt pedig kezdem egyre többre értékelni )Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz Szten Márs #5696 üzenetére
igazad van, megint az eoséval kevertem
de az obi-kompatibilitást fenntartom. A legelérhetőbb árú telék, pláne, amik megmaradtak a filmes duplakit f65 - f80 időből, azok nem autófókuszálnak a d40-en.Kettő, csipkebokor vessző!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)