- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
infectedmann
őstag
Egy barátom ajánlásával aki böngészi a fórumot ezt a gépet választottam:
Canon Digital IXUS 950 IS
Tökéletes lesz nekem. Kompakt géphez képest elég sokat tud úgyhogy az árát simán megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz infectedmann #5902 üzenetére
Vegyél egy Canon Powershot A570 IS-t.
Talán nem néz ki annyira burzsuj fényképezőnek, de semmivel nem roszabb mint amit te néztél ki, ellenben jóval olcsóbb és sok paraméterben konkrétan jobb. Pl: záridő tartomány, nagylátón a fényerő, elemi pixelek mérete. -
orbano
félisten
stabi nélkül is. tehát a képstabi hatása nem romlik. sőt, javul, nagyobb gyújtótávon tudtommal joban működik a képstabi, mivel a kamera rezgését ellensúlyozza, ami így nem skálázódik fel annyira a gyújtótáv okozta nagyobb "kilengéssel", így arányaiban javul a képstabi hatásfoka.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
infectedmann
őstag
válasz Szten Márs #5903 üzenetére
Canon PowerShot A720 IS ? (:
-
Szten Márs
nagyúr
válasz infectedmann #5909 üzenetére
Jobb teléje van mint az 570 IS-nek vagy az IXUS 950 IS-nek (140mm helyett 210mm). Ha ez kell, akkor jó választás. Ha nem kell, akkor maradj az 570 IS, nél, mivel a 720 IS ugyanakkora elemi érzékelőkkel rendelkezik mint a 950 IS, és ugyanakkora fényerővel is nagylátón, azaz mindkettőben roszabb az 570 IS-nél. Igaz a fényerő különbség nem túl nagy, de azért mégis ott van.
-
infectedmann
őstag
válasz Szten Márs #5910 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy ha sokat szeretnék fényképezni meg videózni gyenge fényviszonyok között akkor az A570 IS jobban megérné?
Mondjuk képet többet csinálnék mint videót. -
Szten Márs
nagyúr
válasz infectedmann #5911 üzenetére
Valamivel jobb zajszintre lehet számítani az 570 esetében és hajszálnyival jobb a fényereje, de csak nagylátón. Ha nagylátón fotózol, akkor igen, jobb képekre számíthatsz. Ellenben amit nem tudok, az az, hogy a két gép hogy vesz fel videót, milyen minőségben, milyen hosszan, stb... ennek érdemes lenne utánanézni vásárlás előtt.
-
infectedmann
őstag
Videókat ahogy néztem a Canon gépek jól vesznek fel és 4GB -os videót is lehet felvenni akár.
Hang az mindegyiknél amit néztem jó. (Google Video rulz)
Amúgy ez az A széria kicsit nagyobbnak tűnik mint az Ixus gépek.
Farmer zsebben elférne pl.?
Ha egy telefon meg egy doboz cigi + öngyújtó elfér talán ez is elférneAmúgy ez a nagy látószög story, hogy is van? Ahhoz nem kell külön objektív? Szorri, de azért annyira nem vágom a témát
-
Szten Márs
nagyúr
válasz infectedmann #5913 üzenetére
Hát, ha külön objektív kéne, akkor érdekes lenne a történet, mert ezeken a gépeken nem cserélhető az objektív.
Adott mondjuk egy táj, ennek minnél nagyobb részét, minnél szélesebb szeletét be tudja fogni a fényképezőgép és meg tudja örökíteni egyetlen expóval, annál nagyobb a látószöge, minnél kisebb szeletét tudja befogni (ezáltal minnél távolabbi dolgokat behozni a képbe) annál nagyobb a teléje. Kb.
A témáról bővebben és érhetőbben:
[link]A méretet legjobb, ha kipróbálod, elmész egy Saturnba, MM-ba, Edigitalba és megnézheted, h tulképp mekkora gépekről is van szó.
-
infectedmann
őstag
válasz Szten Márs #5914 üzenetére
Vágesz. (:
Amúgy EDigital -ban akarom venni a gépet. Szimpibb mint fukar meg a MM.
Amúgy asszem a végleges döntést ott helyben fogom megnézni ahogy látom a gépeket élőben.Hát akkor IXUS 950 IS - A720 IS - A570 IS
Három a magyar igazság
No majd szombat du. kiderül melyik lesz a végleges. -
sulep
senior tag
-
-
orbano
félisten
-
sulep
senior tag
válasz Szten Márs #5919 üzenetére
Köszi. Igen ma jött meg a gép. 90-ért vettem meg rendeltem ma hozzá egy 2GB-os karit. Még nemigen volt alkalmam nagyon megnézni mit tud, de 1-2 képet csettegtettem és jobb képeket csinál mint a régi pana TZ1-em. Igaz 2* annyiba is kerül.
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok!
DSLR gépvásárlás előtt állok, mindenképp belépő szinten gondolkodom.
Szerintetek melyiket válasszam?
Canon EOS 350D kitobival, vagy Pentax K100D Super kitobival? Most hasonló árban be tudnám szerezni mindegyiket. Egyébként én a Pentax felé húzok... -
Szten Márs
nagyúr
Még van egy harmadik versenyző: Nikon D40.
Szempontok:
Ergonómia:
Fogás szubjektív, mindenesetre az bizonyos, hogy az EOS 350D-jé a legroszabb a három közül, a D40 és a K100D egyénfüggő inkább. Keresőméret: A Canoné egy kis lyuk, elég rosszul használható kereső. A Nikoné nagyobb, világosabb, míg a Pentaxé a legnagyobb a három közül. Váz felépítése: Canoné kopogós műanyag, ordít, hgoy olcsó vagyok, D40-é szintén full műanyag, de igényesebb érzetet kellt, K100D fémvázra épülő műanyag, szóval igényesebb, komolyabb megoldás. Ezen kívül a K100D-n található felső státusz LCD, ezt a Nikonról és a Canonról kispórolták.
Szenzor:
A Canon a tőle elvárható jó minőségű, magas ISO-kon is jól használható CMOS érzékelőjét használja, a másik két gép a Sony CCD-jét. Valójában a K100D és a D40 is igen jól használható magas ISO-n, így annyira nem jön ki a Canon előnye, mint ahogy várható lenne, szvsz a szenzor minőségével egyik gépnél sem lesz bajod.
Szolgáltatások:
A K100D-jé a legbővebb mindenképpen. A Canonnál a spotmérés hiánya a hendikepp, a Nikonnál a 3 fókuszmező, valamint az MLU hiánya. A Pentax ezen kívül CCD eltoláson alapuló képstabit is kínál. Cserébe ugye nincsenek stabilizált optikák. A stabilizált optika mindenképpen sokkal jobb hatásfokú, mint a CCD stabi, viszont a CCD stabi ugye minden felszerelt objektívnél jelen van.
Objektívek:
A Canonra és a Nikonra összehasonlíthatatlanul több új objektív kapható. Kis szépséghiba, hog a Nikon D40 ezek közül csak az AF-S-es Nikon valamint HSM-es Sigma objektívekkel megy autofókusszal a többivel csak manuálfókuszod lesz. A Pentax a használt objektívek terén lehet előnyben: minden valaha kiadott K bajonettes objektív minden funkcióval megy vele. A kitobikról: Optikai minőségre a Canoné messze a leggyengébb, a Pentaxé a legjobb. Ezen kívül a Pentaxé az egyetlen, ami külön dedikált fókuszgyűrűt kapott. A Nikoné viszont AF-S-es, azaz ultrahangos élességállítású, ami nagyon halk, pontos élességállítást biztosít.
Egyebek:
A Pentax igencsak hajlamos a hotpixelesedésre, éjszakai felvételekhez nem a best buy. A Nikon baromi halk, mind tükörhang tekintetében, mind élességállítás tekintetében, ha számít a halk működés, akkor ő jó vétel lehet.Asszem kb így ennyi hirtelen ami eszembe jut.
-
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #5928 üzenetére
És valamivel drágábban a Nikon D 40 X, 10 Mpixel, és ISO 100 kivitelben, lehet,hogy megéri a többletköltséget, megkapta a D 80 képérzékelőjét és egy újabb zárszerkezetet a D 40 hez képest.Próbáltam a gépet. elég jó.
-
Bocsek
aktív tag
válasz Szten Márs #5928 üzenetére
Kösz az infókat. Fogásról annyit, hogy elég nagy a kezem (tenyerem). Nikon D40-et is nézegettem, bár azt jelenleg 10ezer forinttal drágábban láttam mint a másik két gépet. Részemről Pentax mellett szól még az hogy SD/SDHC memóriákat kezel, valamint AA aksikkal (is?) működik. Igen sajnos a Pentax eléggé hotpixelesedik, ráadásul én sok képet csinálnék sötétben, bár elég jól értek photoshop-hoz, szóval az nem annyira gáz talán.
Szerintem Pentax lesz belőle, mégpedig a Pixmania-tól.
[link]
Vagy esetleg tudtok ajánlani valami boltot fehérváron vagy pesten ahol hasonló áron be tudnám szerezni? -
tbs
addikt
Szten Pentaxos megjegyzéseihez annyit fűznék hozzá, hogy nem csak K-s obikkal megy minden funkció, hanem mindennel, amit ráteszel. A lyukas vázsapkától kezdve a középformátumú objektívekkel is a váz minden lehetősége kihasználható. Teljes kézihajtánnyal.
Hotpixelesedési hajlam létező gond, de problémamentesen kézben tartható. Ahol egyáltalán felmerül épeszű emberben a fényképezés gondolata, ott nincs ezzel probléma. Csillagfotózásra nem jó a gép, ez igaz.
-
Armando_19
őstag
Sizasztok.
Van valakinek tapasztalat ezzel a fényképezővel?
DIG HP PhotoSmart R727vagy alapból a HP-król mi a vélemény? 6.2mpixel, tükörreflex, nagy kijelző elég kecsegtető.
-
tbs
addikt
válasz Armando_19 #5933 üzenetére
Kaptad..? Akkor jó. Önszántadból meg ne vedd..! (Indokaim: csak. A HP mostanában csak szervereket tud előállítani.)
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz Armando_19 #5935 üzenetére
ezt mondjuk vegyük úgy hogy nem gondoltad komolyan
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
johnjohn
addikt
Amit linkeltél a HP től az nem tükörreflexes, meg egyébként sem igazán jó fotózni.Ebben az árban nem nagyon érdemes fényképezőgépben gondolkodni.Az előző 10-15 oldal visszaolvasása javasolt, pl. amiket Sulep kollégának írogattunk /Persze feleslegesen!/
-
Bocsek
aktív tag
válasz johnjohn #5937 üzenetére
Csak most a Pixmania-nal 114ezer míg máshol 135 körül van a gép ára! Azért nem mindegy, abból már veszek hozzá memóriát és még marad is lóvém...
A [link]-en láttam a 350D-t, az is 114-ért van, máshol sem kapni meg annyiért. Múlt héten itt még a D40 is ennyiért volt, most már nem lehet kapni náluk, Pentaxot meg sajna nem árulnak[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz Armando_19 #5933 üzenetére
nyugodtan vedd meg az igényeidet kielégíti ez a szuper tükörreflexes gép! ennyiért best buy
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
-
johnjohn
addikt
Ott sincs igazi garancia, az egy magánszemély aki behozza a cuccot 1-2 hét alatt,és ha elromlik álítólag kiviszi javíttítni ő maga!!??Ha magyar garival veszed a Nikonnál ingyenes a CCD tisztítás például.Ne spórolj a garancián és a gépen ,5-10 ezer felár nem sok a nyugalomért.
-
Szten Márs
nagyúr
A pixmania-t felejtsd el, ha csak nem szereted az orosz rulettet. Tényleg. Ha létezik bolt amit baromi messziről kerülni kell, akkor az az.
A D40 meg mindenhol 124 és 128 között van kitobival. Sok helyen ajándék crumpler táskával (pl Digitcamnál) Véletlen eléggé ismerem a Crumplert, így tudom, hogy egyrészt baromi jó minőségű táskák, másrészt baromi drágák is, szóval nem kis ajándék az mellé. -
Szten Márs
nagyúr
Te ezt a "tud tükörreflexet" részt honnan szedted?
A legolcsóbb új tükörreflexes a Média Marktban az Oly E400 Sigma obival 99 ezerért, de az olyan is. Szerintem te a tükörreflexes fogalmát valamivel nagyon kevered, írd körül, hogy mire gondoltál, akkor könyebben tudunk segíteni. -
tbs
addikt
válasz johnjohn #5944 üzenetére
Hát videót nem is rendelnék onnan semmilyet..! Pl. Pentaxnál tök mindegy hogy kerül az országba, mind No.-ban végzi, ha javítgatni kell. A Pentax állja a postaköltségeket, úgyhogy nehogy a vásárlás helyére passzoltasd vissza vele..!
Pixmania: ha jól megfontolod, problémamentes. A problémás esetek 90%-a user error. Csodák nincsenek.
-
Armando_19
őstag
Jó hát persze, elismerem, hogy nem egy Canon, vagy egy Nikon a gép, de most is egy Samsung 4mpixeles gép van, asszem A400. Lassú mint a dög, 2 fényképezés között nagyon sokat kell várni.Hölgynek lesz a gép hobbifotózásra, úgy sem éri meg a 22500Ft-t?
-
tbs
addikt
válasz Armando_19 #5948 üzenetére
Kattingatni jó, persze. De semmit ne várjon tőle. Talán lesz kép. Talán éles lesz rajta vmi. Talán nem lesz mosottszar a papíros reprodukció.
Tényleg szappantartó lesz, kis szerencsével örömet is okozhat akár. De ne nevezzük már fényképezőgépnek...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Armando_19 #5948 üzenetére
Inkább válassz valamit a Canon Powershot A4xx sorozatból, szerintem elérhető áron vannak. HP-t maximálisan nem ajánlom, még kevésbé mint a Samsungot, pedig az nagy szó.
Btw tényleg kiváncsi vagyok, hogy a tükörreflex hogy jött ide
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest