- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Keress alig használt 5600-ot, én 35-ért adtam el 1 gigás memkarival és majdnem 1,5 év garival hibátlanul... keresgélni kell hátha lesz eladó
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, obi kompatibilitás elég szívás... bár egy 55-200 VR teljesen oké lenne rá. Amivel viszont nagyon régóta szemezek az egy 70-210 F/4 objektív használtan. Annyira régóta, hogy már rég elkelt De ha találnék újra eladó példányt jobban tetszene mint az 55-200 VR, csak hát nem lenne vele AF... na meg 50mm F/1,8 miatt is szívás, ami annak ellenére, hogy rengetegen mondják, hogy felesleges, elég szimpatikus obi. Mindegy, egyelőre csak halvány gondolat, hogy kéne ilyesmi, egyelőre maradok annál a verziónál, hogy no kompromisszum, és inkább maradok még tovább gép nélkül, amíg nem tudok egy D80-nyit összeguberálni, csak hát kisördög, meg nagyördög, meg megy az idő cefettül...
-
Szten Márs
nagyúr
Az 550-es Oly-nak számomra szimpatikusabb, kevésbé szörnyűséges képminősége van, mint az 560-asnak.. Bár igazán egetverő különbség nincs ebben a kategóriában a gépek között. A Fuji S8000 és a Pana FZ18 kullog leghátul, ők kerülendőek, a többinél meg a szimpátia dönt. Bár én sem vagyok a híve a 200x-os Zoomos 100 megapixeles kompaktoknak.
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #5704 üzenetére
Amióta nálam van a D 50 , külön öröm, hogy minden Nikon obi működik rajta, pl.az 50/1.8 gyorsasága is meglepett.Ami a képminőséget illeti RAW-és kész.Ha valaki talál egy jó álapotú, garanciális gépet,mint Én ,80-100 körül, szerintem nagyon megéri.Az említett 55-200 VR az árához képest tényleg jó obi,nekem bejött.Ha a képminőséget nézed nem túl nagy a különbség a D 80 és a D 50 között.Persze, tudom az egyik 6, a másik 10 Mpixel, meg a szolgáltatások, de nem biztos hogy ezek érnek 80 ezret.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #5692 üzenetére
Pentaxban verhetetlen a k10dkit 180Ks brutto ára, a k-mount kompatibilitása, a pentax+szolgáltatásai, az unikum pencake fix sor DE
Anno nekem majdnem Pentaxom lett. Hogy majd késöbb megveszem a 16-50 2.8 mellé a 60-250 f4et. Hát azóta is várhatnék. Pont mint az új vakura.
Még a szintén nem túl rózsás de zoomok tekintetében Pentaxnál sokkal jobban állo oly is több obit jelent be kezdi meg a forgalmazását mint pentax....így én az összes +dolga ellenére se tudom ajánlani pentaxot "magamnak meg "orbano féléknek.
Pont olyan ez mint a 400D. Pár kivételtöl eltekintve én csak lebeszélem róla az embereket. Ha Canon akkor 30D alatt nem szabad adni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz johnjohn #5706 üzenetére
A D80-on a kereső az ami megér már magában hatalmas felárat. Nekem legalábbis baromi fontos, lehet másoknak sokkal hátrább sorolandó szempont. Aztán a D80-hoz kitobiként 60k-ért meg lehet kapni a 18-70-es Nikkort, ami azért egy nem kicsit nyálcsorgató obi a számomra, és ez is megér jó nagy pénztöbbletet a 18-55-ös kitobival adott Nikonokhoz képest. A 10 megapixel, na az nem hat meg, sőt... Ellenben azért gyorsabb és nem mellesleg 11 mezős AF, MLU (jó, jó, MLU-szerűség), két vezérlőtárcsa, meg még sok dolog, csak kissé fáradt vagyok gondolkodni rajtuk.
Dare2Live:
Hol láttál te K10D kitet bruttó 180-ért?[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Nem, csak azt mondom, hogy az 5600 egy jó gép A többiről ismeret hiányában nem nyilatkoznék
Ui.:
Voltam ma bent digitális fényképezés 4 előadáson... igaz, hogy alig figyeltem oda de azért a tanár is felvázolta, hogy 6MP az ami elég általános felhasználásra (azaz nem stúdió), a MP nem minden sőt... beszélt a formátumokról (asp-c, kisfilmes fullframe, közép stb.) gyújtótávolságokról stb, elemezte az ISO értékek zajosságát és azt, hogy mi is a színzaj vagy, hogy hogyan működik a legtöbb zajszűrés, szó volt a ccd méretekről... stb... érdekes lett volna ha újat is mond de így bevallom 80%-ban végigbeszéltem az egészet bár figyeltem... egy csajnak fordítottam magyarra többnyire a hallottakat mint iso, ccd, zaj stb
A tanárnak egyébként D40-es gépe van
Ui.: tudom még 1 hónapja sincs nálam a 6500fd de lehet le lesz cserélve 400D-re, arról a gépről mi a véleményetek? Én amikor kezembefogtam borzalmasnak találtam azt a gépet de az akkor is dslr... 18-55 obival adják ezt tudom a kérdésem már csak az, hogy olcsón milyen jó obi van rá amivel a 6500fd-hez hasonló objektívet kapok.. tehát vmi 55-xy-ra gondolok.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz Szten Márs #5710 üzenetére
DE Élettudományi Tanszék, utolsó nagy előadó Ugyan nekem nincs benne az órarendemben agrárosként de be lehet menni. A tanár (Nagy Sándor) nagyon jól magyarázza el a dolgokat igaz én vszeg többször nem fogok bemenni mert csak a technikai részéről lesz szó a fotózásnak annak pedig utána lehet nézni a neten vagy ami még jobb: le lehet tölteni az előadások anyagát (ppt). Egyébként annak aki felveszi szabadon választható tantárgynak 2 kreditet hoz a konyhára ha levizsgázik belőle
[link] Pl ezt is a tanár írta az email címéből nem nehéz rájönni és a NaSa nickből
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
De mégis csak DSLR.... egyedül az ergonómia amiből egyest érdemel az a gép
Nem tudom... előbb megvárom, hogy csoporttársam megvegye utána letesztelem és meglátom váltok-e... bár nem szól semmi sem a 6500fd mellett a 400d-vel szemben kiv a formája...
Hmm, 80-200 nem is rossz és csak 100$ ha jól látom ami szintén nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz johnjohn #5706 üzenetére
Had idézzek pixinforol:
"Jó húzás volt a gyártótól a D200 keresője, AF rendszere és egyéb képességének bevezetése is. A gép sokkal inkább egy D200 Lájt, mint egy D70s Dölux."2 D50 tulajnál járt eddig a D80am kölcsönben az egyik itt PH!n is megtalálható ha gondolod szólok neki és elmondja a véleményét az első tárcsa hiányárol, a jaj milyen beállítások is vannak nemtudom és nemlátom mivel nincs felső LCD világítás, a D80hoz képest söétkamra keresőröl, a + gombokrol, az Auto ISO mennyire k* jo dologrol....
...és ez még mindig csak az ergonomia a D200bol megörökölt AF rendszerre.... még ki se tértem.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cassidey
senior tag
válasz Dare2Live #5707 üzenetére
Mire en eljutok odaig, h rajovok mit akarok a duplakit helyett szerintem mar valasztani sem fogok tudni. Tolem hatarozottabbaknak nyilvan mas a leanyzo fekvese... De a K10D keresoje, fogasa, tudasa, ar-ertek aranya nalam siman nyert egy 400D-vel szemben pl.Na meg nekem fotos baratom sincs obicserelgetesre stbstb. De lattam, 400D neked se kene, nem kotekszem.
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #5708 üzenetére
mindig német árakat nézek ott már beesett K10Dára ergo CCS is produkálja neked ha amx nemis 180 de 190Kért tuti.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
válasz Cassidey #5715 üzenetére
én úgy vagyok ezzel, hogy az objektívhez veszek vázat, így pont nem érdekel, hogy az olcsó vázak sz@rok. az emberi agy csodákra képes, mindenhez hozzá tud szokni. a produkált képet meg a legkevésbé a gép határozza meg szvsz.
nekem sem tetszett a 30D után a 400D fogása, sőt, a 30D-nél jobb volt a D80-is, még jobban is tetszett, de nem érdekel. a canonos obik jobban tetszenek, úgy néz ki jobban ki tudom alakítani belőle az obiparkomat, szóval canont veszek. kicsit közhelyes, de: vázat cserélni bármikor tudsz, egy jobb obi árának a feléből feljebb léphetsz, de egy komplett obiparkot lecserélni... páhh...A vér nem válik VAZZE!™
-
Cassidey
senior tag
Nekem eleg nagy kiadas volt a vaz is. Kb ugy nezett ki a dolog, h belepo vaz kozepes obikkal, vagy a k10d a ket obival, amik nem tartoznak a nagyon gagyik koze azthiszem.Nemtudtam volna most olyan obikat venni, amik eletre szolnanak, egyreszt a hatarozatlansagom miatt, masreszt az anyagiak miatt. Majd gyulnek az obik is a vaz melle, szep lassan korultekintoen. Vazat sem fogok cserelni jo ideig, mert nemtudok elkepzelni olyan funkciot v szolgaltatast amiert nekem megerne. Amugy nem vitatkozok mert ertem amit mondasz, es ledumalni/radumalni sem akarlak, csak jar a szam mert nem tudok aludni.
-
tbs
addikt
Tök jó szöveg ez az "obipark", meg "fókusztartomány lefedés"...
Van itthon vagy 20(!) objektív, ami mind passzítható a K100D-re. M42-P6-K bajonett... A gépen eddig legtöbbet a Chinon 50mm F1.4 és a P6 Zeiss Sonnar 180mm F2.8 van/volt... Ha kukkolni kell, akkor kukkolni kell, ha meg nem, akkor meg nem félek a témától... (Ráadásul a Sonnar egy elég friss szerzemény... Ennek ellenére az expók harmada (~1000) ezzel készült...)
A 18-50-es szigma is szinte csak a 2 végállásban produkál asszony kezében.
[ Szerkesztve ]
-
marsu
veterán
Sziasztok!
[link] Találtam egy eladó Sony R1 digitális gépet ...
Erről kinek mi a véleménye? Sajnos csak 5x a digitális zoom-ja ....
Press any key to continue ...
-
adik
őstag
optikai
nagyszerű gép egyébként! Egy olyan obi, aminek van ilyen képminősége, az önmagában többe kerül. Nem alkalmas igazán nagy nagyítású makróra, és mérsékelten hülye helyen van a vakutalp. 24mm ekv. a nagylátója, ha a 120mm vég elég, akkor sztm beszéld meg az árát.vasárnap?
[ Szerkesztve ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Mawyx
őstag
Beleszerettem egy gépbe, Fuji Finepix S5700 és nemrég kaptam is egyet, imádom A kirándulásokat szeretem megörökíteni és sztem tökéletes a gép. Csomó képet kocsiból csinálam menet közben és sztem nagyon jó. Még eléggé az ismerkedés fázisában vagyunk, volt, hogy levakuztam az ablaküveget A hatalmas kijelző fantasztikus, így már a párom látja is mit fényképez, így nem marad le a fél fejem a képről
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
johnjohn
addikt
Van rajta egy úgynevezett inteligens zoom, ami a 10 Mpixeles képből nagyít digitálisan, kb 8-9 szeres lessz így a zoomtartomány, minőségromlás nélkül.Ha nem akarsz DSLR gépet ez az egyetlen jó alternatíva, hihetetlen jó az optika.Nálunk van egy a családban, nagyon jó gép.
[ Szerkesztve ]
-
Mawyx
őstag
Köszönöm szépen
De én csak kattogok, nem tudok művészi képeket kitalálni és csinálni.
Egy kis gépem is van, imádom, csak kezd már nyavalyogni néha Canon Powershot A300. Ezzel még nem tudtam nekem nem tetsző képet készíteniEgy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
adik
őstag
obi kompatibilitás orrvérzésig, halom extra szolgáltatás, képstabis váza, sorra megjelenő obik, nekem is Pentaxom van, és még sorolhatnám az elönyeit
Kettő, csipkebokor vessző!
-
marsu
veterán
Ezzel én is így vagyok. Én sem tudok fotózni, de szeretek ... Csinálok egy csomó képet, és van pár ami jó lesz ... Művészi képeket én sem csinálok, témát sem találok ki, inkább csak meglátom a témát az utcán, és valami majd csak lesz belőle....
Press any key to continue ...
-
Ijk
nagyúr
válasz johnjohn #5728 üzenetére
Én is sokáig gondolkodtam az R1-en, végül kipróbáltam, és a sebessége, ill. a vakutalp miatt mondtam le róla. A zoomátfogása nekem pont ideális lett volna (most 18-70 ~ 27-105 obi szinte teljesen kiszolgál), a fogása is iszonyat jó volt, de egyszerűen szar volt számomra használni. Persze azóta már gondolkodtam rajta, hogy azt kellett volna választanom, de összességében nem bántam meg a tükröst.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Rakeem
aktív tag
enne egy kérdésem.
ha tegyük fel egy 8Mpixeles készüléket visszaállítok mondjuk kb 4Mpixelre akkor
sötétebb helyeken ISO-t emelve kevésbé zajosabb képeket kapok mint mondjuk az eredeti 8Mpixellel?
remélem érthető mire gondolok. -
johnjohn
addikt
-
Dare2Live
félisten
Én mielött megvenném a 70-200L F4et megkérdezném Lesaluxot, hogy mi a véleménye a 70-200L f4röl meg a 70-300IS röl. Neki mindkettő volt/van.
Tesztek alapján 70-150köz egyformán élesek 150-200közt L pöppet élesebb DE van +100mmed meg egy 3-4stopot segítő ISed.
szeretsz mi?
-
Mawyx
őstag
-
Rakeem
aktív tag
megint én...
digi gépbe melyik memkari lenne jobb?
MemoryStick Pro Duo 2Gbyte High Speed
vagy
MemoryStick Pro Duo 4GbyteA high speedes elméletileg nagyobb adatátvitelre képes.
csak azt nem tudom hogy digigépnél számít-e ez.
szóval gyorsabb lesz-e a képek lementése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs