- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
Ok.
Gondoltam, hogy "némi" kompromisszumot kell majd kötnöm, de nem is 1 évre venném....
Esetleg ez: FZ28 ?
(vagy a Canon S5-e...?)
- Alex -
-
Dorian
félisten
válasz Szten Márs #13150 üzenetére
Jobb a Tamron? Miben más? Ráadásul az csak 40e, a Sigma 50e...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Dorian #13152 üzenetére
A Sigma 70-300 tulajok/extulajok (mert igen sokan az eléső adandó alkalommal szabadultak tőle) nem igazán számoltak be jó tapasztalatokról a lencsével kapcsolatban, általában nem szerették/szeretik az obit, míg a Tamron 70-300 tulajok kifejezetten pozitív tapasztalatokról szoktak beszámolni és szeretik az obit. Személyes tapasztalatom sajnos egyikkel sincs, így erre kell támaszkodnom.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz Dorian #13152 üzenetére
Ha ez segít a tamron felé mozdítani, akkor megosztom veled, hogy egy haverom épp most gariztatja a pentax bajonettes Sigma 70-300-át, mert nem működik rajta a rekeszelés kb. 3 hónapos.
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
ottkar
addikt
válasz Latissimus Dorsi #13154 üzenetére
Az azért csak egy optika általános következtetést nem lehet minőségre levonni mert még a legjobb minőségű szerkezetnél is előfordul hogy eltörik benne egy rúgó bármikor. különben a beírásokból inkább a Sigma optikai teljesítményével nem elégedettek sokan bár ez a lehető legolcsóbb kategóriájú optika sokat azért nem lehet várni. De azt írják hogy a Tamron a drágább Sigma APO-nál is jobb.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz ottkar #13155 üzenetére
Persze...
Nem is azt írtam, hogy tűzre minden sigmával, csak egy tapasztalatot az adott obival kapcsolatban.
Előtte a srác AF problémára is panaszkodott.MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
ottkar
addikt
válasz Latissimus Dorsi #13156 üzenetére
Ennél az optikánál az AF probléma csak annyiban az optika probléma ha a mechanikus rész hibásodik meg. Ezeknél a házban van az AF döntő többsége.Sokan azt is AF problémának veszik ha a gyenge megvilágítás miatt nem megy az AF.
-
Senhi
aktív tag
Hali!
Kérdésem az lenne, hogy a canon 450D (esetleg 1000D) megéri-e pluszban azt a 35 (ill. 20) ezer forint többletet a nikon D60-hoz képest. Utóbbiban egyedül az objektívbe szerelt fókusz zavar. Mondjátok, hogy ezzel 1-2 év múlva nem fogom megszívni (az ember objektívet venne, de nem kap hozzá rendeset).
A lentebbi pentax tippet köszönöm. Megnéztem, de sajnos nem tűnik annyira szimpatikusnak. -
Szten Márs
nagyúr
Az 1000D nem hogy pluszt nem ér meg, de ha 20ezerrel olcsóbb lenne, akkor sem kéne a D60 ellenében. A 450D már lehet megfontolás tárgya, nem tűnik rossz gépnek, a szenzor pedig meglepően jól szerepel a 12 megapixele ellenére is - szerintem.
A Canonoknál is az objektívbe van építve a fókuszmotor Csak ott minden EOS-re tervezett objektívnél így van. A Nikon ezt a megoldást most vezette be, de egyrészt a Nikkor objektívek közül elég sok AF-S-es, nem csak magasabb árkategóriában, hanem a legáltalánosabb, 18-55, 18-70, 18-135, 55-200 objektívek is AF-S-esek. Ezen kívül 3rd party gyártók is elkezdtek beépített fókuszmotorral kidobni obikat, direkt a D40/D40x/D60 sorozat miatt. Szóval még pár év, és ha új objektíveket veszel, akkor már nem lehet lesz érezni a hátrányt. Egyelőre még érezni, persze, beszűkültebb így a kínálat - de nézd meg, hogy milyen objektíveket lehet rá kapni, gondold át, hogy mit szeretnél fejleszteni a későbbiekben, és mérlegelj.
Ja és döntés előtt: fogd kézbe mindkét gépet, ez egy elég fontos dolog. -
félisten
Sziasztok!
Ajánljatok már nekem légyszi digi fényképező gépet:
-Legyen rajta sokszoros optikai zoom.
-Képstabilizátor.
-Jó ár-érték arány.
-Nem lesz túl sokat használva, inkább ilyen családi fényképezőgép funkció.
Amit én kinéztem magamnak: Fujifilm FinePix S8000fdElőre is köszi.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz philoxenia #13161 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ezek mivel jobbak a FinePix S8000fd-től?
Ugye a Canon az csak 10X zoom az Olympus meg 2x annyiba kerül.
Nem vágom a digifényképező témát azért kérdem."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz D1Rect #13162 üzenetére
A Canon képminősége sokkal jobb, általános vélekedés szerint, az Oly 570 új és azért drága. Az 560UZ olcsóbb. A Fujinál sokkal több beállítási lehetőséggel rendelkezik.
Ő csak 7x-es zoom, de elég jó kis gép, méretben az előbbieknél kisebb.Ha fontos a kis méret is esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz Szten Márs #13159 üzenetére
Jaja, a kézbefogás alap dolog. Sokat filóztam az Oly-k felé, me azok se rosszak, nem hinném, hogy ISO 100-on nagy külömbségek lennének, csak, optikákkal meg lennék lőve (de ez mellékes, mert inkább anyagilag nem bírnám). A lényeg, hogy kézbefogtam, és bele néztem, majd szépen kikapcsoltam, vissza raktam, és "anyáztam" magamban. A 4xx váza borzalom. Olyan orrnehéz, hogy csak na, az obi előre húzza, már-már csavarja ki a kezemből. Az 5xx sorozat fogása jobb lenne, ha nem néz bele az ember abba likba.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
rumos14
nagyúr
őszintén szólva nem értem teljesen ezt az SX100 éljenzést. sztem nem tűnik ki az átlagból. a ház nagyon gyenge minőségérzetű műanyagból van, igazi szappantartó fíling. a képminőség lehet hogy a nagy átlag felett van, de így is gyengusz, nem kifejezetten részletgazdag és a magas iso értékek mellett sem átlag feletti. 8 mpixel és 1/2,5" CCD, szóval ez is kategória alap.
a custom fw-rel elérhető RAW lehetőség mondjuk jó dolog. -
törölt tag
válasz rumos14 #13168 üzenetére
Igaz, hogy a ház műanyag, de a szappantartó fílingtől messze van. Szerintem inkább pont hogy ( ahhoz képest, hogy "gagyi műanyag" ) masszivnak tünik fogásra, ráadásul súlya is van. Azt, hogy: "a képminőség lehet hogy a nagy átlag felett van, de így is gyengusz" hogyan kell értelmezni? Mert ha a nagy átlag felett van akkor mihez képest gyengusz? A tükrös gépekhez? Az tuti. Nem vagyok egy nagy fényképész-mágus, de ettől függetlenül ez a gép a nem profi ( tehát családi ünnepes-nyaralásos fotózáshoz ) felhasználáshoz igen megfelelő, főleg ezen az áron, annak aki nagy zoomot is szeretne. Azt pedig senki nem is vitatta, hogy ez alap kategória, de akiknek ez ajánlva lett, azok pont ilyet kerestek
A részletgazdagság hiánya alatt mit értesz? -
sbazsi
veterán
nem találkozott mostanság valaki fuji finepix a400 vagy a 500 típusu géppel üzletben?
-
rumos14
nagyúr
válasz #34784256 #13169 üzenetére
nézd nekem az a véleményem a házról amit leírtam, de ha te ezt választottad és elégedett vagy vele, akkor minden ok.
a képminőség gyengusz mondjuk a pár évvel ezelőtti Pana és Canon hasonló kategóriás gépekhez képest, pl FZ5 és S2. a részletgazdasgság alatt azt értem, hogy ha megnézed ezen említett gépek képeit 100%-on, sokkal inkább megvan minden pixelnek a "létjogosultsága". szóval a mai 8 mpixeles gépek között okés ez az SX100, de semmi extra a 2-3 évvel ezelőtti kínálathoz képest. -
törölt tag
válasz rumos14 #13171 üzenetére
Egyetértek veled abban, hogy abszolút felesleges a 8MP ilyen célokra, de hát mostanában mind ilyen, még ha akarnál sem tudnál másmilyet venni. De ha Te úgy gondolod, hogy ennél jobb gépet tudsz ajánlani azoknak akiknek a Canon-t ajánlottuk itt többen is akkor ne tartsd magadban, mondd el nekik, hogy Te mit és miért javasolsz. Az meg nem a szerencsétlen SX100-as hibája, hogy akik vették a fáradtságot arra, hogy adjanak valami ötletet a leendő fényképező tulajdonosoknak, azok többnyire ezt javasolták.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz rumos14 #13171 üzenetére
Igazából azért nemcsak 100%-on kellene összehasonlítani egy 4 és egy mondjuk 8 megapixeles képet, hanem 4 megapixelen is. Vagy mondjuk képernyőméretben. összehasonlítani igazából a hasonló árkategóriájú gépeket érdemes egymással, mert a Nikon D1 és a Pana Ls 60 összehasonlítása mindenképp nevetséges lenne, bár a Nikon feleakkora pixelszámú, de nem azért jobb. Mondjuk egy TZ1 vs. TZ5 ugyanakkora méretben történő összehasonlításának már volna jogosultsága.
[ Szerkesztve ]
-
bepe79
addikt
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni en is! Van egy osregi Canon PowerShot A410-es digit gepem, amit most szeretnek lecserelni. A fobb okai, hogy meg Magyarorszagon vettem, de nincs meg itt kint hozza a kabel, es a telepito-lemeze sem, amivel kepeket arrol leszedni lehetetlenseg, max kartyaolvasoval, stb. Es kepek tekinteteben sincs ott a topon, lassan egy mobiltelefon jobb kepeket keszit (lasd. N82, I8510, stb.) Raadasul a kartyakiado mechanika sem jo, csak kihuzni meg benyomni tudom kezzel a kartyat. Na mind1, lenyeg a lenyeg, hogy ezer eves, es kene egy jobban atgondolt, jobb, akksi teren erosebb, vekonyabb es konyebb adatmozgatast biztosito gep, ami jobb kepeket is csinal. Mivel nem profi gepben gondolkodom, ezert az ilyen lapos kis zsebgepek johetnek szoba, termeszetesen csak hobbi-szinten hasznalom, tehat nem kell verprofi gep. A Nikon uj S sorozatabol a Nikon Coolpix S210-est neztem ki 8MP-es optikaval es 3x optikai zoomal, + VR kepstabilizatorral + ISO 2000-es erzekenyseggel. Kelloen lapos, zsebmeret, jo kepeket csinal, markas / neves, stb. A kerdeseim:
1., mi a velemenyetek a Nikon Coolpix S210-rol? Jo gep? Erdemes hobbi-gepnek megvenni?
2., a gephez kotve USB-n, latja a gep azonnal hattertarolokent a digit gepet es a benne levo memokarit?
3., lattam, hogy az ujabb digit gepekben mar nem AA meg nem AAA akksi van, hanem olyan akksi, mint a PNA-kban. Ilyen van az S210-ben is? Ezek mar csak halozati toltorol kozvetlenul tolthetoek? Vagy USB portrol is vesz fel aramot, es szamitogeprol is toltheto, mint a PNA-k?
4., a dobozban adnak hozza USB adatkabelt es halozati toltot, amivel az akksijat tudom tolteni?Koszi a valaszokat!
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
bepe79
addikt
válasz bepe79 #13174 üzenetére
A Nikon Coolpix S210 mellett meg szoba johet a Nikon Coolpix S550 is, az mar 10 MP-es, es 5x optikai zoom-al bir, + meg az is belefer arban. Az S210 ellen szol meg, hogy nem jelzi az akku-toltottseget. No melyiket ezek kozul? Tud annyival tobbet az S550, amennyivel tobbe kerul?
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
törölt tag
válasz bepe79 #13175 üzenetére
A gépet sajnos nem ismerem, úgyhogy más téren osztom az észt
A nagyobb pixelszám egy ilyen tipusnál csak parasztvakítás, nincs mögötte tényleges érték, nincs haszna. Az ISO 2000 dettó. Az akksitöltést pedig gondolom a másik gép is jelzi mielőtt lemerülne, még időben, annak meg úgysincs haszna, hogy tudd, hogy most éppen 57 vagy 23 százalékon van. A tartozékokat meg tudod nézni az edigital listájában is: "akkumulátor, akkumulátortöltõ, USB kábel, videó kábel, hordozószíj, CD-ROM".
Ja és az S210 38mm-ről indul, az S550 36mm-ról ezek nem túl jó érték, ha nagy területet akarsz fényképezni.rumos14-nek: ebben pl. az SX100 is gyenge
-
Silvius
csendes tag
Kinéztem 2 modellt, teljesen egyformák, kivéve, hogy az egyik 7, a másik 8 mpixeles. Kompakt, de már nem ingzseb kategória. Melyiket válasszam ???
Az itt olvasottak alapján úgy ítélem meg, képminőség szempontjából talán jobban járok az alacsonyabb felbontásúval. Mennyit számít az a +1mpixel ebben a kategóriában? -
rumos14
nagyúr
válasz philoxenia #13173 üzenetére
de a részletgazdagsűg vizsgálata nem a pixel szintű kutakodást jelenti? mert sztem igen.
ahogy te is szoktad mondani, mi értelme 8 mpixelnek 5 helyett, ha csak a pixelek száma nőtt meg, nem a tényleges "képinformációé".TZ1 vs. TZ5.... ne is mondd... gondolkodom, hogy majd a DSLR mellett mi legyen a "második" gép, TZ1 is esélyes, de asszem nálam marad apukám eladósorba került Olympus C765-je.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
-
Silvius
csendes tag
válasz rumos14 #13180 üzenetére
Exilim V7 és V8 a jelöltek. Szóval inkább már a farzseb kategória.
CCD mérete mindkét típusnál 1/2, 5"
Saját kutakodás alapján mindössze a külső kialakításukban van némi különbség. Az a poén, hogy a V7-et kb. egy 10essel olcsóbban tudnám beszerezni. Ha mindezek mellett még jobb is a képminőség, akkor egyértelmű lenne a döntés.[ Szerkesztve ]
-
-
Loach
tag
válasz Silvius #13181 üzenetére
igazán különbséget a kettő között a következőkben találtam:
V7 ---------------------------------------------------------------------------------------------------V8
Zársebesség 1/2000 sec ----------------------------------------- 60-1/800sec Zársebesség
Videó max. felbontása 230x400 ------------- 848x480 / 640x480 / 320/240 Videó max.felb.
ISO-érz. Auto, Kézi 64-800 + 1600 -----------------Auto, 50 / 100 / 200 / 400 / 800 ISO-érz.
+persze az,hogy a V7 7mpixeles, a V8 (ki gondolná) pedig 8 megapixeles...[ Szerkesztve ]
-
bepe79
addikt
válasz #34784256 #13176 üzenetére
Koszi! Most nezem, hogy a Nikon Coolpix S550 arban ugyanannyi, mint egy Canon SX100IS 10x optikai zoom-al es 8MP-es (nem csak papiron leirt es gagyi) optikaval. Mik a velemenyek a Canon SX100IS-rol? Mostanara mar kellokeppen lement az ara a megfizetheto kategoriaig, es elvileg nem rossz gep. Ti ismeritek? Mit mondtok ra?
-
Szten Márs
nagyúr
-
Allien
veterán
válasz Szten Márs #13185 üzenetére
Anno, amikor én vettem a saját bridge gépemet, még csak 36-38-ról indulók voltak. Természetessen, mivel relative sok tájképpel próbálkoztam, megbarátkoztam ezzel a "hátránnyal", amit igaziból nem sűrün éreztem. Néha-néha távolabb kellett, hogy menjek egy kicsit. De, ha nagyon hiányzott a nagyobb látószög, akkor megoldottam, több képet készítettem, és összefűztem panorámának. Persze, ezt is külön ki kell okoskodni, de lazán meg lehet oldani, szerintem (főleg jó fényviszonyok mellet, csak sorozatra raktam M módban, és egy kicsit arrébb húztam, ügyelve a vizszintre, és az átlapoltságra). A tele most az új géppel, lehet, jobban fog hiányozni. Hiszen a bridge átfogása 38-380 volt, a mostani meg 27-300 (ez is ugye két obival, ami mondjuk szintén nem zavar, már hogy két obis). Inkább majd a fényerő külömbségre leszek kíváncsi, mert a bridge indulója mégis csak 2.8, és 3.7 a tele állása, igaz, képstabi nélkül. Valszeg, mivel mind a két gépet használni fogom, majd észre veszem a külömbségeket. Más kérdés a minőségbeli külömbségek, és egyébb huncuttságok (mivel éppen ezért is váltottam dslr-re, mint az MF-AF, sebesség, stb...).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
törölt tag
válasz rumos14 #13182 üzenetére
Akit egyszer elkap az SX100 szele ...
bepe79: olvass vissza egy hetet, sok SX100-as hozzászólást fogsz találni, mostanában slágertéma a kompaktoknál Mellesleg ha neked fontos, hogy ultrakompakt legyen akkor nem ez a gép lesz a megfelelő választás, zsebben hordani túl nagy, és az én meglátásom szerint az akksit is elég hamar lenullázza. A vakuja meg rém lassú ( néha 4-5 mp mire feltölt ). Csakhogy a sötét oldalt is megismerd, Luke
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Allien #13186 üzenetére
A Canon SX100-ba van panoráma funkció, segít összeilleszteni az új képet az előzővel, csak a hozzá adott panorámaprogi elég egyszerű, nem mindig jól végzi a dolgát. ( PhotoStitch vagy ilyesmi a neve )
Tud valaki valaki kis méretű, egyszerűen kezelhető panoráma összefűző progit a fentin kívül? -
-
válasz #34784256 #13176 üzenetére
Sztem meg pont jó, hogy az emberfia látja hogy áll az akkumulátor állapota, mert így napközben betudja osztani a fényképezések/videók számát. Például a délelötti városnézésen ellövöd az összes képet, és a délutáni hajókázás csak az emlékeid között marad meg, mert addigra lemerült a gép. Ok, tartalék akkumulátor a megoldás, de ha vmi történik vele és olyan helyen vagy ahol nem pótolható, nagyon is hasznos tud lenni.
A Canon SX100 mellé én még odatenném a Kodak 8612-est mint alternatívát az 50e alatti "superzoom" kategóriában.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Allien
veterán
válasz Hydra SR #13190 üzenetére
Természetessen, a Panorama Factory a progi neve. De, trial verziós, fizetős. Viszont, tud magyarul, sok-sok okos funkcióval is, és ha nagyon eltolta az ember, azért kézzel még be lehet segíteni neki. Bár, az már nagyon macera, inkább használjon az ember álványt, akár egy lapátnyelet is, ha az van kéznél. Képes hordotorzitást, meg egyebeket is kezelni, kör panorámát is akár. Érdemes egy próbát tenni a triallal akár.
-
törölt tag
válasz philoxenia #13195 üzenetére
Igen van, két hete vettem És bár az elsőt visszaküldtem gariba ( volt rajta egy pixelhiba az érzékelőn, középen ), de három nap múlva megkaptam az újat, én elégedett vagyok vele nagyon, bár fényképezni még nem tudok rendesen
-
Silvius
csendes tag
válasz rumos14 #13182 üzenetére
Olvastam pár tesztet, a legtöbb helyen 5*-ből 3-at kapott. Az Pixinfo-n még másodgépnek is ajánlják a stabilizált teleobjektív miatt.
Elsősorban járműveket (busz, vonat, repülő, stb.) szeretnék fotózni vele, ezért úgy gondolom fontos a zoom mérete, a gyorsaság, a témakövetés és a hordozhatóság. Másrészt "normál" célra kell, tehát a mindennapi élet apró pillanatait megörökíteni. Itt megintcsak fontos lenne a kis méret, hogy mindig nálam lehessen.
A sok manuális beállítási lehetőség is pozitívum.
Nagyjából 50ezret szántam a dologra.Ezek alapján várom a tippeket.
Húúú, ez a Canon! Lehet, hogy mégis fontolóra kéne venni...
-
Silvius
csendes tag
Videó ugyanaz mind2nél! Több adatlapot átnéztem, a felbontáson kívül mindössze annyi a különbség, hogy a V8-on áthelyezték a vakut, és a kameravédő retesz szélét picit meghajlították. Továbbra is az a kérdés, hogy azonos érzékelőméret mellett melyik készít jobb képet (7mp vs. 8mp), illetve ebben a kategóriában van-e egyáltalán jelentősége ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest