-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz atomanti19 #60700 üzenetére
Amit venni lehet itthon az FSP-ből , az az Aurum CM 550W, majdnem 30 ezer Ft.
20-30 ezer Ft. 80+Bronz
Seasonic M12II 520/620
XFX moduráris tápok. (Seasonic S12II)
Cooler Master GM 550W (CWT)Van ami jó árban van és FSP, EVGA Supernova NEX750B (tudom, hogy nagy, de 25 ezer Ft, és a hatásfok 50-60% terhelésnél a legjobb) [link]
Gold-ból:
Corsair CS, RM550W (Great Wall és CWT)
EVGA SuperNOVA NEX650G (FSP)Ha ritkaságot akarsz:
IN WIN DESERT FOX (sivatagi róka) Commander (parancsnok) III 600W (alias Rommel, kínaiak és a névadásaik)
[link][ Szerkesztve ]
-
Bigeee
tag
válasz atomanti19 #60700 üzenetére
Seasonic G-550
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #60703 üzenetére
Nem tartok az összes Great Wall-tól. Ha minőséget kell gyártani, akkor szinte bármelyik gyár össze tudja kapni magát, ha nem is Seasonic szintre, de egy FSP, Sirtec szintre szinte biztos.
RM-mel mi a baj? Gépre nem veszélyes és a CS-se. Ár/érték legyen már a kérdező dolga. (szerintem)
A HardOCP-n átment a CS550M. (míg a első szériás Hipro RM-ret elkaszálták, tehát nem nyalnak a Corser-nek), és az Ő tesztjük szerintem a legHARDabb.
Az új RM-ek javítva vannak.[ Szerkesztve ]
-
Kar07
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik érné meg jobban: Használt Cooler Master Silent Pro M500 vagy új Corsair CX430M?
A Corsair egy ezressel lenne csak drágább, viszont új. A Silent Pro M500-asnál ha valamikor elkezd hangos lenni a venti, ami 135 mm-es, akkor meg szívok vele, mert nem tudom kicserélni "normál" méretűre?
Konfig az adatlapomon.
Köszi!
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #60705 üzenetére
Itt van a topikban az egész story, keress rám! (az se veszélyes gépre)
Nem V1, hanem egy bizonyos sorozatszámig. Az új szállítmány gyártói rendelésben vannak a módosítások. X ezer darabonként megy a gyártás. Az új szállítmánytól már a módosított tápot gyártják.A kedvenc táblázatban is jelölve van.
s/n> 1341xxxxx[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Én sem erre számítottam és pipa is vagyok a dolog miatt...
Kicsit utánaolvasok a dolognak még és majd meglátjuk, hogy aláteszem-e a rendszernek.
Köszi!A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
dzsingisz
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok egy FM2-s konfig mellé? Az az igazság, hogy elég alkalmi játékos vagyok, főleg netezésre 3d modellezésre (nem a teljesítményigénylő szint) használom arra pedig ez elég lesz...
AMD A10 X4 6800k BOX + ASUS A88XM-A FM2+ ez ami egyelőre van, szóval valami kisfogyasztású rendszert szeretnék, ha kinövöm akkor szeretnék mellé valami videókártyát rakni (vagy procit cserélni).Javaslatok?
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
-
Potzee
addikt
válasz dzsingisz #60711 üzenetére
SEASONIC SS-350ET 350W vagy ennek a 400W-os változata.
A jövőre nézve XFX Pro 550[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
Hát igazából a CX430-as simából itt valaki már 3-at vitt vissza zajosság miatt. emiatt nem javaslom a modulárist belőle, mert ugyebár ugyanaz a belseje.
Ha lenne OCZ PC&Power Cooling Silencer MKIII 400W akkor azt javasolnám...
Ha meg nem lényeg ,és hosszútávra tervezel, akkor Seasonic SS350/400-ET, vagy XFX Pro 450.
Ezek a tápok / CX430 nem / mind Seasonic belsősek, s tartós ADDA ventivel szerelték őket, amik a leghalkabbak
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Potzee #60641 üzenetére
X400-at ne bánd, eléggé hálózat/alaplap függő hogy cicereg vagy sem. Engem az őrületbe kergetett. Végül eladtam pedig már immunis lettem a hangjára.
Az új tulajnál is cicergett, de az ő alaplapján lehetett finomhangolni az energiagazdálkodási lehetőségeket.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
csibukaaa
csendes tag
Thermaltake 550W SMART - SP-550MPCBEU erről esetleg tudtok valamit?
-
csibukaaa
csendes tag
válasz Graphics #60717 üzenetére
Kellene egyik ismerősöm gépjébe max 20 körül szán rá. Ez a tipus van a boltba ahonnan jóval ár alatt be tudnám szerezni Fps Raider 550w CM g600... BE QUIET és ANTEC CURRENT lenne a boltba de ezek közül nem tudom melyik lenne a legjobb választás. a Thermaltake moduláris ha jól láttam és 14k körül lenne. XFX nincs Seansonicből pedig csak a drágábbak vannak.
fx8320, meg egy gtx 660ti nek sztem nem árt az 550w körüli táp. -
Kar07
tag
válasz Graphics #60714 üzenetére
Ha a CX430 zajos lehet, akkor inkább nem, mert halk gépet szeretnék.
Most egy Chieftec CTG-500-am van, nincsen vele problémám, nem hangos, viszont a kábeleit nehehezen tudom elrendezni, csak ezért gondoltam hogy cserélem egy modulárisra, ha nem kell sokat ráfizetnem. De akkor lehet inkább elhalasztom és később többet szánok rá.
Amúgy a Silent Pro M500-ról mi a vélemény, nem érdemes ma már költeni rá ~13k-t?
XFX Pro 450-et vettem egy havernak, jó kis táp, csak sok a kábel, nekem nem kell annyi és olyan hosszú
-
Graphics
Jómunkásember
Brr fura látni, CWT-hez képest én a Great Wall-t nem tudom előrébb helyezni, oké jó, olyat gyártanak, amit megfizetnek...
De ha már az első szériával gondok voltak, akkor később mi lesz? a Corsair alapból is lefelé lépdel a profit érdekében... , oké az az RM... ,de akkor is :/ szkeptikus maradok ezekkel a szériákkal kapcsolatosan
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csibukaaa #60719 üzenetére
Én a Raider 550-est venném ebben az esetben.
Ja várj, Antec, HCG-520? mert ha igen, akkor az mehet Seasonic belső, igaz tajvani kondikkal
Melyik pontosan? mert ez kifejezetten jó széria az Antec-nél / habár ott nem sok rossz van /
Viszont vigyázni kell a nevekkel, akad CWT belső NeoECO néven, és Seasonic belsős is szintén hasonló névvel.
De ha már Current, akkor rossz nem lehet csak jó
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz radi8tor #60715 üzenetére
Köszi az infót! de ezt nagyon szomorúan hallom!
A PICO + külső adapter combo nem cicereg és a passzív táptól sem tűrném el, hogy ciceregjen, de ha egy X400-as is cicereg...vajon melyik nem?
A szüleim gépéből egy Gigabyte SuperB 460-at száműztem a cicergés és a venti kerregése miatt.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
MMIX
addikt
-
haxiboy
veterán
Üdv.
A kövi tápot néztem ki : Corsair RM750
Esetleg valami hasonló árban/minőségben?
Amit meg kéne neki hajtani i5-3570k+Corsair H100i + HD 7870 esetlegesen a jövőben még 1 VGA + Vízhűtés
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
lysgb
tag
ez a táp jó? Tudom h Seasonic, de használt, meg hátha abból is van megbízhatatlan széria: Seasonic 400HS ACTIVE PFC 400W
-
Potzee
addikt
válasz haxiboy #60727 üzenetére
Ahhoz képest, hogy Chicony belsőre épül, elég drága. Ezek a Corsair-ek már nem a régi, Seasonic belsőre épülő modellek...
30k környékén SEASONIC M12II 750W, ami 750W és moduláris.
Ha nem kell ennyi watt, akkor XFX Pro 650W Modular EditionPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Ricsiii1992
tag
Sziasztok, erről a tápról mi a véleményetek?
Chieftec GPS-650A8
CWT belsős, próbáltam utána keresni itt a fórumban is. Miért nem igazán ajánljátok? 14ezer körül van most, ebben az árban nem igazán láttam jobbat. 600W-12V-on, ha 500-550-et lead stabilan az nekem bőven elég lenne.
Írtatok sokan olyat is hogy "low end cwt", tényleg ennyire rossz lenne? Nem várnék tőle sokat, csak hogy a fentebb írt kb. wattszámot tudja biztonságosan
[ Szerkesztve ]
-
peet.R
csendes tag
Sziasztok!
CORSAIR CS Series Modular 550W, XFX Pro 550W ajánlot tápok?
CORSAIR felé hajlok árban 4k a különbség. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Ricsiii1992 #60730 üzenetére
Nem csak az számít, mennyit ad le, ha ilyen erős kell, nyilván nem egy olcsó konfiguráció, ezen ne spórolj.
-
őstag
Sziasztok.
A 2 táp közül melyik jobb vétel? Megéri a felárat a Corsair? vagy esetleg ez is érdekelne CORSAIR AX860 ez majdnem annyi mint a seasonic.
SEASONIC X Series 750
CORSAIR AX860i Digital[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz lajosx #60734 üzenetére
Még csak a proci van meg 4770k. 1 db valami normálisabb vga lesz benne,esetleg később 2db .1 db hdd egy db ssd,2,3db venti kb ennyi.Tudom egy ilyen géphez nem kell 7-800w táp,de ahogy nézem,nem túl nagy különbségek vannak árban a pl 600-és 750 es tápok között ezért nézegetem a nagyobbakat
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem az Xfx 850w-os tápjait.
Az lenne a kérdésem hogy ebben a minőségben és árban van még olyan táp amit érdemes lenne megvenni vagy az Xfx egy jó választás lenne még mindig?Walking Dead
-
Ricsiii1992
tag
válasz BomiBoogie #60733 üzenetére
Akkor nagyon nem jó a 650-es GPS? Ha az alap védelmek benne vannak, és tudja pl. a max. teljesítménye 80%-át, az nekem bőven elég. Most VX450-em van, tudom ez szuper seasonic beles, de hiába az, akkor se tud csak ~400W-ot 12v-on, a GPS meg 600-at.
Nem kötöszködés, de tényleg érdekel, mi a gond a "low end cwt" béllel; nem csodát várnék a 15k-s gps650-től, csak tudja a fentieket. És ne füstölje le a gépet mint egy codegen, hkc.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz lajosx #60734 üzenetére
Mindkét táp kiváló választás!
A Corsair AX760 és 860 is Seasonic elektronikára épül, míg az AXi Flextronics beles.
Az AXi sorozatnál van egy digitális processzor, ami a feszültségszabályozást és a venti fordulatának szabályozását végzi valamint ezen adatokat monitorozza. Egy program használatával lehet ezen paramétereket szabályozni. Az AXi szériában Yate Loon venti van, de - ha jól tudom - golyóscsapágyas! és nem csúszócsapágyas (ami egy idő után kiszárad és morgóssá válik...)(#60739) radi8tor1: Félek ettől a cicergéstől... Egy passzív táp vásárlása előtt mindenképp megvizsgálom illetve megvizsgáltatom a hálózatot egy villanyszerelő/elektroműszerész barátommal...bár nem tudom, hogy mire megyek majd az eredménnyel...
Hogyan tudnék egy esetleges feszültségingadozást kiküszöbölni?[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
peet.R
csendes tag
Sziasztok!
CORSAIR CS Series Modular 550W, XFX Pro 550W ajánlot tápok? -
Potzee
addikt
válasz peet.R #60746 üzenetére
Részemről az XFX Pro 550 igen, a GreatWall beles CS 550-re nem tenném le a nagy esküt...
Bár, jonnyGuru nem húzta le a cuccot, de jelenleg nem éri meg az árát...akkor pedig már inkább egy Seasonic beles táp.
25k-ért én inkább ANTEC HCG-520M-t vennék, ha fontos a modularitás vagy 30k-ért Seasonic G550PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
új gép vásárlás előtt állok, és pár perifériában bizonytalan vagyok, mint pl a tápban is.
Egyenlőre ami biztos:
processzor: INTEL Core i5-4570 ; RAM : KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT;
HDD: SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3; SSD: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300; VGA az egy gtx 770 vagy 760 de valamelyik ezekből a kategóriákból.
Tuningolni nem szeretnék, viszont hosszú távra tervezek, max később memória bővítés (még 2 slot memória) esetleg VGA csere 2-3 év múlva (max ha kell akkor cserélek tápot is). De egy 5-6-7 évig ez nekem gép legyen.
alaplap az egy ASUS H87-PLUS vagy legalábbis egy ilyen kategóriás lap (ez sajnos még nem biztos hogy melyik lesz)én ezekre a tápokra gondoltam:
FSP FSP500-60APN 85+ 500W [link]
FSP Raider 550 [link]
CHIEFTEC GPS-550A8 550W Dobozos [link]
CHIEFTEC CTG-550-80PB 550W OEM [link]
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8 OEM [link]Sajnos tápokhoz egyáltalán nem értek, ezért elnézést is kérek. én a chieftec-et preferálom, de nem vetem meg a másik fajtát sem.
Köszönöm előre is a segítséget.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
blaca83
őstag
válasz Joezyka #60748 üzenetére
Alapvetően nem válogattál össze rosszul,ha hosszú távra tervezel akkor véleményem szerint a gtx 770-et mindenképpen meg kellene célozni a 4570-mellé.
(talán még egy 780-at is)Tápból Én az FSP Raidert ajánlanám ezek közül.
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300----helyett viszont inkább mást néznék,mert ezért az árkategóriáért van jobb is.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Corsair RM650i Gold 650W Moduláris Tápegység
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Zalman Watttera ZM700-EBTII 700W tápegység eladó garanciával!
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Zalman Watttera ZM1000-EBTII 1000W tápegység eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest