- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz BigBlackDog #182150 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Kicsit összeszokunk még, aztán 1-2 hét múlva beszámolok a tapasztalatokról.
"Less but better" - Dieter Rams
-
veterán
válasz xEon1337 #182148 üzenetére
Gratulálok!
Élőben is pofás vasak ezek. 👍Mai pro tipp #2.
Az autót én vettem, én vagyok a tulajdonos, még aznap üzembentartói megállapodást kötöttünk a feleségemmel, így a vagyonszerzési illetéknek csak a 75%-át kellett fizetnem.
(+ vidéki lakcím, olcsóbb biztosítás, magasabb bónusz, ami így nem veszik el.)[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
kisza25
félisten
válasz focvis #182133 üzenetére
Nekem már jöttek utánam parkolóig, de csak ablak letekerésig és két mondatig fajult a dolog
Egy dolog miatt fostam, hogy a 3 éves gyerek mögöttem ült és nem szerettem volna előtte se kiabálni, se tettlegességig elmenni
Egy egyszerű dudálás volt, kereszteződésnél én jobbra kis ívben, Ő balra nagy ívben szemből, egyszerre indult velem egy dög pickuppal, dudáltam, hogy ne jöjjön nekem.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Qru
MODERÁTOR
Péntektől olcsóbb lesz a benzin: [link]
#nincsbennetarcsi
-
6030D
Ármester
Tegnap nyomtam tele százassal, de már világított a szegénység jelző. Forensissel 371 Ft/l meg a pontok
(#182175) Qru: az volt benne előtte, még 350-ért. Szerintem többet fogyasztott vele, száguldozás meg a hideg ellenére is.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
sagesz93
addikt
mai göngyszem Győrben kép
-
Qru
MODERÁTOR
-
őstag
Lenne egy KRESZ-es kérdésem:
gondoltam rá, hogy rajzolok térképet, de egyszerűbb egy streetview: [link]A képen látható irányból, a kereszteződésben balra kanyarodás (és természetesen zöld jelzés) esetén kell-e arra számítani, hogy a balra levő zebrán gyalogosok szabályosan áthaladnak? Lehet-e egyszerre zöld a zebrán és a képen látható irányból?
"... and I hope you have a great day!"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz pető bá' #182183 üzenetére
Igen lehet zöld a gyalogosnak is egyszerre meg neked is. Érdemes rápillantani a gyalogos lámpájára kanyarodás előtt/közben. Itt pl ha jobbra kanyarodsz a Kerepesiről akkor a bicósoknak is meg a gyalogosoknak is zöld van keresztben (hírekben vt hogy egy bicóst fellökött itt egy autós).
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz pető bá' #182183 üzenetére
Szerintem ez inkább közlekedéstechnikai kérdés, hogy az adott lámpa hogy van időzítve. Autósként mivel zebra van, ígyis-úgyis fokozott óvatóssággal kell megközelítened a zebrát. Ha nem lenne a gyalogosnak lámpája, akkor mivel kanyarodsz minden esetben előnyt élvezne a gyalogos veled szemben. Mivel van lámpa, csak akkor van elsőbbsége ha zöld jelzése van.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
akkor ok, nekem idegen volt a szitu, csomószor jöttem valamelyik másik irányból (Horváth István u.) és néztem, hogy ezt így miért.. számomra nincs benne logika - ha már lámpás kereszteződés, akkor miért keresztezheti egymást két közlekedő? szvsz felesleges "hibalehetőség" (ahogy a telizöld is).
amit linkeltél, még jobb a vasút miatt, ha jól sejtem nem nehéz a sínen maradni.
Lámpás kereszteződésben (értsd: természetesen zebrán is van lámpa) én arra számítok, hogy a zebrán piros jelzés van. Lehet, hogy ez egy rossz beidegződés, de itt vidéken nem nagyon találkoztam hasonlóval, és továbbra sem érzem indokoltnak.
A lámpa úgy van időzítve, hogy a képen jobbról érkezők balra kanyarodásának zöld jelzésére a zebra zöldre vált, ekkor a képen zöld lesz a jobbra kanyarodást engedélyező lámpa. Ez után jön a képen a zöld, és marad zöld a zebra - [ezt nem érzem indokoltnak. Aki ott várt, simán átér, 2 sáv, 10-15 sec. ] Utána zebra piros, és megy a képen látható keresztforgalom. (nem esküdnék meg, de így emlékszem)
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
-
nagyúr
-
ivana
Ármester
válasz pető bá' #182193 üzenetére
Kb. a leggyakoribb kereszteződés fajta ez. Szóval kicsit nézd át a kreszt mielőtt összemész valakivel, vagy elütsz egy gyalogost. Nem tudom hol laksz, de nem csak Pesten vannak ilyenek, hanem úgy kb. mindenhol.
Vidéken ritkán van olyan, hogy a gyalogosoknak zöld csak, főleg nagy gyalogos forgalmú helyeken. Pesten nem láttam még ilyet (de máshol sembez az alap).
-
Csabroncka
addikt
Mai gyöngyszem. Arra nem emlékszem, hogy a gyalogost kötelezi-e a kresz bármire is a gyalogátkelő hely előtt (?) A lakóhelyemen rühellem és előre rettegek a megállás (jelzi egyáltalán a
nyomorék, hogy nem a járdán sétál, hanem át akar kelni a gyalogátkelőn) - körülnézés nélkül átrohanok, átbiciklizek emberkéktől.Autósunk megszívta (röviden)
"in medias res"
-
nagyúr
válasz Csabroncka #182198 üzenetére
KRESZ szerint a gyalogosnak is meg kell győződnie arról, hogy biztonságos lelépnie a zebrára. Pl azért is, mert zebrán a megkülönböztető jelzést használó gépjárművel szemben nincs elsőbbsége.
KRESZ 21. § (6)
A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest