- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz stickermajom #137898 üzenetére
Én mindenképp. Mondjuk én 10 ezrenként cseréltem az összes autómban eddig, szerintem nonszensz hogy 30-35e km a periodus ezek szerint a légszűrőre az autódban
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
vagy szerelővel cseréltetném, de miért nem kérted, hogy cseréljék?
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #137903 üzenetére
Akkor cseréltesd ki velük, az a legegyszerűbb.
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
akkor szólj nekik, hogy cseréljék, lehet kérni, persze ottani ára lesz
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
bbubby00
őstag
Van koztunk ugyved? Privatban egy szamot dobhatna, lenne 1kerdesem, nem autos.
[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
-
pècsimunkás
addikt
Én mondtam , hogy cseréljék ki , de vissza kérdezett a szerelő , hogy minek ???
Majd a második szerviznél ... Hozzá tenném 13000 km-nél volt ez . A második szerviznél cserélték a pollen szűrőt és a légszűrőt is . A 3. szerviznél megint csak olaj csere lett volna , de szóltak , hogy kellene a pollenszűrőt is cserélni . Mondták meg is mutatják , de mondtam , a bizalom megvan , cseréljék ha kell .Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
stickermajom
addikt
válasz pècsimunkás #137910 üzenetére
Pollenszűrőt nekem is akarnak, de azt előre mondtam, hogy kösz nem.
-
pècsimunkás
addikt
válasz stickermajom #137911 üzenetére
Nekem ott helyben mondták , mert amúgy nem kellet volna .
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
FIREBLADE78
addikt
Hali. Van itt valakinek mustang gt-je?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
törölt tag
Ki kell venni a fékbetéteket és megnézni nincs-e valami belemélyedve, kavics stb. Aztán a tárcsát is megnézni, megmérni tolómérővel hézagolóval, nem a vállra felfektetve, hogy mekkora és mennyi a minimálisan megengedett. Ebből derül ki, hogy érdemes-e vele foglalkozni, de egyébként kinézetre ez még bőven elmegy kategória. A hangot és a fékpedálon érezhető dolgot kell kideríteni inkább, az a két betéten fog megjelenni. Lehet azokat cserélni is kell, a tárcsa nekem még jónak tűnik kép alapján. Ez a pici vájat majd lekopik szépen, ez nem szól bele a fékhatásba, de a további romlás elkerülése miatt muszáj szétszedni.
A szar tárcsa így néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #137913 üzenetére
Láttam már közelről mi a kérdés?
Talán még CactuS fórumtársnak is volt már köze egyhez.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #137917 üzenetére
Én meg már ültem is benne áprilisban a pozsonyi autószalonon. Hozzá is dörgöltem a fejemet a tetőkárpithoz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz stickermajom #137911 üzenetére
Kicserélném minőségi utángyártottra, de szerviz előtt visszatenném a koszos gyárit.
Amúgy 30 ezret simán elmehet.
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
Üdv nektek!
Egy barátom autót készül venni, egy Nissan murano a kiszemelt. 2010-es.
Vélemények? Mire figyeljen ennél a típusnál amikor megnézi?
Mire jó rákérdezni?Szakival megy persze, de ti biztos tudtok ezt-azt javasolni.
Előre is köszönöm. -
törölt tag
Ökölszabály a két olajcserénként egy légszűrőcsere. Szóval 20-30ezer attól függően ki mikor cserél olajat, én még benne hagynám nem vészes. De sokat nyom a latba az is ki mennyit megy poros tanyákon.
-
MasterMark
titán
Szövet kárpithoz, szőnyegekhez milyen kárpit tisztítót ajánlanátok?
Olyan bőrhöz való kefét honnan érdemes szerezni, illetve a bőrtisztítást hogy kell csinálni?
Köszi.
Switch Tax
-
sb
veterán
válasz #89309696 #137916 üzenetére
Köszi a részletes infókat!
A gondom az (fentebb kérdezték), hogy máshova nem tudom vinni, mert céges.
Itt viszont láthatóan leszarják, mert látatlanban rámondták, hogy jóaz, lófasz.
1. Fel sem merült, hogy bevigyem egyáltalán megnézni.
2. És ugye onnan indult, hogy 3-4 hete konkrétan azt írtam nekik (szerencsére email, megvan), hogy nézzenek rá, mert érzek/hallok valamit... és ha várunk vele akkor lehet, hogy belemar a féktárcsába. Vagyis pontosan ezt írtam meg előre.Namost innentől merült fel a kérdés benne, hogy én vagyok a hülye és túlgondolom - mert tényleg nincs szétbaszva az egész tárcsa - vagy ők - lásd előzmények: még ennyire se kéne, hogy meg legyen marva, ha figyelnek rá. És ennyire talán nem kéne rámondani mindenre, hogy óhátjóaz, előfordul, kavics'osztkész. Így utólag már elvben is felbasz az egész.
Plusz a 0. kérdésre visszatérve, hogy hagyjuk vagy ne: szerintem így nem maradhat.
- Nem javul, sőt romlik az egész. Ha az elején el lett volna kapva akkor idáig se jut a történet.
- Most teszteltem egy kicsit. Mát bentről az autóból is tökéletesen hallani, érezni, ahogy kezdődik a "flexelés" egy közepes fékezésnél.Természetesen ha fizetem azt cserélnek amit akarok... merthogy kopó alkatrész.
Egyéb részinfók:
Az autóban 18e sincs, szóval szerintem nem kéne sem a betétekkel, sem a tárcsával érdemben foglalkozni ennyi km után normális esetben.
Bár ezt csak laikusként mondom, de nekem az is fura, hogy egyre szarabb a helyzet. Az elején szolid sustorgás volt, semmi fémes vagy bántó hang vagy nyikorgás. Pár hét után meg kis túlzással olyan mintha láncfűrésszel szeretném megállítani a tárcsát. Azt gondolnám ha vmi idegen test került be akkor az elején lenne szarabb, aztán meg csak egyre jobban egymáshoz kopnak. Akár a tárcsa, akár a kavics, vagy bármi. Amelyik gyengébb.
Itt meg kicsit mintha fordítva lenne. A fékbetét kikopna mellőle. -
molnarpeter
nagyúr
válasz focvis #137919 üzenetére
Jó ötlet az utángyártott "álcázása"
Ha már konkrét számok merültek fel... A szűrőfelületet és a gyári periódust ne felejtsük ki az egyenletből. Csak a szokásos olajcsere alapján kiindulva felezett intervallum a menő. Ha a gyár 90 ezret mond a szűrőre, valószínű környezetszennyezésen kívül nem lesz sok különbség, ha 30, vagy 45 ezernél van cserélve. Ha meg 30-at ír a szervizkönyv, már 15-nél le kéne dobni az extra törődés szabályai szerint. Csak arra akarok kilyukadni, hogy nem számok átírásával van növelve a szervizperiódus, hanem azért jellemzően 'hardver oldalon' is utánamennek, tehát mindenképp érdemes figyelembe venni a gyári ajánlást, nem csak úgy besűríteni a cseréket
-
Reggie0
félisten
A motorhazteto melletti elembol(sarvedo) tenyerrel okozott deformaciot ki tudnak kalapalni? Sikerult ugy meglokdosnom az autot, hogy surlo fenyben latszodik egy kis benyomodas(amugy nem).
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
törölt tag
A sütőnél ki forgatja épp a leglényegesebb dolgokat a világon? Neki van a hatalom a kezében.
-
-
-
-
golyani
őstag
Üdv!
Menet közben ~77-80 és ~115-120 km/h környékén megjelent egy plusz zaj menet közben. Üresben is csinálja, így váltó kizárva. Csak a két tartományban hallható, néha még talán 60-nál felbukkan, de azt ritkán veszem észre. Olyasmi hang mintha megnőne a motorzaj, vagy durvább felületű aszfalton közlekednék, kormány nem ráz. Van valakinek tippje mi lehet ez, merre keresgéljek? Én gumira tippelnék, mert a kerékcsapágy az folyamatosan erősödne tudtommal. Toyota Auris 1,6, ~160k km, futómű nem rég lett beállítva, Continental Premiumcontact5 gumik ~50% környékén.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Eközben van ahol beütött a hidegfront.
Ezek itt járnak közlekednek köztünk, szóval csak óvatosan!
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest