- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz Doki16 #121880 üzenetére
"Kicsit sajnálom, hogy nem fogom megélni ezek szerint mire el fog fogyni "
Miért lenne olyan jó megérni, hogy elfogy a kőolaj ugye nem csak a 1.9pdtdiszmokendsarm megy kolaj származékkal - hogy csak gyógyszeripart említsem.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
kisza25
félisten
válasz Stylewars_kp #121882 üzenetére
Nekem az 1994-es vectra-ra 10 tulajt ír 22 évet és 285 ekm használták, 2 éve lejárt a műszakija, 2017-ben kivonták. Már az első műszakin alig ismertem rá, az utolsón meg már nagyon siralmasan nézett ki, most rájöttem, hogy minden autómhoz fűznek érzelmi szálak, pl. örülök, hogy a skoda és kia azóta egy tulajnál vannak és még mennek
Jó volt visszanézni mi van velük.Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Doki16
addikt
válasz gzbotii #121903 üzenetére
Ez csak az én saját kis hülyeségem. Jobban rá lenne kényszerülve az emberiség, hogy más módot találjon. Azért lennék rá kíváncsi mert érdekelne, hogy hova fejlődik a technika. A többi meg csak vicc volt nem kell komolyan venni
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
SzlobiG
félisten
Végre sikerült nekem is a lekérdezés, nekem viszont nem mutatja a tulaj adatait, csak a járműét.
Viszont nagyon jó ötlet ez végre valami hasznosat kapunk mi autósok.
-
Doki16
addikt
válasz SzlobiG #121909 üzenetére
A 2014-ben vett kocsimnál nekem is ott van a nevem és a születési dátumom. Sőt a Q5-nél amit vásároltunk még az első tulaj címe is megtalálható
Viszont a mostani kocsimnál semmi és egyiknél se ami jelenleg a családban van.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Qtya123
őstag
válasz szőröscica #121911 üzenetére
Így van. Az egyik műszaki vizsga megjegyzésében van a nevem, születési időm. De mondom, az egyik vizsgán az előző tulaj pontos címét is beírták a megjegyzésbe, biztos ami tuti.
A külföldről behozott autóknál nyilván ez nem segít, de egy itthoni autó vásárlása előtt hasznos ez az oldal.
Még a tulajoknál kellene valami finomítás, mert például a Swiftnél szépen tól-ig dátumokkal kilistázza, hogy 1. tulaj->kereskedő kivonta->2. tulaj->kereskedő kivonta->3. tulaj->kereskedő kivonta->4. tulaj (én).
Az IS-nél viszont semmi ilyen nincs. Forgalomban van x dátumtól és kész.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A tulajdonosok számát ahogy nézem a banki hitel / finanszírozás "kavarja meg". A volt cégem autójára pl. 3 tulajdonost ír, pedig csak annyi történt, hogy megvették több más autóval együtt a kereskedőtől (1. tulaj), de volt rajta banki finanszírozás (2. tulaj), majd amikor ez lejárt, akkor a cég tulajdonába került. Így ő a 3. tulaj, de ezt az életben azért 1. tulajnak hívjuk.
Enyémre 6 tulajdonost ír, ami valójában úgy néz ki, hogy a márkakereskedésből (1. tulaj) megvette egy cég banki finanszírozással (2. tulaj a bank), majd a hitel lejártával a cégé lett (3. tulaj), majd pár évvel később beadta egy kereskedőnek (4. tulaj), ahonnan megvette az előző tulaj (5. tulaj), tőle pedig én. Így én 3. tulaj vagyok gyakorlatban (cég -> előző tulaj -> én), papíron meg 6. (márkakereskedő -> bank -> cég -> kereskedő -> előző tulaj -> én). Szal, ahol vki használtan, banki fianszírozással vásárol, ott még több tulajt fog írni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MunezXBK
nagyúr
-
félisten
Na megindultak vissza a vendegmunkasok, M3 tele volt veluk es nem is nagyon siettek a havazas miatt, kb. 70-80-al mentek vegig.
-
aero.
veterán
Na, most nézem a Vivaronkban, amiben 2009-ben volt 256e km, 2014-ben 242e-rel regisztrálták 2017-ben 330 volt benne.
-
426os
őstag
válasz kisza25 #121923 üzenetére
Lesz még mit csiszolni ezen az adatbázison, mert ahogy látom nagyon nem egységes, minden autónál máshogy néz ki a riport... Kb attól függ, hogy milyen adatok jelennek meg, hogy az ügyintéző Mancika mit milyen rublikába írt bele kedve szerint, függetlenül attól, hogy szükség volt-e rá vagy sem. Meg én a személyes adatoknak sem örülök, bár nálam a közös képen, szül. dátumomon és nevemen kívül nincs más benne. Ez viszont a forgalmiból is kiderülne, ha valaki meg akarná venni az autót, szóval ez is felesleges.
.
-
Peter.70
addikt
-
vans?
őstag
válasz stickermajom #121924 üzenetére
Nalam sincsenek mar benne a szemelyes adataim, ami azert megnyugtato.
hábm bábm
-
rbalint88
addikt
Tegnap vegre lecsapattam a habgeneralisnal a splasht, eddig amikor akartam/lett volna idom lemosni, mindig elkezdett esni. Erre nyilvan ma havazik, ugyhogy tiszta rittyo lesz bevasarlas utanra... hatha unokatesom ideadja a volvot, az ugyis koszos
-
Magnum_
nagyúr
Berepedt a szelvedom :/
Cabrio uveg (ami sima es kisebb) felara nem kicsi. Gyari uveg egy 100as bele
Mindegy, az ugyeskezu a praktikernel megmenti elvileg, mar nekiallt.[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
-
rbalint88
addikt
válasz máyköl #121929 üzenetére
alapvetően a husztira mennék, de tegnap hazafele nem volt sor a habgenerálisnál, úgyhogy beálltam gyorsan. de nem a showshine volt a cél, csak hogy ne legyen nettó mocskos a kocsika, szárazolást is a menetszél végezte...
Saint_ : az szopó... nyugtasson a tudat, hogy 100-ért a cabrio szélvédő gyáriban nem drága, a v60-hoz 130k, a tucsonhoz 160k a gyári. de ha megmenti a praktikeres csávó, akkor nincs nagy dráma. montblanc timewalkere és az alpina kites e38 megvan még neki?
-
nagyúr
Volt kint ismerős karosszéria szervizes, vegignezte az autot, szerinte biztosan nem lesz mentheto (nem erieg anyagilag) helyrerakni a Hondat biztosito nem fog eleget fizetni.
-
Qtya123
őstag
válasz tboy93 #121933 üzenetére
A majomgyerekkel van valami fejlemény?
MÁS:
Ma újra ránéztem erre az ügyfélkapus adatbázisra, mára szépen kitöröltek nálam is minden adatot. Jár nekik a piros pont, gyorsan intézkedtek ezek szerint.
De sebaj, tegnap lementettem a lekérdezést, azon rajta van még a Ladám legújabb tulajának címe és adatai (egy 94-es születésű csaj). Elmegyek hozzá, adok neki egy tockost, amiért telematricázták duen, meg vredestein, meg mindenféle sz@rral szegény autót a legutóbbi műszaki képei alapján.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz 426os #121925 üzenetére
Valami olyasmi. Eredetileg sem akarták az adatokat megmutatni a korábbi cikkek szerint, meg eleve meg se mutathatnák. Itt csak egyszerűen hiba csúszott be, méghozzá trehányság és nemtörődömség formájában.
Ahány műszaki állomás annyi Józsibá és ahány iroda annyi Mancinéni módszerrel vannak a képek elkészítve és a dokumentumok kitöltve. Ahol épp nem volt jó a szkenner/nem volt/így volt egyszerűbb, ott lazán lefotózták a dokumentumokat és bekerültek a műszakis képek közé. A Mancinéni meg a biztonság kedvéért beírta a mindent is, minden létező helyre, mert ő úgy szokta.
Maga a rendszer nem akarta az adatokat kiadni, egyszerűen nem figyeltek oda rá, hogy azokon a képeken amin csak az autónak kéne lennie, lehetnek dokumentumok is, azokban a rubrikákban ahol nem szerepelhetne adat, azokba írhattak. És így került ki.
Erre nagyon algoritmust se lehet írni, hogy fotót vagy szöveget válogasson úgyhogy gyanítom kézzel szelektálják őket és takarítják ki most is. Csakhogy ezt azelőtt kellett volna, hogy publikus lesz.
Elképesztő ez az egész ahogy történt. Az, hogy a komplett brigád aki ezt kiengedte erre nem gondolt vagy épp csak szartak rá. És senki nem lesz érte valagba rúgva van egy olyan érzésem.Engem pl. ki is küldtek mikor a kocsit fotózták, nem lehet senki a képeken (Volánnál eredetvizsgáztattam, műszakiztattam). De még utána is meg kellett várni, hogy előbb megnézzék a számítógépen nagyban is, hogy jók-e a képek és csak utána ment tovább a dolog.
Aztán meg mint pár képen látható volt, van olyan hely is ahol még a tulaj is rajta van az olajfoltos koszos szerelőkkel együtt vagy épp annyira homályos nem is látszódik rajta semmi. Bár persze ők nem tudhatták előre, hogy azokat a fotókat valaha bárki látni fogja rajtuk kívül, hogy egy ilyen autóazonosító rendszer valaha el fog készülni.A lényeg a lényeg, személyes adatok nem lesznek benne, ami bekerült véletlenül azt szépen szedik már kifele csak ez időbe telik.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
A XVII-ben akkora a ho, hogy az udvaron az Ampera koptatoja tolja el
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz szőröscica #121943 üzenetére
Mostani havazás már durvább, mint a decemberi volt. Már 1x elsöpörtem a havat udvaron de azóta kb nem is látszik meg csak a kupac mellette. Kénytelen voltam kimenni egy körre a tiszta autóval de ahol tudtam havas mellékutcában mentem, hogy nem legyen annyira koszos. Tegnap csapattam le a soroksári ósan mosóban de valami botrányos volt, hogy a habfürdő(gondolom vagy inkább remélem a hideg miatt) olyan volt, mintha borotvahabot fostam volna rá. Kb semmit nem ért, mert nem folyt le az autón, fizethettem be a lándzsásra új kört... -.-
-
Richard!
addikt
válasz szőröscica #121943 üzenetére
Győr, 15cm. Megállt az élet. Az elmúlt 5 óra alatt 1 sózót és 2 hótolót láttam. A főút vastagon latyakos, a melkekutakon bokáig érő haw van.
Váratlanul jött a havazás nnah...Ma kezdődik életed háralévő része
-
Magnum_
nagyúr
válasz Richard! #121947 üzenetére
En a garazs elott eltakaritottam, felsoztam. Termeszetesen a teljes tamfalgarazs soron csak elottem.ilyen, mindenhol mashol hav.
A fobb utak jok Budan. De Limot csak a Ferenchegyi tetejen talaltam, ott meg cssk letaposva sincs a hav, az Up-on gyenge gumik, szar fekek, szar abs, nagy nehezen kijottem a Pusztaszerire.Jelentem, a husztin lett 2 uj gep, amik gumiapolot, karpittiszttot, belter illatositot tartalmaznak. A hideg kiatt csak a gumiapolo mukodik. De ezeknek orulok egyebkent
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
szőröscica
addikt
válasz Richard! #121947 üzenetére
Itt Bp-n a legfőbb utak (Hungária, Kerepesi) csak vizesek, de a Keresztúri és a Pesti már erősen latyakos/havas, sőt sok helyen jégbordás. De elég normálisan lehetett haladni, nem szerencsétlenkedett senki. Egy idióta Insigniás előzgette a sort, meg tartott akkora követési távolságot mindenki mögött, ami nyáron is kevés lenne, remélem nem tört össze senkit míg hazaért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest