- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
válasz beloadjoker #40355 üzenetére
Lehet hogy hülyeséget kérdezek !
Ez egy telepített rendszer ? Ext4-en ? -
growler
őstag
válasz beloadjoker #40357 üzenetére
Csak mert, hasonlót egy Fat32-n lévő live-cd-n láttam.
Ez milyen kiadás ? -
Lathronos
őstag
válasz beloadjoker #40357 üzenetére
Szia!
A gond az, hogy a home nem külön partíción van, és a méretének minimum 10 GB-nak kell lennie.
Ha ez megvan, máris semmi gond, mint látod:
Amúgy mit szeretnél csinálni?
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
beloadjoker
őstag
válasz Lathronos #40359 üzenetére
ÉS ezt így telepítés után hogyan tudom megoldani?
/ubi telepítésénél mindig azt választom hogy teljes lemezt használja fel és ennyi/
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Lathronos
őstag
válasz beloadjoker #40360 üzenetére
Hát, hogy hogyan, azt nem tudom, majd jön ubyegon2 és mond valami okosat. Ha meg nem, írj rá.
-
Lathronos
őstag
válasz beloadjoker #40360 üzenetére
Vagy írj rá Kendekre, és megmondja, hisz ő írta a systemback-et. Nála jobban senki sem tudja, mi lehet a gond.
(#40362) growler
Mindketten ugyanazt a verziót használjuk, úgyhogy nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
[ Szerkesztve ]
-
growler
őstag
válasz beloadjoker #40365 üzenetére
Cinnamon-t használtam, arra ez a 3 kell. [link]
( Melyek után nincs kérdőjel ! )[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
válasz growler #40367 üzenetére
Köszi, tehát akkor csak hogy biztos legyen, amiket bekarikáztam azok ugye?
a mostanit pedig simán csak apt-get remove systemback paranccsal tudom törölni ugye?
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
growler
őstag
válasz beloadjoker #40368 üzenetére
Igen, nálam (cinnamon-on) ez a 3 volt, és működött !
Több mint valószínű így törölheted...de ha PPA-t vettél fel, a forráslistában is kiveheted előlük
a pipát
Majd egy:
sudo apt-get update
és a biztonság kedvéért, egy:
sudo apt-get autoremove -
nagyúr
válasz beloadjoker #40355 üzenetére
Így elsőre azt mondanám, mivel olvastam a hsz-eket, hogy ha a /-en belüli /home mappát akarod menteni, akkor a /home/felhasználónév kell, hogy szerepeljen a tárolási könyvtár ablakban. Ha megnézed, a filekezelő is úgy éri el a /home-ot!
Most nincs fenn a Systemback, de ebből a PPA-ból nekem jóval frissebb verzió jön le, mint amit írtok, ráadásul a 0.7.7 nem támogatott, ha jól látom.
A /home áthelyezése épp pár napja volt téma, sajnos a tökéletes megoldás leírása GRUB-ra jó, nem GRUB2-re!
[link] [link] [link]Próbáld a friss PPA-s verziót és úgy jelöld ki az elérési utat, ahogy említettem! Utána írj, hogyan sikerült.
(B)(#40361) Lathronos(/B) Jöttem, idéztem is a hozzáértőktől! (OFF)már tiszta megmondóember leszek itt a végén(/OFF)
(#40369) Lathronos Jó, hogy mondod, a gambas3-at mint ha nekem is fel kellet volna raknom anno! Nem tudom, melyik verziójú systemback volt az.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
beloadjoker
őstag
Köszi mindenkinek, nem teszem fel ezt a régebbi verziót, Kendek segített privátban
Nem volt Systemback mappa a home könyvtáramban Létrehoztam manuálisan és jó is
A program nem hozta létre valamiért
Bocsi mindenkitől, lehetett volna annyi eszem hogy megnézemMost így néz ki:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz beloadjoker #40373 üzenetére
A manó csípje meg, jöhettem volna pár perccel később is!
A lényeg, hogy sikerült, mégis csak Kendek prof saját szülötte a systemback!
A linkeket azért olvasd át, hátha még egyszer meg akarod írni a /home áthelyezést GRUB2-re is!
Felraktam a Systemback-ot és így már fel is fogtam, miről volt szó! Sorry! Teljesen más csatornán voltam agyilag, én azt hitem elsőre, hogy a /home-ról akarsz mentést készíteni, miközben neked a tárolási könyvtár kijelölésével volt gondod! illene már felébrednem!
(#40374) Lathronos
(fentiek szerint lehet, hogy hülyeséget írtam volna az elérési út helyes megválasztásával, pedig logikus volt- csak fel kellett volna tennem a programot, mielőtt járatom a számat)
Mindenből tanulunk, ebből is![ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz beloadjoker #40373 üzenetére
Nem a program hibája, volt, hanem mikor a remastert csináltam, nálam a home külön partíción volt, nálad meg nem, mivel automata telepítést választottál. Nem gondoltam, hogy ez gondot okozhat.
-
beloadjoker
őstag
válasz Lathronos #40376 üzenetére
Legalább kiderült a hiba :-) Most csinálom a visszaállítási pontot utána meg majd ki is próbálom, hogy minden jó e
-
nagyúr
válasz beloadjoker #40377 üzenetére
Ritka szerencsés helyzet, hogy egy programmal elakadunk és a legilletékesebb, maga a készítő segít bennünket!
Bár sok ilyen lenne, de nincs.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
MODERÁTOR
válasz Lathronos #40376 üzenetére
Technikailag az a probléma, hogy a Systemback feljegyzi, hogy a beállított tárolási könyvtár egy csatolási pont-e. Pont azért, hogy amennyiben nem lenne elérhető a későbbiekben, akkor ne lehessen a mögötte levő szülőkönyvtárat használni (mivel eredetileg nem az lett kiválasztva, hanem egy másik fájlrendszer).
De a konkrét problémán a könyvtár sima újra kiválasztása segített volna, csak az OK gombra kellett volna kattintani és máris helyreállt volna.
Mindenesetre így lecsekkolva a dolgokat egy-két apróbb javítást eszközölök ezzel kapcsolatban. Egyrészt mivel a Systembackkel történő rendszermásolása után is fennállhat, másrészt pedig a már beállítottal azonos könyvtár kiválasztása esetén nem csekkolja újra, hogy csatolási pont-e (így helytelen marad a beállítása a konfigurációs fájlban). -
DrojDtroll
veterán
Valaki tudna segíteni?
-
nagyúr
válasz DrojDtroll #40384 üzenetére
Fel tudom tenni, ha mondasz egy gyors felhőt, jó ideje nem használtam már.
Ahogy időnként olvasom itt, némelyiknek vannak nyűgjei.[ Szerkesztve ]
-
Apaxp
senior tag
wine problémában kérek segítséget.
Adott egy egyszerű kis windows program ami wine alatt tökéletesen, gyorsan elindul de futás közben akad rettenetesen.
Lehet-e neki plusz memóriát adni? Mintha a grafikus megjelenítés akadna.
Ez egy ulti játék. Ha valaki kipróbálná hogy nála is van-e ilyen akadás azt megköszönném.Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Persze. Itt megvan, hogy a népszerű disztrókra miként kell feltenni a wine-staging -et: [link]
Aztán ha fent van, akkor csak annyi, hogy nem a wine-val, hanem a wine-staging -el kell indítani a játékot. Nem tudom milyen disztrót használsz.lev258: annál kicsit több, sok hasznos dolog került bele: [link] Amúgy a másik tippem nekem is a videokártya, vagy annak a drivere.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Fenyő
őstag
Sziasztok,
HBO GO (link) videolejátszást életre lehet vhogy kelteni Linux alatt, Silverlight only a drága, pipelight-os leírásokkal próbálkoztam, eddig egyedül OpenSuse 13.2 alatt jött össze a hang kép nélkül, többi próbált disztró (Fedora 22, Mint 13/17.2, Manjaro, Antergos) alatt mégcsak megsem nyikkan vele csak írja, hogy a Silverlight használata a böngészőben nem engedélyezett, holott az FF pluginjai között szerepel.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
válasz lev258 #40394 üzenetére
Igen ezt a leírást is próbáltam, de sajnos nem segített.
God Vazzeg: Basszus Google Chorme alatt tényleg csont nélkül megy, eszembe se jutott kipróbálni, mivel miután konstatáltam (Chromium alatt meg sem nyikkant), hogy a silverlight npapi only, így FF-re koncentráltam.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
beloadjoker
őstag
Systemback visszaállítás sikeres volt!!!
-
Illusion1010
senior tag
Üdv!
Gigabyte B75N típusú alaplapom van. Ezen 2 darab ethernet csatlakozó található. Linux alatt megoldható az, hogy az egyiken bejövő netet (DIGI pppoe) a másik csatlakozón kiküldje?
A dolog apropója az, hogy gagyi routerem van, ami nem tudja átvinni a 200 megabites netet, sőt torrentezés közben le is szokott fagyni. De arra elég lenne, hogy a tabletet/telefont ellássa hálózati kapcsolattal. Tehát azt szeretném elérni, hogy a kábel egyből a gépbe megy, az elintézi a bejelentkezést, majd tovább adja a jelet a routernek ami szétszórja a levegőben Igen, tudom hogy csak akkor van net amikor megy a gép, de ez nem probléma.
Kezdő linuxos vagyok, néhány hete váltottam
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
géeles
aktív tag
válasz Illusion1010 #40398 üzenetére
Azt szerintem nem, de egy alkalmas WiFi -stick az USB-be; szerintem tudna saját hálózatot létrehozni.
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
lev258
veterán
válasz Illusion1010 #40398 üzenetére
Lehet ilyet csinálni, de én még sosem próbáltam. Angol leírásokat találni róla a neten.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Hálózati / IP kamera
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest