Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Biohazardxxx

    tag

    válasz danzas007 #17894 üzenetére

    Nekem discrete mód van beállitva. mivel nincs benne integrált videókari igy felesleges.... gondol e célt szolgálna ez az opció :D
    Azért vettem el 1ghz órajelet mert feleslegesen fűti a procit. ha jobban megnézed 4 mag 4x4.1ghz és ebből sokszor csak az első 2 megy 4.1-en mikor igényli a másik kettő meg lustálkodik. ebből adódik hogy az első két meg iszonyat melegszik mig a másik kettő meg nyugis hőmérsékleten van. Na ha most leveszem mind a négyet akkor kénytelen a másik kettőt is terhelni. Apex Legend ultrán teljesitmény romlás nélkül megy 3.2ghz-en ugy hogy 50-80% on használja átlagban és 65-80 között. Ha hagyom 4.1ghz-en menni akkor használaja 30%-al mondjuk és 95 fokon és nem lesz jobb teljesitmény.... :D Szóval sok értelme nincs túlhajtani! Sőt lehet sebességet is állitani hogy 900 és 3.2ghz között ugráljon és igy megintcsak jobb. Bár nekem fixre van állitva a játék miatt hogy ne "laggoljak" be véletlen sem.

    Másik példa, Mondjuk egy Fl Studió mikor már egy nagyobb projekt van és rengeteg plugin hozzáadva használva rengeteg külön hagsáv és satöbbi, na ott már kellhet a kraft. Bár én csak hobbi szinten csinálom és a 7700HQ procival is csak 70%ig terheltem le max. Na de ez a progi biztos kitudná használni a 4.1ghz-et is.
    Vagy mondjuk videószerkesztésnél sem hátrány hogy fürgébben dolgozik mint fojtva.
    De a lényeg hogy a legtöbb usernek elég a 3,2 szerintem mert a videókarit igy is kihajtja bőven és nagyon nem mindegy hogy 95-100 fokos vagy max 80. Ha nem játszok csak böngészek sokszor nem is megy a venti és 40 fok alatt an ugy hogy jó meleg van a lakásban.

    Nem biztatok senkit hogy csinálja azt amit én de nagyon sok helyen foglalkoznak ezzel és nemhiába :D Nem túl egészséges szerintem ha ilyen magas hőfokon megy a gép...

Új hozzászólás Aktív témák