- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz mexicanraven #2949 üzenetére
Amit írtál, azt szokták városi legendának nevezni.
Magam részéről azért nem válaszoltam a kérdésedre, mert szinte minden nap előjön valaki ugyanezekkel, Olvass el párszáz hozzászólást és utána vegyél egy Samsung tévét, ami belefér a költségvetésedbe!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vmicza
csendes tag
Sziasztok!
Egy 5x4 M szobába keresek 100 cm körüli LCD tévét. Olvastam az eddigi hozzászólásokat, javaslatokat, de eléggé összezavartak
Leginkább TV-znék rajta, de néha hozzákötném a PC-t és játszanék.
Van 150-170k Ft keretem. Mit javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mexicanraven #2951 üzenetére
Számtalanszor megtárgyalt téma, amit - ahogy a mellékelt ábra mutatja - rutinos fórumozó nem fog megismételni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mexicanraven
senior tag
K*va furcsa, hogy a bátyámnak sem segített senki, egy általános csevegős/eladós topikban hamarabb jött válasz, mint itt, ezért jöttem kérdezni én is. Tudod aki dolgozik, annak újfent k*rvára nincs ideje több száz, vagy akár egyezernyi hsz-t végigböngészni egy olyan kérdésért amire egy hozzáértő pár szóban tud összegezni. Ennyi. Kötekedhetsz amennyire jól esik, attól még egy kevés tapasztalattal rendelkező fórumozó hamarabb segített, mint te.(illetve igaz engem nem érdekel, ez nem mindig mérvadó, de 2-szer annyi ideje vagyok itt, mint te)
Én is segítek akinek tudok, de úgy látszik ez fordítva nem így van. És ekkor jön az, hogy sokan blogot nyitnak vmiért. Biztos power dolog valakit kioktatni, de nem mindig célravezető.
Köszi még1xer a semmit!vmicza: Én is hasonlót kérdeztem, de szerintem töröltesd egy moderátorral, mert te leszel a hibás, amiért nem tapasztalt fórumozó módjára jártál el... Bocsi, de ez kijött
[ Szerkesztve ]
when the sun shines, we'll shine together
-
Janó 44
tag
Sziasztok!
Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy valóban igaz az, hogy a plazma TV -k hátránya az LCD -vel szemben, hogy 1 év használat után homályossá válik a képük?
-
vmicza
csendes tag
válasz mexicanraven #2955 üzenetére
Én azért bízom benne, hogy nem ilyen szőrösszívűek itt a kollégák
Csak van valaki aki tud ajánlani valamit. -
addikt
"Tudod aki dolgozik, annak újfent k*rvára nincs ideje több száz, vagy akár egyezernyi hsz-t végigböngészni egy olyan kérdésért amire egy hozzáértő pár szóban tud összegezni. Ennyi."
Tudod aki dolgozik annak sincs kurvára ideje állandóan ugyanazokat a kérdéseket napjában többször is megválaszolni.
Alapvető fórumos etikához tartozik, a világon mindenhol, hogy mielőtt kérdezel, olvass vissza, használd a keresőt és utána tegyél fel kérdést ha nem volt világos valami.
Ugyanis valószínű, hogy a kérdésedet épp tegnap tette fel valaki immáron huszadjára és van válasz rá több tucat is.
Miből gondolod azt, hogy aki jenen van e topikban annak nem ugyanolyan drága az ideje mint a Tied?
Századszor feltett kérdésre álljon neki 101. választ írni?Én is szívesen segítek másnak, de nem szeretem mikor hülyének néznek és az jön le a hozzászólásokból kérdésekből, hogy fingja nincs az egészről egy napot sem volt türelme visszaolvasni, ezért adj uramisten de azonnal válaszoljanak a kérdésére.
Ez mindenhol a világon így van, és mindenhol ilyen reagálásra számíthat az fórum illemszabályait ilyenformán megsértő fórumozó.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
mexicanraven
senior tag
válasz Daffni2 #2958 üzenetére
De fura, hogy erre már nem egy ember tud írni. (veled egyetemben) A másik, hogy sokan kérdeztek rendesen, ugyanúgy pár száz hsz-szel feljebb megtalálható kérdést, de random mód nekik lett is válaszolva.
Igen, pont emiatt vettem át én a kérdést a bátyám helyett, mind1 érezd jól magad vérpistike.
A topik szakmai segítségét köszönöm (annak aki segített valamit).
Üdv.when the sun shines, we'll shine together
-
addikt
válasz mexicanraven #2960 üzenetére
mind1 érezd jól magad vérpistike.
Most ez a köcsög beszólás miért kellett?
Szándékosan szítassz?
Nézz már meg néhány topikot, pont rám nem jellemző a jelződ.Nem szeretnék részvenni ilyen vitában, úgyhogy befejeztem.
Béke van nem harcolunk."Aki ad,az nyer"
-
laszlo168
senior tag
BBéci megint hozza a formáját
-
mexicanraven
senior tag
válasz Daffni2 #2961 üzenetére
Pont nem nézem meg, mert amíg oktatni próbáltok (pedig nincs mi miatt, és ha teszitek/teszed is értelmetlenül) addig lehetett volna segíteni is. Nem hiába jöttem célirányosan ide, mert nem mind1, hogy kiktől és milyen segítséget kapok. Javarészt megbízok az itteni társaságban, ezért én is így állok ahhoz, ha segíteni kell. Ez a vita nagyon felesleges, de kikívánkozott belőlem, mert a fordítottját tapasztaltam annak amit más topikokban látok.
Béke!laszlo168: Én nem ismerem őt, de az ismeretség kezdete nem jól indult
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mexicanraven #2964 üzenetére
Januárban külső merevlemezt szándékoztam venni, rászántam pár órát a szaktopik fél évnyi termésének végigolvasására. Router vásárlása előtt hasonlóan cselekedtem. Szerintem ez a normális fórumos viselkedés. Amikor kérdést teszek fel valahol, sosem reklamálok nagy arccal, ha nem kapok egy napon belül választ, hanem udvariasan megismétlem, amennyiben szükséges a harmadik napon is megteszem, hátha elkerülte a figyelmet.
Nem oktattalak, hanem tanácsot adtam.
(#2963) laszlo168
Ez remek, hasznos hozzászólás volt, ennyi telik tőled.
Hoztad a formádat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mexicanraven
senior tag
Nem egy napról volt szó, nem is háromról. Amennyire lehet én is utánaolvasok, tesztek alapján is, csak a baj, hogy ott nincs hosszútávú tapasztalat, a fórummal ellentétben. Itt semmilyen formában nem kaptam meg ezt a segítséget. (és tényleg nem volt kedvem visszaolvasni, pláne, hogy ez a piac nagyon gyorsan változik) Egy 150 ezres tételű dolognál pláne nem teljesen mindegy mit veszek. Nem ezt vártam itt.
Ezen felül lényegtelen, köszi a tanácsot. Üdv.
-
törölt tag
Egy ilyen TV jó vásár szerintetek?
-
zkiss0
tag
válasz #09634560 #2968 üzenetére
HI!
Szrintem az LG! A Samsung képekben van egy narancsos-rózsaszínes, túlszaturált árnyalat... (LED-nél elég kifejezett). Én amiatt döntöttem LG-nél. A piliccs meg a legszebb képű, amit láttam, de a menüje érdekesen nem könnyű nekem (bocs), képei pedig szerintem túl részletesek.
Tessék szíves lenni azokat a pattanásokat az emberek arcán kicsit összemosni!Ha nem kéne a média lejátszás, akkor Sonyt, vagy nem zümmögős Panasonic plazmát vettem volna...
LG-t néztem legutoljára, azóta is tetszik, meg vagyok elégedve, ajánlott. (asszem, hogy a piliccs is 32 zollban Lg panelt használ, fölötte meg sharpot..., mérget nem vennék rá).
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
gejala
őstag
"A Samsung képekben van egy narancsos-rózsaszínes, túlszaturált árnyalat... (LED-nél elég kifejezett)"
Pontosabban csak a LED-eknél van egy kis elcsúszás a bíborban, a CCFL-eknél nem szokott lenni. Az én C650-emen a bíbor tökéletes, a CIE chart piros-sárga-zöld vonala van egy hajszálnyit alulszaturálva.1080p-ben azért ne tessék összemosni a pattanásokat, azokat meg kell tudni számolni egyenként akkora felbontáson.
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Van egy LG42LF2510 fullHD LCD TV-m, de amikor rákötöm a gépet VGA-n keresztül, és beállítom az 1980*1080 felbontást, akkor a kép vízszintesen el van csúszva 2-3 centit
Hol tudnám ezt rendesen beállítani?
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
"Ha nem kéne a média lejátszás, akkor Sonyt, vagy nem zümmögős Panasonic plazmát vettem volna..."
Egy kb 20 ezer forint(vagy amennyire futja) értékű médialejátszót vennék inkább ilyen célra,azoknál nincs pl kompatibilitás-probléma.És a képminőséggel sem kell megalkudnom.De az LG-ről sem beszéllek le.Én is azt venném helyedben,amelyiknek jobb a képe,Médialejátszót meg kb 1-2 hónap után be lehet szoritani.Szerintem..
"piliccs meg a legszebb képű, amit láttam, de a menüje érdekesen nem könnyű nekem"
Azt csak mindössze beállitáskor kell használnod.Utána csak esetlegesen. Ez sztem ne tartson vissza.
. -
zkiss0
tag
válasz #09634560 #2976 üzenetére
HI!
(#2971) gejala: "1080p-ben azért ne tessék összemosni a pattanásokat, azokat meg kell tudni számolni egyenként akkora felbontáson"
Igazad van, csak a LED-eknél van olyan árnyalathiba, ezt rosszul írtam!
A pattanás számolás meg a papra meg a papnéra tartozik..."médialejátszót vennék inkább ilyen célra"
Hát gondolkodtam én is sokat, de még egy távirányító, még egy készülék..., és a PC-re meg mindig rá van kötve. Igazság szerint nem használnám ki. Jóllehet TV tuner nincs a gépben, de nem is nézek TV-t, szinte egyáltalán. A szgép meg ha kell HDMI-n össze van kötve. Így utólag nagyon tatszik, hogy médiát is lejátszik!
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
sb
veterán
Sziasztok!
40-42"-ban, használható kategóriában most mit ajánlanátok?
Én elég rég néztem, de akkor az LG 42LH3000-4000 sorozat volt a szimpi és a Samsung 40B550-650. Attól függően ugye, hogy 50 v 100Hz, ill. a kisebbeken is bekapcsolható az USB-s mkv lejátszás...Van vmi újabb modell hasonló tudással és árfekvéssel (150-200k)?
Bónusz kérdések a fentitől elvonatkoztatva:
- Van olyan modell, ami több HDMI bemeneten is tud kezelni PC-t normálisan? (Értsd: 1:1 mapping és rendes PC mód: képjavítók, stb kikapcsolva és kis lag.)
- A 3D modellek sima, 60Hz feletti felbontásokat is tudnak fogadni a bemeneten?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha számitógéppel összekötöd HDMI-n,akkor meg mégúgy nincs rá szükséged. Mivel akkor épp csak megjelenitő lesz.
De másrészt jó dolog ha médiát lejátszik.Valakinek az jön be.Csak szerintem egy külső mégiscsak jobb,mert pl frissithető. De ez az én véleményem.Nekem ha választanom kellene akkor inkább jobb képet adó készülék abban az árkategóriában,megfelelő csatlakozókkal. -
sb
veterán
válasz #09634560 #2981 üzenetére
2 HDMI-re gondoltam.
Nálam most A656 van még,rá van kötve egy HTPC a szokásos HDMI2-re PC módban, az jó is, de néhanapján használnám a nagy gépről is némi játékra... ott viszont a többi HDMI bemenet felejtős, mert nincs normális pixelmapping sem. Vagy az éljavítás szúrja el, de rossz a kép.Köszi, megnézem mivel tud többet (vagy kevesebbet? a B650-nél...
szerk: Általános kérdés: Az új modellekre mennyire jellemző a DTS dekódolás? Régebben nem volt divat...
szerk2: Ill. a DTS-től eltekintve mennyire használható a HD mkv lejátszása? Samsung C és LG LD sorozat esetében esetleg tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
sigmoid
tag
Van egy furcsa dolog amit megfigyeltem. A melóhelyen van egy Philipsünk (42PFL3604), amit telepresence-re meg monitornak használunk meetingeken (igen, Excel, MSWord meg hasonlók, kész szentségtörés), DVI-HDMI átalakítóval.
Jellemzően tűéles a képe, kivéve ha full vörös (#FF0000) háttéren fekete szöveg van, mert olyankor totál szétmosódik a szöveg. Felfogni nem bírom hogy mi okozhatja.
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
-
mazsó
aktív tag
Üdvw mindenkinek!
1 kérdésem lenne: szándékozok vásárolni Lg 42lg5500 lcd tv-t.
ps3-al, xbox 360-al szeretnék játszani rajt.
Nem fog akadni a gyors autós játékoknál?
Vagy ilyen célra mindenképp minimum 100hz-est vegyek?Köszönöm!!
-
BBéci
legenda
Sokan használják a tévé beépített lejátszóját, például én is.
(#2988) mazsó
Némi visszaolvasás sokat gyarapítana az ismereteiden!
A 100 hertz nem akadás ellen jó, hanem az elmosódást csökkenti. Tévénézéshez, filmekhez szükséges. Játékokkal nincs tapasztalatom, mások sokat írtak arról is.Előre elnézést kérek, nem akarok senkit megbántani, de nem értem ezt a játékmániát, hol vagyunk, általános iskola alsó tagozatban?
[ Szerkesztve ]
-
Sped
aktív tag
Hasonlót tapasztalok én is, szervízbe van a B650-esem, addig cserébe kaptam egy C530-ast, de számos mkv-nál problémás. Szóval a B650-es médialejátszója dts ide v. oda, de okosabb. Egy WD médialejátszóval kiegészítve pedig eddig nem találkoztam olyan cuccal, amit ne vittek volna.
Amúgy ennek a C530-asnak borzasztó analóg képe van a B650-eshez képest.. egyiket se kalibráltam csak a háttérvilágítást vettem lejebb mert alapon nekem túl fényes, de nagyon észrevehető a különbség. HD forrásnál is vhogy kellemesebb a kép B650-en.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
c41r0^
őstag
válasz sigmoid #2985 üzenetére
én hasonlót tapasztaltam egy 32PFL8404-el PC monitorként, ha be volt kapcsolva a HD Natural Motion, azonban PC módban minden rendben volt (ilyenkor ugye a HDNM is inaktiválódik, hiszen nincs rá szükség),
sőt, a Samsung B679 TV-men is ez a helyzet (szintén PC monitorként), ha a Motion Plus aktív, ilyenkor a betűk egy homogén háttéren elhomályosodnak
Philipsnél a főmenüben az "eszköz hozzáadása" pontban az adott HDMI bemenetre vagy hozzárendelitek az eszközt PC-ként, vagy a kép opciók alatt a PC módot bekapcsoljátok, és "nem méretezett"-re állítjátok a képarányt, ez szerintem megoldja a gondot
-
nagyúr
általánosan lehet, de azért az mkv-ra még nem az igazi, ez egy olyan formátum, hogy nagyon sok minden függ attól, hogy ki kódolta.
Volt nálam a hordozható vinyón kb. 10 mkv film, ezek közül kettőt nem játszott le nem ismert kódolásra hivatkozva (pedig ugyan az az x264 volt, mint a többi), az egyiknél pedig el volt csúszva a hang.Az xvid-ek viszont gyönyörűek voltak rajta, már ahhoz képest, hogy azt hittem, hogy csúnyák lesznek...
A lejátsó további hiányossága, hogy a feliratokat is nehezen kezelik még. csak külső feliratot fogad el, és a fájlnévnek meg kell egyeznie. Ebből következőleg egyszerre csak egy feliratod lehet, nem váltogathatod őket.
A másik hiba, hogy az mkv-ba beágyazott feliratokat egyáltalán nem kezelte, ami azért elég nagy hiányosság.-----------------
Valaki itt kérdezte a 100 Hz-et játékra : nem igazán használható, mert nagyon nagy lesz tőle a lag, a csúszás, (hiszen a plusz képkockák beszúrásához idő kell.)
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
-
törölt tag
Input lagnak nézz utána. És ha megvan,levonhatod a konklúziót:a 100 Hz input lag növelő tényező igy game/játék módban vagy ha pc-t kötsz rá,nem is kapcsol be.Egyszerüen nem arra való,hanem filmek,sportmüsorok gyors mozású elemek elmosódását csökkenti -de azt jól csinálja.
-
semetka
őstag
Valaki használja úgy a tv-jét hogy HDMI mellé egy analóg hangot használ nem azt amit küld a HDMI?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest