Hirdetés

Aktív témák

  • tmscsaba

    tag

    válasz trol75 #24199 üzenetére

    Így van szerintem is. El kell menni egy bemutató terembe. Egyik kedvencem a Médiamarkt, mert ott minden tv elé ki van téve a hozzá való szemüveg és rendszeresen mennek a 3D demók. Sokszor megnézem a szemüvegével a passzív képernyőt és megpróbálom meggyőzni magam, hogy igyekezzek úgy nézni, hogy "az jó", mert előfordul, hogy valaki azt mondja, hogy "meg van elégedve vele", de amikor látom a szemüvegével, csak rémüldözni tudok. mondjuk relatív elég jó a szemem, illetve közelről olvasáshoz kell időnként +3-as lencse, de csak ritkán. Ott a tv szemüvegével (más szemüveg nélkül) nézem a passzívot és látom a képen a vékony fekete sorokat több méteren keresztül, ami olyan, mint nagyon sok fekete vízszintes vonal, mint sűrű pókhálón keresztül kellene néznem a képet. Számomra nagyon zavaró.

    Nekem a passzív 3D kb olyan mint a horror. A horrort azért nézi az ember, hogy rémüldözzön. Én meg a passzív 3D képernyő csíkjain és csapnivaló felbontásán rémüldözök. Erre tényleg jó, rémüldözni, hogy ennyire gyenge.

    Viszont hallottam már elvétve olyanról, hogy van aki valamilyen (számomra rejtélyes okból) képes egy biológiai képtelenségre és állítólag meglátja a 60-as bal-jobb szem váltást, a 120 Hz-et. Állítólag valamilyen /természet feletti módon/ érzékelik, vagy ki tudja hogyan, (amikor a 25 Hz-et már nem tudja követni a szemünk), de többek állították már.

    Szóval erről kellene meggyőződni, hogy nálatok jelentkezik-e valóban ilyen extra érzékenység, mert ha van akkor tényleg le kell mondani a jobb minőségű aktív rendszerről.

    Viszont ha bebizonyosodik, hogy valójában nem zavar hosszabb távon sem, akkor inkább aktívat érdemes venni. Igaz, hogy annál a szemüveg tápfeszültséget igényel, de a minőség különbség szerintem megéri ha tényleg tudatosan kipróbáltad és nem zavar.

    A boltban lehet hosszabb távon is nézelődni, legfeljebb megkérdezik segíthetnek-e. Akkor nyugodtan meg lehet mondani, hogy azt próbálod, hogy az aktív 3D megjelenítés zavar-e téged ha tovább nézed. Nem lesz ezzel ott semmi gond. Örülnek, ha valaki érdeklődik nézelődik próbálgat, mert abból lehet a vevő.

    Szóval meg kell nézni mindkettőt egymás után és biztosan meglátod a különbséget és azt, hogy melyik zavar egyáltalán. Melyik látszik gyengébbnek a másiknál, a sűrű csíkozottság, vagy egy állítólagosan néhányak által "látható?" villogás.

    Az, hogy fizikailag melyik nyújt többet kép technikailag az egyértelmű.
    A lényeg, bármelyiket választod is, nektek megfeleljen.

Aktív témák