Új hozzászólás Aktív témák

• Drizzt

nagyúr

válasz Dorian #23702 üzenetére

Ez remek, de semi köze ahhoz, amit írt. :) Ő költségekről beszélt, te meg időről. Persze lehet érvelni az idő = pénz mellett is joggal. Én nem nagyon számítok arra, hogy akik agglóba költözött, az majd vissza akar most a költségek változása miatt költözni. Szerintem eleve az a réteg költözött, akinek a jelentős költség növekmény is beleféhet általánosságban.

#23701 Madwe: Igen, a hirdetések jelentős része amolyan hátha jön egy balek, aki ennyiért elviszi jellegű. De azért most látok olyan ajánlatokat, amiket azt hittem, hogy gyorsan el kéne mennie, mert nemrég még ilyen árkategóriában ilyen adottságú ingatlan nem volt, aztán mégis ott figyel két héttel később is. Valamennyi alkuval azt feltételezem, hogy el fog menni 1-2 hónapon belül. Ha nem, akkor komoly árcsökkenésekre számítok.

Más: USA-ban jött ki szeptemberi Redfin adat. Az alapján csökkent az árcsökkenés mértéke, majdnem a stagnálás szintjéig. ATH-hoz képest kb. -7%, év elejéhez képest +7%. Szerintem az idei év eleji ár ott el lesz érve legalább. Leginkább azért, mert a FED hike még menni fog legalább év végéig. Tranzakciószám meg -23% YoY most, pedig a szeptember erős szokott lenni. A 30 éves fixált hitelek aránya meg látványosan megy felfelé.
    Magyarországon az árváltozás szempontjából szerintem a devizaárfolyam lesz a legjelentősebb kérdőjel. A vízválasztó a nominális stagnálás és a csökkenés között.

I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák