- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene Roe
őstag
válasz Vision #22448 üzenetére
Mindenre van modell, mégse tudnak szinte semmit se előre jelezni, akkor nem így élnénk jelenleg sem. De nyilván az akkor dolgozó fogja megtermelni, nem is ezt vontam kérdőre, hanem azt, hogy az én esetemben, ha 3 gyerekem lenne se számítana, mert egyik se itt lenne (ha van Isten), és ezt bele fogják kalkulálni.
Meg lehet a srác 600k nettót keres, és adózik rendesen, + munkájával nagy termelékenységű nyugati multit ~vonz ide. Nem tudom, hogy ez mennyivel rosszabb a 350k nettós pár nulla adójánál, mert ugye a 600k-s egyén fogja kifizetni a 350k-s pár orvosi ellátását, és a rendőrt is a 300k adójából, nem pedig az adómentes 350-es pár az 100 ezres adójával.
Be is fosok, ha ez is benne van a modelljükben, mert eddig csak lecsupaszítótt modellezéseket láttam nyugdíjjárulék:nyugdíjkifizetés alapon, de a világ nem így működik. Ha tudsz linkelni egy tanulmányt bármilyen országról, azt megköszönöm.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
veterán
válasz VMatteo #22450 üzenetére
Miért gondolod, hogy neked pár év munkaviszony után jár a lakás? Főnök, én lassan 15 éve dolgozom, és most tudok venni egyet összekoldulva mindenhonnan a lóvét. Pedig rohadt jól kerestem az elmúlt 7-8 évben (nyilván elvertem másra is a pénzt, de ez lényegtelen).
#22451Eugene Roe
De igen, elég jól előre tudták jelezni a nyugdíjrendszer helyzetét. Viszont én az offolást itt befejezném.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Eugene Roe #22451 üzenetére
Simán lehetséges megoldás, hogy a nyugdíjad 50%-át a gyerekeid adójából kapd. Ha nincsenek gyerekeid, nem az országban dolgoznak vagy feketén, akkor így jártál.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Sempronius89
tag
válasz VMatteo #22450 üzenetére
Jó nem offolunk többet, de azt te is tudod, hogy nem kell a 3 gyereket apasági igazolással bemutatni és már beígérni sem kell annyit a támogatáshoz. Feleséged meg miért ne lenne? Állítólag főleg az első pár évben egész jó dolog az...
Pár év munkaviszony után meg ha nem vagy valami aranyifjú sehol Bukína-Fassótól Svédországig semmikor nem járt lakás. That is the life.
Emiatt hibáztathatod a Zorbánt vagy Gyúrcsányt csak nem lesz igazad.@KilgoreTrout: Az alacsony bázis hatását nehéz megérteni?
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz Vision #22445 üzenetére
Azért erre érdemes ránézni:
https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/housing/bloc-2a.html?lang=en
A többi országban, ahol nem volt CSOK, ÁFA-mentesség, babaváró messze nem ennyivel nőttek az ingatlanárak.
Lehet tippelni melyik a magyar.
Amúgy az ingatlan-támogatások hatására nem lett könnyebb a családosoknak, csak a többieknek nehezebb. A CSOK bevezetése óta - sajnos - többször volt alkalmam megfigyelni a változásokat (vétel, eladás, felújítás), és az egyetlen dolog, ami változott az, hogy az építőiparban jelentősen nőttek a bérek és romlott a minőség. A pl. a CSOK bevezetése után eg hónapon belül minden agglomerációban lévő, az akkori szabályoknak megfelelő új ingatlan ára nőtt 10 millióval... Nem tudom az kinek volt segítség. Vagy a 100%-os napelemes pályázat meghirdetésekor mi történt a napelemárakkal - és mindezek a világpiaci folyamatok miatti áremelkedések fölött.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz KilgoreTrout #22455 üzenetére
Pont azért nőttek nálunk sokkal jobban, mert eleve sokkal alacsonyabbak voltak. Ezt írtam korábban: beáll az egyensúly a hasonló piacon (közép-kelet-európai régió).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tök egyszerű erre a válasz: rohadt alacsony volt előtte a bázis. A devizahitelezés miatt irreálisan bezuhantak az ingatlanárak még Budapesten is. Azt azért tegyük szépen mellé, hogyha ezt kiforgatod euróra, akkor még mindig Magyarország a legolcsóbb a régióban.
Szerinted miért nőttek a bérek az építőiparban? Mert megnőtt a kereslet. Szóval a támogatások, olcsó hitelek hatására mégiscsak megnőtt az ingatlanpiaci tranzakciók száma. Annyi az építkezés, hogy nem bírják kiszolgálni a szakemberek.
B opció: keress több pénzt. Vagy mégis mit vársz ettől a hisztitől? Hogy majd megsimogatjuk a buksidat?
[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
válasz Vision #22459 üzenetére
Akkor forgasd ki Euróra a keresetet is kérlek!
Mert nem akarod tudni félévig kint a hanyatló Németországban mint egy futóbolond mérnök mennyivel kerestem többet, mint most itthon, úgy hogy a napi megélhetés nem annyival kerül ott több pénzbe mint itthon.Tisztelet a Gépésznek!
-
dnelb
veterán
-
veterán
válasz VMatteo #22460 üzenetére
Akkor miért nem maradtál kint, ha annyira fasza hely? Ez most nem demagógia, tényleg érdekel. Nekem is dolgoznak kint ismerőseim, van is házuk, de mégis szívesen hazaköltöznének. És ja, magasabb a bér, de az ingatlan sem annyi, mint nálunk.
BTW én a régiónkról beszéltem, ami Szlovákia-Románia, Csehország esetleg. Nem Németről, ami nettó Nyugat.
Világra szarni? Öreg, gondolkozzál már!
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz VMatteo #22460 üzenetére
A magyar kereset kevéssé érdekes: Nem vagyunk É-Korea szintű zárt gazdaság, az olajár sem torpan meg a határon. Ha a magyar nem tudja megvenni, majd megveszi a kínai, vagy egyéb külföldi befektetők. (Aztán kiadja a magyarnak bérbe).
Kinti átlagkeresetből kint pontosan olyan nehéz ingatlant venni, mint itthoniból itthon.[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
válasz Vision #22462 üzenetére
Mert alapvetően ebben a szájbavert országban akarok élni, csak ezt minden fronton nehezítik.
A világra szarni meg gyönyörű kifejezés, nem értem miért kellene ezen gondolkozni.
Dorian, a magyar kereset nagyon is érdekes, mert a élelmiszer itthon annyiban kerül mint küldöldön ha nem drágább, de a keresetben a régiónk állva hagyott minket.Tisztelet a Gépésznek!
-
őstag
válasz VMatteo #22457 üzenetére
Én 14 éve dolgozok viszonylag keveset keresek de félre raktam ahogy tudtam így tudtam lakást venni úgy hogy senki nem segített pénzügyileg . Mond már el pár év munkaviszony után neked miért járna lakás ha te is csak bérből raksz félre ahogy én teszem . Gondolom te is beszélgetsz nyugat európai barátokkal kollégákkal . Tudod te ott nekik milyen nehéz lakáshoz házhoz jutni ? Családos embereknek is ?
A banki app dologra vissza térve Gránit bank appja már 6 éve tudott olyan dolgokat amiket más bankok most vezetnek be .
Komolyan vissza kellene vinni a mai 20 as évekbeli fiatalokat 2008-12 közé és ott mondják el hogy nekik mi járna .
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz Vision #22459 üzenetére
Nem tudom milyen közgazdaságtani iskola szerint nem változtat a piaci árakon az éves szinten ráöntött 250-300 milliárd forint állami támogatás...
Most komolyan azt próbáljátok bizonyítani, hogy a családi otthonteremtési támogatásoknak semmi befolyásuk nem volt az ingatlanárakra?
-
őstag
válasz VMatteo #22464 üzenetére
Mert ez egy undorító kifejezés a szülésre. Így is olyan pályán vagyunk hosszú távon hogy lőttek az országnak ha nincsenek gyerekek akkor esély se lesz hogy legyen jobb . Egy gazdaság egy legalapvetőbb indikátora a népesség alakulása.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
veterán
válasz DamianB #22465 üzenetére
Én az alábbi appokat használom rendszeresen: Wise, Revolut, Erste, Gránit. Egyikkel sem vagyok maradéktalanul elégedett, mindben más az, ami idegesítő. Ezt leszámítva teljesen jól használhatóak. Mintha nem gondolkodtak volna ügyfél szemmel, amikor megtervezték őket. Inkább csak idegesítő apróságokról van szó.
#22466KilgoreTrout
Ezt senki sem mondta. Arról beszéltünk, hogy a ralli elején ez lökte be a piacot, de azóta a szerepük már elhanyagolható. Nem ettől lett 3x annyi egy használt lakás Budapesten (azokra fel se lehetett venni a CSOK-ot).[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
válasz DamianB #22467 üzenetére
Én nem az országnak akarok jót, hanem a jövőbeli gyerekemnek, majd ha lesz.
Lehet persze népességet növelni ha gubával motiváljuk a szülőket.
Na de kérdem én, nem az lenne a normális, ha az emberek önakaratukból akarnának gyermekeket és nem a pénz lebeg a szemük előtt, amit kapnak értük?Tisztelet a Gépésznek!
-
veterán
-
Dorian
félisten
válasz VMatteo #22469 üzenetére
Én is szeretnék világbékét meg ingyen sört.
Az emberek önakaratukból egyre kevésbé akarnak gyereket. Minél jobban élnek, annál kevésbé. Igen, a magyar életszínvonal ilyen szempontból bőven a világ jómódú részéhez tartozik. Tehát motiválni kell őket, különben összeborul a gazdasági rendszer.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VMatteo
őstag
válasz Vision #22471 üzenetére
Na de akkor akinek nincs 3 gyerek felnevelésére pénz, miért vállal annyit? Azért mert pénz kap érte? Érted? Vállaljon 1-et, csak ugye arra meg nem kap gubát. Érdekes dolog ez és gyorsan kijön hogy sokan a pénz miatt lőnek és áll a feleség gyertyaállásban, miután a polgári esküvőt gyorsan lezavarták farmerben munkaidő után.
Tisztelet a Gépésznek!
-
veterán
válasz VMatteo #22474 üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy nincs rá pénz. Ha megnézed, az egész feltételrendszer úgy van kialakítva, hogy a középosztályt próbálja a 3. gyerek vállalására ösztönözni. Ez egy plusz pénzügyi segítség, hogy a megfelelő életkörülményeket megteremtsd. Sok embertől lehetett azt hallani, hogy vállalna harmadik gyereket, de nem tud nagyobb ingatlanba költözni. Erre volt ez egy kormányzati válasz. És tényleg sok emberen segített amúgy, főleg vidéken.
-
törölt tag
válasz Dorian #22477 üzenetére
Nem, nem kell. Ne akarj más életébe beavatkozni, mert szerinted így a jó, és ne ideologizáld meg. Egyelőre én etetek nagyon sok éhes szájat, és nem fordítva...
Eléggé létszik, hogy tulnyomó többségben boldogtalan kényszermegoldásokat szült ez az egész, és az szaporodik leginkább aki a legkevésbé lesz hasznos tagja a közösségnek. Basszus hány ilyet ismerek akik cak azért nem váltak el emrt vissza kéne fizetni... És ezek még fiatalok..
Érdekes mód a legértelmesebb, legtanultabb barátaim nem éltek ezzel, ellenben a kisegítő osztályos kb 10-ig elszámolni nem tudó falusi általános iskolás, benzinkuton helytállni nem tudo évfolyamtársaim meg minimum 3-at gyártanak.... hurrá[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #41635072 #22479 üzenetére
...benzinkuton helytállni nem tudo évfolyamtársaim meg minimum 3-at gyártanak..
Inkább örülnöd kéne, mert legalább lesz, aki felmossa a padlót, és tisztába tesz öreg korodban az idősek otthonában. Ezt most halál komolyan mondtam.
BTW egy normális társadalom normális oktatási rendszere ezen emberek gyerekeit is képes felemelni, és mondjuk mérnököt nevelni belőlük. Nem kell ahhoz értelmiségi szülő, hogy belőled értelmiségi legyen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz VMatteo #22469 üzenetére
Teoretikusan igazad van így kellene csinálni ahogy mondod .
De ahogy a többiek is reagáltak rá nem egy ideális bolygón élünk és ami történik Afrikában közel keleten az hatással van a mi életünkre is."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Dorian
félisten
Figyuszka, egy állam már csak ilyen: a társadalmi rend érdekében beavatkozik az emberek életébe. Mindenféle jogszabályokat hoz, megbüntet ha megszeged őket, támogatásokat oszt, de még a pénzed egy részét is elveszi adó formájában a működéséhez. A szemét.
A jó keresetűek tartják el az országot. Kb. 4 millióan dogoznak az országban, ebből maximum 1 millióan vagyunk, akik többet teszünk be a közösbe, mint amennyit kiveszünk belőle.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vismajor01
addikt
válasz DamianB #22467 üzenetére
Akkor vagy nem keresel keveset, vagy ingyé laktál
Ha 100 ezret raksz félre havonta és soha nem nyúlsz hozzá, akkor 12 év alatt érsz el 12 milliót ami mondjuk 30%-a egy 40 milliós lakásnak.
Emellé ha albérletet fizetsz az a legminimum hogy 100 ezer ft havonta, tehát ott tartunk h 200 ezer havonta és akkor még nem fizettél rezsit, nyaralást, élelmiszert, semmit.Szal ha egyedülálló vagy nincs autód és nem nagyon eszel, akkor ki is jön 14 év alatt a tőke.
Vagy sokat keresel
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Kobe
veterán
Amerikai ismerosomnek keresunk hazat kint, new york kulkeruletenek szamito jo kornyeken. Nem mondom hogy a tipikus szuletett felesegek fele suburb, de nem all tavol tole.
Magyar "propaganda": a lakasarak emelkedese vilagszintu trend, mindenhol durvan szaladnak fel az arak, felesleges ezt regionalisnak gondolni.
Kozben a reality: amerikaban a durvan felszaladt arak olyan tobb ev alatt +30%ot jelentettek, versus az altalam kovetett es kb fel ev alatt 30%al atarazott szarokkal :D
A poen: US ingatlan siteokon minden infot megtalalsz a kecorol, a korabbi ertekesites datumat is es a korabbi ertekesitesi arat is + eves ingatlanadot + onreszaranyos hiteltorlesztot. (ingatlan.com + 10-20 ev mire ide eljut)
Egy konkret pelda, amire most gyur az illeto: 50x50 meteres telek, rajta egy jo allapotu, felujitast max minimalisan igenylo, kb 180nm es ketlakasos haz, 2db kb 80-90 nmes lakas van benne kulon szinten, egyik siman kiadhato
400e USD (160M huf), erdeklodok szamatol fuggoen lehet felszalad 420-440 koze. 5 evvel ezelotti ertekesitesi ar 330ezer USD.160M ert szerintem Bp es jobbfajta kornyeken mar 2500 nmes telket is csak valami bontasra itelt putrival kapsz max, nem elheto hazzal nemhogy NY / NJ kornyeken.
Es a median ber sem epp 375000 HUF arrafele (1100 USD)
Csak hogy a grafikont komtextusba is rakjuk -
Poultier
tag
Nagyon elment a thread hitvitába, így megosztanám a falusi csokos tapasztalatokat:
Két éve költöztünk Tatabányára, egy mindenki által lenézett 10 emeletes panelba, de közben megjött már a 2. töki is, így próba cseresznye alapon megnéztünk egy szomszédos falusi csok településen egy kissé foglalkozós tégla házat.
Amire figyelni kell, hogy a térképen normálisan legyen feltüntetve az ingatlan és a tulajdoni viszonyok rendezettek legyenek(ha nincs lezajlott örökösödési, akkor engedd el).
Jelenleg két bank foglalkozik falusi csokkal, az OTP rugalmasabb, így őket választottuk, de amin leteszem a hajam, hogy kell egy költségvetési tervet csinálni a felújítási munkákról, de anélkül, hogy megbontanád a falat...
Mi is igénybe vettünk/veszünk mindent, mert egyrészt mindig is sok gyereket szerettünk volna, másrészt ketten hazatalicskázunk 1m-t mindenféle adókedvezmény nélkül -
veterán
Én konkrétan Koppenhágában és Amszterdamban néztem lakásokat, azok messze sokkal drágábbak voltak, mint a budapestiek. Jó barátom élt is Ams-ben, 2000 euróért béreltek olyan lakást, ami nálunk fele annyiba kerül. Elhiszem, hogy NY külsőn ennyi egy ház, de innen nagyon nehéz megítélni, hogy ezt pariba lehet-e állítnai mondjuk egy XII. kerületivel.
-
Kobe
veterán
válasz Dorian #22488 üzenetére
Miert ne lehetne osszehasonlitani? Miert, aki megy, az csak europaban mozoghat, kotelezoen csak london, parizs lehet a celja?
Azert mert naluk regota letezo jelenseg amiert idehaza evtozedek ota konyorognek? (ingatlanado)
Mortgage kamatok kb ugyanott vannak most mint nalunk, olcaobbak is vmivel[ Szerkesztve ]
-
Trolee
aktív tag
válasz Eugene Roe #22425 üzenetére
Most arra gondolsz hogy az előtörlesztés vagy a majdani végtörlesztés célszerűbb-e?
Ha nem megterhelő számodra a mostani részlet, én inkább a végtörlesztést választanám.
Egyszerűbb, így hogy 1 ütemben megvan.
Ill. a banktól is függ hogy ingyenes-e az, vagy van-e előtörlesztési díj, ami lehet elég sok pénz is, de ez bankfüggő. -
törölt tag
válasz Sempronius89 #22482 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon butuska vagy.
Az értő olvasás nem megy.
Nem, nem szar egyetemre jártam, többet keresek, mint te. Veled ellentétben évek óta van párom, mégsem házasodok unalmamban, meg nem gyártottunk gyerekeket még. Mindegy elengedem. Inkább menjetek dolgozni, látom mindenki nagyon ráér ráerőszakolni a saját igazát másokra.[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Dorian #22453 üzenetére
Tudom, hogy lehetséges, sőt tökéletesen illeszkedik a jelenlegi politikai narratívába is, még morálisan is elfogadom valamilyen szinten. Az ~50% az ami, kicsit aránytalannak tűnik. Szerintem például az is közel ekkora probléma, hogy nincs felső határ a nyugdíjakon.
Engem tudtak volna motiválni máshogy is -> kiszámítható jogi környezet, nem 24 óra alatt megszüntetett lakástakarék rendszer, random beharangozott 5% ingatlan áfa, utólag megtérített 3 millió ft-os felújítási pénzecskék stb.
Én és feleségem is legjobban dolgoztunk a saját helyünkön évekig, felmentünk nem informatikai-pénzügyi szektorban nettó 900+ -ig, de utolsó 4 évben 10M-et vesztettünk a keményebben dolgozunk, többet keresünk, jobb lakást veszünk terven, mert folyamatosan baszogatja a kormány az ingatlanpiacot, és önti mindenkire az extra pénzt. Minek extra forrást önteni egy olyan ágazatra, ami 2014 óta kapacitáshiánnyal küzd? ~Sírtak, hogy nem épül ház, majd minden cégtöl elszívták az alvállalkozókat kerítést, tetőteret és nyári konyhát építeni 2 évre. Olyan emberek vesznek lakást ~kp-ra, akik ezt követően tökön szúrják magukat, ha elhasal a fostos 120 ezres hűtőjük.
Én megértem, hogy sok embernek tetszik az események jelenlegi alakulása, de ne tegyünk már úgy, mintha:
1. A támogatások jóindulatúan, és nem kifejezetten a lakosság harmadának kárára manifesztálódnának. A cél a gyerekcsinálás, de néhány szar házasságba kerülő gyerektrióért számos esetben 2-ből 1 gyerek lesz, vagy 1-ből nulla. KSH szerint az ezer lakosra vetített születésszám a 2010-es 9,0-ről 2019-ra 9,1-re növekedett, 2020-ra karantén miatt 9,5-re. A gagyi 2008-ban még 9,9 volt
2. A magyar módi lenne a legtutibb, szuperebb, közel hibátlan megoldási mód erre a globálisan is jól ismert problémára.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Sempronius89
tag
Én csak gondolom, hogy Londonban, Münchenben esetleg Párizsban Magyarként egyszerűbb házat venni, mint USA-ban.
Vagy én nyerek a magyar lottón telerakom a táskát KP-val elrepülök New Yorkba és veszek egy házat? Mert EU-n belül ez működik.
Ha igen akkor tényleg értelmetlen az összehasonlítás, ha nem akkor meg alma-körte.Amúgy az ismerőseid is lúúúzerek. Ménem Floridába mennek az még olcsóbb?
-
Vismajor01
addikt
válasz Vision #22471 üzenetére
Amúgy az egész téma itt megy vakvágányra. Miért gondolja mindenki hogy az összes család 0%on volt a 3 vagy több gyerekkel kapcsolatban, de hirtelen 100%-ra ugrott amikor belengették a csokot meg babavárót? És hát ugye hülyék mert sokal többe kerül felnevelni egy gyereket hátmég többet?
Sztem rohadtul nem ez a helyzet. Van ilyen is, biztos, de az átlag sztem alapból akar minimum 2 gyereket és aggódik hogy anyagilag mennyire lesz stabil ha bevállalnak 2 lány után egy kisöcsit vagy forditva.
Régen a nagycsaládos segélyek, az ingyen tankönyv, az ingyen ebéd a suliban segitette a szüleinket. Nekem mégis lett valahogy 4 testvérem.
Most a csok meg az összes támogatás nem csinált mást, mint segitett azoknak akik 3 gyereket szeretnének, hogy elérjék céljukat.Azok meg akik agglegények és nemhogy gyerek de még feleség sincs mit csodálkozik? Ki a fene tud önállóként szülői segitség nélkül lakást venni? Nem csak itt hanem a világon? Sztem nem sokan.
Az egész világ arra van tervezve, hogy vagy te meg a feleséged és két fizuból csináljátok.
Aki meg nem akar élni a csokkal+babaváróval de házat akar venni amik ezek miatt drágák..
Hát le kell nyelni Én fizetem a TB-t 10 éve és tudjátok mire használtam a közegészségügyet? A háziorvosom néha kiir táppénzre. Amúgy mindent magánklinikán csináltatok, mégse láttok engem sirni sehol hogy fizetem a szakrendeléseiteket.
-
Kobe
veterán
válasz Sempronius89 #22494 üzenetére
Szerintem KPra amerikaban ugyanugy tudsz vasarolni, mintha Parizsban probalkoznal.
Ha hitelre van szukseged, akkor Parizsban pont ugyanannyit er a magyar credit historyd, mint amerikaban (semmit). -
Vismajor01
addikt
Tekintve, hogy szerinted az emberek szaporodnak és csak az aluliskolázottak (akik az évfolyamtársaid ezekszerint lol) vesznek fel állami támogatásokat, muszáj megkérdeznem: Ugye te is benzinkúton dolgozol? Cherryontop hogy még le is hülyézed a másikat.
-
Sempronius89
tag
Igazából tényleg nem tudom amiatt kérdeztem. Ha semmi jogi akadálya nincs akkor azért mégsem olyan hatalmas a diffi, de mondjuk a későbbi munkavállalás szempontjából a zöld kártya / állampolgárság elérése azért mégiscsak nehezebb, mint használni a jó kis már meglévő magyar, de mégis EU-s állampolgárságodat és azzal dolgozni Párizs külsőn. Jó a food-truck ba talán lehet sütni a taco-t illegálba is.
-
Vismajor01
addikt
válasz Sempronius89 #22499 üzenetére
Én is gondolkoztam ezen. Sztem jogilag nincs akadálya, hogy házat vegyél csak lakni nem lakhatsz benne. Letelepedési engedély, zöldkártya etc az más kávéház.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Hardcore café
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest