Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsyx

    aktív tag

    A baranyai és elsősorban Pécs környéki, Siklós környéki településeket napi többször figyelve én egyértelműen a drágulást látom, ami még csak-csak nem is lenne akkora gond, de e mellé a kínálat is nagyon beszűkült. Eladó ingatlan elvétve kerül fel a webre, azok közül is ha kéthetente 1 van, amin már elgondolkodni érdemes. Tele van a piac hónapok, évek óta hirdetett lakhatatlan állapotú épületekkel. Egyáltalán nem riasztana el a felújítás, de nagyon sok ingatlannál nem tudnék olyan elemet mondani az épületen amit érdemes lenne megtartani. 15 millió körül valami eldugott kis faluban mindentől messze van esetleg egy jóindulattal használhatónak nevezhető ház. 20-30 millió körül Pécs közelében semmi, de még csak olyan sem amiről fantáziálni érdemes lenne. 40 millió körül egy-két brutál nagy, térszervezésben túlzó, használhatatlan ingatlan, tudjátok az a tipikus hálószoba nagyságú fürdőszobás, giccstenger. Lakás fronton sem jobb a helyzet, Pécs Kertvárosban egy 2,5 szobás panel simán van 20 millió, 2 szobás 15-16 millió és ezek is felújításra szorulnak. A belváros közeli részeken pedig 36 nm-ért simán elkérnek 18 milliót.

    A párommal szeretnénk elköltözni az albérletből, de jelenleg nem látom azt a jövőbeli időpontot, amikor meg tudjuk tenni. Egyszerűen nincs hova. Lakásba ha csak lehet nem szeretnénk menni, kertes ház pedig használtan vagy nincs vagy elérhetetlen helyen.

    Egyre inkább gondolkodok azon, hogy valahogy építkezni kellene, de az is brutális összeg. Tisztességes munkával keresett bérrel, nagy örökölt vagyon nélkül nem tudom elképzelni, hogyan lehet előteremteni azt a mennyiségű pénzt (nem tudom mennyiért épül jelenleg egy családi ház 100-110 nm körül Pécsett, de 50 millió körül saccolom telek nélkül).

    Van jelenleg nagyjából 9 millió saját/szülői tőkénk. Nekem van egy 4-4,5 milliót érő telkem Kecskemét közelében és egy jelenlegi árak szerint legalább 25 milliót érő ház 1/4 része. Tehát nagyjából lenne 20 milliónk, ha mindent gyorsan el tudnék adni és összeraknánk minden pénzünket. De ebből kellene venni egy telket Pécs közelében, ami minimum 4 millió, tehát marad mondjuk 16 milliónk. Nem érzem úgy, hogy ebből fel tudnánk építeni egy házat. Persze van 1-2 előnyünk másokkal szemben: családi kapcsolaton keresztül szinte minden építőanyagot be tudnánk szerezni közel gyártói áron. A gépészeten kívül minden építőmunkát, az összes burkolást, festést meg tudom csinálni szakszerűen (más kérdés, hogy ki adná az aláírását ehhez...). A Csokot és a babavárót sem lőttük még el.

    Ha már így kiírtam magamból, ha nem titkos információ, megosztanátok páran, hogy mibe került a házatok kulcsrakész (közeli) felépítése és milyen anyagi háttérrel vágtatok bele?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák