- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Most készülök 1TB-os, USB-s HDD-t venni, viszont nem szeretnék rosszul választani. Semmi extrára nem kellene, csak kb 2 hetente kimásolnék rá pár 10 GB-ot.
A sebesség se annyira fontos, nem iszonyat adatmennyiséget akarok mozgatni, meg a mostani laptopom se tudná kihasználni az usb 3.0-t.
Ezek fényében melyik márka melyik típusa lenne a legcélszerűbb? És persze az ár is fontos.Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Vásároltam egy USB 3.0-s 320-as WD My Passport Essential-t, de meg se nyekken egyik USB 3.0-s slotban sem. USB 2.0-ba dugom, akkor azonnal felugrik, hogy megvan a meghajtó. Még csak a lemezt se látja 3.0-n, nem hogy a meghajtót. Valami ötlet? Bios-ban engedélyezve van természetesen.
-
Peace
nagyúr
Negatív. Keresek egyet...3
Ilyeneket találtam, ezek közül egyik se tűnik driver-nek...
Alapból WD SmartWare és WD Quick Formatter volt a vinyón, szerintem ezekre sincs szükségem. Akkor?
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Bakker, tényleg. 2 évig fel sem tűnt a hiba.
szerk: Várj, most elbizonytalanodtam Én mindjárt leszedem a gépház oldalát.
szerk2: Ennyi! Tényleg Asrock P67 Pro3-B3. Ne tudom miért ugrott be nekem egyből ez a giga lap, szentül meg voltam győződve, hogy ezt vettem anno.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Kíváncsiságképp átmásoltam egy 9 gigás mkv videót rá, de a 35 Mb/s az nagyon nem tűnik soknak USB 3.0-n, vagy tévedek?
-
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy külső winyóhoz elég az az egy kábel amit adtak hozzá? Tehát nem Y os, vagy nemárt neki egy Y os kábel, így működik rendesen semmi leállás vagy ilyesmi ami arra utalna hogy kevés tápot kap, de az a baj hogy túl rövid a kábel, ezért gondoltam ilyen Y os kábelre vagy egy mini USB s kábelre amivel kicserélném az alapkábelt, mivel az imént említettek alapból hosszabbak.
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
King Unique
titán
válasz Moonwolf #9671 üzenetére
Először is milyen külső vinyó Ált. elég nekik sima gyári kábel (usb2-be),amit adnak,Y akkor kell,ha nem pörög fel,ill gyári külsőket "belövik" a gyártók,h ne legyen gond ilyen téren.
Szakik azt mondják,h ajánlott ennek ellenére Y kábelt használni usb2-be,az a biztos...,de ha nincsenek felpörgési gondok elvileg nem muszály,ill amit én tapasztaltam,h ettől még nem mentek tönkre,h rövid az nem baj ,az szokott gond lenni,ha túl hosszú és így nem kap elég tápot.
Ha nagyon akarsz használhatsz Y-t biztos,ami biztos alapon,v olyan helyzetekre tartogatva vehetsz egyet (pár 100 Ft),amikor más gépen használod,v PC-n nem tudod hátlapi usb-be (abba kell),hanem csak előlapiba dudni,mert akkor elkélhet.
3.0-ába meg nem nagyon kell,ill vannak olyan mobilrack,gyári külsők,amikhez alapból Y adnak,de néhánynál említi is a gyártó,h akkor dugja be mind2 végét,ha tápellátási gondok vannak(#9673) Moonwolf: ahhoz szerintem felesleges,de "bizitos ami biztos" alapon esetleg....
sokkalom érte az 1k-t,máshol olcsóbb, egy sima (sz@r) usb2 kábelre nem érdemes ezreket külteni manapság[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #9674 üzenetére
Köszi a választ!
Még annyit szeretnék akkor kérdezni hogy külső winyót NTFS re vagy FAT32 re érdemes leformázni?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
King Unique
titán
válasz Moonwolf #9675 üzenetére
A gyári külsőket,alapból egyikre formázva helyezik forgalomba,a CH94 talán FAT32 lehetett, ha win os-t használsz,akkor NTFS ideálisabb (gyorsform. elég neki) ,ill. FATxx a 4 GB-nál nagyobb filokat nem támogatja,ami ma már problémás lehet,tehát ehhez mérten gondold át.
ja most látom ez az,aminél beépített usb csati van,azért kérdezted Y-ont...,ha nincs gond vele ne babráld,v ha kivehető,akkor esetleg Y,v van Y elosztó is,ebben az esetben talán az ideálisabb lenne,csak rádugod végére.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #9676 üzenetére
Értem, csak azért kérdeztem, mert próbáltam sima hosszabbítóval és nem akart menni vele, leállt folyamatosan.
-
King Unique
titán
válasz Moonwolf #9677 üzenetére
Nem kapott elég naftát,akkor fentebb linkelt a végére,úgy már vsz menni fog. 2m-es Y kábelt meg nagyon kapni.
Amúgy gyárilag mire volt formázv ? De eldöntheted áttolod-e,ha NTFS,akkor nem értemes vissza FAT-ra,az max asztali lejátszók miatt kellhet,v ha mac,linux alatt is akarod használni.(igaz azokhoz is van már ntfs driver)[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #9678 üzenetére
FAT32 re volt alapból, de ment egy pm közben.
-
karesz1978
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung 2TB 3,5" G3 Station USB (3 év gar.)
Mikor rádugtam XPre felismerte, egyből formáztam, minden ok. Elkezdtem rá másolni, minden rendben volt. Másnap kapcsolom be a gépet, nem látja sehol. Se eszközkezelőben, se hardver hozzásadása stb.
Próbáltam átdugni másik usb portra, kihuzni vissszadugni konnektorból stb. semmi.
Mi lehet, miért nem megy? Ha bedugom az usb a vinyó hallhatóan bekapcsol, felpörög aztán semmi!Ötletek?
Köszönettel: Karesz
-
King Unique
titán
válasz karesz1978 #9680 üzenetére
Minek formáztad ,gyári külsők alapból megvannak,FAT32,v NTFS-re,másrészt G3-nál többen panaszkodtak hasonló és más gondokra,márcsak amiatt+usb3 miatt is inkább S3,v M3 lett volna a jobb választás.
Mivel új,vsz nem rackben szállt el elektronika. Az,h eszközkezelőben sem látja az baj,lemezkezelőben új partícióként meg kéne próbálni újból hozzáadni,felismertetni.
Illetve,h ki lehessen zárni magának a külső hdd-nek is hibáját,más gépen is ki kéne próbálni,ott is hasonlóan viselkedik-e.
Ha nem boldogulsz ezekkel,ajánlom figyelmedbe HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) topicot.
Lehet itt találgatni mi lehet a gond,de ha nem javul meg,vidd vissza gariba,ennek elég oknak kell lennie cserére (ha más gépeken se megy).
Esetleg,ha megoldható,vmi másra próbáld kicseréltetni,mert G3 nem a legjobb,ha nem megy,maradjon,lehet csak vmi selejteset fogtál ki...
Illetve,ha nem akarnák esetleg cserélni,alján gumitalpakat kivéve szét lehet csavarozni,benne lévő samu F2,v F3 hdd-t meg átteszed vmi fasza fémházas (usb3-as) 3,5" mobilrackbe (pl. Sharkoon RP),mert lehet G3 rackje alapból gyenge,benne lévő usb vezérlő,elektronika stb... -
karesz1978
tag
válasz King Unique #9681 üzenetére
Szia!
Laptopom látja probléma nélkül és teljesen jól müködik vele. Olyan mintha az asztali gépen az usb-k nem ismernék fel. hmhm Lehet régi az asztali gép?Karesz
-
Attici
őstag
válasz karesz1978 #9682 üzenetére
Lehet windows probléma is.
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
King Unique
titán
válasz karesz1978 #9682 üzenetére
Ha másikon jó,akkor vsz nem fogják gariba kicserélni,mivel ők is megnézik bent,akkor gépedbe,oprendszeredbe lehet vmi gixer...(ha usb 2.0 port van rajta,akkor pedig kezelni kéne neki)
Fentebb említett topicba próbálkozz tovább.[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
WayteQ xTab-100is-hez próbálgattunk ma külső 2,5"-os HDD-ket. Az egyik boltban volt egy utolsó darab A-DATA CH94, a tablet nem érzékelte, de felpörgött meg világított a led a vinyón, explorerbe USB-re kattintva azt írta ki, hogy unmounted. A srác rádugta számítógépre, az se érzékelte -> küldik vissza garanciába.
Másik boltban egy Samsung G2-est kötött rá a srác (sajátját), felpörgött, led világított, de szintén nem működött, azt írta ki, hogy SD kártya (!) hibás szektorokat tartalmaz, ezért explorerben erre is unmounted-et írt. Számítógépre kötve tökéletesen ment a külső hdd.
Holnap az első boltba jön még külső HDD, azt kipróbáljuk, de ha az se megy, akkor kell valami megoldás a tárhely problémára.
Sajnos Kaposváron korlátozottak a lehetőségek, így akármilyen típust nem tudunk kipróbálni.
Valaki tud olyan típust, ami biztosan megy? -
King Unique
titán
válasz Mittu88 #9685 üzenetére
Nincs más gond,csak annyi,h nem kap Tablet-en elég tápot,amire korábban tárgyalva számítani lehetett...próbáljátok 2 db usb (UTG) kábellel,mivel tudomásom szerint CH94,G2-höz is sima A-MiniB usb2 kábelt adnak,szükség lesz egy Y kábelre is.
Amúgy egyik se egy nagy szám ,samuba is jobban járnátok egy (usb3-as) S2,M2-vel,bár 320-asba nem nagyon látok már,vmint (usb3-as) WD-k megbízhatóak usb-s működés terén,meg amúgy is. (mivel ezek usb3-asak,kelleni fog végére egy Y elosztó-UTG)
WD amúgy biztosan mennek,de mivel PC-hez viszonyítva Tablet usb port energiaellátása és más is karcsúbb,ezért vsz ahhoz is kell majd Y kábel...[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
válasz King Unique #9686 üzenetére
Most jut eszembe, a 3,5"-os tápegységes WD Elementsemet se ismerte fel. Nem lehet, hogy valamilyen beállítás gond van vele?
-
Mittu88
senior tag
-
Mittu88
senior tag
Nem írták sehol, hogy nem támogatja. Amúgy a fene se gondolta, hogy az luxusfeature, hogy külső HDD-t kezel. Tablet fórumon rákérdeztem, egy csomóan írták, hogy a sajátjuk kezeli, de ez egy új modell (ebben a hónapban jött ki) és az elsők között vette a haverom.
Amúgy USB-n pendrive-ot kezel, microSD-t is kezel, érdekes, hogy ezt pont nem. -
Attici
őstag
válasz Mittu88 #9693 üzenetére
Ebben a fórumban már kérdezted?
Itt ezt írják róla:
"Az USB OTG funkció nagyon jó, nem csak külső pendrive-ot vagy akár kisebb merevlemezt (SSD-t) tehetünk rá, hanem 3G modemet is.""Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Mittu88
senior tag
válasz King Unique #9695 üzenetére
ejj, aktív usb hub-bal pöccröff, ment. Kevés volt az áram :/ A lényeg, hogy most megy Azt még mindig nem értem, hogy a 3,5-es WD-omat miért nem ismerte fel. Nagy lehet neki a másfél terabájt?!
-
picur850702
csendes tag
Sziasztok!
Egy Fujitsu Siemens Amilo Pi2530 hdd-jét szeretném használni laptophoz külső meghajtóként. Mi kell ehhez? USB-s mobil rack? Nézegettem ezeket, csak ide-set és sata-sat láttam, de a hdd asszem sata2-es. Ez gond?
Köszi szépen a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz Mittu88 #9696 üzenetére
Mondtam...kell neki a +táp,NTFS támogatás új Androidba meg vsz benne van.
(#9697) picur850702: uaz...tehát nyogodtan vehetsz 2,5" sata-s mobilracket,még ha hdd-d sata3-as lenne,akkor se lenne gond,mivel visszafelé kompatibilis.
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja találsz ajánlásokat.[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
válasz picur850702 #9699 üzenetére
természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest