- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz King Unique #8548 üzenetére
Egy óra hossza után már csinálja.
-
Fluke
tag
válasz King Unique #8544 üzenetére
Az árgépen olvastam értékelést valaki szemétre valonak irta meg hogy pár napig birta és elromlott nem ajánlom, mondjuk ugyan annyi pozitiv ertekeles is volt mint negativ. Erre a tipusra: Western Digital Elements Desktop 1,5TB de a 2tbra is voltak negativok. De amugy érdemes megvenni? A 1.5tb van 25ért is.
-
Bishoop
tag
Hát nekem 4.0-ás volt idáig, és eddig is csinálta, mindenesetre kösz a tippet.
Van egyébként valakinek tapasztalata medion külső merevlemezekkel kapcsolatban? -
rayoliviero
veterán
Ezeket ki lehet szerelni amúgy a házból? Mert akkor bele tudnám tenni másodlagos vinyónak a gépembe, ssd mellé. Nincs nagy kedvem venni egy ronda notihűtőt alá.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz rayoliviero #8556 üzenetére
Szét lehet szedni,van csomó videó is neten,de muszály ezt ,eredeti rendeltetésének megfelel nem,egy kűlső hűtő se nagy összeg alá/mögé...Sajna passzív hűtésnél ez van,többi külső is melegszik,egy jobb fémházas talán kevésbé...
(#8552) Fluke: Elements,az más...hát nem az a WD csúcsterméke,badsectorosodik stb.,bár van aki jobbat fogott ki és minden ok vele,de többen panaszkodtak is rá.
[ Szerkesztve ]
-
roly7
tag
Adott egy wd5000mt (wd5000bevt) típusú külső winyó és azt csinálja hogy asztali gépen működik rendesen (leszámítva hogy a lemezkezelőben néha meghajtó betűjelet kell neki választani hogy lássa az intéző) egy sony vaio laptopon szintén működik azonban egy fujitsu notin viszont megvan a hang hogy felismeri a win aztán mire valamit is csinálna az ember már le is választotta aztán megint felismeri és így tovább lehet hallani hogy a winyó is ki be kapcsol megpróbáltam másik usb csatin is azon is ezt csinálja.Van valakiknek ötlete hogy mi lehet a baj?
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy külső vinyót olyan 1T méretben.
Ezt néztem. Mi a véleményetek róla ár érték arányban?
Köszi,
JimA játék az nem játék!
-
rayoliviero
veterán
Szia!
A WD Elements-et nem szokták ajánlani itt a fórumban, mert pát embernek bad sectoros lett az ilyen vinyója. De ha rákeresel a keresőben, akkor több ember véleményét megtalálod róla...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz rayoliviero #8561 üzenetére
Köszi a segítséget! Még ezt néztem. Erről valami vélemény? Vagy maradjak a WD-nél?
A játék az nem játék!
-
rayoliviero
veterán
Samsungot csak 2,5"-osban próbáltam, elég gagyi volt a WD Passporthoz képest, bár árbeli különbség is van köztük.
3,5"-os külső Samuról nem tudok véleményt mondani. King Unique tudna segíteni ebben.[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz rayoliviero #8563 üzenetére
Köszi! Már eldöntöttem, WD lesz, de 1.5-es mert csak 3k val drágább
A játék az nem játék!
-
King Unique
titán
Most már gondolom megvetted/megrendelted...,de azért leírom: Elements nem a legjobb,ahogy mondták,MyBook jobb,v 3,5" Samsungok,G3 se rossz,bár usb felismerési panaszok érkeztek rá,inkább,usb3,(3 év gari) miatt is M3 v S3 (Story Station,fém fedlapppal) a jó abba is.(S3 bejáratott jó széria,nekem is van egy )
Gazsi00 MyBook-al mia helyzet,szétkaptad,v maradt,ventit tettél neki
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz King Unique #8566 üzenetére
Most egyelőre így használom. Láttam a videón, hogy ha szétkapom, akkor azt nem biztos, hogy vissza is tudom állítani eredeti állapotába, ha akarnám (legalábbis én nem). Úgyhogy sajnáltam szétkapni.
De most 42 fokon sem akadt, nem lassult be. Szóval nem igazán értem. Teljesen kiszámíthatatlan. Volt egy Caviar Black a gépemben és az sokszor volt 42 felett, de soha nem akadt vele semmi. Tudom, hogy ebben a My Book-ban Green van, de akkor is érdekes.
-
Jim-X
őstag
válasz King Unique #8566 üzenetére
Igen, már megrendeltem a MyBook-ot 1.5-ben! Remélem jó lesz
A játék az nem játék!
-
King Unique
titán
válasz rayoliviero #8567 üzenetére
Akkor hagyd is,csak "ezért" nem érdemes szétszedni ,meg elvégre teljesen jó,müxik.
Gépre rákötve játszod le,lehet vmi progi,vírusírtó is beakaszthat...a korábban elmített tagnál TV-re kötve nem voltak tudtommal ilyen problémák HD filmekkel se.(#8568) Jim-X Reméljük ,MB-al nem szokott különösebb gond lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Egy Windows Update után azt vettem észre,hogy a processzor folyamatosan kb.26 százalékon megy,miközben nem is csinálok semmit sem.
A feladatkezelőben jöttem rá a problémára:a külső My Passport WD HDD programja csinája a zűrt.
A programot levettem,a drivert is,Total Commanderrel takarítottam utána(nem sok minden maradt),majd újra feltettem a Smartware progit,ami a HDD-n volt utána pedig a frissítést,amit feldobott oldalt,onnan.
Az 1 TB-os firmware-ját frissítettem meg először,ahogy írták az oldalon,majd a már magyar nyelvű Smartware programot.
Azóta minden oké,még a kezdeti procihasználat is szinte tökéletes bootoláskor,régebben piszkosul dolgoztatta a processzort a Smartware program bootkor.
Csak tanulságképpen írtam ezt le nektek.
Szép napot kívánok mindenkinek!ezeket dobta fel,amikor csak a HDD-n levő programot raktam fel(amit még a HDD-n kaptam,mikor megvettem)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #8570 üzenetére
Akkor ,nálam is pörgette néha,de a legújabbnál tényleg jobb ilyen téren,legalább kijavítják a hibákat,jó a WD szoftveres supportja.
Más fejlemény ,én nemrég vettem enyémhez Nomad ütésálló tokot,mert mostanában 3-4k-ra leárazták,a kezdeti 7-8-ról...
Designos, ügyes kis szerkezet,a hdd se melegedik benne különösebben (mivel beletéve is lehet használni,kívülről usb kábelt csatlakoztatni),annyi picike bajom van csak vele,h allinone "nehéz" kicsit (170g maga tok+ hdd közel fél kiló,400g) ,meg kicsit "nagy" MP-hez képest,bár más tok se kisebb,illetve annak+hdd-nek is van súlya,ez is igaz.Egy műanyag patentos füllel lehet oldalt zárni,amit bár elég erősen kell ki-be pattintani,mégis az ember kicsit aggódik,mi van,ha esésnél kinyílik,bár vsz nem nagyon fog.
Ebben legalább védve van,lehet biztonságosan hordozni,a többit meg lesz@rom...
Te ilyen téren beújítottál hozzájuk vmit[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #8572 üzenetére
Nem tudom,mi lehetett a baja,a lényeg az,hogy most f@sza,és érdekes módon a SES driver sincs a programok között,pedig a teljes Smartware progit feltettem tokkal vonóval,amit lehetett.
Azóta 1 százalékon fut a processzor alapon.
Egyébként mikor meghülyült,gépindításkor azonnal nem dolgoztatta a procit,csak pár perccel később.
Ugyanez a jelenség volt egyszer egy biztonsági programmal is,ott is a program újratelepítése oldotta meg a problémát(Superantispyware Free verzió).Úgy látom,piszkosul elszaladtak az árak HDD ügyileg most,pedig gondolkodtam megint egy külső 2.5-ös valamilyen 1 TB-os HDD-n.
És most nagyon a WD fele hajlok,mert nagyon jól bevált.
Esetleg még Transcend.
Samsungoktól(már a mostaniaktól)pedig félek.
Ismerősömnek most nemrég cserélték ki a Samsung Story-ját,szerencsére garanciális volt.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
-
sapphie
csendes tag
Csütörtökön kora reggel irány az Aldi:
[ Szerkesztve ]
-
BassHead
tag
Van valakinek valami tapasztalata/infója ezekkel a Tevion/Medion külső HDD-kel, Samsung LCD/LED Tv-re kötve? Felismerik őket? Mintha itt vagy aprón olvastam volna, hogy valaki azért adja el, mert pl a Samu C530 nem is ismerte fel..........
"Apám mindig bent állt a pályán, a hajtűkanyaroknál. Azt figyelte, hogy hol fékeznek a legjobb pilóták... Itt kell fékezned, legalább egy méterrel odébb, mint ahogy a többi versenyző."
-
Mittu88
senior tag
válasz BassHead #8577 üzenetére
én úgy hallottam, hogy a Samsung Story Station-öket nem ismeri fel a Samsung (!) C530 Amúgy úgy emlékszem, valaki említette, hogy a Tevion/Medion párosban WD vinyó van, nekem C530-as TV-m van, WD Elements 1,5Tb-tal, tökéletesen kompatibilisek.
Remélem tudtam segíteni, de nem vagyok biztos abban a WD vinyós dologban, csak úgy rémlik. -
malwy
senior tag
-
King Unique
titán
Korábban (idén év eleje,tavasz) vettek páran Aldis Tevion 3,5"-est,abban WD Caviar Green volt,18k tényleg jó ár érte. 2,5"-est is leárazták,nem nézte vki
(a Medion ugye Seagate,bár ki tudja mit pakolnak ebbe a Tevionba most... )(#8577) BassHead: ezekkel nem próbáltam, passz...de amit lentebb is említettek,Samsungoknál panaszkodtak 2,5"-re is,de úgy látszik Storyra is,h a Samsung TV-k (!!! ) nem ismerik fel... WD-k ilyen téren tényleg jobbak,kompatibilitásuk-szoftveres supportjuk nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #8574 üzenetére
Kösz szépen ,te vmi hasonlón nem gondolkodsz,v miben tartod őket ?
Nekem is kéne még1 2,5",mert tárhelyből sosem elég,de neked 2 WD-d is van,az nem elég Harmadjára én nem vennék már WD-t,már csak a változatosság kedvéért sem,bár ha bevált nálad (nálam is),akkor esetleg. Most 3xk-ért kapni megint 1 TB-osat,kb,mint tavaly év vége felé. Aldis Tevion is WD belülről,aluház melegedésnél előnyösebb,csakhát kompatibilitás terén ,vmint "csupasz" kicsit. Toshibákat,új Vebatimokat (Executive,Traveler) nézegettem még,de áruk azoknak is felszaladt,bát Toshibáké még elmegy.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #8583 üzenetére
Egy zacskóban tartom.
Eddig még nem nagyon hurcolásztam sehová,nem volt rá szükség.
Nem tudom,kérdeztem-e már,hogy gond-e,hogyha másik gépről hozok fájlokat,és ahonnan hozom,ott nem telepítem fel a drivert sem semmit(pl.Smartware progit)
tehát gond-e,hogyha így hozok el fájlokat a másik gépről?
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!Nemrég berendeltem egy WD MyBook 1.5-eset, amint írtam korábban. Éredemes lemondanom ezt az aldis Tevion 2T-s miatt ami csütörtökön lesz? Mert tárban és árban is jobb ???
A játék az nem játék!
-
Mittu88
senior tag
-
Jim-X
őstag
válasz Mittu88 #8586 üzenetére
Köszi! Igazából csak azért kérdeztem, hogy ezek az aldis vinyók megérik-e, mert túl (gyanúsan) olcsók... (teljesítményben, megbízhatóságban) Nem mondom akkor le, viszont mikorra érdemes az aldiba menni reggel, hogy jó eséllyel hozzájussak? Mennyit hoznak ilyenkor, amikor ilyen eksön van? (Én a Pesti úti aldiba megyek 99%)
A játék az nem játék!
-
Mittu88
senior tag
Passz, én vidéki vagyok, életembe nem jártam még aldi-ban, nem ismerem a nyitvatartási idejüket se. Azt írták feljebb, hogy nyitásra mentek, volt, aki nyitás után 5 perccel ért oda és már nem volt, de elvileg van ilyen korlát, hogy egy ember maximum 2-t vehet, amit lesz*rnak, mert látott olyat, aki 5-öt is vitt. Gondolom az ilyen akciókra rászállnak a kiskereskedők is, szóval van konkurenciád rendesen
Azért olcsóbb szerintem, mert a ház maga gyengébb minőségű/márkájú, ezért jobban melegedik benne a vinyó, de amúgy minőségi HDD szolgál benne (WD vagy Seagate Barracuda) Akik vettek, mind ajánlották, de volt, aki kivette belőle a merevlemezt és belső HDD-ként használta (hogy ne melegedjen annyira).
Én konkrétan nyugodt szívvel ajánlom, garancia van rá, akkor meg nagy baj nem lehet. Max. ha nagyon melegedik és zavar, akkor eladod 25ezerért és ha úgy nézzük van egy olcsó MyBook-od -
Dozbik
tag
Üdvözletem!
Az alábbi ajánlatra lettem figyelmes mostanában:
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez jó üzlet lenne-e, csak mert pl. ugyanilyen paraméterekkel rendelkező Western Digital hdd kétszer ennyibe kerülne, ennyivel kevesebbért már azért erősen elgondolkoznék egy ilyenen.
A másik dolog ami még érdekel, hogy mi lehet az oka annak, hogy ezek a vinyók ennyire olcsóak most? Jönnek ki új eljárású vinyók, vagy egyszerűen az SSD-k is egyre olcsóbbakká válnak és így próbálják arányosan tartani a különbözetet?
Végül még egy utolsó dolog: Ha a PC-mbe alapvetően USB 2.0-s foglalatok vannak, van-e valami módszer arra, hogy azt USB 3.0-s sebességűvé varázsoljam (pl. valamilyen átalakítóval)? Ugyanis nem tervezek mostanában új gépet venni, de ha van más megoldás, akkor kényelmesebb lenne a gyorsabb adatforgalom.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
Hali!
Épp az első bekezdésed tárgyát beszéljük ki feljebb, olvass vissza pár kommentet.
Ez az USB2.0 to 3.0 téma engem is érdekel, vannak ilyen kártyák, de valahogy sokallom azt a pénzt érte. Mindenesetre a legésszerűbb megoldás egy ilyen kártya lenne.[ Szerkesztve ]
-
Dozbik
tag
Még jó, hogy a közelemben van két Aldi is, szerintem első dolgom ez lesz jövő csütörtökön.
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #8584 üzenetére
Elvileg nem gond,a SES driver sem feltétlenül kell a működéshez ,max akkor kell Smartware progi,ha hw-es titkosítását élesíted,lejelszavazod,bár annál se feltétlen,mert ilyenkor egy kis utilityt pakol a hdd-re,amivel Smartware nélküli gépeken is megadható a jelszó aszem - magyarul nem kell, használod simán adathordozáshoz,mint egy pendriveot.
Amúgy ne zacskózzál már itt,1-2k-ért gyári tok van hozzá,v akár a már fentebb említett Nomad se sokkal drágább. (az 1 TB-os 3 mm-el vastagabb,ahhoz ez a fajta szűkös!)(#8585) Jim-X: elvileg nem rossz a Tevion,wd belső usb3 stb.,bár MyBookhoz képest kicsit fapados (szoftverek+beállítási lehetőségek hiánya),de eddig nem nagyon panaszkodtak rá,melegedésre se,TV-kel is jobban kompatibilis,mint a Seagate belsős Medion,meg szerintem jobb is annál. Ha nem kapkodják el,próba szerencse (csak vmi kuponnal együtt 18k) ,netes rendelésnél MB-t,meg 8 napig vissza lehet küldeni,pénzt is visszadják,v vmi ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
BassHead
tag
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
"Apám mindig bent állt a pályán, a hajtűkanyaroknál. Azt figyelte, hogy hol fékeznek a legjobb pilóták... Itt kell fékezned, legalább egy méterrel odébb, mint ahogy a többi versenyző."
-
sea
tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy a Tevion 2TB-os Hdd-ben Western Digital Caviar Green (WD20EARS) van. Win xp alatt ezen is kell wd align-ot futtani így külsőként is vagy csak ha rendszer lenne rajta?
Köszönöm a választ! Kellemes Karácsonyt Mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
rayman2006
tag
Hello
Aldis Tevion 2TB Akicó-ról szórólap formájába amibe van kupon kapott valaki?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #8593 üzenetére
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!
Vettem volna,de a helyi PC bolt nem tudta beszerezni a tokot hozzá.
A Smartware program újratelepítés kimondottan jót tett a gépnek,szinte hihetetlen!
Alig dolgozik a proci bootkor.[ Szerkesztve ]
-
honda23
aktív tag
válasz King Unique #8593 üzenetére
SES driver nélkül nem tudtam leválasztani xp-ről a mybookjaimat.
Mindenképpen kellett, hogy le tudjam választani.nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
sea
tag
válasz rayman2006 #8597 üzenetére
Szerintem az majd csak a két ünnep közt fog a postaládákban lenni. De az Aldiban biztos lesz szórólap, inkább az a kérdés, hogy hdd lesz-e...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest