- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolmat
őstag
válasz rayoliviero #8650 üzenetére
Eszerint a hirdetés szerint WD20EARX-00PASB0 a típusa (Tevion tokos), 3 db 667GB-os tányérral szerelt, benchmarkeredmények róla itt (az hogy Sata3-as kb. semmit nem jelent). 18-ért valszeg én is lecsapok rá, nem hiszem hogy fél év múlva mikor gépet veszek ennyire lecsökkenjenek a HDD árak (és még a garanciaidőt is megnyirbálják addigra).
-
rayoliviero
veterán
válasz Coolmat #8651 üzenetére
Eszerint pedig nem, ha jó látom. De a dobozuk is más, szóval elvileg ránézésre is megállapítható. Az S végűnek fehér a doboza...
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz rayoliviero #8652 üzenetére
Ez augusztusi hirdetés, mellesleg elég élelmes hogy 40k-ért rakta fel Amit linkeltem az elég friss, szóval valószínűleg "új" Tevion széria más dobozzal és EARX végű vinyóval (kb. 8-10 MB/s-el gyorsabb mint a szintén 667-es tányérokból álló EARS ahogy nézem).
zoli03: én is nyitásra megyek csak az esztergomi Aldiba, remélem tényleg lesz (csak kupont kéne szereznem addig).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ---Lasali--- #8644 üzenetére
Mert milyen Passportod van ,ha a régebbi,ahhoz nyilván nem is használható a Smartware,de 500 GB alapján az újabb fajta lehet (usb2 v usb3),azokban márpedig a Smartware progiban állítható a kikapcsolási idő,v teljesen ki is kapcsolható,nálam működik,haveroknál is ,akkor lehet nem jól csináltál vmit...
(#8645) Gazsi00: bár "kár érte",de így akkor ok,sajna ezt teszi a hűtés hiánya,többinél is,ez a passzív hűtés nem az igazi,csak egy darabig jó. De sokan külső usb-s kis olcsó hűtőventivel megtámogatták,az is használt.
Pontosan milyen Green volt benne,hány rpm-et ír rá progi,mert effelől is vannak kételyek,v aki szerint 5400,más 7200,az intellipower elvileg inkább 7200-as nem[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz King Unique #8656 üzenetére
A fordulatot kerestem már én is, de nem találom sehol HD Sentinelben.
-
Coolmat
őstag
Gazsi00: A 750-es 2,5"-os Tevionból és az Aldi oldalán lévő képből kiindulva nem lehet egy nagy kaland szétszedni, 2-2 csavar rögzíti a rack elejét és hátulját ha jól veszem ki a képről.
King Unique: Az intellipower néven futó 5400-7200rpm közötti váltakozás konkrétan nagy marketingbullshit a WD részéről, a green vinyóik fixen 5400rpm-esek. Gondolj csak bele, elég érdekes lenne összehozni egy olyan motort, ami erős igénybevétel során felgyorsul 7200-ra, majd vissza 5400-ra, szegény író/olvasófej megőrülne tőle Ez nem ventillátor hogy csak úgy lehessen gyorsítani/lassítani.
Ami a hőfokot illeti: 40-42 fok teljesen belefér egy vinyónak az ingerküszöbébe, 45 körül és fölött már elkélhet némi rásegítés a hűtésben, de olyat még nem nagyon láttam, hogy egy aluvázas külső vinyót így kelljen hűteni.
-
zoli03
őstag
Én rárakok egy 12 cm-es ventit a szellőzőnyílásra, ha 10-15 percnél többet használom a My Book-omat. Így 30-35 fok körül szokott lenni, feljebb nem megy. Igaz nem olyan halk, de addig kibírom, míg használom. Szerintem a Tevionnal is ez lesz
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Van egy Aldis 2 TB-os USB 3-as Medion külső winyóm, de az a baj vele, hogy a külső tápja sípol. Akkor lehet igazán előhozni ezt a hangot, ha kihúzom a gépből a winyót. Gondolom ilyenkor alvó üzemmódba megy vagy nem tudom.
Mit lehet ezzel kezdeni? Másnak van ilyen winyója? Vigyem vissza?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Abban a kommentemben teljesen másról volt szó ahol az 500 gigát emlegettem.
1 TB os passportom van. De régebbi, usb 2.0 ás.
Nem tudom amúgy, ez van ráírva:
2011H
R/N: C1B
CABDDA
S/N: WXH1A90H2925
Itt vettem a hardver aprón, úgy emlékszem Lec től, elég jó áron volt akkor. -
zoli03
őstag
válasz Vasinger! #8672 üzenetére
Gondolom a PWM miatt sípol. Olcsóbb kapcsolóüzemű tápok szoktak ilyet csinálni. Teljesen természetes dolog. Különböző terhelésen különböző frekvencián sípolnak. De ha nyugtalanít, nézd meg multiméterrel a feszültségét.
Én biztos nem vinném vissza, ennyiért nem kapsz újra HDD-t (kivéve a mostani akciót). Ha visszaviszed, akkor elvileg csak pénzt adnak vissza, nem javítják. Ha annyira nem tetszik a hangja, én kivenném aztán használnám a gépben. Ha tönkremenne a HDD, visszarakod a házába aztán visszaviszed. -
Vasinger!
nagyúr
Igen, tudtam, hogy ez a PWM zaja, de ilyen hangot vagy csak a sz*r széthasznált tápok adnak ki, vagy a hibások.
És ez a hang, nem az a diszkrét hang, amit pl a Corsair VX 450-em adott ki, mikor haldoklott, hanem rendesen zavaró, eléggé rendesen hallható.
Nos, vagy az lesz, hogy veszek egy Teviont vagy milyet és ennek visszakérem a pénzért és keretem 7k-t, vagy kiveszem a winyót és berakom a gépbe.
Televan:
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Vasinger! #8676 üzenetére
Nekem pl a CX400 is adott újan, vissza is vittem egyből. Nem csak széthasznált tápok adnak zajt, sajnos egyre több új is.
De akkor én a helyedben holnap visszavinném, aztán csütörtökön egyből venném a Teviont. Ha csütörtökön viszed vissza, nem biztos, hogy tudsz már venni Teviont.
Többen is írták, hogy garanciavesztés nélkül szét lehet szedni a Mediont, szóval az is jó megoldás, ha a gépbe rakod. -
tothir
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mik e legújabb infók, mikorra fognak visszaesni a hdd árak?
Külső érdekelne, 2 terás WD-t látok 33ért pixmánia-nál, ez az aldis durva árban van, csak félek, hogy olcsó húsnak híg a leve... -
TeeJay
félisten
pixmania felejtős...
árgépen nézz utána inkább a kiszemelt merevlemeznek aztán ott láthatod melyik kiskerben a legolcsóbb... az Aldis vinyó pedig teljesen jó, egy olcsó Tevion házban WD belső van korrekt áron mert ők vélhetően még az árvíz előtt legyártott cuccokat szórják ki most azért van szuper áron egyelőre.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
A SATAII-es winchesteremet mobil rack-kel összekötöttem USB-n keresztül a géppel, de nagyon lassan másol rá.
Ez normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest