- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeC
addikt
válasz King Unique #8426 üzenetére
hát hallod és ez volt a hiba, hogy én mennyit szenvedtem vele eredménytelenül, erre aztán nem gondoltam volna. Ezer hála
◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►
-
godorrobert
csendes tag
Tatabányai Tescoban volt még szombaton 3 db WD 500GB vinyó 15.500ért, 2 db 1 GB 25.000ért !
-
d.véderjoe
tag
Beálltam én is a sorba! Bár viszonylag olcsón adom!
-
King Unique
titán
Hát ez
(#8451) LeC: akkor ok
Az ESET se olyan már mint régen,sok ebben az 5-ben a hiba... igaz supportnak hála megoldás is van a legtöbbre,de hát mivel havi magazinos kóddal szinte ingyééér van,sokan használják
(bár már mag.havi kód,ha jól láttam van Kaspersky stb. alá is,az mostanság jobb)[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz d.véderjoe #8453 üzenetére
ez igen, korrekt az ár...
végre Valaki, aki nem akar nyerészkedni a dolgon
-
HalasKYO
aktív tag
Nem tudjátok véletlen hogy érkezik e még belőle ?
Illetve írta valaki, hogy írt az aldinak .
Elkérhetném azt a címet ? Ma mentem de nem volt (Sopron)Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
somaisten
csendes tag
Segitséget kérnék. Nem tudom átolvasni az egész fórumot, ezért kérdezném, hogy melyik a legkisebb méretű 2.5-ös külső merevlemez? 500 Gb-os kellene. Dizájn fontos. Tehát szép legyen és kicsi. Régebben láttam a tvben reklámot, mikor az ingzsebbe csusztatták a vinyót, tudja valaki melyik volt? Talán maxell? mintha ugy rémlene. Válaszokat előre is köszönöm mindenkinek.
-
Mittu88
senior tag
válasz somaisten #8457 üzenetére
A 2,5 hüvelykesek mind egyméretűek, nem véletlen eszerint csoportosítják őket. Maximum 1-2 milliméter magasságbeli különbség van, de a szélességük és a hosszúságuk teljesen megegyezik. Mindegyik befér egy ingzsebbe szerintem.
De majd a szakik írnak cáfolatot vagy megerősítést. -
Televan74
nagyúr
USB3 -s 2TB Medion merevlemezhez keresek esata átalakítót. Mivel a notebookomon USB2 -s mellett csak esata van. Valaki tud ajánlani valamit?
Új külső házat nem akarok a garancia miatt.[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
light01
tag
Sziasztok!
Most tervezem egy külső winyó vásárlását.Kizárolag a filmjeimet akarom rajta tárolni,tehát ritkán lenne használva,inkább csak arra,hogy ha egy dvd tönkremegy,akkor erről újra meg tudjam írni.
Milyen vegyek?Most kb 1,2 TB a mennyiség.Inkább 2 640-est vagy egy 1,5est.Első a megbizhatóság. -
Coolmat
őstag
somaisten: Ahogy Mittu88 is írta nem hiába 2,5"-os minden notivinyó. Max a rack méretekben lehet minimális eltérés (pár mm), az meg már nem oszt nem szoroz. Lényeg: nagyobb ing- vagy másfajta zsebbe elfér bármelyik 2,5-es külső.
Televan: ha van esetleg a laptopodon Expresscard bővítőhely, akkor egy USB3-as Express cardot is számításba vehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz Coolmat #8464 üzenetére
Az nincs, így marad az usb2 sebessége. Esata -ból lehet usb3 -at csinálni, fordítva nincs megoldás.
2. lehetőségem maradt.
1. Marad az USB2 sebesség.
2.Veszek egy esata -s külső hdd -s házat, a gyárit megbontom, de akkor ugrott a 3év garancia.
Így a legjobb megoldásnak a USB2 szerény sebessége marad.[ Szerkesztve ]
-
andzsin73
tag
Sziasztok, a Hitachi-ról mit lehet tudni? A Touro 2tb 29pénzértelég olcsónak tűnik, a WD ugyanekkor kapacitással egy tízessel drágább. Ekkora lenne a minőségi különbség?
Eddig mindenkitől azt hallottam, hogyha winchester, akkor WD.Persze annak idején a maxtorokat is sokan szidták, hogy milyen sz....ok, aztán nekem speciel egyikkel sem volt bajom soha.
Szal a kérdés az, hogy élettartamban, megbízhatóságban van e különbség az ismert márkák között vagy teljesen eshetőleges, hogy mikor nyekken meg? Gondolom attól is függ, hogyha napi 24 órát megy, akkor hamarabb lesz vége, mintha csak úgy "van" a vinyó.
-
andzsin73
tag
Ja Toshiba van még a pixmanianal 1,5 TB-os 25ért áfástól.
-
Deniweit
csendes tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni hogy mostanában hogy áll a külső hdd piac? Érdemes most vennni? Fognak lejjebb menni az árak jövő év elején?
-
Televan74
nagyúr
Valaki tudna egy 3,5" külső esatas házat ajánlani ami kezeli az 2TB HDD -t?
-
Mittu88
senior tag
válasz Deniweit #8470 üzenetére
Fognak menni lefele az árak, várj, ha nem sürgős.
e-sata házak
nincs kompatibilitási probléma ezeknél. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz andzsin73 #8467 üzenetére
"hogyha winchester, akkor WD"
... vagy Hitachi. Esetleg Samsung, de az csak ezek után.Általánosságban nagyon jó márka a Hitachi, és nagyon megbízható. (Én évek óta használok egy 1 terás Hitachi-vinyót mindenféle gond nélkül.)
HDD-szakértő PH!-s kollégától, liksoft-tól annyit lehet tudni, hogy a Hitachi-k talán érzékenyebbek az esetleges tápellátás-ingadozásokra (de ez jó tápegységgel (laptop esetén akksi) nem probléma) meg az ütődésekre, de egyébként nagyon jónak számít.U.i.: a Maxtorok tényleg szarok voltak. A meghibásodási statisztikái is bizonyítják, de erről mondjuk olyan tudna bővebben mesélni, aki szakmaszerűen foglalkozik komolyabban a vinyókkal (pl. adatmentés és hasonlók).
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Mittu88 #8469 üzenetére
Most a Hitachi Touro-ról beszélsz?
Abban WD vinyó? Azt meg hogy? És annak mi értelme lenne?Sk8erPeter
-
Mittu88
senior tag
válasz Sk8erPeter #8475 üzenetére
uh baz elnéztem... igazad van, de homály vagyok ma Hitachi-t olvastam de valamiért az aldi-s Tevionra gondoltam :/ bocsi
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz somaisten #8457 üzenetére
Ahogy előttem szólók is mondták nagyjából egy méretű mind,de az "ingzsebes reklám" - bár én még TV-ben nem láttam - ,WD MP-re illik,az ő Passportjaik,ahogy a nevéből is adódik,mint egy útlevél,az ingzsebben is elfér,de manapság többen reklámozzák így a terméküket,akár Aldi a 2,5" Teviont.
Vannak 1,8" külső hdd-k is,azok még kisebbek mint a 2,5"-esek,viszont azokba 250 GB a max aszem,pl. S1 Mini,v Toshiba Store Steel.(+ itt)
Viszont mivel WD-nél (v Samsungok) a NYÁK-ra van integrálva az usb csati,így rövidebb (110 mm,míg a többi,v a rackek ált 12x-13x mm) a többinél és kisebb zsebben is jobban elfér.
De lehet ez Maxell is,ha valóban azt láttad TV-ben.(#8462) Mittu88: azért ez túlzás,de kösz
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz andzsin73 #8467 üzenetére
Korábban is nézegettük a Touro Desk-et,vki vett is innen talán usb3-as Pro-t,nem volt gondja eddig vele,a simába is van 2.0 és 3.0,ez Pix-nél 2.0-ás lehet ,29k-ért tényleg nem rossz,a pro meg már 48k...
Belseje vmi újabb fajta hitachi hdd (amik elég jók),a régebbi XL Desk volt sz@r,nagyon melegedett,ezek már jobbak lehetnek (ennél a típusnál érhető el a Seagate Goflex után 4 TB),de konkrét tapasztalatom nincs vele ,vsz a "keret" megbízhatóbb lehet,mint egy Medioné,ill. támogatottsága,supportja is jobb Hitachinak.
Ezek adathordozásra,adattárolásra is jók,de passzív hűtés lévén,folyamatos extrém nyúzás túlzott melegedést okoz,ami hosszátávon nem tesz jót élettartamának,ezért előnyösebb egy fémházas,meg új modernebb-kevesebb tányéros hdd,ami kevésbé melegszik.
De nem lehet rossz az új Touro,napi pár-néhány óra használatot meg nyilván ki kell bírnia.Hita külsőkről sok tapasztalat nincs (nem olyan rég vannak a piacon,mármint a külsők),inkább WD,Sasmung stb. a bejáratotabb ilyen téren gyári külsőbe,illetve Pixmániát egyesek szidták korábban,h tré,sumákolós egy társaság,de nem mki,lehet te majd jól jársz velük.)
[ Szerkesztve ]
-
andzsin73
tag
Köszi a felhomályosítást mindenkinek
Időközben a pixmániáról elűtnt a 2tb Hitachi 29-ért (nem is tudom, hogy lehetett ennyi az ára, mindenhol máshol min 48pénz)...
A Toshiba Store Alu-ról van valami infótok?ez még egész jó árban van.
-
janeska65
csendes tag
Sziasztok !
WD Mybook 2.5 és a 3.5 melyiket érdemesebb venni mind a kettő 1TB -os ? -
somaisten
csendes tag
Na gyorsan, mivel én nem kereskedek mint mások, teljesen véletlenül a kiskunhalasi tescoban rákérdeztem van e külső merevlemezük,és láss csodát, volt nekik a polc alján WD Elements 500 Gb-os 15 ezer forintért. Egyet elhoztam,de maradt még kettő,aki a közelben lakik és szüksége van rá, vágtázzon érte. 1 Tb-os is van, az 25 ezer pénz, azt nem találtam annyira jó árnak, bár igy belegondolva, talán az sem rossz. 3.0-s USB-vel vannak, nem túl designos, sima fekete kocka, de ennyiért nagyon megörültem neki.
-
King Unique
titán
válasz janeska65 #8480 üzenetére
A MB-ből 1 fajta van (+Mac széria) ,a 2,5" az más,az a "kicsi" hordozható My Passport (max 1 TB),a 3,5" az a MyBook (max 3 TB),előző hsz-aid alapján utóbbi kell neked,v ha annyira fontos a mobilitás,akkor vegyél MP-t.
(#8481) somaisten: usb3-al annyiért megérte ,mivel szinte semmi nincs hozzá/rajta így kérdezni se tudok mit... ,max annyit volt rajta esetleg mégis vmi szoftver,v használat közben mennyire melegszik,régi v újabb (500 GB tányér) WD Scorpio Blue van benne (bár vsz a régi...),ill milyen vastag,mert a régi 15mm volt,erre 19mm-t írnak,ami fura.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Üdv minden ph fórumozónak!
Panasonic TV-hez szeretnék valami nagyobb háttértárat és mivel otthon van pár kallódó vinyó (IDE 40-80 gigások, több is + sata 320gb) arra gondoltam, hogy szerzek egy külső vinyó racket/tokot/bay-t, ki hogy hívja. Mindenképp a legolcsóbb megoldás lenne a legkedvezőbb számomra. Valaki tud-e ettől az e-bay ajánlattól jobbat?Az nem gond, hogy nincs rajta venti, tudnék rá applikálni éppen, ha szükséges lenne.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
King Unique
titán
válasz Dyingsoul #8483 üzenetére
Van Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja...ott vsz megmondják,h jó-e,v sem.
Tény,h olcsó,de nekem noname,adódhat olyan gond esetleg ezekkel,h TV nem ismeri fel,ilyen téren egy jobb rack,v gyári külső stabilabb,de mivel ezt nem ismerem,nem tudom ilyen téren milyen... -
Dyingsoul
veterán
válasz King Unique #8484 üzenetére
Valóban van egy ilyen topik, amit kb a kutya sem olvas. De azért köszi az infókat, oda is benézek!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
dzsardzs
csendes tag
Sziasztok!!!
Ezt a külső vinyót néztem ki magamnak:
Mi a véleményetek róla? Megbízható? Ár/érték arányban jó vásárlás?
A válaszokat előre is köszönöm!!
-
Sziasztok! Sajnos a környékünkön nem igazán van Aldi (Bp.-i vagyok), ezért aki szokott ilyen üzletben járni, meg tudná mondani, hogy lehet-e még kapni a 750Gb-os Tevion 2,5"-os külső vinyót valahol, valamelyik áruházukban, és ha igen, most mennyiért megy? Elégé sürgősen kéne egy 2,5"-os vinyó, mert a 320-asomon már totál nem férek el (már nem tudok mit törölni... ). Köszi előre is!
-
Coolmat
őstag
Szia!
Aldiban azóta nem jártam, de elvileg 20 rongyról volt leárazva a múltkor, tehát ha van még nekik, akkor valszeg ennyiért találod most meg. Hasonló áron megy még az aldis 750-es itt aprón is. Esetleg ha bemész random nagyáruházba találhatsz olcsón pár kallódó külső vinyót jó áron mint fentebb írta somaisten.
-
ati888
senior tag
Hello!
Van két külső HDD-m, egy 3,5"-os WD Elements és egy 2,5"-os Imation Apollo (2009. gyártás).
Az asztali gépemen Win 7 van, látja a WD-t, de a legutóbbi indításnál önellenőrzést kért és valami kis hibát talált, csinált egy .Theater könyvtárat, de működik azóta rendesen
(A HD Sentinel ezt írja: A lemez önteszt során talált 4 hibás szektort. A lemez felületén található 4 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek). Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat. Nincs szükség beavatkozásra.),viszont ha az XP-s laptopra dugom, akkor már nem látja, sőt le is fagyasztja a gépet.
Az Imation-t viszont az asztali gépem nem látja, fel sem ismeri, win7-es drivert meg nem találtam hozzá. Az XP-s laptopon viszont megy rendesen.
A problémám az, hogy hogyan másoljak így az egyikről a másikra? Fontos lenne.
köszi.
ati
-
harcikoca
senior tag
Ha a gépembe nem vinyót rakok, hanem ssd-t kb mit fogok észrevenni, hogy mivel gyorsabb? meg pl ha a rendszer az ssd-n van, egy játék meg a vinyón akkor lesz változás? Az ssd-n kívül van még valami más ilyen gyors meghajtó?
AMD+Ati powee'R
-
-
ati888
senior tag
Most meg már a laptop semmilyen USB-s HDD-t nem tud kezelni. Bedugtam egy harmadikat, felismerte, telepítette a kezelőprogramot, azt írta használatra kész de nem látta a sajátgépben, a többi program meg már nem is indul (pl total commander). Csak áramtalanítással tudom kikapcsolni. De az usb-ben a pendrive működik.
ati
-
Szabyna55
csendes tag
Sziasztok!
van egy problémám és remélem tudtok nekem segíteni.
van egy 1 TB-os külső merevlemezem, és nem akarja beolvasni a laptopom. Azzal kezdődött h lassabban kezdte beolvasni a filmeket, aztán amikor bedugom a gépbe 2-5 percbe telik mire felismeri a gép és megjelenik a meghajtó, de hiába akarok belépni total commander-be azt írja ki, hogy kapcsolódik és ennyi :S
remélem tudtok segíteni és nem kell újat venni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED SA500 SATA 2TB
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest