Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Cool Face #3668 üzenetére

    Szia!

    Az IB-318STU3-B valóban jól néz ki és ASMedia chipes, de utóbbi terén a típus nem biztos, illetve a PID azonosító sem ismert. Korábban ASM1051 volt benne, de manapság lehet már ASM1053 / ASM1153 is. Ilyen téren az IB-366StU3+B jobb, mert az ASM1153E ás PID: 55AA.

    Az IB-351StU3S-B hűtése tényleg nagyon jó a beszámolók alapján és ugyan Prolific vezérlős, de oda-vissza (gép - külső ház) jól kezeli a GPT partíciós HDD-ket. Ez utóbbi már nem mindegyik külső házról mondható el, van amelyikben ilyen cserélgetéskor újra kell partícionálni a merevlemezt. Illetve a chip ugyan csak SATA2 alapú, de ez egy HDD-hez bőven elég. + További előny, hogy ez a külső ház USB 3.0 + eSATA interfészes. Ehhez képest még az ára is kedvezőnek mondható [link].

    Vannak aktív hűtéses külső házak is, mint pl. a Thermaltake Max 5G. Viszont az ilyenek drágák [link] és ezen megoldás is nagyrészt műanyag. Ellenben a hűtése az kiemelkedően jó, többeknél nyáron sem melegedett a HDD 35 - 40°C fölé.

    Egy passzív hűtéses külső házban azért kicsit melegedhet a HDD, főleg nyáron. Ilyenkor 4x°C-ra simán felmehet a hőmérséklet, főleg aktív használatkor. Bár elvileg 45°C-ig még elfogadható. Illetve az 1 TB WD Red ilyen téren egy kicsit kedvezőbb, mert abban csak 1 db tányér van és leginkább a többtányéros kivitelűek melegednek.
    Én a felsorolt RaidSonic típusok közül a duál interfészes megoldást választanám ezen és más előnyei miatt is. Illetve, ha nagyon biztosra akarnék menni, főleg a 24/7-es használat miatt, akkor lehet az aktív hűtéses Thermaltake rack lenne a befutó. Bár külső házban egy 5400 RPM-es és egylemezes 3,5" HDD esetén nem feltétlenül létszükséglet az aktív hűtés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák