- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forras2
őstag
Sok tavon kérik, hogy vigyünk sebfertőtlenítőt. Ilyen célra van külön valami szer "halaknak", vagy jó a sima egyszerű betadine?
-
sketchifun
senior tag
Lenne meglepetés, mikor a szesz miatt a Csuka nem jó kukacra harapna.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
törölt tag
Sziasztok.Pesten az örs vezér tere környékén lehet vizsgázni valahol?Esetleg az árkádban vagy a sugárban?
A válaszokat előre is köszönöm. -
forras2
őstag
Sziasztok!
Tavaly szeptemberben vettem a botomat, meg hozzá a damilt is. 5× voltam lógatni vele. Idei szezonra vegyek új damilt, vagy szerintetek ezt az évet még kihúzza?
-
-
sketchifun
senior tag
Vettem egy új botot.
1700 forintomba fájt, orsóval együtt. Egyenlőre jónak tűnik.
Kapott 0,22-es főzsinórt, és fonottal rákötöttem egy 100G-os súlyt. Kivágtam vele a kertbe, és nem tört ketté. Szóval annyira nem lehet veszélyes. Az orsó egész finoman siklik, nem tűnik veszélyesnek. De ez is majd csak élesben derül ki.Egyébként a ráírtak szerint Heavy karakterisztikájú a bot, ennek ellenére egészen finoman hajlik, szerintem maximum Medium. Egyébként a ráírt dobosúly elvileg 120-160G-ig terjed.
Alig várom, hogy élesben kipróbálhassam. Ha bejön, veszek még belőle.
-
mazsi70
senior tag
válasz sketchifun #15165 üzenetére
Grat !
Egyébként milyen ? Feeder v. sima fenekező ?[ Szerkesztve ]
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Gézengúz
addikt
válasz sketchifun #15165 üzenetére
Hol borult meg ez a kamion???
-
sketchifun
senior tag
válasz mazsi70 #15166 üzenetére
Nagy gyűrűs, tehát nem feeder. Ugyanitt van 890Ft-ért elektromos kapásjelző, hozzá 200Ft-ért világító swinger. De azt nem vettem, én akarok horgászni, nem egy műanyag valami.
Gézengúz: Nem tudom, de még újságuk is van, 3-4 hetente jönnek. Egyébként nem hinném, hogy kamionról esett le. Kínai a cucc.
-
ati012
őstag
válasz sketchifun #15168 üzenetére
Vágom mire gondolsz. Árulnak otthonkát, műanyag tányért, paplant, autofelszerelést és még horgászbotot is. Tiszta íbéj csak kicsibe. Ha jól sejtem a kulturházba van a vásár. Szemeztem olyan bottal. Megéri az árát akkor ?
-
-
sketchifun
senior tag
válasz ati012 #15169 üzenetére
Nekem eddig bejött. Egyik botom kínai. Egyébként eltaláltad, hogy hol is van ez.
A dolog érdekessége, hogy nekem egészen stabilnak tűntek. A saját hibámból a régi gyagyinak eltört a spicce, mert ráléptem. Helyi horgászboltban vettem hozzá egy frankó narancssárgát, ez bírja.
Ez a mostani gyakorlatilag ugyan az, az orsó is, és a bot is. A régi orsója már kissé kerregős, viszont még mindíg magabiztosan, recsegés/ropogás nélkül üzemel. Amíg végleg be nem tojik, nem cserélem le.
Nekem ezek a botok beváltak, arra az amatőr horgászatra, amit én művelek, tökéletesen megfelelnek. Persze szándékozok beszerezni egy 2-3 részes feeder botot is. 3,3-3,6M-ig. Egyébként ez amit most vettem, 3 M.
-
ati012
őstag
válasz sketchifun #15171 üzenetére
Egy tartós tesztre azért kiváncsi lennék
-
-
mazsi70
senior tag
válasz FireFox1996 #15173 üzenetére
Piacon láttam 12 csapágyas orsót 6ezer forintért !
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
forras2
őstag
válasz FireFox1996 #15173 üzenetére
Nem vagyunk olyan kevesen. 13-an jelentkeztünk, szerintem az így elsőre pont elég
-
sketchifun
senior tag
válasz mazsi70 #15179 üzenetére
Erről mindíg eszembe jutnak a "brazilok", akik házról házra járva árulnak néha. Legutóbbin kiakadtam. Fater ment ki, majd ő elzavarja őket. Úgy jött be, hogy majdnem mindent meg vett tőlük 2.000 forintért. Köztük 2 olyan horgászbotot, aminek darabját 6 rugóért árulták. Bár azok már eltörtek, nincsenek meg.
-
mazsi70
senior tag
válasz sketchifun #15180 üzenetére
Széééép !
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz sketchifun #15180 üzenetére
rakosbotot nem lattal naluk veletlenul?
-
forras2
őstag
válasz FireFox1996 #15182 üzenetére
A listába oda írhatnád a nevem mellé, hogy Székesfehérvár mellől, Füléről jönnék, fuvarra várok
-
-
lakisoft
veterán
-
ati012
őstag
válasz Steady74 #15183 üzenetére
Ezek nincsenek horgászbotra specializálódva. Ezeknél minden van.
Vannak a modosabb fajták, ők kibérelnek egy termet (művház) és ott nyomják a bizniszt.
Van akik járják az utcákat kis szekérrel. Ezek többnyire románok, c!gányok.Sláger termék: stíl firisz, bos flex, ágynemű.
Nem összetévesztendő a seprűsökkel. Újabban őket látom többségbe. Házaló románt már nagyon rég nem láttam. Pedig jó bizniceket kötöttünk.
-
forras2
őstag
Most olvasgattam 1 pár fórumot, cikket, meg néztem pár videót. Szinte mindegyiknél ez az "új" etetőanyagot ajánlják, ezt a FermentiX bekevert etetőt. Próbáltátok Ti már? Tényleg ennyire jók? Drágábbnak nem drágább mint a többi, de valami beváltabbra szeretnék váltani, mert a tavaly vásárolt etetőanyagomnak sikere nem volt, pedig próbáltam ilyen epres (epres etetőanyaga dara, epres adalék anyag, epres kukorica és epres mikropellet keveréket, epres rendes pellettel csalizva) keveréket. És próbáltam ezt az igazi büdös (pálinkás kukorica, octopus-nád etetőanyag dara keverék, büdös, nem tudom milyen adalék anyag, pálinkás kukoricával csalizva, meg octopusos pellettel is) cuccot, de ez sem nyerte el a halak tetszését
Főként pontyokra mentem/megyek. Egyszer volt velük igazi sikerem, de az is kolbászos pellettel, ott jött rá 1 marha nagy tokhal, amit sajnos nem sikerült megmeríteni[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz Recon666 #15189 üzenetére
Én majd csak akkor fogok kijárni lógatni, amikor már jó idő lesz, tehát kb májustól. Csak hát fejben addig a szettemet is, meg az etető anyagot is össze akarom állítani, ha az anyagiak úgy engedik, már csak rendelni kelljen. Amúgy tavaly szeptember nem tudom milyen időnek számított, de akkor volt ez az eset, hogy semmit nem fogtam, mindegy melyik anyagot használtam, míg mások azért szedtek ki szép halakat "szép" számban.
Ezért gondoltam azt, hogy az etető anyagom nem volt az igazi.Egyszer korábban olvastam még, vagy talán 1 műsorban(?) néztem, hogy más milyen ízesítésű etető anyag kell, ha meleg van, más ha hideg van, más kell ha süt a nap, de esik az eső(mert ilyenkor sokkal nagyobb a víz Zoxigén tartalma, és kevesebbet esznek a halak), más etető anyag kell ebben az átmeneti időben...
Kezdek kicsit nagyon összezavarodni ez a horgászat kapcsán[ Szerkesztve ]
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Gézengúz #15190 üzenetére
Értem, de az etetőanyagon kívül számos dolog szewrepet játszik. Szerelék, zsínórvatagság, csali, pontos etetés stb.
Erre mondhatnám én is, mikor kint voltam a helyi sport tón és 15+ pontyot fogtam a SBS Flumino etetőanyaggal míg a többiek 3-4db körlöttem. Tigrismogyoróval csaliztam. Még etetőanyagot sem kellet adjak a melettem űlőnek. Adtam egy szem átfúrt tigrismogyorót és amint bedobta rá 10 perce már fárasztott. Szóval egyáltalán nem biztos hogy az etetőaynagnak tudható be, azért nem csodaszer a fetmentX-sem, nem jobb mint a hasonló árú Top Mix vagy egyéb jobb fajta etetőanyag.[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz forras2 #15188 üzenetére
Vadkan tavon pecáztam tavaly, két etetésem volt, egy kb 30-35 méterre meg egy kb 70-re. Kint kizárólag a method kajákkal etettem, bent vegyesen, HD Fermentix és egyéb pontyos kajákkal. Dög meleg volt a víz vagy 20 fokos sztem. Mindkét fajta kajára volt kapásom, de az erjesztett cuccra sokkal hamarabb, és darabszámban több.
-
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
forras2
őstag
Szeretnék idén valami kis "hazait" is adni a halaknak... Szeretném kipróbálni a bojli főzést.
Tudtok valami jó, és pontos leírást, miből, hogyan kell, lehet csinálni bojlit?Plusz, megpróbálnék majd pár szem kukoricát erjeszteni... Ennek mi a folyamata?
Az úgy helyt álló, hogy ízesítek vizet, pl fokhagymásat, és abba bele teszem a kukorica szemeket? Az úgy nekem szépre fog erjedni? -
Steady74
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók