- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Argos
őstag
Na itt kb. 2000 tag van -ami nagyon óvatos becsléssel évi 40-50! milla bevétel ( ).
Cirka 80-100 ha állóvíz, plusz a Tisza ~20km-es szakasza, illetve a Sajó egy szakasza, meg pár csatorna.
A tavakon szó szerint bujkálni kell, hogy ne fedezze fel a többi "spori", hogy hol fogod a halakat -már ha egyáltalán sikerül- mert másnap már rá is ült az általad etetett, kitakarított horgászhelyre...
Gyönyörű helyeken vannak a vizeink, de sajna mivel szabad vizek az őrzésük se olyan. Meg ekkora taglétszámra pedig édes-kevés a telepített halmennyiség.
Nem véletlenül jártam eddig is fizetős tavakra -amiből szerencsére van a környékünkön választék....elmúlik...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz #82471168 #15952 üzenetére
Komádi. Hajdú-bihar (Sebes-körös), de itt van nem messze a Fekete és a Fehér Körös is.
fess: Erre van egy technika amit a körösön használunk, hogy kikerüljük őket. Ne etetőanyagot haználj, hanem földet, aromát és szemes takarmányt, főleg főtt cuccokat: Búza, kukorica. zzel lehet szelektálni nagyjából pket, a körösön nekünk is megyűlt a bajunk a sok küsszel, emiatt így etetünk.
[ Szerkesztve ]
-
Argos
őstag
Idén még nem volt. Tavaly meg nem voltam..
A vízállás is elég magas egyébként és hideg a víz. No, meg elég gyors folyású azon a szakaszon, amit relatíve könnyű megközelíteni. Majd ha jönnek a valóban jó idők, akkor tüzetesebben is megvizsgálom valami eldugott, csendes zugban.
Csak még ki kell okosodni folyami pecából, mert nagyon nem olyan, mint állóvízen....elmúlik...
-
fess
őstag
válasz Recon666 #15954 üzenetére
Köszi a tippet. Általában kosárral etetek,ez a földes kaja is tapad annyira,hogy használható legyen?
Argos83:Erre is elég gyors, azt hittem lejjebb azért belassul. Nekem is még tanulnom kell a folyóvizet, az viszont nagyon tetszik, hogy még a legkisebb küsz is szinte úgy kap, hogy majd lekapja a botot az ágasról, nem piszmognak, mint a tavakon.[ Szerkesztve ]
-
Argos
őstag
Persze, hogy tapad. Nem játszottál gyerekként a sárban/homokozóban?
Hovatovább valamikor vályogból építettét a házakat.Az viszont szentigaz, hogy egy vadvízi halhoz nem hasonlítható egy medencében nevelkedett halacska, se étvágy, se kapókedv, legkevésbé a küzdelem szempontjából
Vasárnap, ha minden jól megy, akkor kijutunk végre a kedvesemmel az idei első közös pecánkra is. Egyem a szívét, alig várja már!
No, de most megyek kattingatni kicsit, ha már RoS release van!...elmúlik...
-
Argos
őstag
Nem tudom, hogy mit akarnak ezzel elérni.. De, amit fennen hangoztatnak, hogy természetvédelem, meg a fauna, flóra óvása, új életre keltése.. etc. Na, azt ezzel nem fogják elérni.
Aki szemetelt, szétbarmolta a környezetét, nyakló nélkül vitte haza/eladni a halat azt eddig se érdekelte, hogy van-e vizsgája/engedélye vagy nincs. Ezzel nem fogják visszaszorítani a sz*rházi haltolvajokat, szemetelőket, mert azokat ahogy eddig se, ezután se fogják ellenőrizni/elkapni. Nem hülye a halőr se, hogy odamenjen és jól megveresse magát.. annyit nem fizetnek neki se.
Csak egy újabb nyakatekert szabályozást akasztanak az ember nyakába, aki szeretne kicsit a természetben kikapcsolódni. A kifogott halacskának örülés helyett, ülhetsz le egyből könyvelni a fogási naplóba, mert jönnek és megb*sznak ha elmulasztod.. Mert téged meg fognak, aki próbál normálisan horgászni.
Hovatovább, akinek már eddig is volt engedélye, annak akkor nem kellene ezeket ugyanúgy tudnia, mint egy 'frissdiplomásnak'?
Félreértés ne essék, eszem ágába sincs újravizsgáztatni a szerencséseket, csak azért mégis fura..[ Szerkesztve ]
...elmúlik...
-
Synaptic
senior tag
Ne legyetek már beszarva egy horgászvizsgától. Anno a vadászvizsgára 7 tankönyvnyi anyag volt a tanulandó ez meg összesen max. 40 oldal
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
zolynet
veterán
válasz FireFox1996 #15937 üzenetére
+1 szavazat Nézsára (ezersziget)
Life is too short to stay stock!
-
dragonfx
veterán
melyik tó van csörög és váchartyán között?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
greenity
senior tag
Sziasztok!
Az új fogási naplóban van valami olyan, hogy horgászat megkezdése előtt be kell írni a horgászhelyet meg a dátumot a fogási naplóba. Jól értem, hogy minden alkalommal beírom, hogy itt voltam, nem csak x-elek, és akkor is ott lesz a dátum, ha nem is fogtam semmit?
Hozzáteszem megszámoltuk 308 hely van a naplóban. Oké irreális hogy beteljen (főleg a mi esetünkben), de ha mégis?"Egy mosolynál jobb a több"
-
Steady74
Topikgazda
Kisebbik lányommal, aki talán nagy pecás lesz, meglátogattuk meg a Kána tavat. A termés 2 ponty, kárász és keszeg dögivel, két piros arc
-
törölt tag
Sziasztok.Én feeder bottal szeretnék pecázni folyó vizen.És erre van valami taktika?Vagy tudtok valamit mondani hogy mire figyeljek?
-
adrian360
őstag
-
dragonfx
veterán
válasz Steady74 #15968 üzenetére
ment a hal akkor?
mi ma voltunka z ordason..hááát klassz a hely mozgott a hal..de 50 emberből max 5 fogott halat
egy mozditásunk nem volt nem hogy hal...
fura....melegedett mozgott a hal...áhhh irto hideg a víz.
megint felrugtam idén is a 20 éves leszűrt tapasztalatot ... a szezon május 1.től kezdődik.azelőtt kár is.mert átverős az idő.itt is piros arcok vannak,klassz idő volt/van,de a víz az éjjeli közel 0 fokok miatt bazi hideg. irto gyenge a fogás...kivételek lehetnek....de topikba leírtak is ezt támasztják alá az elmúlt 3 hétben"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
nickwaren
tag
válasz dragonfx #15973 üzenetére
Lehet felül írná a tapasztalatod, ha ilyen időben olyan vizet horgásznál, amit már ismersz. Nagyon sokat segít ilyenkor a helyismeret a sikeres pecában, meg a kitartás. Nem mondom, volt már egy pár húzós hideg éjszaka az évben, de a fogásra nincs panasz. Volt valami a mostani hétvége időjárásában ami megzavarta őket, mert 2 héttel ezelőtt a nagy szélben jelentősen jobb volt a halak kapókedve.
-
Argos
őstag
Nálunk a végeredmény:
Párom: 1 kárász szákban, ~5 leakadt.
Szerény személyem: 7 kárász a szákban, ~3 leakadt.
0,5 - 1,5 kilóig vegyesen. Persze, mindegyik halacska ment is vissza a tóba.Gyönyörű idő egész nap, igaz némi széllel. Potykák nem nagyon jelentkeztek, de az etetésen egész nap ott sürgölődtek a kárászok. Folyamatosan billegett a kapásjelző. Lehet volt ponty is, de azok óvatosabbak lehettek.
Lényeg a lényeg, remekül éreztük magunkat az idei első közös pecázáson!
Süttettük a hasunkat egy kicsit, élveztük az éledező tavaszi tájat, ettünk, ittunk, mókáztunk, kapás is volt. Mi kell még?Akit esetleg érdekel:
A halkaja -a jelek szerint- kárászra nagyon bejött.
Alapja kukoricadara (saját darálás, nem bolti!)
Kiviszörpben áztatott száraz kenyér.
Száraz kukorica, árpa, fahéjjal, pár kanál cukorral, vanilincukorral, kiviszörppel megfőzve. (a főzőlével lett felöntve a dara, plusz még némi víz, amennyit felvett)
Tejbegríz fahéjjal, kiviszörppel ízesítve.
Jól összedolgozva, a parton 2 doboz csontival megspékelve.
Zabálták![ Szerkesztve ]
...elmúlik...
-
Mondjatok helyet, és szavazzatok rá! (Aki jön)
(privátban, vagy saját fórumjában, mert itt össze-visszaírkáltok, és nem tudom összeszedni...)<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
fess
őstag
Ma rápróbáltam a csukákra, ha már lejárt a tilalmi idejük, sajna nem jártam sikerrel, egy köszönt ki a part mellé,de nem akart harapni. A víz kristálytiszta volt, sütött a nap is, a part mentén szinte végig tele volt küsszel, volt hogy kb. 200-as raj ment el előttem. Gondolkoztam is rajta, hogy miért ennék a vasat, amikor itt úszik a sok friss husi... Ezüstös körforgót erőltettem,mert a küszök is folyamatosan villogtak.
A tó mellet van egy kis patak, sekély vízzel, sással-vizes parttal, így csak nagyon hosszú bottal lehet elérni a medret. Viszont alkarnyi domik úszkálnak benne. Spiccbottal "pergetett" már valaki? Lehet azzal fogom őket megpróbálni, más ötletem nincs,hogyan érhetném el őket. -
válasz FireFox1996 #15982 üzenetére
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Gézengúz
addikt
válasz FireFox1996 #15987 üzenetére
Legyen még egy Ezersziget, de még nem biztos, hogy ott leszek...
-
lakisoft
veterán
-
hcs57
őstag
válasz FireFox1996 #15987 üzenetére
A Sáskán rendezendő verseny esetében a napijegynél jóval olcsóbban horgászhatunk, ismerem a tógazdát..
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
-
-
Recon666
Közösségépítő
Ma beújítottam egy használt Shimano Catana CX TE2 8m spicc botot 15k-ba. A körösön jó lesz úsztatni, nagyon pöpec pálca.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz FireFox1996 #15998 üzenetére
Kicsi 5kor kelt, estig amig a vizparton voltunk meg sem allt. Szombaton lehet megint megyunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.