- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synaptic
senior tag
Sziasztok !
Feeder orsó választás előtt állok . Egyenlőre az alsó közép kategóriát engedi meg anyagi helyzetem. 3 induló maradt már csak :
-Nevis Boss feeder
-Team Feeder Special LCS 550
-Nevis Envy Feeder 60Valakinek van tapasztalata valamelyikkel is ?
[ Szerkesztve ]
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Synaptic
senior tag
Azt hittem kicsit pörgősebb a fórum
-
válasz Synaptic #15208 üzenetére
Túl bonyolítjátok az egészet! Spro Long Cast (pl. LCS 560) sorozatból vegyétek, és már nem kell megkölönöztenti, hogy feederre vagy bojlisra kéne és csak 10e
Nekem van ilyenem orsóm, és ha jól emlékszem, akkor 4 db (2 db 50-es pontyozáshoz, és 2 db 70-es harcsázáshoz), és kutya bajuk, ráadásul ellenáll a sós víznek is
Van pergetés Shimano orsüm is, de ilyen hidegben tekeréskor már érzem, hogy nagyon szorul a dobja<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Synaptic #15202 üzenetére
Ha játszik más márka is akkor hozzáveném a Banax Helicon 60NF-et is, ami ahogy nézem most akcióban is van. Nem orbitális méretű, de elég nagy a dobja és szépen fut, a fékrendszere is rendben van. Valamint az okumák közt is vannak jók ebben a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
Hát nem tudom, nekem valahogy sosem jött át, hogy egy orsó mitől lesz feeder orsó. Hiszen a feeder technika lényege, ha jól tudom, az érzékeny boton, sőt, inkább az érzékeny botvégen, spiccel alapul. Nem használunk kapásjelzőt, hanem a spiccet figyeljük. Szerintem majdnem mindegy, milyen orsóval húzod a zsinórt. De javítsatok ki, ha tévedek.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
-
Synaptic
senior tag
válasz sketchifun #15214 üzenetére
Pl. nagy dob átmérő , hogy a viszonylag kis dobósúllyal rendelkező botokkal és a vékony zsinórral is nagyobbat lehessen dobni. Úgynevezett "sekély" dob hogy ne kelljen több kilométer damilt feltekerni , Meghatározott áttét . Több hirtelen nem jut eszembe
Recon666
Természetesen lehet nem feeder orsóval is feederezni , de ha már ezt a módszert választottuk akkor adjuk meg a módját.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Synaptic #15216 üzenetére
Ez a nagy dobátmérő kb Döme Gábor találmánya itt.Ami akkor jó is ha messzire kell dobni kemény botokkal akkor van értelme feederen,de amugy csak feleslegesen növeli a bot súlyát, kis dobósúlyú bothoz aztán végkép felesleges mert azt amugy sem távdobásra találták ki, már a gyűrűsoron is észre lehet venni, az sem segít ha nagy méretű az orsó dobja. Az áttét meg ahogy nézem kb ugyan az az átlagos nyeletőfékes orsónak. De hirtelen ránézésre "feeder orsón" minimum 3 külömbőző átéttet látok.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
Ha még ifiként vizsgáztam, de nem űztem a sportot sokáig, akkor újra kell vizsgáznom? A papírjaim megvannak valahol. Csak elröppent úgy 7-8 év.
-
Synaptic
senior tag
válasz Recon666 #15217 üzenetére
70 méter felett kell horgásznom és 3 db nevis No Limit feeder em van (390-420-450). Gábor szokott mondani elég vadakat is , de elnézem neki mert 3 évig a munkatársak voltunk , A bot súlyából adódó 150-200 gramm különbség szerintem akkor lenne számottevő ha egész nap a kezedben kellene tartanod.A botjaimon szép nagy keverő gyűrűk vannak . Majd próbálkozom
-
-
Nordik
őstag
válasz FireFox1996 #15221 üzenetére
És akkor bemegyek bármelyik egyesülethez, el fogják fogadni a régi vizsgalapom? Ugyanis szerintem az az egyesület már megszűnhetett azóta ahol anno vizsgáztam.
-
-
MODERÁTOR
válasz FireFox1996 #15223 üzenetére
nekem nincs meg ez a papírom, vagy legalábbis nem találom.
20 éve a Prohardveren
-
Nordik
őstag
Remélem elfogadják a régi vizsgát, mert semmi kedvem újra vizsgázni és azért pluszba fizetni.
-
sketchifun
senior tag
Egyébként hogy alakul a közös peca? Csak mert nekem csak és kizárólag Május 31.-e jó. Melyik napra van eddig a legtöbb szavazat? :-O
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
ati012
őstag
válasz sketchifun #15233 üzenetére
-
ati012
őstag
válasz sketchifun #15235 üzenetére
Megtudnád, csak lusta vagy
május 10 és 31-re van eddig 10 szavazat.
Ezek vezetnek[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.Tudnánk linkelni egy olyan oldalt ahol leírják hogy hogy kell egyszerűen bojlit csinálni házilag?Vagy esetleg ide le tudná írni valaki?
A válaszokat előre is köszönöm. -
sketchifun
senior tag
válasz #82471168 #15238 üzenetére
Egyszer az egyik helyi faszival mentem el horgászni. Egy botja fenekezőn, kb 30 méterre, másik úszóval, kb 7-8 méterre.
Gondol egyet, majd elkiabálja magát: Nesztek, occsó' bojli!
Lehet találgatni, mi volt az az "occsó bojli".Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
forras2
őstag
Ugye itt az ár csak elírás?
-
törölt tag
válasz sketchifun #15240 üzenetére
-
Synaptic
senior tag
válasz forras2 #15241 üzenetére
A következő lépés a polifonikus "csengő hang " lesz és majd sms riasztást is tud küldeni , ha a tisztelt horgász 2 km en kívül tartózkodik. Nekem meg már a nyeletőfékes orsótól is lelkiismeret furdalásom van
-
mazsi70
senior tag
Ööööööö....Csülök ,pékné módra ?
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
ati012
őstag
Mi volt az?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest