Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • varsam

    őstag

    Sziasztok

    szeptember elején tervezek párommal egy 1 hetes Ausztriai körutat, túrázással és bringázással. Jelenleg úgy tervezem, hogy két helyen szállnánk meg 3-4 napra és csillagtúrában járnánk be a környéket, akár úgy is hogy autóval utazunk kicsit majd ott bringa/gyalogtúra.
    1. helyszín: Zell am See és környéke
    2. helyszín: Wörthersee és környéke

    Akik már voltak Ausztriában, illetve bringáztak is, tudnátok szolgálni pár jó tanáccsal, ötlettel, hogy mikre figyeljünk, miket nézzünk meg feltétlenül, hogyan készüljünk rá?

    Lenne pár kérdésem is:
    Milyen turista utakon lehet bringázni, mennyire figyelik ezt kint? Büntetnek ha olyan útra megyünk amin nem lehetne? Az itt szereplő utak gondolom mind bringázhatóak: [link]

    Milyen plusz felszerelést/alkatrészt vigyünk magunkkal, külön az autóba nagyobb dolgokat és külön a bringatúrákra?

    Szerintem nem rossz az erőnlétünk, egy kb 40km-es túra 1000m szinttel mondhatni jól megy, pl itt a Bakonyban (csak viszonyításképpen)
    Be merjük vállalni ott 1000-1500m szintes "csúcsmászós" túrákat? Nagyon szeretnék hegyeket mászni és ereszkedni. Mindkettőnknek merev 29er bringája van, abból belépő szint, én azért jobban de párom már kevésbé tapasztalt. Sima nézelődős kényelmes tempóban azért ha nem egy DH pályán akarunk lejönni, akkor nem lehet gond ugye?

    Ruházattal kapcsolatban hogyan érdemes tervezni? Szept első-második hetében mennénk, ahogy nézem ilyenkor a völgyekben még 20 fok fölött van simán napközben, 1500-2000m magasabb azonban már nem. Milyen dzseki, kabát, pulcsi ajánlott? Rövid/hosszúnadrág, kesztyű? Mindenképp megyünk még vásárolni mielőtt indulunk, ehhez szeretnék pár tanácsot miket nézzünk, mondjuk Decathlonban? (nem 20ezerért szeretnék dzsekit venni..). Esetleg más bolt ahol bringás/túra cuccok vannak megfizethető árban, itt Budapesten?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák