-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz sebgutkopf #204921 üzenetére
én csak túrázgatok, de télre idén helyből felteszem majd a taposót, és a téli decás túrabakancsommal fogom tekerni. Melegebb a téli spd-s cipőmnél, ha tolni kell, van rendes talpa ehhez, és a hó nem tömi el a patentot az alján. mert hiába bírná az Eggbeater, cseszhetem, ha a cipőtalpon áll össze a hó. Majd valahogy átvészelem, a téli cipőt meg megtartom ilyen átmenetibb időkre, mint ami most van, vagy kicsit hidegebbekre. Meg arra az esetre, ha nem bírnám ki beakasztás nélkül, de a havas élmény tavaly kiakasztott, szóval megfogadtam, hogy idén taposó. Aztán ha nem lesz hó, lehet hogy marad a habverő.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Friczy
senior tag
válasz ivana #204945 üzenetére
[link]
Itt azt írják, hogy nagyon régi rendszerben létezett 21,1-es villanyak is.
- Villanyak BELSŐ átmérő: (Menetes rendszereknél)
Ez kizárólag a menetes nyakú villáknál fontos, amelyekbe hagyományos ékes kormányszár (Stucni) kerül bele.
Ez az érték lehet
21,1 mm (iszonyat ritka, csak régi merev villáknál van ilyen) ,22,2 mm (1 colos villanyak esetén)25,4 mm (1 1/8 colos villanyaknál) -
addikt
válasz sebgutkopf #204948 üzenetére
Nekem is ez az első, de tényleg minőségi darab. Majd aktív használat után pls oszd már meg a tapasztalatokat, ha beválik lehet én is beruházok 1-re (:
BTW akartam ma menni bringázni, de olyan szél van, hogy a vitorlázás jobb 5letnek tűnik..
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #204941 üzenetére
Nálam ugyanez 570gr. ...milyen széles az a nyereg?
jjeahh...Az SLX az biztos oda-vissza veri az SX-et, nem beszélve egy XT pöcögtetővel melyet kis befektetéssel már az elején lecserélhetne. Ami az átütőtengelyt rövid ívben előző boostos agyakat illeti, nem is tudom mit mondjak, szerintem ékes példája a kereskedelem visszásságainak, csak a pénz számít, hisz tudtommal nem boostosra is felmenne a 12-es sor, így mi más értelme lenne gyorsszárasnak hagyni a vázat, mint a profitmaximalizálás.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #204961 üzenetére
Méretek, ár, itt található. Nekem szélesek a 143-as nyergek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #204961 üzenetére
Én nem értem a gyorszáras boostnak mi értelme, szal van a gyorszáras, van a qr15 átütős, van a boost és a super boost, amit asszem kb. csak a dh bringáknál használnak. És akkor néhány gyártó gondol egyet és piacra dob 1-2 gyorszáras boost vázat, amihez kb. kerékszettet sem lehet kapni ( ha jól gondolom). A Marinnál láttam még ilyen vázat anno, én nem merném megvenni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bardi
aktív tag
válasz J.C.G. #204957 üzenetére
Na most hazafelé átöltözve észrevettem, hogy a térdénél valami kis vizet átengedett, nedves volt a nadrág ott, amit alá veszek.
Így, hogy száraz volt haza minden, az esőnadrágot nem vettem fel. Hát a bokámnak ég és föd a különbség kb, csak a szél miatt megéri majd felvenni úgytűnik. Valószínű a lábfejemnek is jó lesz, téli cipő helyett, az, hogy megfogja a szelet, rengeteget számít.
Elterveztem ma melóba, hogy megyek majd egy kört délután, de basszus ez a szél... rosszabb, mint az eső.'92 Honda VFR 750
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #204964 üzenetére
Ha belegondolsz, hogy milyen kevésbe kerül a hátsó papucsnál a nyitott kör helyett egy zárt papucsot kialakítani, őszintén felháborító... és mivel a villa cserélhető, tényleg csak ennyin múlik....amikor amúgy is már új vázat készítettek a boost szabvány miatt, ezt direkt kihagyták, csak hogy újabb százezrekért azt is eladhassák. 😵
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
BACKROAD EKAR 1X13 Limited Borsos, úgyhogy csak nyálcsorgatok, de ezzel meg lehetne jelenni. Azt vettem észre, mióta a Fujival mászkálok, köszönnek a bringások, megnéznek a megnézősök, meg lett valamiféle respectem. Ősmontival mászkálok, különösen a lila Scottal, nem látok integetőket, meg bámuló bringásokat. Ki érti ezt?
-
zsocy
őstag
válasz balintbaba #204969 üzenetére
Nálam a bukó a lényeg, ha van rajtad (és koskormányod is van, mert alapvetően egy redvás sznob vagyok ) akkor köszönök, bukó nélkül ülhetsz akármilyen rózsaszín Bianchin, akkor sem integetek
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz vendingo #204972 üzenetére
Terpfutók nekem is köszönnek, "veterán" bringások, akik vágják már a bringás etikettet, szintén mind köszönnek. Aszfaltos futók, táskás trekkingesek, covid-outisok, mindíg max pulzuson tekerő átlagsebesség fanatikusok és 40 alatti csajok soha. Én mindenkinek szoktam aki sisakos és terepfutóknak szintén, mert tudom, hogy ők visszaköszönnek.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #204964 üzenetére
a Trek is csinálja, tiszta hülyeség, külön agyat talán nem is láttam még ilyet, vagy biztos nem sok van. lehet aztán kukázni hozzá a mások által eladott gyári kerékszetteket, de abból sem hiszem, hogy sok van, miután komolyabb cseredarab sem sűrűn létezik :(
Meg minek cserélne az ember ugyanolyan minőségűre, hacsak nem elhasználódott.Én azt figyeltem meg, hogy a legtöbb erdőben sétáló párból a nő/csajszi köszön csak vissza, hogy van ez?
-
J.C.G.
aktív tag
válasz bardi #204966 üzenetére
Igen szél ellen és a reggeli hidegekben melegentart akár csak az esőkabát. Én eső után is, ha nedves az út felveszem, mert nem a ruhám lesz saras, ezt meg csak leöblítem a zuhany alatt.
Ma szerencsére egész jó idő lett hazafelé, nem volt szél. Jöttem egy egész jó időt, direkt nem néztem az átlagom, hogy majd itthon, erre nem kapcsoltam be a mérést.
-
nemeth989
senior tag
válasz jjeahh #204973 üzenetére
Ez tényleg így van, nem értem, hogy a csajok nagy része miért nem köszönöm. Van a környéken egy pár 30-35körüli outis csajszi, soha nem láttam még, hogy csak biccentett volna. Meg van a másik oldal, már távolról látom, hogy mosolyogva közeledik, int, köszön, kalimpál, ki érti ezt...
[ Szerkesztve ]
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
Toobee
veterán
Elitebike rendelés - megjött minden, rendben, tehát részemről egyelőre ajánlott, de garis ügyem értelemszerűen nincs velük.
Eltakarítottam a nyeregcsövet, átkentem mindent pasztával és cseréltem a gyári cuccokat. Végül a Spank Wing 12 lett a nyerő, nézegettem a modern bringákat és nem nagyon tolják ezt a nagy flare-es kormányokat. Most 25-ös van fent, picit fura is volt lent fogni, mert nagyon ferdán kellett rányúlni a fvk-ra.
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #204979 üzenetére
Spank Wing 12 lett a nyerő
erre kíváncsi leszek, hogy válik be, mert vannak olyan földutak, ahol jót tenne a csillapítás (a kisebb keréknyomáson felül is, redshift elasztomer stucnija meg nagyon drága kipróbálni)a korábban általad linkelt nyereg párnázott valamennyire?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Toobee
veterán
válasz Ringman #204980 üzenetére
A képeken látszik az aliexpressen, hogy mennyi párnázás van rajta, pár mm. Pénteken remélem tudok reggel egy karikát menni, majd beszámolok róla, hogy milyen. Spankot ajánlásra vettem, meg is tapogattam, jónak tűnt. Aztán majd a gyakorlatban kiderül. A mostaninál komfortosabbnak nem lesz nehéz lennie.
A stucni mozogjon Nem tudom elképzelni, hogy ez jó lehet, ráadásul nehéz is. Karbon aliról, esetleg? 30-40 dollár körül van OG EVKIN stucnik.
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #204981 üzenetére
nekem is elég furcsa a redshift megoldása, nem is tervezem megvenni
a kormány "puhításával" sokkal többet lehet nyerni, a stucnik azok rövidek és nagyobb merevségűek, mint a kormány, így jó a
(majd tavasszal elmegyek bikefitre - addig meg végre rá kellene szánnom magam a core-izmok erősítésére - addig nem igazán akarok stucnit és kormány venni, hogy aztán 10 mm-rel hosszabb/rövidebb legyen jó, vagy 20 mm-rel keskenyebb.)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nemeth989 #204978 üzenetére
Jól látom, hogy leginkább a 40 alatti nők köszönését hiányoljátok?
Toobee... érdekesen aszimmetrikus az a láncvilla.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #204974 üzenetére
& Ringman: Ez elég beteg, nem értem minek létezik egyáltalán és miért gyártanak ilyen bringát. Ha tönkremegy az agy, az egyetlen lehetőség MT401-re kereket fűzetni, amíg egyáltalán lehet kapni (MT200 szerintem montira felejtős). Kerékszett nincs. Sőt, a váltótartó fül is eléggé egyedi darabnak tűnik .
-
szimpláncsak
tag
Hétvégén Bánkút felé akartam tekerni, de a kép alapján a síezés jobb ötletnek tűnik
webkamera1
webkamera2[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #204986 üzenetére
Most voltam ott, ezek szerint időben jöttem el.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #204986 üzenetére
Vááá, ez komoly
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #204987 üzenetére
Szombaton (túrázás után mert hazautazás napján már nem bringanap volt) még ott ebédeltem a teraszon (a lépcsőn fel) és annyira sütött a nap, hogy bentebb kellett húzódjak az árnyékba mert kellemetlen volt.
-
sebgutkopf
őstag
válasz bardi #204950 üzenetére
Előbb jöjjön meg a cipő, utána már jöhet a hideg idő. Mivel már lerendeltem már csak elméleti kérdés marad csak, hogy már másik webshopban megjelent ugyanezen téli EPS verziónak a magas szárú verziója is, nyilván kicsit drágábban. Egyrészt lett volna a rendelés előtt alternatíva, amin lehet gondolkozni, ha korábban tudtam volna a létezéséről, másrészt ha van magas verziója is, akkor az csak jelent valamit, hogy a lábujjakat a normál magasságú verzió is melegen tarthatja, mivel bízik benne annyira a gyártó, hogy csak a szárát magasították meg.
-
bardi
aktív tag
válasz sebgutkopf #204990 üzenetére
Ahogy rákerestem, nekem rögtön a magasabb szárút dobta ki, mondjuk van ára. Kíváncsi vagyok mennyire tartós, pinkbike cikkeknél panaszkodtak páran az újabb, adidas által gyártott cipőkre, hogy nem olyan jók, mint a régiek ilyen szempontból.
'92 Honda VFR 750
-
ZolkoW
őstag
válasz sebgutkopf #204991 üzenetére
Nem, csak hogy az MTB cipő talpa sokkal bénább egy túrabakancsénál (én nem láttam még olyat, ami rendesen alkalmas lett volna kapaszkodásra, az orrába csavarható karmok valamit javítanak, de mindig nagyon kompromisszumosnak tartom őket gyaloglásra), eltömődött, tolni kellett, úgy csúszkált... És a túrabakancsom talpával semmi gondom nem volt a taposón, pedig a taposóm se egy vadállat, a közepén nincs is szegecs sajnos. De elég puha anyagú a talp, a nagy redők ellenére nekem jól működött. Van kemény talpú bakancsom is, az vacak erre a célra.
hozzáteszem, hogy a kamáslinál meg jobban szeretem a téli cipőmet, hamarosan be is izzítom. A kérdésedet mégegyszer elolvasva tulajdonképpen volt kellemetlenebb túrám, de csak ennyi, nem volt rossz vétel a téli cipő amúgy.
#204987 : Hasaggymeg, erről az udvarról valahol van egy éjszakai fotóm, ahol róka (a négylábú fajta) mászkál a padok között
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz Hasaggymeg #204989 üzenetére
-
addikt
válasz bardi #204992 üzenetére
Nem csak a pinkbike-nál, én több helyen is olvastam, hogy a talp még mindig zseniális, viszont maga a cipő kevesebbet bír. Emiatt is írtam, hogy kíváncsi leszek a sajátomra, mert nyílván nem fél évre tervezek egy cipővel..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #204994 üzenetére
Hát én ha a közelben laknék, ma biztos arrafele tekernék
-
ZolkoW
őstag
Ha valaki bevállalja a használtat, olcsón jó karbon XC kormány van a testbike apróban, Procraft (épp mint az enyém).
-
flash-
veterán
üdv
a magyar Bikediscount az megbízható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest