- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
pietrrr
aktív tag
válasz bringasisti #187201 üzenetére
Köszi!
Melyik típus van neked? -
nagyúr
válasz Hasaggymeg #187202 üzenetére
rendben, kimegyek hétvégén soroksárra, ott van belőle. b/c/d tervek még, ha nem lenne?
100 alatt vagyok még, de beöltözve megvan a mázsa. reggel elviszem a nagyfiam suliba, utána van betervezve a bicajozás. nap közben nem lehet, a meetingcunami és a kisfiam miatt kb. semmi sem tervezhető. futás/gyaloglás hamar túlterheli a térdem, úszni meg most nem lehet.
@ballazol: konkrét ajánlást szívesen fogadok. ha-n ami van riverside 900, az új árban van két évesen.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz velizare #187205 üzenetére
Le kell foglalni neten és akkor lesz belőle...aztán meg ebből is van készleten...vagy ezt megrendeled, esetleg megkérded mikor van nekik az a "hamarosan".
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
-
sebgutkopf
őstag
válasz andrisbandi #187182 üzenetére
Nekem eddig mindig jó tapasztalatom volt Rose-al, viszont egy arany szabályt minden külföldi rendelésnél betartok. Csak és kizárólag olyan termékre adok le rendelést, ami zöld (készleten van) és azonnal szállítható. Amire heteket írnak, de akár 10 napot azt nem rendelem, vagy ha 10 nap megvárom, hogy 10 nap múlva kizöldül-e és akkor rendelem meg.
Ki tudja hány függő rendelésük van, azt mind figyelemmel követni... szerintem szinte lehetetlen, így őket és főleg magamat is megkímélem ezen aggodalomtól.Egy érdekes példa (ez hibike). Egyik bringás barátom berentelt zeb-be 190mm-es debon air pálcát úgy, hogy nem volt készleten, de sárgával jelezték. 2 hónap múlva kérdeztem, hogy na benne van már a gépben? Erre mondja, hogy jaaaa még nem kapta meg. Mondom és nem kéne már utána kérdezni? Írt egy levelet, amire kapott választ és mivel bizonytalan volt a szállító törölte a rendelést és visszaadta neki a pénz.
Pár héttel később néztem a készleteket addigre beérkezett a légrugó készletre és mivel volt rendelni valóm, megrendeltem neki is 4 nap alatt szépen megjött hozzám (lehet pont az a darab, amit amúgy is neki rendeltek eredetileg).De sok szónak is egy a vége. Csak készleten lévőt rendelek, így még soha nem volt gondom. (kop kop).
-
sebgutkopf
őstag
válasz INTELligent #187185 üzenetére
Szemműtét és el lehet felejteni az egész lencse és spéci szemüveg témát egy életre, ráadásul olyan lesz a látás élesség, amilyen még gyerekkorban se volt (120-150%). Szezon végén megcsináltatva ha nagyon durván dh-zol, akkor 2 hónapot kell kihagyni, országútisoknak 1 hét kihagyás elég.
-
RexpecT
addikt
válasz ZolkoW #187210 üzenetére
Köszi.
Azon meglepődtem, hogy full összeszerelve hozták a biciklit, kerekek, pedál, kormány is már rajta volt alapból (nem mintha ezeket nehéz lenne feltenni).
És hogy valami negatívat is írjak, kifejezetten örültem, hogy 2.10-es külsővel adják(Hutchinson Toro), ehelyett Hutchinson Kraken-el van szerelve 2.30 széles külsővel...
Viszont ez elvileg már tubeless ready, ennyi öröm van az ürömben. -
jjeahh
nagyúr
válasz pietrrr #187198 üzenetére
Mtb-s spd pedál, például pd-m520 és lehet hozzá venni túra-spd cipőt, én is olyanokat használok. Pl. a Shimano teljes MT szériája (mountain touring), MT3, MT5, nekem MT7-es van. Más márkáknál is vannak hasonlóak, pl. Giro Gauge vagy Berm.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
andrisbandi
őstag
válasz sebgutkopf #187211 üzenetére
10 nap múlva kizöldül-e és akkor rendelem meg
Ez jó ötlet, köszi!Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Friczy
senior tag
válasz bringasisti #187201 üzenetére
Nekem a mostani Specialized MTB sport cipőn épp nem lóg ki a stopli a talpból, nem hallatszik csempén se. Természetesen óvatosan lépkedek ott is. Úgy rémlik, kezdetben a korábbinál is ez volt, aztán lassan elkezdett kilógni, ahogy a normál talp kopott (persze a bal lábon, mert megálláskor azt szoktam letenni).
Amikor túrázni megyünk ismerősökkel, gond nélkül tudok benne sétálni, bár merev talpú. -
-
parandroid
félisten
Én bátorítalak a biciklizésben, tényleg nagyon hasznos, de egy napi rendszeres (legalább 5/7 nap) saját súlyos, vagy súlyzós egy óra fog kelleni ahhoz, hogy el tudjon indulni a súly lefelé. Been there, done that. Aztán jöhet a futás, hamarabb, mint gondolnád, csak nem szabad túlzásokba esni. Biciklizés kiváló kiegészítés, vagy pihentető, átmozgató keresztedzés ezekhez.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parkr
őstag
válasz sebgutkopf #187211 üzenetére
Van különbség a 4 hét múlva elérhető és a nem rendelhető termékek közt.
ameddig vársz hogy legyenkészleten addig lehet a többi termék fogy el amit szeretnél.
Mellesleg én eddig mindig úgy jártam, hogy direkt számoltam a hosszabb idővel, de sokkal hamarabb megkaptam mint ami megrendeléskor ki volt írva. -
flash-
veterán
válasz velizare #187189 üzenetére
maga a sport nem fog fogyasztani, csak a Diéta. ami kalóriadeficitet jelent.
kb 8000 kilókalória 1kg zsír, ki lehet számolni mennyit kellene tekerni hogy az ember fogyjon.segítek: nem fog menni.(na aztán csak zsírból eleve nem lehet fogyni, ilyenkor megy izomból is,glikogénből is,stb,hisz az elégetett kalóriák egy része mindig ch,az hogy milyen arányban az edzettségtől,intenzitástól miegymástól függ), magába nem fog menni,ha pedig emiatt még éhesebb is leszel akkor pláne nem.
kezdj diétázni,legyen egy kalóriadeficites kiszámolt étrended amihez tudod magad tartani,és illeszd mellé a sportot, jól kiegészíti, helyrebilenti a vércukrot, de a fogyást sose maga a sport okozza hanaem a jó étrend
A vérnyomást és a koleszterint is a jó étrend és a diéta fogja helyre tenni főként.(mondjuk a koleszterin az nem betegség)[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz INTELligent #187217 üzenetére
ZolkoW:
jjeahh: Köszi
Idén még nem voltam sarat dagasztani, a héten tervezem hogy megyek, de még lehet hogy az ST 540-el nyomom, mert tavaly év vége felé került rá SPD, de nem igazán érzem magam vele teljes biztonságban inkább azzal essek el . -
bardi
aktív tag
válasz flash- #187223 üzenetére
Nem úgy van, hogy egy bizonyos idő után elkezd a zsírhoz is nyúlni a szervezet, ami ilyen 45 perc kb? Lehet hülyeség amit mondok, csak emlékszem rá, hogy keresztapám úgy fogyott le, hogy eljárt intenzíven gyalogolni 1-1,5 órákat (ha emlékeim nem csalnak).
Edit: Nem jelölök be mindenkit kontaktlencse meg szemműtét témában, mert lusta vagyok hozzá , de köszönöm mindenkinek a biztatást, bár szemműtétet idén az ára miatt nem hiszem csináltatok, de a kontaktlencsének adok egy esélyt. Lehet a nyakfáradás is múlna vele, lévén, hogy a szemüveg keretén kívül is rendesen látok benne.
[ Szerkesztve ]
'92 Honda VFR 750
-
jjeahh
nagyúr
Hát a tudományos részéhez hülye vagyok, de én ha nem tekerek, hízok, ha tekerek, akkor meg bármennyit ehetek, fogyok el. Nyáron le szoktam menni 60kg-ig, pedig tömöm magam szénhidráttal, amennyi belém fér, nem akarok csontsovány lenni . Télen kevesebbet tekerek, ezért kevesebb evéssel is felmegyek mindíg 69-70 kilóig, ha egyáltalán nem tekernék, valszeg elhíznék. Szal én úgy tapasztaltam, hogy mindkettő nagyon fontos, a tekerés és az evésre figyelés is, önmagában egyik sem sokat ér.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
már kevesebbet eszek, mint a 60 kilós feleségem. muszáj növelnem a másik oldalt, mert 8-10 órát ülök egy nap.
@peterkeT: kezdjünk ezzel, aztán majd kitalálok még valamit. addigra talán a covid is elmúlik, nagyobb lesz a választék.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
parandroid
félisten
válasz bardi #187225 üzenetére
Nem hülyeség, csak ehhez hozzá kell szoknia a szervezetnek, illetve ahogy jjeahh is írja, nem azonnal történik, hanem alacsony intenzitású, tartós erőkifejtéstől főleg. De ahogy flash- írja, nincs kizárólag zsírt égető edzés sem, menni fog le más is, amit marha nehéz okosan pótolni. Ha valaki egyszerre akar izmot építeni, és zsírt leadni, az kb lehetetlen küldetés. Illetve mocskosul lassan fog menni. Kaja is extrém fontos, és nemcsak a mennyiség, hanem a rendszeresség, és a minőség (összetétel) is. 8-10 óra ülés mellett meg a pszichés része sem egyszerű. Egyszerűen rávenni magát még az embernek arra a napi legalább 2 (de inkább 3) órányi mozgásra, ami ehhez kéne, az időben nem adja ki. Család, gyerek mellett meg főleg. Pláne, hogy a jó (és elég) alvás is fontos lenne.
Ja, és a korral az anyagcsere is ellened dolgozik. 40 fölött brutálisan nehéz izmot építeni, meg zsírt leadni is. 20-as években még egyszerű, aztán mire észbe kapsz, már egy pohár víztől is hízol. Ez mondjuk alkati kérdés is, kit jobban sújt, kit kevésbé (és van, aki az ellenkezőjével küzd).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
MODERÁTOR
válasz parandroid #187228 üzenetére
Nekem a HO segített sokat. Futok főleg mellé a tekerés. Én is azt tudom ajánlani amit írtatok a kollégának, és így sikerült 20 kilót ledobonom tavaly óta.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Runner_fxr
Ármester
Ha fogyni szeretnél, érdemes inkább a kaja felől közelíteni a témához. Azt biztos nem gondolnám, hogy napi 8-10 óra ülés, 0 kondi után azonnal heti 5 edzésbe kéne fognod, a heti 3 is bőven elég, sőt kezdőként hatásosabb is szokott lenni mint a több. A legnehezebb része amúgy nem az edzés, hanem az hogy betarts egy normális, diétás étrendet. Szerintem sokan azért buknak el az életmódváltásban mert túl sokat akarnak egyszerre, belevetik magukat az edzésekbe is, meg a diéta is, és ez egyszerre nagyon sok lesz, főleg ha túl is hajtod magad. Ráadásul egy helytelen kajálással még akkor is nehéz fogyni ha elkezdesz valamit sportolni. Épp ezért kezd a kajával, a sportolás meg a második lépés.
-
szitaati
aktív tag
Sziasztok! Kerékpár vázat honnan érdemes venni? Nem csepelre meg bmx vázra gondolok, ezeket találtam rengeteget magyar oldalakon.
Unokatesómnak kellene egy MTB váz 190 cm-re 130 kg-mal + a nejének egy női MTB (ő std női méret, 165 cm, 65-75 kg)."Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
ZolkoW
őstag
válasz Napfénysüti #187129 üzenetére
És jó lett?
Na az ilyenekért szoktam kifejezetten ott vásárolni az olyan apróbb dolgokat, amik tudom, hogy drágábbak, de hátha valami elenyésző hasznot is hoz a boltnak. És ezzel még igazolni is tudok egy-egy kevésbé indokolt vásárlást
Pl. defektgátló lötyit, meg DT szalagot vettem tőle legutóbb.Más, Sziklasokk Judit: Asszem, nincs túltöltve az olaj.. Teljesen össze tudtam nyomni, és most direkt felszereltem rá a lock kart is, hogy ellenőrizzem a működését. Mondjuk a felszereltem elég optimista ahhoz képest, hogy mennyit eltököltem az új bowden befűzésével, amit persze először a rossz lyukba kötöttem, és kezdhettem elölről. Tiszta szerencse, hogy a váltóbowden még új életet kezdhet a Oneloc™ karban, miután a hátsó váltóig már nem ér el.
Hasaggymeg, mondtátok, hogy hidegben nem ugrik vissza a kar, nem lehet, hogy a zsír dermed meg a karban? Elég sűrűnek és ragacsosnak tűnt, ezt is volt alkalmam tapasztalni, amikor szétugrott. Na nem egy veszélyes dolog, csak ott abban a helyzetben nem hiányzott, hogy leejtsem a pici rugót, aztán elvesszen nekem.#187232szitaati : most kevés boltban találsz új vázat, de az MTB váz még elég tág fogalom, mekkora kerékméret, felhasználás is kéne. A 130kg kezdi feszegetni a határokat, a legtöbb esetben talán 120 kg-ot adnak meg felső határnak, általában valami masszívabb merevvillás jószágot szoktak ajánlani a hozzáértők.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
bardi
aktív tag
válasz STC Speed #187234 üzenetére
Nekem mondjuk a hízás nem ment sose, vagyis egyszer, amikor kétpofára ettem a gumicukrot, meg csokit De akkor is csak ilyen 75 kilóra mentem fel 69-ről, ami a 184 centihez még mindig karcsú. Azóta hiába sportolok, esetleg próbálok többet enni, szedek vitaminokat, meg eszem a fehérjeport, nem megy, azt látom, hogy valamennyire alakul a testem, de a súlyom nem változik. Valószínű nem eszek eleget, de így, hogy van elég energiám, meg semmi bajom, annyira nem aggódok.
'92 Honda VFR 750
-
xy.zsolt
őstag
válasz velizare #187227 üzenetére
első lépésben az anyagcserédet tedd rendbe.....napi 2-3 zöldtea (nem filteres és nem 100°c-on kiforrázva) A többiről akkor ha ez már oké. Én 32évesen bármi mozgás nélkül fogytam 100ról 80kg-ra 2 hónap alatt.....lehet így 21év múltán már nem menne ilyen könnyen....mondjuk most csak a tél végi +3-4kg-t kell leadni, hogy az év közbeni 67kg legyek. Ez kb úgy van nálam is ahogy jjeahh is írta....csak én magasabb vagyok nála
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #187233 üzenetére
Biztos megdermed mert a melegben csattan... na nem úgy egérfogósan mint a Manitou, de határozottan. A Manitouban valami teherautó rugó lehetett, mert csattant mint állat - 10°C-nél is. Az un. small bump sensitivity viszont parádés a Juditban, nagyon kimozog mindent. Miért kérdezted előbb nem-e kevés az olaj benne?
Runner... a nyeregcsövet végig meg szokták kenni karbonpasztával? Csak mert most tanulmányozom mennyire kell a gyorszárat meghúzni. Az első mosás után kivettem, töröltem majd megkentem pasztával, de sokkal jobban meg kellett tépjem, hogy ne csússzon be, és még úgy is reccen 1-1et. Nem értem mert gyárilag alig-alig volt meghúzva mégsem csúszott be. Ma újra kivettem, töröltem majd végéig bekentem a vázban levő részt, hátha.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
válasz bardi #187235 üzenetére
A súly gyarapodáshoz, legalább is ha ezt izomban szeretnéd, a súlyzós edzés a legjobb, leghatásosabb, a kerékpározás inkább súlyt csökkent.
Hasaggymeg: Nem kell túlzásba esni a karbon pasztával, épp csak egy kicsit kell rákenni. A karbon vázhoz meg ideálisabb lenne egy rendes csavaros nyeregcsőbilincs, azzal pontosabban be lehet állítani az ideális nyomatékot, gyorszárral könnyen túlhúzhatod és megrepesztheted.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ZolkoW #187233 üzenetére
Bő három hónap szünet után ma tekertem kint először és úgy tűnik jó lett. Be is ugrottam a sráchoz megköszönni. Tetszett neki a bringám pedig ugye Trekkel meg Lapierrel kereskedik. Majd 11-én hozzá viszem egy tavaszi átnézésre is.
Amúgy olyan érzés volt ma menni mintha berozsdásodtam volna.
De hiányzott már a bringázás.Més que un club!
-
xy.zsolt
őstag
válasz Runner_fxr #187238 üzenetére
így van....pláne ha pár szem keksz+kávé után délelőtt teker intenzíven......amihez szoktatni kell a szervezetet. Így a már beépült zsírt használja a szervezet. Ami gyors fogyást eredményez, plusz állóképességet és keringést erősít. Ha nem sérülök le a futástól (azt szintén délelőtt csinálom) akkor 2hónap múlva 3-4kg lazán eltűnik így 50+ évesen is
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem tudom miért ilyennel szerelték... de nyomaték kulcsom sincs. 🤭
-
bardi
aktív tag
Jelenleg azt csinálom, igyekszem minden másnap, hogy legyen pihenő is. Egylábas guggolás az, amin különösen észrevettem a fejlődést, év vége felé, amikor még tekertem sokat, 1-1 ment, most legutóbb meg ment 5-5.
Én a csavaros nyeregcsőbilinccsel kicsit megszopattam magam, 9 Nm van ráírva, ezért kevésbé óvatosan húztam meg, mint amúgy tenném. Droppert kihúzva láttam, hogy azon 6 Nm a max, és hát meg is van, hogy miért nem engedi ki magát teljesen... Szétszedtem, pucoltam, zsíroztam, összeraktam, most sikerült úgy beállítanom, hogy kiengedi magát teljesen, de még így is megakad annál a résznél, ahol a becsúszó vége átmegy a bilincs mellett. Ez már sajnos ilyen marad... Legalább lesz indok beszerezni egy 150 mm-est
'92 Honda VFR 750
-
Csokicsibesz
tag
válasz parandroid #187228 üzenetére
Csak nagyon halkan merem megjegyezni, hogy mióta lekezdtem rendesen edzeni (kardió only) 4-5 hónap alatt több mint 6 kilót fogytam, mindezt 66 kg-ról. Tehát most 30 felett 60 kg alatt vagyok, úgy, hogy se nem koplalok se nem diétázok nagyon.
Zöldséget és gyümölcsöt eszek sokkal többet. Teljesen reális, hogy 58 kg-ra vagy az alá betudjak menni így.Türelem kell hozzá.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #187241 üzenetére
Furcsa az biztos, szerintem cseréld le egy csavaros bilincsre és 4-5Nm-re szabad meghúzni.
bardi: Az a baj, hogy a súlyzós edzés és a kerékpározás teljesen ellentétes sportok. Mindkettő jó ha ésszel csinálják, de a kettő együtt csak akkor működik ha valamelyiket háttérbe szorítod. Ha az izom fejlesztés, súly gyarapodás egy cél, akkor a bringázást csak kb kiegészítő sportként lehet űzni, mondjuk heti 1-2 alkalom és akkor sem agyonhajtva magadat. Ha túl sok bicaj is társul a súlyzózás mellé, akkor egy dekát nem tudsz hízni, maximum erőben tudsz fejlődni, ami nyilván nem rossz dolog, de ha szeretnél vastagabb izmokat, akkor ezt tudatosabban kell csinálni, nagyobb hangsúlyt fektetni a súlyzós edzésekre, életmódra, táplálkozásra.
xy.zsolt: A futással vigyázni kell, nem mindenkinek bírja a térde, nekem sem bírja. kerékpározás sokkal biztonságosabb, főleg egy fogyni vágyó, kezdőnek. Érdekes módon a guggolásokat is bírtam, pedig anno amikor kicsit komolyabban vettem a testépítő edzéseket 140kg-os guggolást és 330kg-os lábtolást tudtam csinálni, a térdemnek kutya baja nem volt. Nyilván ez sok év munkája volt, nem egyik napról a másikra ment, de már egy kevés futástól is fáj a térdem, guggolástól még soha és a guggolás nagyon gyorsan hozza az izomtömeget az egész testre.
[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
válasz xy.zsolt #187240 üzenetére
Én ezt a kv+keksz, vagy akár üres gyomorra való edzést nem nagyon erőltetném, kivéve, ha valakinek így a legkényelmesebb. Valamennyivel több kalóriát éget így a szervezet, de nem szignifikánsan többet. Ezzel szemben üres gyomorral a legtöbb ember kisebb volumenű, kevésbé intenzív edzéseket tud csak végezni. Arról már nem is beszélve, hogy az éhgyomorra való edzéseket a legtöbben nem élvezzük, ezért sokkal valószínűbb, hogy egyszerűen csak kihagyjuk őket.
Runner: Itt is érvényesülnek a termodinamika törvényei. Ha nagyon sok órád van állóképességi sportban, az azt jelenti, hogy sok kalóríát égetsz. Ha a sporttal elégetett kalóriákat+alapanyagcserédet pótlod és rádobsz még napi mondjuk 300 kcalt, akkor a súlyod is nőni fog (nagyobb az energiabevitel mint a fogyasztás). Arról már nem is beszélve, hogy az erőnövekedéssel izomnövekedés is jár. Persze az is előfordulhat, hogy a súlyod nem nő, viszont a testkompoziciód megváltozik, kevesebb zsír lesz rajtad nagyobb izomtömeg mellett (igen, lehet fogyás mellett is izmot építeni).
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz balintbaba #187245 üzenetére
én szinte az összes KOM-ot így teljesítettem.....ebéd után már lomhábbnak érzem magam. De nem vagyunk egyformák....és mint írtam is, én sem máról-holnapra szoktam hozzá. Ja, 50km feletti tekerésnél azért 1 banán már becsúszik nálam is
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz balintbaba #187245 üzenetére
Egy masszív 10 évet én beletettem a body sportba, tudom miről beszélsz, csak nagyvonalakban válaszoltam. A tápanyag bevitel és edzés, hízás, fogyás vonatkozásában igazad van, de van az a szintű aerob sport, amikor már nem tudsz annyit enni, hogy visszabillentsd a mérleget az izom tömegnövelés irányába. Ezt tapasztalatból tudom mondani. Tök jó dolog ha a súlyzós edzés mellé valaki bringázik, általában ezeknek a sportolóknak a testkompozíciójuk is jobb, mint azoknak akik csak az egyik sportot űzik, de ehhez kellenek a megfelelő edzés arányok. Ha túl sok az aerob mozgás, akkor nincs izom tömegnövelés. Abban igazad van, hogy lehet fogyás mellett izmot építeni, de nem mindegy mennyit, meg nem mindegy, hogy az adott személynek mik a céljai.
[ Szerkesztve ]
-
DDaniel
tag
válasz Runner_fxr #187166 üzenetére
Köszi szépen a sok segítséget meg a részletes választ!
-
parandroid
félisten
válasz Csokicsibesz #187243 üzenetére
Ez nekem sci-fi. 2019-ben voltam kb a topon, akkor voltam a 175 centimhez 71-72 kg, annál lejjebb csak úgy ment, hogy elkaptam egy hányás—hasmenés-láz vírust 3 nappal a maratonom előtt, amire egy éve készültem, és pár napig semmi nem maradt meg bennem. Na, akkor mentem le 68-ra. De abban az évben 3600 km-t futottam, ami egy hobbifutónak beteg mennyiség. 2020 januárban jött is egy sérülés, aztán lockdown, márciusra már 78 voltam megint. Akkor kezdtem el tekerni, nyilván az első hónapokban párszáz km-től készen voltam, szóval fel kellett futtatni. Azóta 10k km fölött vagyok, csak idén már 3k fölött, de 74-75 kg közé beragadtam, és egyszerűen nem tudok lejjebb menni. Fele-fele ülő-, és fizikai munka, napi átlag 2-3 óra tekerés, 10-15 perc nyújtás, reggelente 50 pushup ébresztésnek, kajára figyelek, de az úszógumi köszöni szépen, jól van, folyik ki a gatyából
mindenfelé. Nem jó érzéssel veszem fel a cicanacit, na... Pedig a 43 évemmel azért nem vagyok még egy matuzsálem.p
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest