Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Hasaggymeg #144219 üzenetére

    Igazad van. Még sport mellett sem életbevágóan fontosak ezek, pedig én súlyzós edzéseket csinálok. Régen, amikor pár ismerőssel elkezdtük 14-15 évesen akkor nem volt ennyi vacak és mégis tudtunk fejlődni magunkhoz képest. Nyilván nem olyan gyorsan, mint a doppingolós mostaniak, de nem is az (volt) a cél.

    Én is fejlődtem bőven, manapság is csak fehérjét veszek, mert azt nehéz csak táplálkozás útján bevinni. Ezeket a BCAA meg akármiket nem is érdekel mire valók, de az biztos, hogy olyan sokat nem adnak hozzá a teljesítményhez, bármennyire is ezt sugallják. (Főleg akik a reklám arcok azok durvább szereket használnak, nem a szponzor által biztosított fehérjétől nőttek meg.) Sokkal fontosabb a táplálkozás és a kitartás, mint bármi táplálékkiegészítő. Ez is csak üzlet és tolják is rendesen.

    Véleményem szerint, amúgy is kerékpársport mellé inkább megfelelő multivitamin és maximum fehérje kell a többi az csak porhintés. Bár utóbbi is véleményes, mivel igazából a nagy izomtömeg* nem használ amúgy sem, mert hátráltat. Sokkal fontosabb az energia és egyéb izontóniás italok inkább, amik a fáradtság ellen segítenek.

    * A profi outi sportolok sem anabolikus szteroidokat használnánk (ami a tömeget építi és az erősportoknál használatos), hanem inkább ami a hosszútávú izommunkát segíti.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák