Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz urbi107 #118038 üzenetére
Szia.
Figyelem én is a karos gépeket, miket írnak róluk mert ha olcsóbban lehetne venni megfelelőt egyszer lehet, meggondolnám.
Ajánlották itt a Delonghi Dedicát. Semmi szín alatt nem vennék ilyet. Most olvastam véleményeket de nem 1-2-őt?! Özön baj van velük, egyeseknek már a kávé ivástól is elment a kedvük ezzel a géppel. Többen többször kicseréltették rövid időn belűl (egyesek már vásárlás után 2 alkalommal is) és többeknek fél év alatt már kétszer romlott el nos, ezt tudja a kapszulás pl vertuó is azzal is csak gond van. Van még sok hiba, az árukereső vélemények rovatában lehet olvasni róla. (langyos kv, elő melegítgetni a poharat, 1-2 hetente!! vízkőteleníteni stb stb). Sajnos ebben a topikban ha végig olvassa az ember rá lehet jönni könnyedén, hogy ha jót akar az ember akkor 100-200e alatt nincs! És még akkor is a használt régi márkákat ajánlják. Csak azért írtam, hogy alaposan gondold meg.....
[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz urbi107 #118394 üzenetére
pid, opv és "rendes" kar nélkül szerintem nem, de könnyen tuningolható a gép
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
stereofan
tag
válasz urbi107 #118424 üzenetére
ez is hasonló a jurához, vastag lemezház, de rozsdamentes a bojler, könnyen szerelhető, tuningolható.
szörfözve inkább sötétebb pörkölésekkel jól használható.
ezekből kb. 15g megy a nagyobbik kosárba. friss pörköléssel/őrlés esetén a karból érdemes kiszedni a nyomásfokozós részt. a kazán csavarokat érdemes cserélni mert el szokott pattanni.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
rastacsz
tag
válasz urbi107 #119300 üzenetére
casmo kínálatában van most név alapján ugyanez a tétel (bár a szüretet nem tudni, ahogy azt sem, hogy ugyanaz a száraz feldolgozás volt-e) bár az ízjegyek mások erősen. A guava, mazsola, alma, rum vs. kajszi, ananász, szamóca. A pörkölés is más, ahogy látom, amit vettél, omniroast jellegű, a casmozcsak filter.
Érdekes lenne a kettőt összehasonlítani.
Milyen árban van a 250-es csomag?
Nem tudom, hogy mennyit fogyasztasz kávét, de ha két hétnél tovább lenne nyitva, simán kiporcióznám max heti adagra és vagy másik kávés zacsiban, a szelepet leragasztva fagyasztanám, vagy pl ikeas simítózárasban fagyasztanám.
Ha nem egyadagosban fagyasztod, akkor felhasználás előtt egy-fél nappal vedd ki a fagyóból és hagyd tárolási hőmérsékletre melegedni, hogy ne csapódjon ki a kávén a pára, mert a zacsiban lévő extra pára tudja rontani a minőséget. (ha adagonként fagyasztod, akkor akár egyből is őrölheted, csak más lesz a szemcseeloszlás, James Hoffmann videójában magyarázza)
Vannak, akik szerint nem öregszik ha hetekig nyitva a csomag, de nem mindenhol egyforma a hőmérséklet, pára. És én, ha nem is érzem ki az összes ízt, de azt, hogy friss bontásból az első kávé élénk, vibráló, határozottabb ízek vannak, a második hét végén, az utolsó adag pedig lapos azt észreveszem. Főleg, ha utána ugyanolyan tétel kerül elő a csomagból.@Beni2360
De. Remélem senki nem írt olyat, hogy a kilós fagyottból szedj ki egy adagot.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Flashback
addikt
válasz urbi107 #119372 üzenetére
Leginkább semmilyet
Itt érdeklődj.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz urbi107 #119372 üzenetére
Lance Hedrick nem rég mutatott be hármat amiket ő ajánl: [link]. Szerintem ha ő meg van elégedve ezekkel, akkor olyan rossz nem lehet a végeredmény Azért azt hozzátenném, hogy v60 + hattyúnyak jól kivitelezve mindig jobb eredményt fog adni, szóval inkább akkor célszerű ilyet venni ha nagy mennyiség lefőzésére van szükség (egyikre mondja is hogy csak 45g fölött ajánlja), vagy ha a kényelem a lényeg.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Ludovicus
aktív tag
-
lojzi1
csendes tag
válasz urbi107 #130266 üzenetére
Sokáig szemeztem a VS3-mal, megnéztem jópár videót, alapvetően dicsérték, amit fölróttak neki, hogy kúpkéses és pumpálni kell hogy valóban single dose legyen, pumpával meg elég ronda (jó, pumpával minden ronda), a kúpkés kicsit már oldschool manapság.
A filtertn értem. Minek van akkor a Gaggia Baby? A ritka presszóhoz? Vagy mennyire jó a VS filterre is? -
Bazsee71
őstag
válasz urbi107 #130276 üzenetére
Én rámentem egy DF64V-re, filter vonalon várok tőle javulást, hogy alacsony fordulatszámon, kevesebb fine mellett talán tisztább italok készülnek majd.
mézespálinka: Nyugodtan engedd el a másodperceket. Milyen lett az ital? Ha üresnek, vékonynak érzed, akkor finomíts az őrleményen. Ha szárító, tapadós a nyelveden, akkor durvíts.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz urbi107 #130266 üzenetére
Szerintem érdemes véleményekre guglizni, aztán elolvasni pár szakmaibbnak tűnőt olyanoktól, akik tesztelték, összehasonlították pl.DF64-gyel.
Amit én látok néhány -korábban olvasott- vélemény és az ábrák, leírások alapján:
1. Az alacsonyabb fordulatszám mostanában kívánt dolog, több helyen írják, hogy jobb lesz az így őröltből készült ital. Ezt hozzák is: 190 rpm (vspl. Mignon SD 1650rpm). Fine. Alig gyorsabb, mint a kézik egy pörgősebb emberrel, ha jól számolok.
Naja, aztán jönnek a fejvakarások:
- a sík kések ekkora kerületi sebességnél simán körpályán tartják az őrlemény jó részét, ez meg -ugye- nem jó dolog. Adja magát a kúpos, abból azért könnyebben kihullik a cucc - ilyen került bele. Ez nyilván egy kompromisszum ma.
2. A ferde toronynak ennél a konstrukciónál működésre vonatkozóan elég pici az érdemi hatása, inkább marketing értéke van vsz. Kúpos késnél a megdöntés nem jelent feltétlenül előnyt.
3. Az elektrosztatikus feltöltődésre utalgatnak, ami feltapadásokat eredményez - lehet. Ez sötétebb pörköléseknél erősebben jelentkezik.
4. Mindezektől függetlenül én inkább jókat olvastam róla, ami az eredmény lé ízeire vonatkozik.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
HÁZIGAZDA
válasz urbi107 #134752 üzenetére
alap állapotában nem könnyű vele, főleg azért, mert egy ostoba termosztátot tettek bele, és nagy a hiszterézise. a tuning (ha majd érdekes lesz valakinek, megkeresem) lényege, hogy egy ac dimmert épít be az ember, így egy potival szabályozza a fűtőszál teljesítményét, ergo te irányítasz, nem a gép. egy fogyasztásmérőre téve így folyamatosan tudod szabályozni a teljesítményt, nincs ez a ki-bekapcsolás, mint ami a termosztáttal lenne. ami természetesen pont akkor kapcsolgat és hagy ki kínosan hosszú mp-ekig, amikor zajlik a 1st crack.
a tuninggal szerintem komoly cucc, jól szabályozható, és 200 grammal etetve világos pöri sem akadály. de azért a legjobb specialty-t nehéz otthon hozni. én úgy vagyok vele, hogy inkább időben "felülről" közelítem ezt, magyarán a legrosszabb esetben közepesre pörkölöm, amit egyébként szeretek (ez tényleg a full világoshoz képest értendő, szóval még semmi keserű ízjegy, ha az van már, akkor elb.sztam).
valószínűleg pazar profilokat is lehetne kísérletezni, de nagyon sokat kéne pörkölni ugyanabból a kávéból és nálam ez nem jellemző. szóval "világos közepes" szokott lenni a cél, és megmondom őszintén, hogy én nagyon szeretem a kávékat, amiket itthon iszunk.
kaptam ronintól pár hete egy paljoc choco madness-t, ami azért jóval sötétebb, mint amiket én csinálok, az első pár húzás kicsit fájt is, de végül azt is sikerült fincsivé tennem magamnak: minimális előáztatás, gyorsított húzás (durvábbra őrlés), 96 fokos víz a flairbe. így nagyon jól eső "klasszik", ha több hőt vagy időt kap, akkor nekem már keserű.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz urbi107 #134953 üzenetére
"Gáztűzhelyen mennyire jó vele pörkölni?"
Nekünk sincs sajnos. Az operatőr srácnál próbáltam először. Nagyon élveztem. Az is egy remekül szabályozható fűtés. Az esztergályos cimbora, akivel a proto-tipusokat reszelgettük, stabilan gáztűzhelyen pörköl vele.
A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az oldalunkon szorgoskodó IT-s srác úgy hozta vissza a prototípust, h konzervdobozból kendácsolt hozzá fűtést, amibe spirituszt töltött, és a fedéllel szabályozta a lángot. Ezen a videón az utolsó szereplő.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz urbi107 #135598 üzenetére
Kicsit béna az oldaluk ebből a szempontból, de kompenzálják a kedvességükkel. Valahol a leírásban benne van, hogy szállítanak EU-n belül. Én teljes felvilágosítást kaptam aktuális kínálatból a kávéik leírásával, valamint kis kedvezményt is. Lelkes, segítőkész emberek vannak mögötte, nekem ez tetszett valamint a kávé is természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest