Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfy999
tag
Én stílusosan pörkölés közben szoktam hallgatni. Vedd meg az előbb említett Gene-t és két legyet ütsz egycsapásra.
A kávé ára kérdéshez annyit azért megjegyeznék, hogy 660-ért szerintem már duplát kapsz. És kiöntik ha nem jó. Én időnként a kis T&P-be szoktam menni. Ott ha jól emlékszem 600 a naked, 550 a dupla és talán 450 a szimpla. Náluk indokolt a naked felára, mert azt nagyobb kosárral több kávéval csinálják. A szimpla is dupla karral készül, csak a felét egy kóstolás után kiöntik, ha nem tudják abban a rendelésben felhasználni.
-
zolnagy
őstag
Már bánom, hogy szétszedtem. Gondolhatod mekkora volt a fejem, mikor mindent patentra összerakok és elkezd szivárogni. És persze még nagyobb lett, amikor beletörött.
@jolti, mester, akkor esztergályos lesz a vége, úgy érzem. Persze most miért is találnám a telefonszámát. Na mindegy, jövő héten elkérem újra...
Addig a kis piros QM gyártja a duplákat.
Abba is most tettem egy új EX5 pumpát. Igaza van fragolának, jobb ez ide is, mint az EX4 (opv-vel persze). -
soldier2
őstag
Nem a pogácsa ellenállása mindegy, hanem a nyomás felépülése után a pumpa maximális vízhozamáról gondolom, hogy nincs jelentősége, mivel a szűk keresztmetszet ekkor már a pogácsa ellenállása (már ha jól van előkészítve a kávé). Ha már felépült a nyomás max kevesebb vizet dob el az opv ha szűkítő korlátozza a pumpa vízhozamát, aminek jelen esetben semmi jelentősége (ennek azoknál a gépeknél lehet jelentősége, ahol az opv a bojler után van, mert ha kisebb a vízhozam, kevesebb melegvizet enged el az opv, stabilabb lesz a pogácsát érő víz hőmérséklete - a Gaggia tudtommal nem ilyen). A nyomás felépülésének ideje (nevezzük előáztatásnak) viszont fontos, ezért is adta el ha jól emlékszem Lagoon az R58-at, mivel ott még gyorsabban épül fel a nyomás mint a rezgőpumpás gépeknél, így még jobban kijött az előáztatás hiánya. Eddig úgy tudtam, a rezgőpumpa lassabb nyomásfelépülése kellő előáztatást biztosít, de ezek szerint nem (igaz a karosok esetében is mindenki 8-10 másodperces előáztatást javasol, ami max szűkítővel érhető el egy rezgőpumpás gépnél)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
fogadni mernék rá. pl egy koféba, hogy stilszerűek legyünk.
aztán persze lehet, hogy pont egy rosszul sikerült GCm volt, és egy szuperül sikerült silviám, de nekem azonos őrlések, szűrők mellett fel se merült a GC megtartása, és a GC tuningja. félreértés ne essen, tényleg tök jó kofékat lehetett GCvel csinálni, de silvia első cseppjével is jobban tetszett, nem vártam meg, hogy kijöhessen a kb 3x akkora kazán előnye.
eladó topping dac
-
-
vicces
addikt
hétvégén az asszony vetette ugyanezt fel. de ő akart pörizni. csak nem tudta, hogy mekkora egy ilyen berendezés. a mi társasházunkban macerés lenne.
pár pillanatig én is elgondolkoztam egy pici pörkölőn, mert mifelénk elég rossz a friss kávé elllatottság. de nem . inkább iszok lavazzát ha mást nem találok frissen.:)
-
soldier2
őstag
És végül megszabadultál tőle? Erről lemaradtam (vagy azért vándorcaravel, mert most épp nálad van?). Írhatnál róla is, ha lesz időd.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
pacuha69
csendes tag
Gratulálok. Jó móka a pörizés, és ha már nagyon belejössz, a Gene-t is lehet tuningolni, hogy pontosabb legyen a hőmérséklet visszajelzés. Valamikor terveztem hogy belevágok ebbe a tuningba én is, de mindig akad fontosabb kávés marhaság .
Mik a tapasztalataid a K10-el. Annyira sem vált be, hogy Mini-t lecseréld vele?
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
Akinek van, azt mondja.
Ma jött, így csak 3 éve üvegben pihenő 300g búzát küldtem át rajta több fokozatban tisztítás, teszt jelleggel.
Elvileg holnap érkezik 9kg tönkölybúza a rendesgazda öko webáruházból. Amint lement az első adag, sütök, beszámolok. 240-350től indulnak a kg árak jónak mondott gazdaságoktól. (Persze akad 5-700 Ft/kg áron is. )Ez így elég korrekt, pláne ha jobb lesz a kenyér. -
fragola.6035
aktív tag
-
ronin s8
senior tag
A teljes kiőrlésnél követelmény (lenne) a bio, ami viszont erősen megkérdőjelezendő nálunk, így kiesik...
Normális mezőgazdaságú országokban (Franciaország, Olaszország) nem is nagyon terjedt el. Ott ezt pótolja a finom, egészséges, teljes tápértékű jóminőségű termék.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fragola.6035
aktív tag
Simán csak az AT-ot lefuttattam és jó volt. Tettem mellé egy kontrol hómérőt is, hogy nem-e csak a PID "hazudik", mint egy-két REX-nél van, de ok volt.
Végül SESTOS pid került a Lineába, de az néha 1 fokkal fölé küldi a 3.5 literes bojlert is.
Magamnak vettem ezt az Omront a Brasiliámba, ha végre kész lenne, akkor majd kiderül, hogy kisebb bojlernél mit tud.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Nem is a szonda pontosság itt a lényeg, hanem hogy a pid és a kontroll hőmérő ugyanazt mutatja, vagy a pid azt mutatja, amit látni akarok és nem feltétlenül a valóságot. A rexnél ez előfordul nagyobb vízterű bojlernél.
Az omron azt ígéri, hogy olyan kurva jó az algoritmus, hogy pl nem lő fölé.
Hogy most ez a kínai omron mennyire eredeti, az kérdéses, de ha egy jó klón, akkor akár használható is lehet. A Marzoccoba én is inkább a bevált Sestost tettem, de az omron a pár órás próba alapján jól működött.
De mondom, a Sestos is jó volt, nyugalmi állapotban 2-3 tized fokon belül maradt, de volt egy nagyobb hodeg víz beáramlás, akkor mindig túllőtt 1, esetleg 2 fokot.https://caffe35.webnode.hu/
-
félisten
> p, I, d paraméterek beállításán múlik
Pontosan, legfokepp azert, mert a PID, mint algoritmus az nem jo vagy rossz -- elvileg az harom dologtol fugg, es kesz:
Tehat ha a szenzor pontos, es a PID az tenyleg PID, akkor a harom parameterrel mindent be tudsz allitani (marmint mindent, amire egy SISO PID kepes -- ami nem sok, de a celnak megfelelhet).
while (!sleep) sheep++;
-
adp
őstag
Nem volt szandekomban feszegetni semmilyen ilyen iranyu temat.
Annyit akartam jobban mondva annyit osztottam meg, hogy tesztelek.
Azt nem irtam, hogy mit kinel, kivel stb. (Hogy ne is legyen gaz,hogy ide irom)
Csak ezert ereztem picit durvanak a letamadast
Zarjuk akkor ezt inkabb -
verti1
tag
-
verti1
tag
-
ronin s8
senior tag
Valszeg tényleg elhanyagolható az anyagok hőtehetetlensége közötti különbség. A különbségeket anyagvastagsággal/tömeggel kiküszöbölik. És olcsóbb az aluöntési technológia, mint a réz, vagy főleg a kóracél...
(Ez az ikeás kotyogó qrvajó.)
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
verti1
tag
Lehet nincs jelentősége az egésznek, csak hangosan gondolkozok. Azt is írják, hogy hamarabb stabilizálódik a hőmérséklet a réz vízterítővel. Persze nincs jelentősége, hogy most 17 perc után stabil vagy 20 perc után. Azon gondolkoztam, hogy amikor csapolsz nyerhetsz esetleg pár fokot vele, nem esik be annyira a hőmérséklet, de az igazi megoldás a rézkígyó a bojlerre. Ha lesz időm akkor megpróbálom azért kimérni a különbséget, ha van egyáltalán.
-
fragola.6035
aktív tag
Hát ja, lehetséges, hogy csak 5% lehet a vízterítő tömege. Abból kiindulva gondolnám, hogy számíthat, hogy a vízterítő teljes felületét hűti a lehűlt víz, így akár 5%-nál akár többet is számíthat, de igazából mindegy is, a lényeg hogy jobban tisztán tartható és nem lesz olyan gusztustalan, mint az alu.
https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
Na igen ma nagyon befürödtem így sajnos. Izgatott voltam és lehet kicsit siettem a visszahűtéssel de végül elsőre húztam egy olyat, de olyat, hogy nem hittem a szememnek, jobban mondva az ízlelő bimbóimnak Csak a hő a jó ég tudja hol lehetett, ja és délután ez ugyanilyen beállításokkal nem volt jó, a darálón is kellett egyet tekerni, és mintha mást ittam volna. Full nem értem mi van.
Amúgy ilyen összetett klasszik cuccot még itthon nem ittam, legjobb az egészbe, hogy nem tudom milyen kv , de durván eltaláltam elsőre. Az a baj azóta sem sikerült megközelíteni azt a szintet 2-3 próbálkozással sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Xbox Series X|S
- Filmgyűjtés
- OLED TV topic
- Automata kávégépek
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 drón akkumulátor
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest