-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #60649 üzenetére
erről egy boros történet jut eszembe. valamelyik szepsy dűlős furmint volt a főszereplője, jópár évvel ezelőtt. a leghardcore-abb boros arcok komoly arccal szálazták az ízeket, az ásványosság, a savak milyensége állítólag világverő volt. a bor amúgy 10e ft-ba került, baszott fás volt és kifejezetten szar érzés volt inni, annak ellenére, hogy tényleg roppant komplex volt. ezt persze akkor senki sem merte mondani.
szóval nem biztos, hogy mindenkinek a leginkább hardcore arcok után kell menni, és megpróbálni alkalmazni magára a megfejtéseket. már csak azért sem, mert ez az irány kénytelen mindig egyre csak szélsőségesedni, szűkülni. egy idő után már csak a legjobbak legjobbja elég jó, minden más szar.
ha időben kilépünk az árnyékból, akár még a saját stílusunk, igényeink is megtalálhatjuk.
lehet egy világos pörkölés a világ legkomplexebbje, ha közben annyira maróan savas és mellesleg savanykás, hogy egyszerűen nem esik jól.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz tariattila #60516 üzenetére
A Kapuczineres kirohanás után egyébként én is vártam volna egy tisztázó hozzászólást itt a fórumon, vagy egy mea culpát, mert ez így elég sok kétséget hagyott maga után. Megjegyzem, én is kaptam Jánostól privátot, amire én válaszoltam, de arra reakció már nem érkezett.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a pörkölő személye, mentalitása is rendkívül fontos. Van már olyan hely, amit emiatt hanyagolok, nem szeretném a Kapuczinert is. A Danettinél pl. sötétek voltak a pörkölések, de velük biztos teszek még egy pár próbát, annyira készségesen és nyitottan fogadtak, egyből körbe is vezettek, kóstolót kaptam, pedig csak 2-3 csomag kávéért tértem be. Ilyen Paljoc is, de azzal nem mondanék újat.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #60649 üzenetére
Minden tiszteletem Dewláéké, és hallgatni is szoktam őket. De szerintük az espresso "soooo last year" . Ennek ellenére kipróbáltam amit írtak, és jó volt, de presszónak is kipróbáltam ugyanazt a pörkölést ami nem tudott jó lenni (volt savanyú, keserű, vagy a kettő egyszerre is de jó nem. Nem mondok újat, de a nyomásnak óriási szerepe van, és szerény tapasztalatom ebben a témában a 9 bar már nagyon sok.
Jveres: 9 baron úgy már keserű lett. Igaz nem kísérletezetem sokat, kis nyomással finom volt, a kávé meg drága
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
Hat ja ilyen jo a Kapucziner vasarloi hozzaallasa. Ezek utan biztos hogy elvbol kerulom oket.
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #60659 üzenetére
nekem ők sok. amikor a szűk "szakmai elit" átmegy ilyen mindent fikázóba, akkor szép lassan elemelkednek a valóságtól. világos, hogy hiteles, amit mondanak, de rajtuk kívül mások számára sokszor már nincs értelme.
ha például végiggondolod, hogy melyek azok a magyar borvidékek, amelyeket a hangadók a porig lehúztak, és tényleg kisatírozod őket a térképről, nem marad semmi. egészen addig, amíg nem jön egy új liebling mégis onnan, akkor, amikor már megint nem utálni trendy a borvidéket, mert akkor ők mennybe mennek.
a lelkesedés egy idő után átmegy sovinizmusba, fanatizmusba, miközben ugyanúgy nem mentes a divattól, csak azt épp ők maguk szülik.
az eszpresszó a villányi vörösbor. mindkettő fölött eljárt az idő. közben meg minden műfajban lehet kiemelkedőt alkotni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Nem bírok magammal, kivettem a fagyóból a CasMo Brenda Pinzon-t (kolumbiai), és húztam egyet 96 fokon, 18->38g, 20s+30s. Így egy picit keserű lett, de volt sav, és volt egy ici-pici édesség. Most levettem 94 fokra a PID-et, illetve még finomabbra vettem az őrleményt, és várom a pirkadatot. Minden hibája ellenére elmondhatom, hogy ilyen jót CasMo-ból még nem húztam. Őszintén meglepődtem mikor nem rántotta össze az arcom, és mégis mutatott valamit.
Most ezt tolom még holnap, az etióppal kivárom a 10 napot, aug. 30-ai pörkölés.
Szerk.: Parci, tökéletesen szummáztad. Érdemes követni őket, de helyén kell kezelni a dolgot, és akkor mindenki boldog, elégedett kávéfogyasztó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Most borítékolom, hogy lesz még böjtje annak is, ha Szegeden beindul a termelés. Onnantól kezdve konkurencia, az pedig nem megtűrt dolog a vörös vezérnél.
Sinisi: Örömmel teli bajlódás az. Még az elrontott pöriket is élvezet fogyasztani, de előre szólok, veszedelmes hóbort.
Más:
A HeyCaféval nagyon felbátorodtam - amíg a Warqee be nem rántja a kéziféket -, de lenne egy ötletem amit most felvetnék, aztán meglátjuk, érdemes-e vele foglalkozni.
Több pörkölőnél láttam, hogy van előfizetés, illetve nagyobb tételben egész baráti a posta (pl. April-nél havonta 3x250g kávé előfizetve 9.800,- Ft postával). Ha lenne itt rá érdeklődés, akkor egy fix körrel be lehetne nevezni ilyenekre. Pl. félévente futtatni más előfizetéseket, akár egyszerre kettőt, havonta 2x250g/200g kávé is vállalható. Egyelőre ennyi, nem mélyedtem el benne, csak foglalkoztat a dolog.[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz Bazsee71 #60666 üzenetére
Én egyszer láttam a Jánosnál nagyon pörkölt cuccot, külön kuriózumként mutatta, mint elrettentő példa. Az is rendelésre ment(értsd, a megrendelő kérte olyanra). Amúgy tényleg tisztázni kellene ezt a dolgot.
Én bevallottan törzsvásárló meg ismerőse is vagyok és ilyen kirohanást nem nézek ki belőle ok nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nem szoktam "onnan" linkelni, de ezegyszer megteszem, érdemes elolvasni, mielőtt törli. Ez Béla. A biztonság kedvéért mentettem PDF-ként, ha netán valahol nagy pofával megint kétségbe vonná valami hitelességét, függetlenségét.
A Kapuczinerben, illetve Jánosban pedig hatalmasat csalódtam. Ez minden, csak nem korrekt, nem vállalható. Remélem olvassa, és talán egy percre elgondolkodik. Madarat tolláról, embert barátjáról...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #60669 üzenetére
"János kávéjáról nagyon rosszakat írtak a PH fórumon. Utána János beírt valamit és beindult a szokás PH flame.
János a haverom és én kiállok mellette.
Jó lenne, ha ez a fórum mentes lenne a személyeskedéstől, de sajnos Ákos itt is beindított egy vitát, amit azonnalk átvettek a PH-n. Na ez az ami miatt lehet mégis jó döntést hoztam.
Ez a gyerekes beírogatás nem vezet sehová. A cégek lejáratása meg nagyon nem tetszik. A PH-n napi szinten ezt teszik. Mikor kibe szeretnek belerúgni."abban az egyben igazad adok célának, hogy én sem szeretném, ha a büdös életben bármikor a céla-fórumra hasonlítana a ph fórum. persze rögtön hozzáteszem, hogy a kávé topik az egy darab hobbi topik a ph-n a többi 4 millióból. szóval "szokásos ph-zni" bátor.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Arról nem beszélve, hogy amit ott a kommentek során leírt, annak a fele sem igaz. Ez az a pont, ahol már nincs kérdőjel, ahonnan már nincs visszaút. Na de én sem szeretném tovább róluk szaporítani a szót, az élet úgyis rendezi a sorokat. Szerencsére itt még szólásszabadság van, korrekt társaság.
zscs: itt elolvashatod.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
hát ha a ph fórum attól ph fórum, hogy van vita ("flame"), akkor ezt vállalom.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zscz
tag
válasz Bazsee71 #60672 üzenetére
Na most végig olvastam a teszteket is, meg ezt a kirakott teszter dolgot is.
Az amúgy normális dolog, hogy a tesztelők "nincsenek összhangban" ? Finoman fogalmaztam ,de itt gondolok az ugyanarról a kávéról írt Grapefruittól a karamellen át a mogyoróig mindent.
Nekem ez a "kirakok valakit mert csunyát mondott rám" dolog is épp eléggé fura. Ti elhiszitek, hogy ilyen óvodás megoldásra lenne szüksége egy olyan faszinak, aki 2x éve nyomja az ipart és mondtak rá már jót meg rosszat is többet mint egy ilyen teszt?
-
zscz
tag
Parci így x hónapnyi Caravel-ezés után merem állítani, hogy jóóó az. Picit más, mint a Pavoni. Kb 2 hónapig párhuzamosan ment a cucc. Meg rendbe tettem a kazánt is, amin a leoldó bimetal el volt nyomódva és emiatt állt le előbb, mint kellett volna a fűtés.
Szóval kb annyi van, hogy más a filterlyukméretük, emiatt más valahogy picit más a kioldódás. Icipicit mindig állítani kellett a darálón. -
zscz
tag
válasz Bazsee71 #60679 üzenetére
Áh... Nem is akarom. Nem érzem fenntarthatónak a dolgot. Ne kérdezd miért, nem tudok rá válaszolni. Viszont a kávé ízlik belőle.
(Már nem is merem mondani, hogy honnan. )
Az elképesztően amúgy viszonyítva igaz. Sopronban baromi durván jön a vízkő mindenre, de itt ez most hatványozottan igaz. És nem is tudom, hogy miért. A Pavoni pl 10-ed enyire nem volt vízköves.Valszeg a nyílt rendszer miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Ezer sebből vérzik az a teszt, kár is lenne több szót pazarolni rá.
Nagyon, de nagyon totál OFF: az én konteóm, hogy ebben az ügyben a Jánosnak nyújtott baráti támogatás az ellene induló lejárató kampány megalapozása.
Szerk, ON: valami vízlágyításon érdemes lenne elgondolkodni. 2 hónapja Nordázok, nem túl költségigényes, beszerezni nehéz csak itt vidéken. Budapestről hoztak nekem is 6 zsugorral.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
egyszerűen nem egy ilyen fórumban dőlnek el a dolgok üzletileg. nem tétel az a pár user, aki fórumozgat. egy mediamarktos deal, az tétel. persze ennek fényében akár törölgetnie sem kéne célukának a neki nem tetsző beírásokat, mert elfér. de az meg a nagyvonalúság teljes hiánya miatt van.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mclord
aktív tag
válasz Bazsee71 #60672 üzenetére
Ezek alapján az AVX teszt így értelmetlen, és manipulatív , hisz ha valósat mersz írni pl a kapuczinerről. Ahol tényleg a minőség ingadazó, és emiatt tényleg nagyon sok rossz kávéba tudsz bele futni (ehhez képest a 10000+/kg nem alacsony..), egyből kikerülsz a tesztelőkből. Miközben a kapucziner tulaja egy igen vállalhatatlan kommunikációt folytat, ahelyett, hogy javítaná a hibát, és a rossz kávé miatt Kárpótolná a vevőjét. Majd ezután jobban odafigyelne miért van az, hogy ugyanabból a zöldből egyszer jó egyszer meg ihatatlan kávét kapsz. NÁLAM ezután a kapucziner tiltólistás, tudom emberünk szemében nem tétel ez, de lehet több mindenkinek kellene így járni és tétel lenne.
teszt: Egy normális helyen pont megőrizve a függetlenséget ilyenkor nem védeni a megrendelt eredményt (véleményt) kéne, hanem a tesztelők mellé állni pédaként, már mintha ez a cél. Ha ellenben az hogy ha rosszat írsz erről repülsz annak is van mondandója.[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
-
Wolfy999
tag
válasz mclord #60687 üzenetére
Azert ezzel nem ertek teljes mertekben egyet. Azert senkit nem raktak ki, mert lehuzott egy tesztkavet. En szerintem pont egy kapucziner kavet pontoztam le nagyon es irtam le, hogy nekem barmit csinaltam citrom lett belole. Adp kollega is inkabb a porkolovel valo osszeveszese miatt kerult ki. Abban megertem Belat, hogy ha az uzlettarsa aki az o kaveit is porkoli kijelenti, hogy Adpnek az o kavejabol egy grammot se kuldjon, akkor inkabb Adpt rakja ki a tesztbol es nem a Janos altal porkolt kavekat. A teszteredmenyeket meg szerintem ugy erdemes nezni, hogy kivalasztod azt a nehany tesztelot, akinek az izleseben bizol, es elso sorban csak az o velemenyukre fokuszalsz. Persze ha egy kavet mindenki lepontoz, akkor az valoszinuleg tenyleg szar is volt.
-
Bazsee71
őstag
válasz Wolfy999 #60690 üzenetére
Sajnos a színfalak mögé nem látunk be, pedig érdekes lenne, mert a vezér már úgy tálalta a dolgot, hogy ottani vitát vett át a PH, pedig itt indult a történet. Az is érdekes, hogy éppen akkor bukkant fel János a semmiből, új felhasználóként. Azt pedig tudjuk, hogy urunk is követi ezt a fórumot (csókoltatom).
Ha már akkora barátok, akkor lehetett volna Jánosra hatással, illetve üzletemberként tanácsot is adhatott volna, hogy egyetlen egy rossz véleményt hogy illik kezelni, főleg úgy, hogy a fórumtárs eddig csak dicsérte a kávéit. Nem, helyette inkább belekergette ebbe a hülye játékba, amiből ha üzletileg nem is feltétlenül, de mint magánszemély, csak rosszul tud kijönni. Ez egy valakinek lehet jó, de nem kívánom görgetni a konteómat.
A tesztről pedig szép és jó amit írsz, csak amikor megosztásra kerül különböző fórumokon, ott már másképp van pozicionálva, mint ahogy nektek azt előadja. Mondjuk ettől a ponttól nincs alapja bármelyik másik tesztoldal függetlenségét, vagy hitelességét kérdőre vonnia, a sajátját pedig piedesztálra emelnie.
Egyébként Kávéológián egy fórumtársunk sokkal keményebb szavakkal illette anno a Lucky Cap kávékat, amit Tóth Sanyi szerintem példaértékűen kezelt. Pedig ott nem arról volt szó, hogy a sok szép szó után becsúszott egy kritika.
-
Csápájev
őstag
válasz Bazsee71 #60692 üzenetére
Marketing iskolákban szerintem tanítani fogják, hogy így lehet 5 perc alatt egy teljes közösséget magad ellen fordítani és minden hiteledet elveszíteni.
Ahelyett, hogy 2 üzenettel és önköltségi áron kb 3ezer forintból pozitív reklámot csinálnál egy ajándék kv val és némi önkritikával.
De nézzük a jó oldalát, mindketten kimutatták a foguk fehérjét és ezentúl tudjuk hogyan kezeljük a tőlük kapott információkat. -
von toth
tag
Engem a szakmai modoroskodás zavar, amikor az ízhibás savas lőréről elkezdik magyarázni , hogy mit kell érezni benne, mikor egy alap francia tétel szarrá veri a több ezer forintos magyar "minerális" és "kellemes savdinamikával" rendelkező borokat.
Füreden is megkóstoltam több 2016-os savignon blanc-t (fehérből a kedvenvem) azt mondanám, hogy a koccintós feliratot nyugodtan rányomhatják a palackra, de még az is különb talán és elkértek érte a fiúk-lányok 500 jómagyart egy deciért. Szvsz ez szánalmas.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz von toth #60694 üzenetére
a sauvignon blanc eleve nem olyasmi, amiről túl sokat tudnánk itthon, olyan, mint a chardonnay: elvétve találni jót belőle, a többi meg sima tucat fajélesztő domináns, reduktív, gyümölcsös izé. füred környékén azért jásdi egy elég jó referenciapont szerintem. tegyük félre, hogy magát az öreget mennyire szeretjük, de jó borász, nagyon stabil szortimenttel. mint a déli oldalon légli ottó.
egyébként az alap franciákból is sok szar van, elég nekiállni vásárolni odakint egy random szupermarketben a 3-4 eurós polcról. de abban abszolút igazad van, hogy az alap borok átlagos színvonala jóval magasabb ott, mint itt.
és ja, semmilyen mineralitás, meg savgerinc, meg anyámkínja nem menti a bort, ha nem jó inni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz mclord #60687 üzenetére
azért ez szerintem túlzás. egy időben rendelgettem jánostól, alapvetően tök jó kávékat kaptam, és igyekezett figyelembe venni, amit írtam a kért pörkölési szintről (gondolom az annak leginkább megfelelő pöriből csomagolt nekem). az is igaz, hogy a legritkább esetben volt ugyanaz a zöld pontosan ugyanúgy pörkölve, ha később kértem belőle, néha picit világosabb, néha picit sötétebb volt, citromlé is jött párszor. én végül ezért is mentem el más irányba, zavar, ha már tudom egy kávéról, hogy milyen lehetne, és nem olyan.
de azért összességében nem akarok rosszat mondani a termékről, mert jó volt. és bár a teljes árak horror, de mindig volt pár tétel akciósan, ahogy már abszolút korrekt vételek voltak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
von toth
tag
válasz Rush77 #60645 üzenetére
A fokozómentes kart honnan is rendelted, ha szabad kérdeznem? Egyébként egyetértek, hogy egy harmincezres gépre nem érdemes mondjuk 15-öt költeni, de minden relatív, mert ha bekrepál akkor vasárnap lemászol egy euronicsbe vagy mm-be és veszel akciósan 25-ért újat. Ennyi előnye van a dolognak és azért lehet vele tisztességes presszót csinálni, ha az ember kiismeri., Nyilván nem egy tuning Silvia, de amennyibe kerül annyit még így gagyi műanyagosan is megér.
-
soldier2
őstag
Ami számomra az egészből a tanulság, hogy a pörkölők jelentős része követi a kis fórumainkat. A KVX, Kapucziner (nem hiszem, hogy úgy szóltak Jánosnak, mikor én panaszkodtam a csomagolásra, akkor is rögtön reagált, azóta a problémát megoldotta, most már kérhető szelepes zacskóban is), Lucky Cap, Paljoc, Kávékalmár is benéz néha stb.
Teszt: soha nem volt gond, ha lehúztunk egy kávét a teszten, pedig előfordult avx kávékkal is elég gyakran. Az, hogy egy a teszttől független vitát így rendeztek viszont nem szerencsés (hogy finoman fogalmazzak), mert tényleg a lényege kerül veszélybe. Értékelésnél pedig valóban figyelembe kell venni, hogy ki írja, mivel eltérő ízlésű, szinte kizárólag amatőr a csapat, tudni kell melyik tesztelő mit részesít előnyben (szerencsére le is írtuk). Az már csak hab a tortán, hogy ez az egész egy olyan fórumozóval történt, aki rendszetesen dícsérte a Kapucziner kávékat korábban.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
és végül: leporoltam a maradék augusztus 11-én pörkölt casino mocca kiunyu kenyát, és egy olyan zseniálisat húztam belőle elsőre, hogy azóta is nyammogunk az asszonnyal! (20 mp előáztatás 1 baron, 40+ mp csapolás 6 bar környékén, viszont nem ezerrel küldve a hőt, mert 97 helyett 93 fokon csak)
ez a kenya amúgy is hálásabb volt az etiópnál, mert már frissen is jobbat lehetett lőni belőle. sőt, megkockáztatom, hogy ilyen jó kenyát nem is ittam még.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest