Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Monitor hiba topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Urak!
Lenne esetleg valakinek GC gyári felsőszűrője? Ha igen, pm-ben szeretnék róla képet, mindkét oldaláról! Köszönönm előre is!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mokasirs
csendes tag
A PODOK egyenlőre jegelve Joe63 fórumtárs részére.
Természetesen ha úgy alakul, akkor a soron következő viheti a kért mennyiséget. -
soldier2
őstag
Az eggyel előttem linkelt hirdetésben külön is eladja az Iberitalt. Aranyat meg ráfújod otthon
Hx-ből ittam nagyon finom gyümölcsös kávét Tobeenál, és bár macerás, de nem annyira mint a Gaggián felváltva gőzölni és kávét csapolni. Ha kell a gőz akkor jobb a kisgépeknél. Nem adja a kétbojleres gép felhasználóbarátságát az tény, de ha van idő (és hely, víz stb) vállalható. Akárcsak a Cremina/Strietman. Bármelyik milla alatti gép mellé oda lehet tenni őket és állják a sarat. Igaz a Strietmannál nincs gőzVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
A Zambia Munalinak lassan a végére érek, tévedtem közben vakvágányra is. Elsőre sikerült egy "gyorsat" húzni, amit a nyomásszabályzóval tudtam 25s körüli lefolyásra hozni. Ezt erejében picit harmatosnak éreztem, de édes, ízes volt. Ezután elindultam az őrleményt finomítva a lassabb lefolyások irányába, egészen 40-45 másodpercig (előáztatás általában 10s körül volt), de eltűnt az édesség, és a - számomra továbbra is behatárolhatatlan - gyümölcsös ízjegy.
Így visszakanyarodtam a 25s körüli lefolyásra, PID szerinti 94 fokon helyre is állt a világ rendje.A 100g-os CasMo szerintem egy napos projekt lesz, ott azért a fórumtársak által javasolt lassabb lefolyással fogok kezdeni. Maholnap pedig nyílik a Kolumbiai szüreti gyümölcskávé, már várom.
baker_: jó döntés, egyszer kell átnézetni/kitakarítani, és ezzel a géppel már meg lehet indulni a lejtőn.
[ Szerkesztve ]
-
-
tariattila
veterán
válasz sz.zs. #60515 üzenetére
szép gesztus... milyen jó, hogy nyilvánosságra is került
bár ettől nekem nem változik a véleményem a napokban történtekről.... ja, és ilyet én is csak ajándékba tudok elképzelni mert az ára hogy is mondjam(ez a hsz. nem Neked szól igazából... csak úgy bele a semmibe!)
-
titusz248
csendes tag
Jó reggelt mindenkinek! Végre beszereltem a PID-et, egyelőre tok/burkolat nélkül. Fragolának köszönöm a tippet! Működik is, de lenne egy gyakorlati kérdésem. Beállitok rajta pl.: most 91 fokot. 15-20 perc alatt stabilizálja, de nyilván korrigálnia kell. A reprodukálhatóság érdekében az jó megoldás, hogy ha látom, hogy 91 fokon áll, elszámolok 5-ig és csapolok? Úgy vettem észre, hogy kb. 10-15 mp után kezd el korrigálni, fűteni ilyenkor felmegy kb 97-re majd vissza.
-
jolti
senior tag
Egyenesen ámerikából.
Egész finom kis enyhén gyümis, kicsit karamellás kofi. Tavaly ittam az espresso tesóját, de emlékeim szerint ez sokkal finomabb.(#60508) soldier2
Ez még csak tervezet.
( Most még iskola-óvoda kezdés lesz pulyáknak. Bár annak az ára vígan futná... )(#60517) titusz248
Auto-tuningot csináltál rajta? Az általában egész jól belövi a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
gpbenedek
csendes tag
válasz titusz248 #60517 üzenetére
A gépedre optimalizáltan pici impulzusokban kell korrigálnia. (15p utána néhány másodpercenként picit felvillan a fűtést jelző lámpa /piden az out led) Ha nem jól van beállítva, előfordul, hogy nagyot fűt, majd hagyja visszahűlni, de az nem az optimális működés.
Le kell futtatni rajta az autotune algoritmust. (ez csinál 3 felfűt-visszahül ciklust, és ebből kalkulálja ki a a p,i,d értékeket.)
[ Szerkesztve ]
-
norkov84
tag
válasz Toobee #60471 üzenetére
Úgy látom ez a HX vs. single bojler olyan, mint a FB Prius Club csoportban a P2 vs. P3 tartósság körüli diskurzus
És igazából mindkettőnek megvannak a maga jó és kevésbé jó tulajdonságai és a célközönsége, aki ezeket elfogadja.Apropó, az akksi érintkezők tisztítása óta mik a hosszabb távú tapasztalataid?
-
Toobee
veterán
válasz norkov84 #60521 üzenetére
OFF:
Ugyanannyit kajál a kocsi. Az viszont egyértelmű, hogy többet tölt vissza. Ez látszik a grafikonon is. Azaz leesett az ellenállása a moduloknak. Ennyi történt. De nem olyan számottevő, hogy jelentkezzen fogyasztásban. Előtte sajnos nem volt lehetőségem Techstream-re dugni, de volt aki megtette és mérhető mértékben esett az ellenállás. Hülyeséget nem akarok mondani, de valami 13% rémlik. Nyilván függ az állapottól is, az én saruim nem voltak túl oxidáltak. Annyi hozadéka azért volt a dolognak, hogy kb havonta dobott egy hibát a kocsi, ami nem volt tartós, tehát akusaru lehúzás után el is tűnt. Végül a Toyotába vittem, mert volt még hibridgarim, aztán kitakarították azt a popszegeccsel odafogatott szűrőt is, ami ott van az utastér szívóágán. A nagyobb visszatáplálás miatt valószínűleg nem tudott már elég levegőt szállítani a venti. Főleg akkor jelentkezett a hiba, mikor 30-35 fokok voltak és intenzíven használta a kocsi az elektromotort, meg nagy, de generátor fékezésekkel szépen táplált vissza is. Ezt 16k áron ki is takarították gyorsan, azóta elmúlt. Nyaralás előtt szétkaptuk az elejét is, hűtőt kitakarítottuk. Elég dzsuvás volt, úgyhogy most már tilos hengerfejesnek lennie. 0w20-ból amúgy nem eszik csereintervallumban annyit, hogy szemmel látható legyen a nívón. Pedig most nyaralás alatt kapta azért a kiképzést. Jó kis hegyi utak, pályán is ereszkedtünk 115-160 között, mikor mennyivel lehetett haladni. Így jött ki 4,77 literes átlagfogyasztás a 2.000 km-re. Egyébként a teljes átlagom 30k km-re vetítve 4,61 liter, de én elég sokat pályázom, ami megdobja.
-
norkov84
tag
válasz Toobee #60522 üzenetére
OFF
Köszi a beszámolót.
Igen, olvastam Maciék mérését. Én még nem álltam ennek neki a P3-on, de a hűtőtakarítást én is megejtettem még júniusban
Jó az átlagod, én 5.16-nál járok 15k km után, de ezen 17-es kerekek vannak és az átlagos napi 2x10km megdobja, plusz a téli üzem és fűtés még látszik (április óta a nyári átlag 4.5 BC szerint, 6k km után). -
gpbenedek
csendes tag
válasz titusz248 #60520 üzenetére
Hagyod bemelegedni a gépet 15-20 percig.
(REX c100)
SET gomb hosszan nyomva belépsz egy konfig menübe.
A SET gombot nyomogatva a második menüpont lesz az ATU (autotune), itt az értéket 0001-re kell állítanod. Ekkor elkezdi futtatni az algoritmust (csinálja a felfűtés-visszahűlés ciklust 3x), világít az ATU led is. Ha lefutott, visszaáll 0000-ra. Van egy olyan c100-asom, aminek nem működik az ATU ledje, de egyébként teszi a dolgát. Az OUT led folyamatos világításából látható, hogy fut.Ha nem sikerül, akkor ugyanebben a menüben a SET gombot nyomogatva lemászol az LCK-ig, és 1000 értékre állítod. (ez engedélyezi/tiltja) a többi érték módosítását., és újra beállítod az ATU-t 0001-re.
Ha sikeres a művelet, néha felvillanó fűtési fröccsökkel fogja szintentartani a cuccost.
Én régesrégen hidegindításssal is futtattam, emlékeim szerint az is jó eredményt hozott, de simi a bemelegedett verziót javasolta, azóta úgy csinálom, ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
A tegnapi csörte margójára álljon itt két kép réz kazánokról is, gondolom a tudjukmelyik fórumon ez nem fog megjelenni.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Bazsee71 #60526 üzenetére
Ugye!
Pont ezt mondtam én is!
Amiket Céla berak elrémisztő képeknek, azok ugyanúgy megvannak a rézkazánosnál is, ha nincs megfelelően karbantartva a masina...
Soha nem is értettem ezt tőle, hogy miért egy karbantartatatlan kazánbelsőt mutogat az alumánium veszélyeire hivatkozva! -
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #60526 üzenetére
Szépen látszik a második képen, hogy szép sima a bojler belseje. Mondhatni másképp csúnya. Alunál a gond a kráteresedő öntvénnyel van, ez egy simán elhanyagolt bojler belső.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ram:rez
újonc
Dehogy nincs! Monnyuk a Pepco nem jutott volna eszembe, egyszer beszédültem, nem jöttem lázba, el is felejtettem, hogy van ilyen. Megnézem azt is délután, köszi!
Üveget én a Mömaxban láttam, de elég gagyinak tűnt, Ikeában szintén, ott ráadásul csak egy féle volt, mintha az Auchanban lett volna többféle szólóban és szettben is, csak nekem az kiesik, így nem néztem utána jobban.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #60531 üzenetére
Nem tudom a mocsoktól hogy jutottunk el a kráterig (bár azt sem tudom, hogy létrejöttén kívül kit és mivel károsít meg), de kezdem kicsit úgy érezni, hogy felesleges ezt tovább folytatni, mert úgyis előálltok egy újabb vesszőparipával, szegény Gaggia el van kárhoztatva. Pontosítok: értelme lenne folytatni, de őszintén szólva energiám már nincs rá.
KMT: És mi a baj a porcelánnal? Érdemes kézbe venni egy Pepco-s csésze megvétele előtt, elég nagy a minőségbeli különbség.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #60534 üzenetére
Az "előálltok"-ot kikérem magamnak. Nem tudom mire alapozod ezt, hogy én valaha is előálltam volna ebben a témában bármivel.
Hogy a kérdésre is regáljak: ez a bejegyzés max hangulatkeltésre volt jó, az, hogy elhanyagolt bojler létezik nem új dolog. Attól a bojler ugyanolyan szép állapotban marad a vízkő alatt. Legyen az alu vagy réz, esetleg acél. A kráteresedésnek olyan szempontból tud jelentősége lenni, hogy többszörösére emeli a felületet, ami kioldódott alu szempontjából lehet jelentős, de mint látjuk egyrészt a pogácsa kiszűri, másrészt meg ettől a vitától többnyire igyekszem távol maradni. Volt Gaggiám, nem az alu miatt váltam meg tőle (egyébként is ha csak ezt nézzük kurva szar csere lett volna azbesztre cserélni az alumíniumot).Csapajev: már hogyne lenne. Nincs tökéletes választás
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #60536 üzenetére
Nem ellened irányult, elnézést. Csak ez már a sokadik hullám két nap alatt, ami arra irányul, hogy miként lehet ezeket a szerencsétlen gépeket a megnyugtató mérési eredmények ellenére is valamivel lehúzni.
A hozzászólásomban benne volt a bizonyos személy felé fokozódó undor is, nem rád kellett volna kivetítenem.
Szerk.: Előre is elnézést mindenkitől a későbbiekre, de részemről bármiféle pozitív irány reményét vesztette a szegedi vállalkozás tekintetében. Sajnálom, de amíg ilyen a feje, addig ez a hal bizony büdös.
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz fragola.6035 #60537 üzenetére
Akkor elvileg a legjobb választás az acél? Vagy az sem az igazi valamiért?
-
Bazsee71
őstag
-
tariattila
veterán
KINU M47
uhh...
most van szerencsém élőben kézbe venni ezt a nem kis gonddal megtervezett mesterművet...
fantasztikus kis ketyere! meglepődtem mennyire kézre áll s attól még jobban mennyire könnyű vele "bírkózni"
nem gondoltam volna mennyi apró részletre odafigyelt a szentséges tervező! kitakarítva fullra összetekerve épp annyi marad a kések között, hogy nem érnek össze... tehát a laikus is legrosszabb esetben babahintőport készít anélkül, hogy kinyírná a késeket...
szét vagyok csúszva tőle komolyan... Toobee most már értelek miről beszélsz!a következő darálóm biztosan egy ilyen lesz!
ugyanitt szép állapotú Mazzer Super Jolly eladó! ....Toobee azonnal vedd vissza tőlem! -
Toobee
veterán
válasz tariattila #60544 üzenetére
Ennyi. Roburt elhozom tőled pénteken, hogy ne fogja a helyet feleslegesen.
Ma hívott valaki pont, hogy nagyon Mazzer kéne neki. Mindjárt átdobom a számát, ha megtalálom.
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #60538 üzenetére
Azt hiszem túlságosan szívedre vetted a facebookos vitát (amiből olvasás szintjén is kimaradtam) én mindig is gondoltam, hogy nincs jelentős kockázat az alu bojlerben, a teszt csak meggyőzött.
-
adriankoooo
senior tag
válasz fragola.6035 #60542 üzenetére
Az sem olyan nagy gond:
"Ez az elmélet azonban nem mindig volt védhető. Mivel az ólomcsövek gyorsan meszesednek, megakadályozzák, hogy az ólom az ivóvízbe jusson. Azaz csak rövid időszakok voltak - amikor lefektették a csöveket, vagy amikor javították azokat -, hogy mérgezték az ivóvizet" - magyarázta Rasmussen.
-
paljoc
tag
válasz Bazsee71 #60540 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy Andrew szerint a savlekötő gyógyszerekben jóval több az alu, azt meg vígan kapkodják be az olvtársak a kávé után ahogy olvasom itt néha. Így végülis igaz a hír, aki alu Gaggiázik és nem bírja a gyomra, tényleg kap aludózist. /csak nem a bojlerből /
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest