Hirdetés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz mokasirs #40149 üzenetére
Csak azt ne. A rizs (még az itthon kapható előfőzött is) túl kemény a darálók nagy részének. Ha már mindenképp takarítani szeretnéd, akkor szedd szét, és egy kefével tisztítsd. Hogy milyen gyakran kell? Majd valaki megmondja, én nem tervezem túl gyakran.
Parci: csak győzzed kivárni.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
levytee
csendes tag
Parci. Én már kiszálltam a licitből. A házikó építése lenullázza a kedvem. :-)
[ Szerkesztve ]
levytee
-
levytee
csendes tag
Amúgy én is hallottam ezt,sőt van valami jutyub is ilyen, de én is a mechanikus takarításban bíznék,de a tárcsásakat összerakás előtt központosítani kell, fragolától tudjuk
levytee
-
Agostino
addikt
válasz mokasirs #40149 üzenetére
graef cm 701: ami könnyen lejön leszedem, a többire ott egy baromi erős matracpumpa. visít mint állat, cserébe kikap minden beragadt szutykot a pici fúvókával. konyhában nem ér fújni, erkély, terasz erősen ajánlott. mert ott száll minden mindenfelé.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
levytee
csendes tag
Mi jön le? Babtartály? Vagy tovább bontod,végülis darabjaira lehet szedni. Érdekel mert kompresszorom van ha nem kell totál szétszedni, de a levegő kipucolja akkor 7végén megcsapom.
levytee
-
Penty
tag
Sziasztok!
Vettem egy Hairo Mini Mill kávédarálót és most keresek mellé egy jó minőségű french press-t. Ez az ikeás milyen minőségű? Van valakinek tapasztalata vele?
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Azt honnét lehet tudni, hogy a kávéfőző gép pumpája nem jó, vagy nem működik rendesen?
Vagy csak egyszerűen, ha nem jó, akkor nem nyomja a vizet, ha meg jó, akkor nyomja?
A pumpa Azt honnét lehet tudni, hogy a kávéfőző gép pumpája nem jó, vagy nem működik rendesen?
Bekapcsolását követően mennyi idő múlva kell elindulni a víznek, illetve a nyomás mérő mutatójának?
A 9 báros nyomás mindig megvan, vagy csak akkor ha kellő mennyiségű és finomságú őrlemény van a szűrőben?[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Bazsee71
őstag
válasz excalibur36 #40168 üzenetére
Nálam egyből jön, ha a tizedmásodperceket nem számolgatjuk (persze csapolásnál kell egy kis idő, míg átér a kávén). 9 bar csak őrleménnyel, vagy vakszűrővel jöhet össze, ellenállás kell hogy legyen a rendszerben.
-
And06
aktív tag
minihabverő téma: próbálgattam az előkészitést habverővel meg nélküle nyitott karral. úgy tünik a habverőt használva még egyenletesebben indul meg a lefolyás és talán egy hangyányival szebb is a csak hústűs kavaráshoz képest. egyelőre a habverőt és hústűt is használom, mivel habverőzés után nem egyenletes a felület. majd kipróbálom csak habverővel is. továbbá a vidiben amit Kalmár oldalán találtam, a habverővel csak megkeveri az őrleményt, de én úgy láttam jobb lesz az eredmény, ha közben forgatom is.
//fingfürészelés vége
-
soldier2
őstag
válasz excalibur36 #40168 üzenetére
Mi a hiba? Megfelelő tömör pogácsa eseten gyorsan (Max pár másodperc) alatt felépül a nyomás. Ha nincs megfelelő ellenállás akkor persze nem.
And06: a felszín egyengetésére Hifis is a hústűt (még annál is vékonyabb drótot) használ. Megbocsájtóbb kávéknál szépen jön le egy kis rázással való egyengetés után is, de van kávé, amivel szanaszét spriccel ha megrázod.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia Classic. [link]
https://caffe35.webnode.hu/
-
excalibur36
senior tag
válasz soldier2 #40171 üzenetére
A "hiba" az, hogy nem épül fel gyorsan a nyomás, már folyik a kávé javában amikor elindul a mutató felfelé, de nem éri el a 9 bárt....
Azzal tudok rosszat csinálni, hogy forró vízre volt állítva a kapcsoló, a pumpát elindítottam, de oldalt a csapot (ami a gőzöléshez van) nem nyitottam ki... persze a pumpa ment, de víz nem tudott kijönni a gőzölő csövén, mert a csapot nem nyitottam ki. Így ment kb. 15-20 mp.-ig...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
levytee
csendes tag
Ha már ez a téma, ezek a rezgőszivattyúkat meddig lehet büntetlenűl járatni, reménykedve abban,hogy nem fullad be ? Nekem néha ment 15-20mpsig aztán volt,hogy megindult és lejött a kv, de volt hogy nem.
levytee
-
Keresztapper
senior tag
válasz excalibur36 #40168 üzenetére
Meg kell nézni a vízhozamát. Ha az jó, akkor én az őrlemény mennyiségére és finomságára tippelnék, mint hibaforrásra.
http://palscoffeetech.com/
-
excalibur36
senior tag
válasz Keresztapper #40178 üzenetére
ha szűrő nélkül, vagy a gőzölőn keresztül engedek vizet az úgy tűnik jön rendesen...
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
adp
őstag
válasz excalibur36 #40179 üzenetére
Merd le kar nelkul 10 mp alatt mennyi jon le. Kb 8-10 centnek kellene
-
excalibur36
senior tag
Lemértem és 10mp.-alatt több mint 100ml. jött le.
Akkor gondolom minden rendben van a pumpával.
Szoktatnom kell még magam a használatához...
Sajnos elő fordul, hogy a kapcsolót forróvíz álláson hagyom amikor elindítom a pumpát, persze ilyenkor a gőzcsap zárva van.csak 5-10mp. után kapcsolok, hogy mi van. ekkor leállítom a pumpát, átkapcsolom a kapcsolót kávéra, majd bekapcsolom a pumpát, megindul a főzés.
Tudom nem bonyolult kezelni, de hát na...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
adp
őstag
válasz excalibur36 #40183 üzenetére
Ez meg nem jelenti azt, hogy 100% jo a pumba, mert ugye itt nincs ellenallas nem all fel a 9bar nyomas. Ez inkabb azt mutatja hogy dugulas nincs. De majd biztos leirja az aki ert hozza mi a gond. Lehet OPV gond is
-
excalibur36
senior tag
Kicsit finomabbra állítottam a darálóm (forgalmazó ajánlására) és így főzve fel megy 9 bárig a mutató.
Csak azt nem tudom, hogy a nyomásnak a pumpa bekapcsolását követően mennyi idő múlva kell meglennie.
pl. ha vakszűrőt teszek be visszaöblítés miatt akkor is elég komótosan megy fel a mutató. Úgy emlékszem, bár erre nem mernék megesküdni, hogy az elején(mielőtt nem bénáztam a kapcsolókkal) mintha ezt gyorsabban tette volna meg...
Mondjuk az sokat segítene nekem a dolgok megítélésében ha látnék olyan videót, amin látszik, hogy hogyan működik a nyomásmérő a pumpa bekapcsolását követően..[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
soldier2
őstag
válasz excalibur36 #40185 üzenetére
Ezen mindenki átesik (nálam is megvolt). Azt hisszük, rossz a gép, a daráló, a kávé, akármi, mert annyira nem bonyolult, hogy mi hibázzunk. Pedig de!!! Esetleg készíts egy kis videót a nyomás emelkedéséről, majd a szakik megmondják jó-e. Nálam karban van az opv, és a tenyér nyomásreceptorai a nyomásmérő, és még ezzel a nem tökéletes rensszerrel is egész iható kávé készül többnyire
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
levytee
csendes tag
Nem gondoltam volna ,de egyre jobban kezdem hiányolni a "citromos" kávét. Lehet lassan áttállnak az ízlelőbibóim? :-)
levytee
-
ronin s8
senior tag
Végére értem a második zacskó Cagliari Superoro-nak is (a második eresztésből). Az első kilóval együtt 3 kilónyi tapasztalatom lett vele.
Az első (még tavalyi) zacskó etalon lefolyásokat produkált, és ízre is az a kávé volt, amit bármikor, bármi mellé oda tudtam volna tenni: maga az olasz csoki.
A második és harmadik zacskó - kicsit sötétebbre pörkölve - küzdősebb volt, bár még mindig az engedelmes kávék közétartozó. Ízben kissé laposabb, kifejezetten hőérzékeny kávé. Kénytelen voltam minden alkalommal 90 fok alá hűteni a fejet. A végére kezdtem megúnni...Visszatértem a Pal&Yotz kávékhoz, mindjárt egy Indian Choco-val. Helyreállt a világbéke!
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #40190 üzenetére
Megyek ma a városon át és poénból magyarázom a mellettem ülőnek, hogy "ott voltam annak a szállónak a tetején sokat", "emide kávét hoztam múltkor", majd a Nagy Diófa utcába kanyarodva mutatom hogy "mindjárt itt is pl. a Ronin egyik ismerőse szokott néha kérni, de amúgy ő a klasszik vonalat tolja általában"….mikor ide érkeztem a mondókával és oda mutatok, hát ott áll a Ronin kék ingben meg a srác, ilyen döbbenet érzés volt folytatni hogy "na ott vannak, ők azok akikről épp beszéltem!" :-))))
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #40190 üzenetére
Én ma bontottam itthon a Monsooned Malabart (melóban az automatában egész tűrhető lett volna, ha nem rögösödik annyira, de gondoltam itthon ez nem gond). Már az olajos szemekből gondoltam, hogy nem lesz a kovetkező kedcenc. Hozza a csokis ízeket, de újból rájöttem, nem az én világom. Maradok a Dél Amerikai és Afrikai kávéknál, lehetőleg világos/közepes pörköléssel. A múltkor Kalmárnál a Bellardi kávéval is ugyanez volt a következtetés (mondhatni úgy voltam vele, mint a székely a zsiráffal: jó, jó, de otthonra nem kéne ) , csak abból nem rendeltem fél kilót
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz levytee #40193 üzenetére
A legjobb a dologban, hogy míg a világos pörkölésű Kenyaival rengeteget szívtam, amíg úgy ahogy tudok spriccelés nélkül húzni belőle, ezzel első próbálkozásra kb 6 baron (le lehet, hogy 7,5 olyan csokiszirup jött, hogy ihajj. Csak hát nem az esetem. A sok dicsőités után kicsit komplexebb izvilágot vártam a csokiszirupnál. Pedig másodikra már egész alacsony hofokkal mentem, de nem az a baj. Nem keserű, nincs kellemetlen utóíz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
Ha valaki Gaggia Evolutiont keres [link]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
WiZARD
addikt
Van valakinek 5lete, hogy Mazzer SJ-hoz motor takaró lemezt hol lehet kapni?
Expolygon vajon tud szerezni, vagy csak webshopban lévő dolgokat árulják?(espressoparts -tól nincs kedvem megrendelni, 77$ szállítási költséggel)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
adp
őstag
válasz Keresztapper #40146 üzenetére
Ma probaltam lassitani a kioldodast, tobb kvval de nem lett jo. 5 mp utan kezdett el szepen folyni es 18.7g kavebol lett 45g kave. Nem izlett. Elojott a kesernyes mellekiz( nem durvan de ezt egy valamire valo kavezoban mar visszakuldenem)pedig stopper szerint ugyanott inditom mindig mert figyelem a felfutest es aranylag a csapolas utolso par mp-ben kapcsol a termosztat.
Valahogy nalam az a 1:2,7-es arany lett a legjobb amit mostanaban sikerult reprezentalni a Spicynal
Nem tudom miert de a legtobb kv nekem 19-20g es felett szar. 18korul tudok szepet huzni.
Hore tippelek, hogy tulfut a rendszer mert ha nem csipem el idoben akkor is konnyen rossz. De ezt hetvegen Fragola megoldja nekem egy PID-del[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
A "probléma" megoldódott, az őrlemény finomságán és a mennyiségen kellett egy kicsit módosítanom.
Most már így a lefolyás és a nyomás is rendben van.
Mondjuk számomra az elég érdekes, hogy adva van egy daráló, aminek van 40 őrlési fokozata és ahhoz, hogy eszpresszóképes őrleményt tudjak csinálni a 10-es fokozatra kell állítanom...a teljes tartomány 3/4-e..., vagy 1/4-e attól függ, hogy honnan nézzük.. ( Graef CM802 ) elvileg ennek a darálónak lehet még finomítani a beállításán, úgy, hogy a felső őrlőkésen kell állítani és akkor elvileg már nem 10-es lesz, hanem 15-17 az eszpresszó fokozat.
szerintetek állítsak rajta, vagy hagyjam így ahogy van gyárilag. (10-es fokozat)?[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Keresztapper
senior tag
válasz excalibur36 #40199 üzenetére
Szerintem azért ekkora az állíthatósági tartomány, hogy filterhez is lehessen elég durvára őrölni. Állítani pedig egészen addig nem kell, míg eléggé finomra tudsz darálni ahhosz, hogy befulladjon a gép.
http://palscoffeetech.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest