Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lagoon79

    tag

    válasz levytee #39875 üzenetére

    egyébként a nyitott karos csapolások nálam azóta szépek mióta a következő "rituálét" végigcsinálom az előkészítésnél:

    - külön edénybe darálók, ebből öntöm át a magasítóval ellátott szűrőbe
    - kis habverővel jól összekeverem az őrleményt
    - aztán hústűvel még párszor áttúrom
    - tampert nem nyélnél hanem fejnél fogva óvatosan nyomom meg, h tuti ne tömörítsek félre
    - végül a pogácsa kap egy aeropress filterpapírt a tetejére (ez sokat segít a fej tisztán tartásában is)

    plusz kapott egy IMS felső szűrőt.

    Előtte gyakran megesett, h spriccelt, csatornásodott, félre folyt, azóta viszont szinte soha!

    Érdekesség, h ha szemre kicsit sem rögös és elég homogén az őrlemény és ezért kihagyom a keverést, sokkal rosszabb lesz a csapolás.

Új hozzászólás Aktív témák