Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ábi

    tag

    válasz Ábi #37360 üzenetére

    Első benyomások:
    Masszív kis szerkezet, nagy (68 mm) kúpos késsel.
    A leírás szerinti 1/2 fordulat zérótól vissza jó támpontnak bizonyult induláshoz.
    Utánaállítás sem bonyolult.
    Beavatáshoz (Caravel-Pharos) akciós Bravos kávét használok. (vállalom, rossz kávé :U , de elpancsolni tökéletes, amíg megszokom a párost.)
    Ezzel a kávéval, ami nyomokban olajcseppes, sötét pörkölésű, 1 g kb 1,5 fordulatot jelentett.
    A 18 g kávét 20-24 mp alatt őrőltem meg közepes tempóval.
    Ezzel a sötét pörköléssel nem volt embertpróbáló ellenállás a késeken, nem táncolt el a kezem alól. Világos pöriknél már jobban bele kell kapaszkodnom.

    2 pozitív tapasztalat:
    1. Minden trükközés nélkül 0,1-0,2 g maradt benne. A felső késről egy mozdulattal beseperve a felpattant darabokat és 5-10 mp rázogatással (kalapács és kézszétverés nélkül! ;) )már minden őrlés 0 veszteséggel zárult. Persze kell a cseppentés, mert a statikusságnak is volt köszönhető az első 0,1-0,2 g feltapadt őrlemény.
    Az egyenlőre kényelmetlenség, hogy kirázáskor oda kell tartani egy poharat. Hosszú távon szerzek valami passzentos edényt a gumigyűrű közé, vagy a szomszéd szakival kiiktatom a gyári tölcsért a rázogatás nyugdíjaztatására.
    2. Na az őrlemény.... :C , az valami pazar!
    Ég veled kavarászás, szitálás. Olyan szinten pereg az örlemény, mint a golyók. Semmi tömbösödés.Tapintásra is új élmény. Pornak nyoma sincs.

    A Bricolettán még nem próbáltam, de a Caravelen az 54mm síktárcsás Faemához képest intenzívebb ízek jöttek, már ami kijőhet a pancsolós kávéból. Ízekről majd pár hét múlva nyilatkozom, addigra bekopik és saját pörit is ráeresztek.

    Nagy a boldogság! Igaz már ellőtem a karácsonyi ajándékomat ezzel, a családi kassza is kong,de a látvány és a produktum mindenért kárpótol. ;]

Új hozzászólás Aktív témák