Computex 2024: szemrevaló madzag nélküli klaviatúrák a Varmilo portfóliójából

A cég igényesen megvalósított, háromféle kapcsolódási módot ismerő, hot swapes üdvöskéi közül az egyik hazai kiosztással is megvehető.

Hirdetés

A Varmilo computexes részlegén volt olyan mechanikus billentyűzet, ami sok olvasónknak érdekes lehet, név szerint a Minilo98 Pro, hiszen egy Compact 1800 formátumú konstrukcióról van szó, és nem csupán halk konfigurációban férhető hozzá, de a magyar karakteres kivitel sem hiányzik az arzenáljából.


[+]

A kábelmentes termék (öttűs) gyorscserés foglalataiba a következő, gyárilag kent kapcsolókat kérhetjük:


[+]

  • Kailh Prestige Silent – szilikongumi paddal halkított, lineáris, extra stabilitást és némi porral/folyadékkal szembeni védettséget nyújtó, hengeres, hosszú (long pole) Cherry-szár, 20 mm-es rugó, 3,6/1,8 mm, 42 gF/50 gF, 3 tű


[+]

  • Kailh Prestige Voice – lineáris, teljes POM ház, hosszú, dobozos Cherry-szár, 20,5 mm-es rugó, 3,4/2 mm, 40 gF/50 gF, fényterítést segítő lencse, 5 tű


[+]

A Star Sand homok/fehér színkombóban feszítő, déli tájolású RGB LED-eket felvonultató modell fedőlapja CNC-zett alumíniumból van (az alulsó szegmens műanyag), és textúrázott, kettős fröccsöntésű PBT kupakjainak falvastagsága 1,5 mm, noha ISO esetén hőtranszferes (dye-sub) technikával gyártott billentyűsapkákat kapunk a pénzünkért – a profil mindenesetre Cherry marad. A gasket mountos típus polikarbonát plate-tel jön, és burkolata öt rétegnyi csillapítást rejt (poron plate szivacs, IXPE switch pad, PET fólia, poron NYÁK szivacs, alsó szilikongumi betét), miközben a dőlésszögét összesen három szintre (4, 7,5 és 11 fok) lőhetjük be a kihajtható lábpárjainak hála.


[+]

Az ST+Nordic chipnek köszönhetően a polling rate 2,4 GHz-es rádióval, valamint USB Type-C/Type-A vezetékkel egyformán 1000 Hz, de persze a jóval kevésbé reszponzív, 5.0-s Bluetooth is kipipálható a QMK/VIA appok támogatásának révén rendkívüli testreszabhatósággal kecsegtető tasztatúra specifikációs listáján. Az üzemmódok közt háromállású reteszkapcsolóval válthatunk, és akad külön Windows, illetve Mac mód, amelyeket az Fn+Tab 5 másodpercig tartó lenyomásával léptethetünk.

Az akkumulátor 4000 mAh-s, és inaktív világítással nagyjából 20 napra elegendő energiával tud szolgálni. Az US ANSI kiosztás mellett számos ISO elrendezés is szerepel az "étlapon", és ahogy azt fentebb már említettük, a magyar is opció (az UK ISO csomaggal együtt fogjuk megkapni). A tartozékok sorát egy kupak-/kapcsolószedő kombinált szerszám egészíti ki, és a vételár 56-57 500 forint.


[+]

A cég másik jövevénye a VA100 széria Goddess Luónak hívott kiadása, amit lubrikált Kailh Prestige Silent, Prestige Voice vagy Prestige Light V2 (lineáris, 3,4/2 mm, 35/45 gF, hosszú dobozszár) switch-ekkel rendelhetünk meg, 68 500-72 000 forintos összegért (plusz szállítás) cserébe.


[+]

A dizájnt a Cao Zhi által írott vers, a Luo Shen Fu (Óda a Luo folyó istennőjéhez) ihlette, és ez a mű a kalligrafikus stílusú doubleshot PBT kupakokon túlmenően az eszköz aljáról is visszaköszön ránk egy UV nyomtatással készített takarólap képében, amin dinamikus vizuális effekt vonzza a tekinteteket. E lap fedi el a 2,4 GHz-es vevőegység, továbbá a numerikus pad és a kurzornyilak fölé helyezendő, mágnesesen rögzülő (cinkötözet) name plate-ek rekeszét, amiből kettő jár a bőséges csillapítással érkező újdonsághoz.

[+]

Felül a name plate-ek és a tárolórekeszük, alul pedig a dinamikus effekt látható.
Felül a name plate-ek és a tárolórekeszük, alul pedig a dinamikus effekt látható.

Az 1,45 kilogrammot nyomó, műanyagházas megoldás 5, 8,5 vagy 12 fokos dőlésszöget tud biztosítani, míg 8000 mAh-s akkuja le-/felkapcsolt fényekkel mintegy 600/30 óráig bírhatja szuflával, de a többi lényeges jellezője javarészt megegyezik a Minilo98 Prónál látottakkal. A kiosztásokat illetően egyelőre csak US ANSI-val tehető kosárba a 105 gombos jószág.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés