- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
ikeát benéztem a minap, ezért bedobom ide is a kérdésem: ilyen teljesen általános, vastag falú eszpresszós csészéket hol lehet kapni? nem kell logo vagy bármi más rá, csak ez a klasszik vaskos cucc legyen, esetleg pont kimért, tehát több ne is férjen bele, mint 30ml
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18846 üzenetére
"Scottie Callaghan dosing tools" - jaa, én is aszittem, h ilyesmi ez a Razor cucc!
-
Agostino
addikt
válasz ronin s8 #18852 üzenetére
ikeát azért néztem csak, mert anno onnan vettem egy teljesen klassz kis csészét - azóta sem láttam, pedig tegnap néztem körül - de az hosszúkávénak való, vagy még max a duplát rá lehet fogni. olaszból rendelek én, a kávéfőzőm is az olasz e-bayről vettem, de [ezek] azért húzós árak. szálítással együtt 16k, igaz, 12 személyes.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz ronin s8 #18852 üzenetére
benézted, mer de! nem kimondottan kv-s, de teljesen jól használható espressora/ristrettora!
(a hupli tetejéig pont 25ml!) [link]
de hőálló shotos pojarat lehet kapni pl az Expolygonban is!
Illy-t majd mindegyik kv-zójukban lehet kapni... Manuelt meg a Spazio-ban, Tóth Sanyitól is lehet (sztem) rendelni csészét (is)! Lollo/Molinari van Kvzzz-nál, Pacific is van a forgalmazótól/v az Üllőin lévő partnerüknél... de most tényleg... nem tudom, milyen márkát szeretnél? de ha egyik sem tetszik, még mindig lehet random kávézóknál próbálkozni, a kül márkák képviselőit felhívni... gyakran 6ot kell venni, de nem minden esetben! (és az sem feltétlen akadály, mert megkérded itt a 2fórumon, hátha másnak is kell 2-3db...) 800-1500ig van/csésze (alátéttel) de a Barista Szaküzletben még ACF (kívül fekete, belül fehér) csészét is vettem! az mondjuk vmivel drágább volt... [link][ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18859 üzenetére
egyébként a rövides pohár nekem is beugrott, szerintem este poénból abba főzőm le, hogy lássam hogyan alakul a kávém : ))
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18859 üzenetére
Ugye megint az almát hasonlítjuk a lépegető exkavátorhoz!
Vastag falú fehér, logózatlan porcelán csészéről volt szó, nem arról, hogy vajon bele tudom-e önteni valamilyen szarba a kávémat?
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Paqito
senior tag
válasz Agostino #18857 üzenetére
Ha pécsi Vagy, akkor esetleg alternatívaként Nagyvárad utcába érdemes lehet ellátogatni. Én olyan csészéket vettem az üzletben (2 db-ot), melyek itt nincsenek feltüntetve a honlapon.
Ilyen típusúak csak más mintával
Iszonyat jó minőségű, és van benne egy perem 30 ml-nél.
Igaz, viszont picit drágább és van rajta festés is
[ Szerkesztve ]
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz ronin s8 #18861 üzenetére
"nem kell logo vagy bármi más rá, csak ez a klasszik vaskos cucc legyen" - ebből sztem nem derül ki, h elvárás lenne, h logozatlan KELL legyen, nem kell, h legyen rajta, azt írja...
most tényleg, nemazér, de a Barista Szaküzletes fekete ACF, minden de nem sz@r... és az ikeás is teljesen ok, hőálló, hőtartó, sztem a célnak teljesen megfelel... ezt majd ő eldönti, h neki mi a jó, mi cs javasolunk, ezt-azt! -
Agostino
addikt
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18865 üzenetére
csak azért írtam, hogy nem kell logó meg más egyebek, mert azt vettem észre, hogy azok drágábbak. a márkázott csészéket hajlamosak többért adni, nekem pedig nem létszükséglet. ha van rajta valami festés vagy ez-az, hát annyi baj legyen. jó áron legyen és rendes, vaskos falu : )) a fenti tippek mind nagyon klasszak, utánukjárok majd.
Paqito - csak feleségem révén vagyok pécsi kötődési, általában hétvégén vagyok ott. ha szombaton is nyitva vannak annak megnézem majd őket is : )
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18865 üzenetére
Ilyen-olyan jó, de kevésbé szép, logózott (tehát reklám) terméket persze vehetsz.
De olyat, ami tényleg jó, csak úgy, ahogy írtam.A logo egy idő után unalmas. Nem beszélve arról, hogy Te fizeted a reklámot, nem Neked fizetnek azért, hogy reklámozol egy céget. Érted?
[ Szerkesztve ]
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz ronin s8 #18867 üzenetére
igen, de az ACF csésze (Barista Szaküzlet), még mindig nem logózott! (és jó minőség is!)
önmagában valóban unalmas, de ha szeretem az adott márkát, netán a csészének van nem szokványos formája, színe, mintája, ami még tetszik is... akkor miért ne? (és 1ébként a topiktárs is jelezte, h jó neki is a logozott!) -
bl4ze
veterán
.:. bl4ze .:.
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18869 üzenetére
Értem, értem!
Te viszont nem. Ha jó csészét akarok venni, akkor itt nem lehet."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Na, itt egy eklatáns példa. Kedvencem a Hausbrandt. Szerettem volna pár ilyen csészét (akkor még nem tudtam, hogy lehet jó fehéret venni), megtaláltam hozzá a forgalmazót, aki nagyon készséges volt. Eladott nekem kevés pénzért pár kínai (nem ACF!) csészét. Végülis nem rosszak: pici a fülük, szemben az eredetivel, meg lehet belőlűk inni a kávét....
De! Szarok! Hogy a fenébe magyarázzam el neked? (Nem neked, Bléz!)[ Szerkesztve ]
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18875 üzenetére
Figyu! Tök eccerű:
- fehér
- vastag
- porcelán
- nem nagy, max. 60-70 ml
- logózatlanAmi nem ilyen, az nem jó. Ennyi. ..
-
ronin s8
senior tag
válasz ronin s8 #18876 üzenetére
Ami a logózottak közül elfogadható, az pl. a Moak, aminél fehér, saját anyagából nyomott a logó (alul persze lehet bármi). A Danesi gömböcök, vagy az Illy (ami ráadásul amerókánszky sztályl azzal a böszme nagy méretével ), már csak kompromisszumosan elfogadható, ha valakinek tetszik (nekem is van mindkettő).
Moakból kétszer saját magam is szerveztem topik beszerzést.De az igazi, az elegáns, és amiben valóban a kávé jó színét élvetheted, az a tiszta fehér.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18875 üzenetére
Ha van felétek lomos vagy ócskapiac, ott szinte bármilyen csészét kapsz 50-100Ft-ért.
Itt a Kecskeméti bolhapiacon szinte bármilyet lehet kapni, vékony, vastag eszpresszó, kapu.,
ACF, ipa, Walküre, Annaburg, meg a rosseb tudja milyeneket vettem már, van vagy 150db, mert 50 Ft-ért nem tudom őket otthagyni.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #18879 üzenetére
moakot honnan lehet beszerezni? faternek kéne vennem egy szettet...
(de lali, ha eladsz nekem emberi áron egy hatos szettet, úgy is jó, a lényeg, hogy kell 6 normális csésze. moak, acf bevált nekem és szépek is)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
Ezt a Lidl-ös Italiamo "tradicionális olasz kávét" kóstolta már valaki? Szemezte vele, de annyi pörkölt kávé van itthon, hogy nem mertem.
-
5381
aktív tag
Én ezt a címet zaklattam be email-ben, ahol kaptam egy működő telefonszámot, ahol lebeszéltük a részleteket. Darabra is lehet és gyorsan kiválogatja az épp darabokat és gyorsan is postázzák. Ha jól emlékszem előre kellett utalni, egy számla alapján. De szerintem személyesen is átvehetőek.
-
WiZARD
addikt
Pénteken csoda történt, és ráéreztem, hogy hogyan lehet tűrhetően kinéző latte-t önteni. Aztán hétvégén nem voltunk itthon, de ma végre ismét próbálkozhattam
Jah és Monterosa-tól vettem az új kávéjukból - Guji (Oromo) - nagyon ízlik, finom gyümis
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
WiZARD
addikt
válasz -HajTömeg- #18887 üzenetére
rendeltem...
Zolnagy:thx
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
paljoc
tag
Nagyon klassz szerintem. Hasonloan "ki van talalva" rajta minden, hogy hihetetlen kenyelmes legyen a hasznalata, csak ez mar coffee geek igenyeket is kielegit mind szolgaltatasaival, mind az elkeszult ital minoseget illetoen. Kollegaim nezegettek az argepen, az egyik hosszan dorzsolte a szemet mikor ezeket a 170 meg 370 ezres arakat meglatta. :-) Otthonra...ilyet...ennyiert...nooooormalis!?!?! :-)
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
... egy erős tömörítést ez a ''penge'' simán megtör.... én utána rátömörítenék
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz tariattila #18896 üzenetére
akkor meg minek? sztem ez cs 1jó marketing-fogás, h úgy tűnjön, ad vmi pluszt...
viszont a telefonkártyát fogom használni! (tömörítés előtti adagolásnál, szintezéshez) -
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest