Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicces1

    aktív tag

    válasz flash- #121244 üzenetére

    Nem vagy olyan messze a megoldástól mint amennyire tűnik.

    1. Sokkal-sokkal finomabbra vedd az őrleményt, és ne töltsd túl. Azt kell látnod, hogy pár mp után lassan indul a lefolyás.

    2. Ne pazarold az anyagot, annyit tölts a kosárba amennyi lazán tömörítés nélkül szintben van. Ezért inkább pohárba vagy bármibe őrölj, ne a kosárba a Graefból, mert csak szemetel, ha nincs szűrőmagasítód.(ezt majd szerezz be)

    3. Mivel csak átzubog a víz, az értékes szárazanyag tartalom, az aromák ott maradnak a pogácsában. Iszonyat szőkül már a közepétől csak a csersavas hígfos kesernye folyik láthatóan. Ezért mielőtt így világosodik majd később, ha már ok a lefolyás (legalábbis nagyjából) akkor mindig állítsd le.

    4. Ne ragaszkodj egyenlőre az idő méréséhez.

    5. Gyakorlatilag ezzel kell kezdeni: Simán jó lesz a Graef, de elsőre vedd le 3 fokozatra, vagy annyira, hogy nehezebben és lassabban induljon a lefolyás. Aztán meg be kell tenni egy alátétet ami gyári tartozék, mert ez így nem lesz sokáig jó, szóval kevés a tartomány.

    Nagyjából ennyi, ez ilyen kísérletezős sztori, egyszer csak jó lesz, nekem 1 hónap után volt mai szemmel értékelhető presszóm, ennél kicsit precízebb szettel, de nem ezen múlik. Azzal a Graef-al simán lehet sütni egy jó világos etiópot is, csak sok menne közbe kukába és nehéz stabilan reprodukálni.

    Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

Új hozzászólás Aktív témák