Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Serpenthelm

    csendes tag

    Nem jelölök meg választ, de mindenkinek köszönöm. :)
    A rövidebbet húzok szvsz azért nem gondolnám, hogy megfelelő, mivel egy kávé húzásnál pont az a lényeg szerintem, hogy adott víz-kávé arány, adott idő alatt (tartózkodási idő), ehhez szükséges szemcseméret, adott nyomáson (és a hőmérséklet). Ha rövidebbet húzok, a későbbi térfogategységben kioldódó aromákat is elveszítem, ha a szilárd anyag mennyisége ugyanúgy ~18 g.
    ~9 g kávés szűrőnél a szilárd-folyadék fázisarány nagyjából hasonló maradhat, a tartózkodási idő is.
    Ha nincs így, akkor elhihetem, meggyőzés után, viszont azzal azt az alapot kérdőjelezzük meg, hogy presszónál 2-3-szoros tömegű folyadékot szeretnénk adott tömegű kávéból, mert úgy jó.

Új hozzászólás Aktív témák