- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revolit
senior tag
válasz Ádám16 #35800 üzenetére
Az angol szerintem nagyon fontos IT-ban, főleg ha manageri irányt szeretnél (tapasztalatod a téren szerintem jó lehet, akár ilyen hibrid "engineering manager" jellegű).
Én nekem eddig kivétel nélkül az összes helyemen kellett használnom az angolt, pedig nem vagyok manager. Nem kell baromi jónak lenni, de meg kell érteni mit mond a külföldi kolléga, és elmondanod a munkádról bármit-akármit.Azon felül most az AI nagyon felkapott, de szerintem túl van lihegve. Nem is az AI robbant most nagyot, hanem chatgpt3 miatt az LLM-ek, ami nem is igazi AI. Szóval nem feltétlen ugranék fel a hype vonatra, amúgy is egy nagyon nehéz irány. De egyébként első nyelvnek ha Pythont választod, amit amúgy is szoktak javasolni, azzal AI-t is meg tudod szólítani, meg cloud irányhoz is jó.
-
-Skylake-
addikt
válasz Ádám16 #35800 üzenetére
en szeretnelek megkerni ra, hogy ne a topik extrem modon torzitott fizeteseibol indulj ki. tudod hol van netto 600k (az tobb mint br 900k) kezdofizu nalunk mo-n ?segitek : nagyjabol sehol. ahol en vagyok ott ugy vannak kikalkulalva a berek, hogy a teruleten dolgozok (nem nyitott allashirdetesek, a betoltott poziciok) savjat veszik, 0 vege a legkisebb ber, 100 vege a legnagyobb es a mi savjainkat ezen a skalan a 75%-on kalkulalajak. ergo a savjaink a szektor/terulet felso negyede. ez szamszerusitve ugy nez ki, hogy 700-850 koze esik a medior 1 , ahol az atlag a 3 ev munkatapasztalat. tehat 700-850 medior 1 fizetessel a piac 75%-anal jobban keresunk. van 25% felettunk, csak van 75% alattunk....
iszonyatos tevedes azt gondolni, hogy nalunk altalanos realitas a 2 millios senior meg 3 millios architect fizu. nem azt mondom, hogy nincs ilyen, csak azt, hogy neked, mint palyakezdonek a millios junior fizu nem realitas.1: jelenleg junior pozi kb nincs is. TELE van minden (ez a topik is btw, reddit is, minden is) azzal, hogy senkinek nem kell junior. tehat tul azon, hogy SOSEM volt realitas a millios junior fizu, hanem kizarolag egy "pozitiv kivetel", most aztan vegkepp nem az, mert most nem kell a vilagon sekinek.
2: junior es junior kozott oriasi kulonbseg van es azok a juniorok akik ezeket a millios fizukat kaptak azok azok voltak, akiknek az elso munka elott mar 8 evvel sem volt ures a github es tele voltak egy csomo petrpojectel, tudassal, csak meg nem dolgoztak, mert 19 evesek voltak, vegzosek kozepsuliba.neked a sajat bevallasod alapjan gyak semmi kozod az informatikahoz, tehat nem ebbe a kategoriaba sorolnalak. nalunk 450-500 korul kezdodnek a junior berek es korbekerdezve azt a 2-3 ismerost akik mashol vannak, ez mashol sem ter el tulsagosan (azaz oke, van ceg ahol mondjuk 700 a junior ami "oriasi" ugras 500rol, hisz az +40% , de a millios junior fizuhoz ugyan ugy koze sincs).
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
veterán
válasz -Skylake- #35803 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy nem csak junior nem kell, hanem senki. Mármint tömegesen, vastag pénzért.
...junior es junior kozott oriasi kulonbseg van
Pontosan. Hidegen, zéró IT tapasztalattal ez esélytelen lesz. Ismerek egy srácot, rohadt motivált volt, rengeteg időt/energiát tett bele, mégsem tudott elhelyezkedni. Visszament a korábbi szakmájába, kicsit jobb poziba. -
dellfanboy
őstag
válasz Ádám16 #35798 üzenetére
ott gondok, vannak ha vezetőként +10órázól folyamatosan.
nem tudsz delegálni? lehet 1-2 folyamatot is át kéne designolni... ne adj isten a 40-50éves embereket megfelelően tréningelni edukálni, hogy teremtsenek már vmi értéket, mint hogy melegedjenek a munkahelyen...a jövőt meg senki se látja...
(de ha látnám, se egy publikus fórumon tenném közzé )eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
veterán
válasz dellfanboy #35805 üzenetére
Szerintem ez szakmaspecifikus. Könnyű nekünk innen az IT-ból osztani az észt work-life balance-ról, de nem ez az általános. A vendéglátás pont olyan, ahol megy akár a 16 órázás is. De sokszor felhoztam példaként az asszonyt is, aki építész, és ők is éjszakáznak rendszeresen.
(de ha látnám, se egy publikus fórumon tenném közzé )
+1[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz Vision #35806 üzenetére
sztem a konyvelok is tuloroznak havi 1x, az fix...
ha meg vendeglatozol de 8orara szerzodsz 16ot dolgozol, hat nemtom en belese mentem volna ilyen komboba...
vagy megkérem az árát az fix.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
-Skylake-
addikt
válasz Vision #35806 üzenetére
ezzel meg en ertek teljesen egyet. latszik az erkelyemrol egy spar az ut tuloldalan, reggel altalaban 7kor kelek, megyek huzom ki a fuggonyt, kint meg kicsit sotet van a spar meg vilagit. aranyos, hogy azert kelek 7kor hogy kicsit jogazzak reggel meg elkeszitsem kenyelmesen a reggelit, hogy aztan majd 10kor ha epp nincs mas dolgom akkor leuljek dolgozni (vagy nem, mert mondjuk szomi vagyok/kijott a reacher evadzaroja/el kell mennem bankba/parommal elmegyunk futni/stb)... de hogy igy a sparban vilagit a lampa. az nem HO. szoval ja, az info, foleg a HO is mar onmagaban oriasi torzitas, mert az emberek 95% egyaltalan nem ilyen vilagban el es reggel 7kor mikor en egyszal faszba kenyelmesen kicammogok elhuzni a fuggonyt, emberek mar nem otthon a nappaliban allnak hanem felkeltek, feloltoztek, elmentek a munkahelyukre es mar 1 oraja dolgoznak. majd utana 15 perc ebedszunet amit le kell csipogni, en meg naponta 1 orat fozok es az csak a fozes, enni meg nem ettem meg.
szoval igen, igy konnyu work-life balancerol beszelni, csak ez egy mocskosmod kivetelezett helyzet aminek tulajdonkepp netto semmi koze a korulottunk levo valosaghoz. ez a dolgozo emberek egy rettenetesen vekony szelete, csak ezt nem erezzuk mert ertelemszeruen ilyen emberekkel vagyunk korulveve, hisz nekem a munkatrsam is IT-s aki pont ugyan igy van. de igen, ellepsz mondjuk egy epitomernokre, ami ugyan ugy (ha nem jobban btw...) magas hozzaadott erteku munka es mar ott vagyunk, hogy teljesen mas.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Ádám16
addikt
-
Revolit
senior tag
válasz Ádám16 #35809 üzenetére
A juniorokkal kapcsolatos észrevétel jogos a többiektől, rátesz egy lapáttal, hogy sok helyen HO van, még nehezebb betanulni, mert nincs betn senki.
Nálunk konkrétan nincsenek is juniorok, csak seniort, esetleg mediort vesznek fel. Ezért is feledkeztem meg erről az apró bökkenőről.Én személy szerint kipróbálnám magam az asztalos szakmában, de ez egyéni érdeklődés (és amúgy hobbi is), nem releváns más számára
Vagy, ha ennyire váltásban lennék, és kéne a pénz, megpróbálnám a légiforgalmi irányító képzést.
-
-Skylake-
addikt
en ha nem IT-s lennek akkor faval dolgoznek. kb mindegy mit, de valamit faval. mondjuk egyedi / design butorokat terveznek/gyartanek. ha az nem (pedig de) akkor pedig dron, leginkabb agrar. valoszinuleg amugy is megoldhato lenne barmelyik a ketto kozul, csak lakber, diakhitel, stb, mivel nincs jobb indokom ra hogy miert nem allok fel es kezdek el ezzel foglalkozni, valoszinuleg csak felek ezt meglepni. meg persze IT-s vagyok full HO-ban, szoval a kenyelem is "fogva tart", de egyertelmuen a felelem a nagyobb blocker.
szerk : haha, latom mast is vonz a fa
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Revolit #35810 üzenetére
Mondjuk a képzés elején járó bruttó 350ezer kicsit messze lesz az áhított 600 nettótól.
Repülőgépszerelőn többször gondolkodtam, de 12 órás váltott műszak, folyamatos munkarendben 400 bruttó kezdőért egy rossz vicc. El nem tudom képzelni, hogy honnan van utánpótlásuk.
[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
Végzettségedhez közelebbi vonalon is elgondolkodhatnál. Gondolom élelmiszermérnökként el lehetne helyezkedni üzembe is.
Illetve méginkább gondolkodhatnál saját vállalkozáson (büfé, falatozó, pizzéria, bármi). Felvennél pár darab fiatalt, akik lelkesek, irányítás nem újdonság. Az átképzésre szánt időt/energiát a vállalkozás fejlesztésébe tehetnéd."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
n00n
őstag
Szerintem örök érvényű közhely, de valóságlapappal, hogy csak azt tudod nagyon jól és huzamosabb ideig dolgozni, amit akár hobbiként is csinálnál. Én erre nézelődnék a helyedben. Egyébként ha a mostani melód ilyen, miért nem adsz le belőle? Csak egy melóhely pl? Azt írtad kettő van jelenleg.
IT szakmához még annyi megjegyzésem van, hogy ez a lehető legrosszabb időpont beszállni, nem hogy junior nem kell jelenleg a kutyának sem, hanem még mediorok sem. Nálunk jelenleg csak a seniorok tetejére lövünk hiringnél. -
Ádám16
addikt
válasz lumpy92 #35814 üzenetére
n00n: egy munkahely = fele fizu kb, és maradna a 8 óra meló. Az nekem nagyon nagy visszalépés lenne.
Az IT vonalért köszi, ezt így elengedem.Üzemben megalázó pénzeket képesek osztogatni (főleg kezdőknek), műszakos, nem szeretném.
Nyilván ott is lehetne nagyívű karriert futni -mint kb. bárhol-, de nem vágyok rá.Saját vállalkozáson is törtem a fejem, de pontosan tudjuk, mivel jár: kockázat, folyamatos felelősségvállalás, felfutási idő, és ki tudja, hova lyukad ki.
Mindenesetre ezt az utat nem tartom kizártnak, csak úgy érzem, nem lenne előrelépés (pénzben sokáig biztosan nem), és szeretném vendéglátáson kívül fejleszteni magam, ami egy kicsit "kulturáltabb" terület, és ahol kicsit többet kell használni az agyamat, továbbá létezik év végi fizuemelés helyetti nyugodjále pizzarendelés a teamnek.[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz Ádám16 #35798 üzenetére
család, gyerek van? Ami ma magam miatt eszembe jutott az a külföld... mert (nekem) most kicsit sok a munka, szívás van (1998ban írt kódot kell helyrepofoznom) család, gyerek... vonal is sok és ha tehetném elmennék egy pár hónapra osztákokhoz hüttézni. Megvan a hangulata. Vagy oceánjáró hajóra. De én nem mehetek...
B verzió hogy járj nyitott szemmel és ha látsz vállalkozásra lehetőséget vágj bele. A szakmai tapasztalatod, hálód megvan, fel tudod mérni költségeket...
C "új"szakma az rázós. IT vonal most különösen necces junior sehova se kell. Ha kell kevesebbet adnak mint tavalyelött. Ott tartunk hogy jellemző lett, hogy ha elmegy egy junior/medior akkor sincs backfill. Közben 5év szakmai tapasztalattal villamosmérnökök keresnek (nem BP) 600k bruttot...
Amit még tanácsolnék, hogy jól rágd meg...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
DanielLong
senior tag
válasz Ádám16 #35818 üzenetére
Esetleg próbáld meg a kapcsolati hálód felfuttatni és puhatolózni, hátha valaki ajánl egy jó pozíciót. Másik üzemi konyha nem jöhet szóba teljes állásban?
Programozást én kipróbálnám a helyedben egy kis oktató projekttel, udemy vagy hasonló kurzus, amit pár nap alatt végig tudsz tolni és legalább minimális bepillantást nyersz az iparba, kiderül mennyire tetszik.
-
veterán
válasz Dare2Live #35820 üzenetére
...ha tehetném elmennék egy pár hónapra osztákokhoz hüttézni. Megvan a hangulata. Vagy oceánjáró hajóra. De én nem mehetek...
Ezeknek amúgy tisztában vagy a realitásaival? Osztrák hüttézés az tipikusan 12-14 órázás a hét 6 napján (síhüttében simán lehet ez 7/7 is). Óceánjárón meg melósként beraknak egy ablaktalan, kis fos 2-személyes kabinba valami random idegennel.Ezeket egy IT-s 2 napig se bírná, egyszerűen azért, mert nem szokott hozzá. A vendéglátózás egy életforma, abba fiatalon bele lehet rázódni, de 30-fölött no way. Hamar ki is hullik belőle az ember, mert fizikálisan nem bírja.
-
Qtya123
őstag
válasz Vision #35822 üzenetére
Feleségem fél rokonsága vendéglátós. Az tényleg olyan, hogyha fiatalon elkezdted, akkor megszokod. Nagynénje 60 éves és simán nyomja, mitöbb szereti (igaz ő 8 órában dolgzik leginkább, néha-néha 10). Én fel nem tudom fogni, hogy ennyi idő után hogy lehet még az, hogy nem vert agyon valakit és szereti az embereket.
Kicsit belekanyarodva a -Skylake- által említett bér vonalba:
Szerintem manapság egyre nehezebb megtalálni a reális mércét, hogy miben mire árazod be magad, vagy gondolod azt, hogy mennyit "illene" érte kapni. Annyira nagy kilengések és eltérések vannak, hogy eleve már sokszor a szakmunkás, vagy OKJ-s munkák is összemosódnak sok-sok diplomás területtel bér szempontjából. És ahogy fentebb is volt róla szó, az IT ilyen téren kissé speciális, mert magasabb arányú a HO, illetve sokszor jó a work-life ballance. De ahogy Te is említetted pl másik diplomás területen már simán futnak bele a túlórákba, vagy a 10 órás munkanapokba és akkor máris nem állja meg a helyét, hogy oké, de a műkörmös/festő/akárki többet dolgozik.
Vannak nyilván a kőkemény fizikai (ács, karosszériás, burkoló, stb...) ahol ha nem vagy észnél, kb szó szerint elkopsz, de azért akadnak kíméletesebbek is.Megmondom őszintén én is kamillázok most ezen a junior IT-s br 500-600as dolgon. És nyilván azért, mert mindenki a saját élethelyzetéből, bevételeiből indul ki.
Én ahol 2023-ban kezdtem gyakorlatilag 0-ról egy új területet, ott br. 700 kb a havi bérem, ami a havi bónusz miatt kicsit változhat, de kb ez az átlag, amire kijött eddig. És egy sima OKJ-s munkakör, vámügyintéző.
Gyakorlatilag ott tartok, hogy a 0 km-es OKJ vámügyintézőimmel magasabbról indulok, mintha leporolnám a mérnök-informatikus diplomámat és abban kezdenék 0-ról?Ennek fényében lep meg fent említett junior bér. Főleg úgy, hogy még kicsit ezen a kezdőbéren is húztam kicsit a számat, de úgy voltam vele, hogy oké kezdjük el ennyiért és vállaljuk be, hogy a korábbiakhoz képest kissé mínuszban vagyok, de cserébe megtanulok valami újat és később nyilván léphetek tovább, több pénzért, vagy kiharcolhatok itt több pénzt.
És lényegében azért húztam a számat, mert a korábbi helyemen, ahol havi 6-7 napot dolgoztam (repüléssel kapcsolatos terület, de sajnos megszűnt a 24-es beosztás, ezért váltottam) kiegészítettem még havi 4-5 nap beugrós kamionozással, így a havi nettóm felette volt a mostani nettómnak. Kb akkor lennék egálban, ha most br. 800 lenne a fizu minimum.
Ilyen értékrend alapján persze, hogy nem ugráltam örömömben és ötvenszer el kellett mondanom magamnak, hogy nem realitás 0 tudással a 800-as kezdő bruttó, legyél türelemmel.
Na és akkor ennek fényében ha reális, ha nem, én is úgy érzem, hogy vicc a junior IT br. 500-600. Jó, nyilván azt is nézni kell, hogy IT-ban nagyokat lehet ugrálni a tudásszint növekedéssel, de talán kicsit ez is kilóg a sorból és másik diplomás munkakörben nem biztos, hogy ekkora ugrások vannak ahogy telnek a területen töltött évek.Szóval szerintem nehéz belőni ezt. Nyilván a piac megteszi , de egyén szintjén nem könnyű.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Qtya123 #35825 üzenetére
Egy kicsit árnyalnám én is ezt a bér vonalat, kifejezetten junior kategóriában.
Tavaly vettünk fel két junior pentesztert, mert nagyon kellett ilyen kompetencia (főleg az év végén lendült be a meló, bizonyos határidők kapcsán szemérmetlenül drága napidíjat tudtunk érvényesíteni velük is, nem túl kifinomult projektekben). Az egyik márciusban, a másik szeptemberben lett felvéve. Előbbi dolgozott 1-2 évet IT biztonsági területen, de állami cégnél, ahol komoly melója nem akadt, releváns tapasztalatra nem tett szert. Letett egy CEH vizsgát, és elkezdett állást keresni. Ígéretesnek tűnt, felvettük, nem csalódtunk benne (nyilván kellett vele foglalkozni, de egy medior kollléga sokat foglalkozott vele, és nagyon gyorsan tanult a srác). Utóbbi fejlesztőként dolgozott egy évet, rájött hogy ez nem az ő melója, saját pénzen lerakott egy OSCP-t, és szintén aktívan keresgélt. Felvettük, bevált (igen gyorsan rá lehetett tenni kisebb önálló projektekre, a jelentés írásán kicsit reszelni kellett elsőre, de amúgy tök jól szerepelt). Az egyik jelölt nem kért sokat, a másik bátrabb volt: 750K illetve 950K (!) bérrel vettük fel őket, és ehhez még hozzájön a 20% prémium... Igaz, idén nem nagyon fognak emellést kapni (pontosabban az alacsonyabb bért megpróbálom majd fellhúzni a magasabbhoz), de ez akkor is elég magas, ráadásul akár kezdőnek is mondhatnám őket (a junior szint alatt ugyebár), mivel releváns munkatapasztalata egyiknek sem volt... Viszont kellett az ember, elég kevés jelölt volt, a szeniorok tapasztalatát és esetleges extra képességeit a legtöbb projektünkben nem nagyon lehet kihasználni illetve érvényesíteni, így jó alkupozícióból indultak (a HR azért kicsit lealkudott az igényeikből)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Marky18
aktív tag
válasz Qtya123 #35825 üzenetére
A junior IT br. 600-at ugy kell nezni, hogy minden junior csapattag csokkenti a seniorok produktivitasat. Ha nem csak szogegyszeru frontendes feladatok vannak, akkor egy juniornak nagyon sok idobe telik hasznot termelni a cegnek. Ezert is volt hatalmas lufi az egesz bootcamp agymenes, mert az onnan kieso emberek nem rendelkeztek sok eves IT ismerettel, igy meg az olyan dolgokkal is a seniorokra szorultak, mint pl. local dev kornyezet konfiguralasa. Bar...ez sok seniornak sem trivialis sajnos....
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
válasz Marky18 #35827 üzenetére
Igen, ezt itt a topikban már egyszer leírtam (rantoltam inkább), hogy agyfaszt lehet kapni 1-2 juniortól. Mikor már ötödjére magyarázod neki ugyanazt githubbal kapcsolatban, és ha nem foglalkozol vele, csak várja a sült galambot. Vannak kivételek, bootcampesek között is, de ott inkább előbbivel találkoztam sajnos (nincs nagy meritésem - az előbb eskü megvolt a hosszú i - az igaz). És szinte mindegyik lelépett pár év után, amit egyén szintjén jól tette, én is dobbantanék nagyobb fizuért, de cég érdekeket nézve miért vettek fel annyi bootcampest?
Szóval ja, mikor juniorokkal dolgoztam, pont azt láttam, hogy boldog-boldogtalant felvettek, ha jó, ha nem. Most nem dolgozok egyáltalán juniorokkal, és ahogy hallom itt is, meg több helyen, kezdik behúzni a féket. Utánpótlás szempontjából nem jó, nekem, egyén szintjén megintcsak jó, mert seniorként többet fogok érni vélhetően.[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
Már előre látom mekkora visítozás lesz pár év múlva, hogy nincs munkaerő, ami van, az is miért ilyen rohadt drága, meg egyáltalán nincs kire bízni a favágó jira taskokat, mert a seniorok ilyet nem csinálnak, meg azokból sincs elég.
-
-
Reggie0
félisten
-
carapace
csendes tag
Van itt esetleg olyan akinek van fogalma a osztrák (bécsi) contractor napidíjakról? Még mindig ez az 500-600 eur az általános?
-
akela91
addikt
Nekem olyan kérdésem van, ha nofluffon az van megadva, hogy 1.8M HUF+ VAT (B2B) per month , akkor egy egyéni vállalkozás esetén, átalányadózást választva a 4. hónapot követően ami nálam marad a havi fix 1.8M esetén:1.2M (1.8M - 502k adó)?
Azért írtam a 4. hónapot, mert előtte kedvezményes ugye a göngyölt érték miatt, és még kevesebb fizetendő adóval kell számolni.Szóval, lehet az, hogy csak ~28%-ot kell adózzak a teljes bevételemből + éves HIPA + könyvelői díj? Mit nézek be? Itt kalkuláltam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz carapace #35835 üzenetére
Szerintem igen. Legalábbis pár hete, amikor Hays interjún hasonló óradíjat mondtam be, akkor a reakcióból éreztem, hogy ez eléggé a sáv teteje. Mondjuk én nem IT, hanem elektronikai területen dolgozom. Viszont kíváncsi vagyok mások véleményére is, mert nálam az a tapasztalat, hogy a német és az osztrák csak nagyon nyögvenyelősen emeli a büdzsét, hiába volt ott is 10% infláció.
#35836 akela91: Szerintem jól kalkulálsz, átalányadózás esetén én is kb 30% adóhányaddal szoktam számolni.
-
akela91
addikt
válasz WasabiTrsr #35838 üzenetére
Köszi, ez meglepően egész jó kihozatal. Nyitott leszek ezentúl jobban az ilyen offerekre. Nyilván van hátránya is hogy nem leszek munkavállaló, de manapság az IT-ban sincs biztonságba az ember, hiába az.
DanielLong neked is köszi
[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz carapace #35835 üzenetére
Én ősszel kerestem melót java backendesként, senior teteje tapasztalattal. Nekem max. 400-as napidíj jött össze, de nekem a németem nem aktív egy ideje, úgyhogy első jópár hónap az nem használható. Az interjúkon átmentem jópárszor, de a 450 sehol nem ment át, a 400 is csak két helyen. Ilyen meg volt itthon is, jobb technológiákkal. Ahogy néztem a hirdetéseket, ezzel a setuppal kb. ez van. Valamivel jobbakat láttam némettel, de akkor kb.meglett volna a 450. 3 hónapig napi szinten nézegettem (aug-szept-okt). Aztán nyilván ez csak az én esetem, nálad lehet jobb a helyzet.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
válasz carapace #35841 üzenetére
Tavaly első félévben még voltak jobb lehetőségek, ha elvétve is, nyár közepétől zuhantak be nagyon a piac szerintem. Ha év első felében nézegettél, akkor lehet ahhoz képest már romlott a helyzet. De azért hátha találsz valami jót, szorítok, mert ránk férnének a jó hírek. Viszont a remote nagyon ritka lett, ahhoz igazi szerencse kell szerintem.
-
gyépés
aktív tag
Kis érdekesség: hívtak a BlueBird-től, hogy több, mint egy éve felvettek volna a BlackRockhoz, csak szerződés íras előtt visszatáncoltak, mert magyar vállalkozónak végül mégsem akarták megadni a 450-et. Nem volt kedves sztori, mindegy. Mondja a fejvadász, hogy mindenáron kellene most nekik az ember, mert heti 4 nap office az előírás, és egyszerűen nem találnak embert, senki nem akar visszamenni az irodába. Mondom nekem nem gond az iroda, ha megadják a 450-et, amit tavaly is kértem. Mondta megkérdezi, de szerinte ez még mindig sok lesz. Azóta is jelentkeznek. Jó szar a piac, kell az ember, de pénzt nem nagyon adnak sehol.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz gyépés #35843 üzenetére
erdekes koncepcionak talalom azt, hogy annyira kell az ember hogy 1 ev utan hivnak vissza ujra jelentkezoket, de KIZAROLAG azon a ket feltetelen nem hajlandoak valtoztatni ami miatt szarban vannak es nem talalnak senkit. nagyon okos. ott is agysebeszek dolgozhatnak ugylatom ...
nem ertem egyszeruen, egy ilyen helyzet gyakorlatilag a tokeletes peldaja annak hogy mit jelent az, hogy nem vagy pozicioban. akkor miert viselkednek ugy mintha abban lennenek ?A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
MrSealRD
veterán
válasz -Skylake- #35844 üzenetére
Ahogy én látom, van most egy kis zavar az erőben, hogy ki mit gondol a helyzetről...illetve milyen kontextusban... Magyar vs Nyugat EU vs USA...
De nemrég volt a témában HWSW Kraftie podcast... és némileg felvontam a szemöldököm a hallottakon. Bizonyos dolgokon meglepődtem... állítólag most a munkáltatók kezdenek megint nyeregbe kerülni... és már nem extrém módon a munkavállalói igények driverolnak. Ehhez képest én azt látom, hogy baromira kéne ember....és baromira nincs. Saját cégen belül is...de máshol is....
Szóval most én is próbálom még rendezni a fejemben, hogy mi is a valós kép...de ellentmondásosak a vélemények.Ráadásul ez HO vs Office flexelés a cégeknél totál agyhalál. Volt egy heti 2HO/3 Office, amit a jelentős többség tudott tolerálni... nem szerette, de még fájdalom határon belül volt. Erre ez sem elég... Blackrocknál nagyon elgurult a gyógyszer.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
gyépés
aktív tag
válasz MrSealRD #35845 üzenetére
Nekem az a személyes véleményem, hogy korábban fű-fa-virágot felvettek fejleszteni, de ugye nem nagyon jöttek a számok sok helyen. Ezért kirugdostak csomó embert. Akkor meg ugye azért nem jöttek a számok. Most vennének fel embereket, de csak óvatosan: nagyon jó legyen és ne kerüljön sokba. Sok ember van a piacon relatíve, de a jobbak azért most sem nyomorognak, nem ők a munkanélküliek, szóval a jobb munkaerő nem igazán lett olcsóbb, ugyanúgy el kell csábítani. De ezt még el kell fogadniuk, és végül visszaáll majd egy normálisabb egyensúly, de ahhoz idő kell még, meg tisztulni is fog a piac szerintem. De ez csak az én elméletem.
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz gyépés #35847 üzenetére
Sok ember van a piacon relatíve, de a jobbak azért most sem nyomorognak, nem ők a munkanélküliek, szóval a jobb munkaerő nem igazán lett olcsóbb, ugyanúgy el kell csábítani
Kb. így látom én is. A legrosszabbkor jött ez a "válság", végre kezdtünk családilag készen állni egy nagy relocationre, de hát ilyen layoffos időkben eleve lelki teher átugrani a biztosból egy bizonytalanba, másrészt a célországban az eddigi álomfizetések annyira lecsökkentek, hogy igazából annyit jelenleg is megkeresek, igaz túlórával (amit itt legalább kifizetnek ) - szóval kivárás.
-
Revolit
senior tag
Szóóóval, összefoglalva, ne most mondjak fel, ha nem fog tetszeni a fizu emelés amit adnak?
-
-Skylake-
addikt
válasz Revolit #35849 üzenetére
ugyan ezzel kuzdok sajni... 2-3 honap mulva esedekes az emeles, TUDOM, hogy nem fog tetszeni, de latom, hogy nem nagyon van lehetosegem pattogni egyebkent. + en nem is expert/architect vagyok hanem csak egy eros(ebb) medior. szoval ja, szar ez akarhogy nezem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest