- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
VirsLee
őstag
válasz Reggie0 #35301 üzenetére
Nem tűnik szörnyen bonyolultnak a központi rendszerből lekérni az adatokat és profilozni az orvosokat. Minden fent van eeszt-ben, ami alapján el tudod dönteni orvosra, betegre lebontva, hogy változtak-e a szokásai, nőtt-e a betegszabadság/táppénz kérelem országosa, adott régióban vagy egy adott praxisban.
-
Reggie0
félisten
válasz VirsLee #35303 üzenetére
Azert remelhetoleg sokaig nem lesz olyan, hogy egy megbizhatatlan statisztika alapjan iteljenek meg embereket. Annyi egyeb tenyezo van ami befolyasolja az eredmenyt, hogy maximum a valtozok szamanat tudnak kiszamolni. Csak peldanak: hogy kezelned azt, hogy egy adott cegnel x vezeto alatt valaki nem mert elmenni tappenzre, mert feltette a helyet, y vezeto alatt pedig mar nem fel, ezert ki meri venni a betegszabit, amikor tenyleg beteg? Vagy vezeto se valtozott, csak nincs pengeelen a ceg?
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz Reggie0 #35304 üzenetére
Nincs jelentősége, nem motiváció kutatás ez, arra se vagyok kíváncsi, hogy aki táppénz csaló az miért csinálja. Szóval mindegy, hogy valaki fél a főnökétől és nem megy táppénzre vagy nem jön ki a főnökével és azért megy táppénzre. Azokat kell csak azonosítani ahol eltérnek a számok a csoportra vonatkozótól vagy változnak a minták, oda tudod küldeni a dokihoz az ellenőrt. Nem az én szakterületem, de ez egy viszonylag alacsony bonyolultságú feladat, amit egy életbiztosításokkal foglalkozó aktuárius a megfelelő adatok birtokában simán lehozna 1-3 hónap alatt.
-
Reggie0
félisten
válasz VirsLee #35305 üzenetére
Nekem ketsegeim vannak. Az eletbiztositasos emberkenek csak egy kufar moho algoritmussal, amit igazabol egy 10 soros AI rohogve helyettesit.
Az pedig nem eredmeny, hogy a kijovo stat szerint az orvosok 90%-at figyelni kell, mert akkor gyakorlatilag ott vagyunk, ahonnan indultunk.
A feladatnak amugy nem a bonyolultsaga nagy, hanem a szerteagazosaga. Lentebb is azert soroltam ezeket a peldakat, mert az orvos-beteg viszonyban ugy torzitja az eredmenyeket, mint mas amugy buntetendo szituaciokban. Ezek megkulonboztetese nelkul pedig ertelmetlen az egesz, azaz ezert nem mindegy.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz VirsLee #35307 üzenetére
Szerintem meg egy gauss-t is be lehet parameterezni ugy, hogy 90% elterjen az atlagtol es a gauss eloszlas feltetelezese is eleg naivnak tunik. De rohogve rajzolok neked ilyen lepcsozetes gorbet is harom diszkret szinttel.
Masfelol honnan veszed, hogy nem a 90% az atlagos, ahol csalas van?
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz Reggie0 #35308 üzenetére
Arról beszéltünk, hogy a táppénz szabályok megváltoztatása esetén sokan elkezdenének csalni, mert több a pénz (természetesen csak egy bizonyos jövedelmi szint felett). Tehát onnan indulunk ki, hogy a mostani szinteket tekintjük normálisnak/elfogadottnak, és ehhez képest mérjük/keressük a gyanús változást. Nem kell előre kitalálnod semmit, hisz nincs adatod hozzá, hogy az emberek várható szokásait előrejelezd ilyen téren.
-
Reggie0
félisten
válasz VirsLee #35309 üzenetére
Szerintem nem a valtoztatas dinamikajarol beszeltunk, azaz az atmenet lezajlasarol, hanem a ket szintrol statikus allapotban. De akkor itt ertjuk felre egymast Azt mar elkepzelhetonek tartom, hogy egy noveles eseten eszlelheto lenne a csalas novekedese es azok elkovetoi beazonosthatobbak lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy ti mit csinálnátok a következő helyzetben:
Volt egy kollégád aki elmondta neked mennyit keresett a cégnél idén. Teljesen ugyanaz volt a pozíciója mint neked sőt most neked kell az ő el nem végzett dolgait helyre hozni. Te tudod, hogy most kevesebbet keresel mint ő de várod az év végi emelést. Az év végi emeléssel sem éred el az ő idei fizetését, és tudod, hogy ha maradt volna akkor százalékban kb annyit emelést kapott volna mint te. A főnököd a mostani piaci helyzettel magyarázza, hogy neked miért adott ennyi fizetés emelést.
Amúgy általánosságban a mostani fizetésed a piaci fizetésekhez képest elég jó, máshol ugyanerre a pozira kevesebbet vagy max ugyanennyit adnának.
Ti jeleznétek a főnöknek, hogy tudjátok a kolléga fizetését és hogy ez így annyira nem fair? Nagyjából 7% különbség volt idén a két fizetés között. És egy nagy multiról beszélünk ahol a sávok sem ismertek és természetesen a kollégáknak sem szabad elmondani egymásnak a fizetést.[ Szerkesztve ]
-
patyil
tag
válasz tototos #35313 üzenetére
Alapvetően “a kérek több pénzt mert xy többet keres” nem egy helyénvaló indok ha amugy a piaci béredet kapod amibe simán belementél a béralkun szerintem, kicsit komolytalan erre hivatkozni. Ha emelést is kérnék azt inkább a saját teljesítményre és a többletmunkára hivatkozva tenném. Valószinuleg a történet szereplőjét ugyanugy felvették volna ha kis tájékozódás után 7%al többet kért volna, mint alapbér de persze ez sokmindentől függ
-
Revolit
senior tag
válasz tototos #35313 üzenetére
Szia, én azért lehet jelezném neki, mert tudom magamról, hogy ott fog piszkálni a dolog. Persze nem más fizetésével pedázolunk, ez igaz, de na... Igazából függ a főnöktől meg cégtől is, de azért jellemzően ezt nem szeretik. De ebben az esetben megértem, hogy zavar téged, és ezért szerintem érdemes megemlíteni. Legalább tudod, hogy te megtettél a számodra igazságtalanságnak vélt dolog ellenében amit tudtál.
-
tototos
őstag
válasz patyil #35314 üzenetére
Ez nem egy most kezdődött dolog. A probléma gyökere, hogy pont egy bérsávemelés előtt került az illető felvételre és amikor a bértárgyalás volt akkor teljesen jó fizetést kapott. Caak mivel év végén kezdett így neki nem járt béremelés és évközben sem kompenzálták a bérét. A kolléga aki többet keresett év közben kapott előléptetést már a magasabb bérsávban. Mindez tavaly történt. A tavalyi év végi emelésnél mondta is a felettes hogy megkapja a maximum emelést mert le van maradva a többiekhez képest de ez annyi jelentett hogy 7%al még mindig kevesebb a bére. Idén meg már örülni kell az emelésnek mert nem olyan jók a mutatók.
Nem rólam van szó és nem is IT a pozíció.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz tototos #35316 üzenetére
A bérsáv azért bérsáv, mert van benne mozgástér. 7% különbség ugyanazon bérsávon belüli kollégáknál az szinte semmi. Szerintem a 30%-40% sem ritka egyáltalán. Csak az, hogy a másik többet keres, nem elég érv egy fizetésemelésre. Ha jelentős teljesítmény különbség van a rosszabbul kereső számára, akkor persze jó alku alap, de a teljesítmény értékelése sosem teljesen objektív.
I am having fun staying poor.
-
tototos
őstag
válasz Drizzt #35317 üzenetére
Igen a sávval egyetértek. Csak itt pontosan ugyanaz a feladata/felelőssége(SSC) mindkét embernek és aki többet keresett az után lapátolja a sz@rt a másik. Tavaly év végén mondta a főnök, hogy le van maradva a kolléga és ezért kapja a maximum adható emelést és nagyon meg vannak elégedve a munkájával. De ezután jött az arconcsapás, hogy jah igaz hogy maxot emeltek de még ez is kevesebb mint a kollégának a fizuja aki úgy állt a munkához, hogy más is hozzáférjen.
Itt igazából a bérfeszültség kezelése a kérdéses. Halottam olyat is hogy 100 ezer forint különbség nem bérfeszültség.@bandus: Mit mondanál a kollégának amikor elhajtod?
[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
válasz tototos #35319 üzenetére
Elhajtaná, hogy ez komolytalan, majd a managementnek büszkélkedne, hogy leszerelt még egy lúzer akit ugyan azért a munkáért, sőt a másik ember utáni dolgozással kevesebbet keres. Aztán mivel ilyen jó munkát végez, spórol a cégnek, kérné a magasabb bónuszt (magának).
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz patyil #35314 üzenetére
Első sorban nem a fizetés emelésről van szó, mert a cégnél nem igazán emelnek év közben. Itt arról lenne szó, hogy egy F2F alkalmával lehet e jelezni hogy tudja mennyit keresett a másik és hogy őt ez nagyon zavarja, mert neki kell a másik után takarítani és tudja hogy a főnök nem igazán volt megelegedve a kollégával.
-
-
veterán
válasz Drizzt #35317 üzenetére
Annyival kiegészíteném, hogy erre Nyugaton politikai törekvés van gender alapon. Szóval miért ne lehetne szóba hozni?
Egyébként ennek akkor látom realitását, ha teljesítményben szignifikáns különbség van. De sajnos az a helyzet - és ezt a statisztikák is alátámasztják-, hogy aki keveset kér belépéskor, az sosem fogja utolérni a többieket.
A leírás alapján alapvetően normális a főnök, én ezt korrekt módon tárgyalnám le vele: nézd, fülembe jutott, hogy Józsi sokkal többet keresett szar munkával, mint én. Jól érzem magam a cégnél, és örülnék neki, ha elindulhatna egy olyan folyamat, ami a béremet rendezi.
Nyilván a főnök se mindenható, nagyobb cégeknél nem is nála van a kassza kulcsa, de azért oda tud hatni, ha tényleg értékes kollégáról van szó. A kulcs: légy értékes kolléga.[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Vision #35323 üzenetére
Köszi. Amúgy pont nőkről van szó. Mind a két kolléga mind a főnök nő. Mindenki 30as évek elején van.
Amit még én észrevettem hogy nagyon nem mindegy mikor lépsz be egy céghez. Ha tudod mikor van egy adott cégnél fizetés emelés akkor utána érdemes pályázni mert akkor megvannak az új sávok. A legroszabb a fizetés emelés előtt belépni mert akkor még nincsenek rögzítve az új sávok és te nem is fogsz kapni a próbaidő miatt[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Kickass #35325 üzenetére
Hát ezt meg kell nézni. Alapjában normális a főnök de kérdés hogyan reagálna egy ilyenre. A fizetés emelésnél lett említve hogy kicsit kevés a fizu arra annyi volt a válasz hogy felmérték a piacot és ez egy jó fizu. Ez ilyen szinten igaz is mert máshol nem fizetnek ennyit amennyire körbe lett járva a téma. Ami itt fájó pont az a belső különbségek.
Amit én látok az kb az előléptetés lenne mint lehetőség, de sajnos elég nehéz innen már tovább lépni.
Sajnos a HR ezt a különbséget nem igazán akarja meglatni[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kickass #35325 üzenetére
Amúgy ez ténylegesen jogszerű kitétel? Tudom, hogy rengeteg szerződésben benne van, de kíváncsi lennék egy próbaper eredményére. Merthogy a munkáltatód megszabja, hogy a fizetésed összegét kinek mondhatod el...az azért elég erős jogkorlátozás.
Ugyanez igaz a mindenféle social media aktivitás szabályozására. -
Kickass
őstag
válasz Vision #35327 üzenetére
Social media azért általában véve eléggé gumiszabályként van fogalmazva policy szinten, én szerződésben nem is láttam még ilyet, persze ez nem mérvadó.
De az én szerződésemben most konkrétan benne van, hogy nem oszthatom meg a jövedelmem részleteit közvetlen közeli hozzátartozón kívül mással (ezért se rakom ide be, kis kereséssel simán azonosítható vagyok). Ha megszegem, az nekem laikusként ugye szerződés szegés. Persze ennek nem feltétlenül elbocsátás a retorziója. De nem tudom egy munkajogra szakosodott ügyvéd erre mit mondana.
Illetve vannak más módszerek is, évi bónusz/emelés elmaradása, esetleges layoffnál két hasonló kollega közül nyilván az fog menni aki a többiekkel a bérekről pletykál és ezzel bérfeszültséget okoz…
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Vision #35330 üzenetére
Szerintem a "nem fogadod el az állást", már bőven elég opció.
Senki nem kényszer hatása alatt cselekedett.
Ettől függetlenül szerintem is felháborító ez a kitétel, de ha az ember elfogadja, akkor később ne hőbörögjön.
Nem csak, hogy tiltanám ezt a gyakorlatot, hanem az előző éves adóbevallását mindenkinek nyilvánossá tenném."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
veterán
válasz D1Rect #35332 üzenetére
Egyértelmű, hogy ezt jogszabályi szinten kéne egyértelműen szabályozni. Persze nálunk ez sosem fog bekövetkezni, mert itt a munkavállalói jogokat inkább leépítették az évek alatt.
Senki nem kényszer hatása alatt cselekedett.
Ha a piacon mindenki ezt csinálja, akkor nincs választási lehetőséged, ergo kényszer. Meg hát tényleg az van, hogyha jogszerűtlen, akkor érvénytelen is. -
Madwe
nagyúr
válasz Kickass #35334 üzenetére
De miért sértenél céges policyt azzal ha valaki elmondja neked mennyit keres a cégnél? Aki elmondja az lehet sért, de az hogy hallod az hogy?
Egyébként én az egyenes párbeszéd híve vagyok, ahogy a normális helyek ezt támogatják is. Ha tudok valamit ami zavar s megemlíteném akkor megemlítem. Ha ebből bajom lesz akkor eleve nem akarok az adott helyen lenni. -
-
Kickass
őstag
Itt speciel néhány kollegát is meghallgatott a team lead ők meg, nem feltétlenül rossz indulatból, megerősítették a sztorit. De nem lett kirúgva, talán valami fegyelmi volt aztán pár hónapra magától felállt.
Engem például tökre nem érdekel ki mennyit keres, több nagyon jó barátomról se tudom, csak azért írtam, hogy van ilyen is.
-
BeZol
őstag
válasz tototos #35326 üzenetére
100%-os az info, hogy többet keresett, vagy már az alaptézis sem áll biztos lábakon?
Havi bérutalást nem látva én csak fenntartásokkal kezelem az ilyesmi beszélgetéseket is."kis" update:
találtam Stuttgart környékén albit, első munkanap éjjelén mentem volna aláírni a bérleti szerződést, erre kiderült aznap délután a kötelező HR-es onboardingok után, hogy elrontották a munkaszerződésemet, és nem a Stuttgart melletti irodában kell legyek, hanem a Mosbach-iban (heti 5nap 6hónapig, utána heti 3nap iroda)
100km-re nem ingázok, mert hiába 1óra10percnek írja, gyakorlatilag google szerint is 1óra10perc és 1óra50perc közötti az átlagos menetidő a dugók függvényében...
Úgyhogy azt az albit el kellett engedni, újabb hétvége telt el albi-kereséssel, de ismét 2 nap leforgása alatt találtam egyet.Elég nehéz németben albit találni, mindkét alkalommal 6-7 lakás jöhetett szóba (szimpátia + ársáv alapján), és hiába írtam rájuk vagy hívtam őket, mindkét alkalommal csak 1db hirdető vette fel vagy jelzett vissza, nem volt B-opció, így nem volt nehéz választani.
Az egyetlen dolog, ami miatt Einkommensnachweiss és Schufa-Bonitatscheck nélkül is kiadták, hogy azzal indítottam, hogy 1 évre előre kifizetem az albit. Ez akkora Jolly Joker volt (főleg miután személyesen is találkoztunk az ingatlan megtekintése során), hogy ha volt is másik érdeklődő, azok instant kikosarazódtak.Úgyhogy hivatalosan január 1-től lehet is költözni családostul
(fél éves és 3,5 éves kisgyerekekkel)
53nm ---> 123nm, oh yeahA cég egyébként mivel elrontotta a szerződésemet, sőt konkrétan az a HR-es rontotta el, aki segített megerősíteni az első ingatlantulajnak h nem vagyok kamu, ezért felajánlották, hogy egész decemberre fizetik a szállodát (reggelistül). Úgyhogy most 3 teljes hetet töltök/töltöttem (heti 4 éjszaka) 99-119 EUR/éj árú szállodában, pedig mondtam nekik, hogy nekem az 50-55 EUR környéki templom melléképületében lévő egyszerű szállás is megtette volna
Másik kellemes meglepetés, hogy a munkahelyi menza 3 EUR a bruttó bérből, tehát gyakorlatilag 2 EUR, és ugyan csak főétel jár, alig bírom megenni olyan sok, és mindig jár extra csoki, puding, joghurt, stb. mellé.
Itt mindenki jégsalátára pakol feltéteteket és öntetet, és már az étkeztetéses hölgy is megjegyezte miért nem eszek salátát, mondtam h én csak ubit/ubisalit eszek, erre azóta MINDEN nap van csak nekem kikészítve 1 adag uborkasaláta Hihetetlen, hogy mennyire kedvesek, de ugyanezt elmondhatom kollégákról/főnökökről és HR-esekről is.Emellett a hűtőkből bármikor ingyen kivehető coca-cola, lightos coca-cola, mezo-mix, mentes/közepesenBubis/nagyonBubis ásványvíz, 100%-os alma/narancslé, és szénsavas almalé, ill. van 3,5%-os tej is.
Van még 2 komolyabb kávégép a földszinten: én nem vagyok kávés alkat, de a tejeskávé és a jegeskávé fixen finom belőle (és a tej nem tejporból van, hanem ilyen bazi nagy átlátszó zacskóból szívódik át, pont láttam mikor cserélték)
Hasonló mennyiségű kajáért BP-en a melóhelyen 3500-4500 Ft között kellett fizetnem (bő 1 év alatt 4szer ettem ott), csak ballonos víz volt ingyen és a tejporos tejeskávé számomra nem igazán volt finom (de másnak sem, ezért külön ment mindenki 1000 Ft környékért rendes kávét inni...), ezért mindig teáztam inkább.A munka eddig teljesen rendben van, bő 2 hét után érzem úgy, hogy már átlátom, mit hol kell keresni a front-end-es kóddal kapcsolatosan (extra modularitás miatt van 1-2 csavar itt-ott, amivel eddig nem találkoztam), illetve már olyan bugokat is véltem felfedezni, amiket nem értek, hogy mit keresnek ott (pl. itt-ott hiányzó tooltip, tooltip ráfolyik a saját gombjára vagy egy másikra, amit/amiket emiatt nem lehet kattintani, ikonok nincsenek szintben a mellette levő szöveggel, stb.), és lehet h kezdek túl buzgómócsinggá válni, márpedig diákmelóban ez volt h visszaütött, úgyhogy visszább kell majd vegyek a tempóból hogy jobban átlássam, hogy itt milyen mentalitással dolgoznak, mert simán lehet, hogy itt kényelmesben látszatmunkát végeznek csak a régi motorosok, miközben panaszkodnak h sok a meló és nem lehet határidőre elvégezni a dolgokat, úgyhogy ezt "ki kell vizsgálnom", ami nem baj, mert simán lehet így látványos fejlesztéseket végrehajtani és majd tálalni a főnökség felé
Az viszont fix, hogy sokkal több a duma/egyeztetés 1-1 dolgon, és több kört is futnak azonos szinten levő emberek, mire végre mernek a magasabb szinten levő felé fordulni, holott (sztem) már az elején nyilvánvaló h ezt kellene tenni, ehelyett még órák telnek el, mire lépnek is ezügyben, tehát nem mernek azonnalibb döntéseket hozni, hanem inkább megrágcsálják a témát, illetve megy a mutogatás/találgatás, hogy vajon mi kinek a felelőssége, nehogy saját maguknak kelljen azzal foglalkozni.Tehát mentalitásban is, és gondolkodásban is eltérőek a német kollégák, ami sztem nem probléma, sőt, pont hogy jó, hiszen totál máshogy látjuk/közelítjük meg ugyanazt a dolgot/kérdéskört.
További ráadás egyébként, hogy lehetőséget kaptam a back-end-es dolgokat is megtanulni/tanulmányozni (és dolgoznom is kell majd benne), úgyh megérte mondanom az interjún, hogy érdekel a BE is, de előbb a FE-s dolgokat akartam átlátni, mégiscsak ahhoz van munkatapasztalatom , úgyhogy csak hónapok kérdése, de full-stack leszek, ami eleve 3-5 éves célkitűzésként szerepelt
Ahogy számolgattam, úgy, hogy az 53nm-es panelban csak rezsit fizettünk (és nyomorogtunk), most pedig 2007-ben épült 123nm-es ingatlanba megyünk, ahol 1125 EUR a bérleti díj (hidegen), és a rezsi is jóval magasabb lesz, még mindezek ellenére is alsó hangon 3szor annyit fogunk tudni havonta félretenni, mint eddig...
És ebbe még nem számoltam bele azt, hogy "gyakorlatilag" ingyen eszek hétközben, egy rakat adóvisszatérés is jár évente, a munkáltató extra netto 400 EUR-val támogatja azokat a családokat, ahol oviba jár a gyerek (elkövetkező 5,5 évre fixen kapjuk), corporate benefits-ek pedig gyakorlatilag 10-20%-os kedvezményt adnak egy rakat dologra, ami ténylegesen használható is, nem csak kirakat-kedvezmények.
Jobrad is van, 750-5500 EUR közötti értékben kell lennie a bicónak (lehet elektromos is és akkor használod amikor akarod), és egy 1000 EUR-s bicó kerülne havi 15 EUR-ba 4 évre, utána meg eldöntöd megveszed maradványértéken vagy nézel másik bicót.Nem értem, honnan van ennyi zsuga fizetésekre és támogatásokra, de sztem maguk a németek sem tudják, hogy mennyire jó dolguk van
Úgyhogy hasonló, de mégis más "világ", meglátjuk, mennyire sikerül majd családostul beilleszkedni , de ha döcögős is lenne, akkor is ott a matek, hogy 10 év németben spórolás = 30 év magyarban spórolással, márpedig nemtom hol lesz a nyugdíjkorhatár, de 10 év alatt szinte letudhatom azt, amit MO.-on csak egész munkás életemben tudtam volna összehozni.
Az pedig a jövő zenéje, hogy vajon 2,5-6,5 éves időtávon tovább megyünk-e Svájc-ba, ott a némethez képest van a 2x, tehát MO.-hoz képest már 6x megtakarításbeli különbségről beszélnénk, úgyhogy izgalmas évek elé nézünk Igazi családi kaland
-
dellfanboy
őstag
azert ha a ceg ahol kidolgozod a lelked felajanlj onkent es dalolva 120eur-t ne legyel mar hulye hogy csak 55-t kersz..
sztem lenne meglepi ha megtudnad mennyit keres 1-2 senior nemet tesseklassek kollegad...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Oppenheimer
nagyúr
Gratu az új élethez egy sokkal jobb helyen!
De a matek hogy jön ki? Összes támogatással együtt is nettó 1.5 misit keresel, ez itthon is elérhető, és azért MO még mindig olcsóbb ország, ha nem is sokkal.
Feleségednek lesz ennyivel jobb fizuja kint?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
VirsLee
őstag
válasz Oppenheimer #35345 üzenetére
Figyeljetek már oda kicsit jobban ezekkel a dolgokkal. 1 év tapasztalatos frontend fejlesztő. Nem elérhető a 1.5m. Saccra 500-700k nettó lenne neki elérhető. A közelébe se fogsz kerülni. A seniorok felső szűk rétegének érhető el itthon a másfél milla, néha. De az sem általános.
-
gyépés
aktív tag
Gratulálok a munkához, az albihoz, meg úgy az egészhez! Szerintem nagyon jó motiváció lesz ez másoknak, hogy családdal és nehezített helyzetből is meg lehet oldani a külföldre költözést, ha elég tudatos és elszánt az ember.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
őstag
válasz Oppenheimer #35345 üzenetére
Furcsa látni amúgy, hogy ennyire csak végletekben gondolkodik sok fórumlakó és a matekot számolja.
Ahogy olvastad, nem minden a pénz, rengeteg apró dolgot felsorolt, ami egy idő után fel sem tűnik az embernek külföldön. Ég és föld az életminőség, hiába teszel félre "csak ugyanannyit", mint otthon.Csak egy karácsonyi vásárba ha elmegy az ember szembetűnő a különbség. Minőségi portéka, minőségi forraltbor, rendes díszített bögrében, stb. Otthon meg iszod a szart a papír pohárból méregdrágán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest