- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD FX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
htomi85
tag
válasz bilimbalam #22149 üzenetére
Mi most éppen az időt pazaroljuk.
Ahhoz ugyanis hogy érdemben el tudjunk kezdeni beszélgetni, pontosan el kéne mondanom, mi a termék, kik a vevők és te mit csinálsz pontosan.
Nyilván nem fogod, mert kibasznak.
Csak annyit tudtunk meg, hogy te borzasztó fontosnak érzed magad.
Velem meg azt mondatja az élettapasztalatom, hogy az ilyeneket kell először kirúgni. No offense. -
bilimbalam
tag
válasz htomi85 #22151 üzenetére
Nem nem érzem magam annak egyáltalán.
Te hiszed magad mindenkinél okosabbnak és tetrekészebonek.
De majd akkor térjünk vissza erre, ha véghez vittél egy ilyet, amit másoktól vársz el.
Nem, a könyvelő / üzleti tanácsadó iroda amiben ha jól emlékszem te utazol az egy kicsit más scale….
ui.: még sehol sem tiszteltek meg kibaszással, közelében sem voltam, de látom a magas ló meg van babám[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz bilimbalam #22152 üzenetére
Ó én remekül érzem magam.
Te vagy az, aki utálja a munkahelyét és nem tud változtatni.
Nekem se főnököm, se hülye kollégáim nincsenek. Az életemről én döntök. Valahol itt kezdődik a férfi. -
bilimbalam
tag
válasz htomi85 #22151 üzenetére
Nem, nem utálom a munkahelyem, megint csak egy buta kifordítás. Bármikor találnék másik munkát egy percbe sem telne.
Tudom tudom, te nagyon sikeres balfék vagy, egy 1 fős bt-t én is el tudnék vinni, csak épp szellemileg nem erre vágyom
Igen igen, legnagyobb ffi te vagy, a legnagyobb komplexusu ffi az.Na jó még ez és befejezem:
Kedves tomi, ismer itt már mindenki, vicc a nagy pofa amivel rendelkezel, mindenkinek lejön, hogy a fele sem igaz.
Még nagyobb vicc, hogy én csak miattad regisztráltam, direkt felvettem a te stílusod és unalmamban néha ezzel a nagypofájú kivagyi sallangdobálással borzolom a kedélyeket itt meg még pár topikban.
Tudom nagyon jól, hogy te is csak a triggerelgetéseiddel röhögsz a markodban, semmi több. Szép estét.[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
válasz bilimbalam #22150 üzenetére
Gyere haza fiatal. Itthon éppen most hoztak törvényt az ilyen "propaganda" ellen. Meg amúgy is ez a legjobb hely a világon, nem ám a hanyatló nyugat.
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Drizzt
nagyúr
válasz bilimbalam #22150 üzenetére
Es mirol akarnak szerinted meggyozni a multiknal azon kivul, hogy ne legyel eloiteletes? Mert gondolom a barataid azert nem akarnak meggyozni, mert gondoljak, ha mar barataid, akkor valoszinuleg nem vagy veluk szemben eloiteletes. Tehat nincs mirol. Ellenben egy multiban nem csak te dolgozol. Ha valami nem erdekel, at lehet ugrani. Pl. hany masik olyan egyeb email van, amit szinten nem olvasol el? Ugyanugy skippelheted ezeket is.
Nalunk ilyen diversity and inclusion altalaban evi 1-2 video training, s ez minden. Raadasul azoknak a minosege elegge jo is.
Ha meg azert nem vehetsz fel valakit, mert ellene megy valamilyen kvotanak, egy alacsony szinten levo HR-es szerint, akkor eszkalald a felettesenek, vagy a sajat felettesednek. Ha tenyleg az van, hogy a te munkadat nehezitik meg egy ilyen dontessel, akkor lepj fel ellene. Ha nem sikerul es tenyleg kutyautoket raknak a nyakadba, akkor meg menj el mashova tenyleg, mert ha most nem hatnak az eszervek, maskor se fognak. Sajnos multik jelentos reszenel nagyon nehezen lehet elkuldeni embereket, ugyhogy nagyon meg kell fontolni kit vesz fel az ember. A felsobb szinteken csak az szamit, hogy meglegyen a kituzott szam, de aztan hogy az hogyan jott ossze, az mar a te munkadra lesz hatassal, igy neked kell erelyesnek lenned, hogy megfelelo csapat jojjon ossze.I am having fun staying poor.
-
CyberPunk666
senior tag
Ez a kvótázás nagyon fura. Mindenhonnan folyik, hogy azért vettek fel inkompetens embereket, mert nő/meleg/fekete/akármi.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ott is rengeteg az inkompetesn, ahol nincsenek ilyen szempontok. Ez inkább a hiány miatt lehet.
De gondolom, ha azt hazudom, hogy meleg vagyok és a cégnél még nincsen meleg architect, akkor felvesznek? Mert ha nem, akkor hülyeség ez a kvóta panaszkodás.
Ha igen, akkor simán behazudom a poziért. Nézzük meg tényleg így van-e.
Mondjátok a céget. -
Madwe
nagyúr
válasz CyberPunk666 #22157 üzenetére
ez a kvótázás max usaban mehet. Usa cégnél dolgozom, mint mondtam rendszeres a DEI előadás, levél ceotól stb. Van is % kutatásuk - de ez csak usaban, mert ilyen adatot gyűjteni s kiértékelni csak ott lehet, ilyet az euban tilos. Azaz ha euban dolgozik valaki (mégha usa cégnek is) s mégis kvótákkal jönnek ott valami nincs rendben.
-
axioma
veterán
válasz CyberPunk666 #22157 üzenetére
Nekem is mondta munkatarsam, hogy nekem konnyu mert no vagyok (es mar nem kisgyerekes). A vicc az hogy o volt az egyik felveteliztetom es o maga mondta akkor hogy a legdurvabbnak szant feladvanyat is megoldottam (mondjuk jo kerdes, miert azokkal tesztelt - amugy nyilvan csak egy kis resze volt a felvetelinek, mondjuk inkabb o volt a team match test, volt ott szakmaibb resz is). Akkor most mirol is beszelunk? Ja azota o mar nem dolgozik ott, tovabblepett.
En egyebkent erzekelni azt erzekelem, hogy a megkeresesek egy re'sze me'g mindig boven a szintem alatti dologgal probalkozik, hiaba latja hogy MSc + 20 eve a szakmaban, mintha majdnemkezdo lennek - ez lehet altalanos trend is, de idonkent gyanus. -
kovsol
titán
És a beküldött önéletrajzokból honnan tudják, hogy valaki meleg, vagy mélyen belül nőnek érzi magát vagy mit tudom én mik vannak még? Mikor lassan ott tartunk, hogy képet se rakjunk az önéletrajzba nehogy a külső alapján ítélkezzen a HR-en a csajszika aki válogatja az önéletrajzokat?
Én úgy gondolom akik ilyen mássággal élnek legtöbb pont ugyan olyan átlagos ember a hétköznapokban, csak vannak ezek a páváskodó buzik akikről egy másodperc alatt levágni, hogy mi a szitu, és szerintem az ilyenektől rázza a hideg az embereket főleg akik meleg ellenesek.May the Force be with you!
-
Madwe
nagyúr
válasz kovsol #22160 üzenetére
No igen, nem véletlen hogy usaban őnéletrajzon kb kötelezően ellenjavallt képet betenni (nő vagy férfi, etnikum, stb) valamint a kort se tüntetik fel.
aXioma: a női kollegák felé a simp-ing iszonyat jellemző sok férfi munkatársamnál… meg a mansplaining… egyáltalán nem profi, szakmaiatlan s lekezelő dolog ez szerintem, baromi zavaró. Ugyanolyan ember, munkatárs mint az összes többi, szakmailag lehet feletted is, miért kell máshogy kezelni?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz axioma #22159 üzenetére
Tök általános trend, ne vedd magadra! Beszéltünk már róla itt is számtalanszor, hogy a HR-esek mennyiségre mennek. Nekem is küldtek már C++ fejlesztői pozit, miközben soha egyetlen percet sem dolgoztam ezzel a nyelvvel, és hát látszik a profilomon is, hogy 10 éve nem voltam kóder poziban. Ilyen ez, na!
-
félisten
válasz Sempronius89 #22162 üzenetére
> Az urban legend szerint a Netflix felületén például 13 féle van, de olyan nincs hogy "man"
Ez nem urban legend, tenyleg nincs ilyen. Male viszont tuti van.
while (!sleep) sheep++;
-
bandus
veterán
válasz Vision #22163 üzenetére
én most egy audis linkedin üzit kaptam, hogy új lehetőségek várnak az ottani it csapatban. mikor sem it-ban, sem autóiparban nem dolgoztam sosem egy percet (oké, ez hazugság, ez utóbbiban volt 2x3 hónap nyári munkám még az egyetem alatt), csak valamilyen engineer vagyok, biztos jó leszek oda SAP-zni
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
vzozo
senior tag
Köszönöm a válaszokat, véleményeket! Jól megtoltátok tegnap este óta.
Ahogy én látom, egyetértek azokkal, akik szerint a D&I velünk marad. Ez nem feltétlenül rossz, és igazából már tizensokévvel ezelőtt is volt D&I, csak akkor ez kimerült a láthatóan fogyatékkal élők, illetve vallási-faji-szexuális kisebbséggekkel szembeni awarenessben. Ez egy abszolút fontos téma különösen számunkra az IT-ban, hogy mennyire "accessible" a szoftvertermék vagy kontent, meg pl. ha közelkeleti országokkal dolgozol együtt, akkor nem teszel péntekre mítinget (cserébe ők se vasárnapra), vagy esetleg nem kezded el meredten bámulni az ügyfelet, ha éppen nem fehér bőrű, mert még nem láttál mást.
OFF az offban:
Nem akarok vitát nyitni a szexuális hovatartozás kérdésén, vegyesek az érzéseim, amikor a "melegpropaganda" szót olvasom. Ugye van, akinek már az is sértő és provokatív (sic!), hogy ilyen emberek léteznek, míg másnál tényleg ott szakad el a húr, amikor a törpe-féllábú-mexikói-transzvesztita vigyorog rá a TV spotból. Az azért vegyétek figyelembe, hogy általános felmérések szerint az emberiség néhány százaléka meleg (már gondolom már ez sem PC kifejezés... ), tehát pl. egy Schönherz méretű koliban bármely időpillanatban jó néhány szobányi leendő villanymérnök vagy infós bizony nem hetero. De akár egy teljes szintet is kitehet az érintettek száma. Csak a miheztartás végett.
Hasonlóan a női "kvótára". A történelem során számos hires, és még több kevésbé ismert női mérnök, matematikus, tudós, stb. alkotott, csak alapvetően el voltak nyomva, nem beszélt erről senki, és a mai napig furán néznek egyesek pl. egy IT-s nőre. Nekem ezzel alapvetően pozitiv a tapasztalatom, a megállapodásom előtt volt több IT-s barátnőm, és mindegyiknek sokkal többet kellett teljesitenie és bizonyitania, mert nagyon mélyről indultak ebben a "férfias" iparágban. Viszont szakmailag egyikre se tudnék rosszat mondani. Hasonlóan a női ügyfeleknél, kollégáknál, vegyétek már észre, nincs semmi hatása az X vagy Y kromoszómának a kognitiv képességekre.Ezek "kultúrember" számára magától értetődő dolgok, ám mivel különbözőek vagyunk, hát a multi tesz róla, hogy mindenkinek le legyen töltve az információ. Ezen én nem botránkozom meg, ne legyél előítéletes náci barom, és akkor dolgozhatsz menő helyeken.
Ami számomra relatíve új, az a tipikus nebáncsvirág hozzáállás, és hogy abszolút tojáshéjon kell lépkedni bármilyen szakmai (!) feedback adása közben. Én nem vagyok egy bully típus, nem ordítom le senki fejét, türelmesen állok a kérdésekhez, segítek 1:1, de nyomom a belsős oktatásokat is - szóval gondolom nem hiába lettem az évek során team lead. Viszont van egy szint, ami "non negotiable". Azért veszünk fel embereket, hogy az előre közölt elvárásokat teljesítsék, dolgozzanak, szállítsák le a terméket, kódot, stb. Ebbe nem fér bele a lustaság, a nemtörődömség, egyes munkafeladatok, processzek ignorálása.
Hiába mondjuk, hogy nehezebb a kommunikáció az angol anyanyelve hiánya miatt, igazából fehér, heteró férfiként, gyerekes családapaként, testi fogyatékosság nélkül én csak szopóágon lehetek. Ki kéne találni valami mentális betegséget, aztán arra hivatkozva előnyt kovácsolni a dologból, hehe. Én úgy érzem csak a nyelvi háttér harmatgyenge kifogás előbb-utóbb. Tanultam volna meg MÉG jobban angolul, ezzel lesz elütve a kérdés.
Ami talán jó hír, hogy szerintem ez most csak egy fajta túllövés, és be fog állni egy normálisabb szintre a D&I kérdése is. De velünk marad. Csak emiatt biztosan nem fogok munkahelyet váltani, sőt, továbbra is kiváncsian olvasom mások tapasztalatait amerikai cégekkel kapcsolatban, mert nem vagyok arról meggyőződve, hogy ne ez lenne a jövő(m).
A főnököm újdonsült mikromenedzselése jobban zavar, de az is lehet, hogy személyesen én vertem ki nála a biztositékot, amiért az elmúlt egy évben:
- 3 hónapnyi Kurzarbeit gyerek miatt, fullos fizetésen
- 2 hónapnyi extra apaszabi, megintcsak fullos fizetésenEzek a számára is jól jöttek volna (hasonló élethelyzet családilag), de neki nem német a munkaszerződése, és bizony a számára nem adatott meg. Ha tényleg marad itt némi feszkó köztünk, akkor igen, kénytelen leszek egyelőre cégen belül másfelé nézelődni. Szóval CV-t kell
frissíteni, az amúgy se árt...Részben kapcsolódik: pont a napokban beszéltem egy régi cimborámmal, ő másik cégnél, support vezetőként azon puffogott, hogy lassan semmi sem lesz a kezükben, hogy teljesítményt mérjenek, necces területekre fókuszáljanak, mert ilyen-olyan adatvédelmi okokból pl. nem látják, hogy melyik mérnök hány órát dolgozik egy-egy eseten, vagy éppen az adott megoldásra milyen feedback jön az ügyfélről. Aggregálva, anonimizálva "még" szerencsére elérnek ezt-azt, de egyre nehezebb így dolgozni, kapacitást tervezni.
Érdekesek ezek a változások, ne lepődjetek meg, ezek Magyarországra is be fognak gyűrűzni.
-
HoTDoG
tag
Ebből a diversity bohóckodásból éppen az apaszabi tényleg elfogadottá válhatna, mint több skandináv országban, de úgy látom nálatok is. Ez azért nagyon nem rossz, szemben a magyar 5 nappal. De ugye itthon ha anyagilag is előrébb akarsz jutni, akkor vállalkozóként nyomod, ahol meg...
-
axioma
veterán
válasz Vision #22163 üzenetére
Nekem azert jellemzoen nem olyan jon ami nem vag profilba (nem is tudom mikor kaptam olyat utoljara ami nem is programozas, a prog.nyelv valtas az nalam nem egyertelmuen hiba), velhetoen a 45+ ev mar sokszor kivul esik a kereseseken. Ettol fuggetlenul akkor ez nem a recruiter eloitelete a nok szakmaisaga ellen.
Azert van ami meg az (wearedevelopers konferencian is peldaul ahol azert nem tudom miert lennenek egyaltalan nem szakmabeliek...).[ Szerkesztve ]
-
rndCommenter
friss újonc
válasz bilimbalam #22140 üzenetére
Sajnos én is csak alátámasztani tudom a többetek által leírt tapasztalatokat. Szándékosan eldobható userrel...
Szintén amerikai multi, neomarxista propaganda csúcson van pörgetve, nagyjából így néz ki az élet:- minden hétre jut nő, meleg, transz, fekete, latina, újabban ázsiai vagy hasonló tematikájú esemény
- van amikor egész hetes vagy hónapos kisebbségi tematikájú program sorozatok vannak, mindegyik arról szól hogy hogy hogyan emporwereljünk mindenkit aki nem fehér férfi
- egyszer megszámoltam, több tucat szervezet van a cégen belül ami nők előrejutását segíti mindenféle mentorálásokkal, networking eventekkel és trainingekkel, eközben férfiaknak 0 azaz nulla ilyen létezik
- teljesen nyíltan kommunikálják évek óta hogy előléptetésnél és hiringnél a nem elsődleges szempont mert el kell érni a kitűzött x% kvótát és különben is diversity meg progress
- saját környezetemben is volt hogy láttam ahogy két jelölt közül a HR !felülbírálta! a manager választását és a nőt vették fel, mert kvóta
- soha semmilyen körülmények közt nem foglalkozik senki a férfiak/fehérek/heterok problémáival és életével
- technical language policing - whitelist/blacklist, blackout/brownout, master/slave és hasonlókat ezerrel cserélik le más kifejezésekre és alakítják át a rendszereket és procedúrákat ahol említve vannak, hiszen ezek is a fehér ember elnyomó eszközei...
- budapesti irodába van hogy indiából költöztetünk embereket (ugyan ez india és kanada közt), ezt mondjuk részben még meg is értem ha máshogy nincs munkaerő, viszont ha te innen akarsz nyugatabbra menni, az felejtősFélelmetes látni amikor egy ekkora befolyással bíró cég tudatosan és ünnepelve bontja le a meritokrácia vívmányait.
Lélekben már én is felkészülök arra hogy a rendszert meg kell tanulni felhasználni, ugyanis nincs menekvés előle, előbb utóbb minden céghez be fog törni. Az már biztos, hogy ha bárhova jelentkezni fogok a jövőben, már nem a valós nememet fogom beírni hiszen az versenyhátrányt jelent a diszkrimináció miatt. Lesz egy tökéletes avatarom az éppen "legelnyomottabb" nem/etnikum/vallás kombóval és kötelezni fogom a HR-t rá hogy bizalmasan kezeljék mivel ez privát ügy.
-
Ursache
senior tag
válasz rndCommenter #22171 üzenetére
Hát akko' prohardver, igyekezz szánalmas ez a sok szar ami a világra ömlik.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
@tco@
aktív tag
Az már biztos, hogy ha bárhova jelentkezni fogok a jövőben, már nem a valós nememet fogom beírni hiszen az versenyhátrányt jelent a diszkrimináció miatt.
Ezen addig röhögtem, amíg hirtelen már nem...tehát már nem csak azért viselünk álarcot hogy a társadalom jobban elfogadjon, hanem azért is, hogy ne haljunk éhen esetleg. Fasza. -
htomi85
tag
Húha nagy a baj.
A diversity pont nem a neomarxisták zászlóshajója. -
vzozo
senior tag
Szigorúan saját vélemény: ha ez nálatok ennyire túl van tolva, vagy akár csak TE érzed úgy, hogy belemásznak a privát szférádba, akkor lépj tovább, mert egyértelműen nem egyfelé tartanak a cég és a te céljaid.
Engem alapvetően nem érdekelnek pl. a szivárványos megmozdulások, ezért nem vagyok rajta azokon a belsős levlistákon, nem böngészem a témába vágó oldalakat, stb. De most direkt próbáltam kívülről szemlélni a dolgot, outlookba is bedobtam pár keresőszót, és semmi durva, ezek szerint nálunk pont ez a része nincs túltolva. Bár a többi általad említett pont sem olyan, ami feltűnt volna. Szerencse?
Hiringben évek óta aktívan résztveszek, sose volt női vagy egyéb hovatartozási kvóta. Akire rábólintottam, azt eddig mindig fel is vettük (egy kivételével kb. 30-ból.)
Relocation most vissza lett vágva a covid miatt, de alapvetően továbbra is van, csak kicsit jobban kell nyomulni érte. Szerintem a karrierben minden olyan, hogy amiért nem nyomulsz, az magától ritkán hullik az öledbe.
-
rndCommenter
friss újonc
válasz htomi85 #22174 üzenetére
Bocsi ha rosszul fogalmaztam, hívhatjuk kúltúrmarxizmusnak is vagy bárminek ezt a természetellenes, erőszakos egyenlősítési mániát. A lényeg hogy egy politikai ideológia és ellentétes a meritokráciával. Innentől már bármi is legyen az, bármilyen storyval amit kitalálnak köré, gáz. Ennél mélyebben nem is mennék bele ebbe a kérdésbe.
#22173 @tco@
Egyébként bennem is nagyon rossz érzések vannak ezzel kapcsolatban.
"Don't hate the player, hate the game."#22175 vzozo
Nem kizárt, hogy el fog érkezni az a pont is egyszer, viszont ettől eltekintve szeretem a jelenlegi munkaköröm szóval óriási kárnak érezném csak ezért offolni. Egyébként nem megoldás arrébb ülni egyel, hiszen mindenhol ez van/lesz csak az agymosás előrehaladottsága van más szinten.
Semmilyen tematikus levelezőlistán nem vagyok rajta, csak a general kommunikációt kapom amit az egész cég. Lehet nem is dolgoznék ha még azokat is olvasnám meg részt vennék minden ilyen programon. Bár lehet akkor nem is kéne... -
psgogli7
újonc
Ez borzalom. Melyik cég? Csak hogy oda véletlen se menjek.
-
addikt
Holnaptól kitalálod hogy nőnek vallod magad és máris megoldva a probléma, kiváltságos szerepben leszel. Ettől ugyanúgy vonzódhatsz nőkhöz, sőt! Így legalább még egy pont ki lesz pipálva leszbikusság miatt.
[ Szerkesztve ]
-
inferno88
őstag
Ha van feleséged, még akkor is biszexuális romának vallhatod magad. Sakk matt.
Mielőtt röhögnétek, nem viccnek szántam.[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Unokatesóm gondolkodik nemzetközi gazdálkodás és marketing között..
Van alakinek tapasztalata, ezekkel a szakokkal lehet manapság értelmes pénzt keresni, vagy ez is olyan, hogy többségében netto 3-400 körül plafonba ütközöl, ha nem vagy kiemelkedő? -
-
törölt tag
válasz bandus #22181 üzenetére
Arra gondolok, hogy ebben a területben perspektíva?
Mert mérnökként elég "csak mérnöknek" lenned és lehet ennél jobb lóvékat keresni egy idő után. Míg én azt gondolnám, hogy ilyen üzletibb jellegű melóknál inkább csak akkor ha az illető lesz a vezető stb. De azért kérdezem, mert fogalmam sincs.ui: mondjuk 800 bruttóval azért szerintem nem vesznek fel pályakezdőket, ez legtöbb helyena mid szint max szoftver devként tudom ezt elképzelni ha nagyon penge vagy és van ilyen-olyan tapasztalatod már.
[ Szerkesztve ]
-
bbdzyx
senior tag
válasz #41635072 #22182 üzenetére
Sokan erre a képzésre is büfé szakot szoktak kiáltani, de szvsz nem annyira vészes a helyzet. Elég széles perspektíva áll rendelkezésre, ahol el tud vele helyezkedni, pl. logisztika/supply chain, sales, marketing, csak hogy a főbb, de nem feltétlenül keményvonalas közgazdasági területeket említsem.
A logisztika önmagában is vagy egy tucat különböző funkciót takar, ezek között is vannak jobban fizető, de stresszesebb melók, de általánosan kijelenthető, hogy minden pozinál sávok vannak, amiken felül - ahogy te is említetted - egy idő után csak vezetői pozíció elérésével lehet feljebb lépni.
Az értékesítés és marketing viszont szerintem nagyon pörög az online megoldások fejlődésével, ezeken a területeken jórészt jutalékos rendszer is működik az alapbéren felül. Ha pedig folyamatosan képzi magát, követi a trendeket, valamint egy kis kreatív vénával rendelkezik, akkor az utóbbi területen jó fizukat el lehet érni, több ismerősöm független marketing tanácsadóként nyomja huszon-x évesen, ami a sok munka ellenére meglehetősen kifizetődő.[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
CyberPunk666
senior tag
válasz #41635072 #22182 üzenetére
Szerintem a mérnökként sokat lehet keresni már egy elavult információ, ami még nem kopott ki. Munkád biztosan lesz, de az elmúlt évek fizetésemelkedéseiből nem vették ki annyira a részüket, mint sok más terület.
A nem IT-hoz köthető területeken nem magától értetődő a jó fizetés. El lehet érni, van olyan terület és pozíció, de míg az IT területein nagyjából az a nehéz, ha keveset akarsz keresni (más szakmákhoz képest), addig a mérnökin a jó fizetések nem magától értetődőek.
Az elmúlt években egyre erősödtek ezek a hangok és most már elég nagy a sírás mérnöki körökben, ahogy én látom és nem irigylem azokat a pénzeket. -
j0k3r!
senior tag
-
Sempronius89
tag
válasz #41635072 #22180 üzenetére
Ahogy többen is írják közgázon belül ez a két leginkább lenézett szak. Plusz a marketing jellemzően olyan amire a HR mellett gazdag apuci hercegnői szeretnek jelentkezni.
Viszont az alapokat amire tényleg szükség van mindkettőn leadják onnan pedig már csak az alanyom múlik, hogy 3 év után 200k vagy 1000k a nettója.
-
VirsLee
őstag
válasz Sempronius89 #22191 üzenetére
Közgáz diplomával nem szokás 3 év után 1m nettót keresni. Ha egy közgazdász 3 évvel a bsc után 1m bruttót keres, akkor elég nagy király a szakmában. De ha tudsz ellenpéldát, akkor írd meg, mert még a hays 2021 szerint se keres 1m bruttót egy közgazdász, kb. sehol.
-
gyendre2
tag
Sziasztok !
Tanácsot szeretnék kérni ! Mert úgy gondolom, rosszul mértem fel, mennyit kérhetek/kaphatok Budapesten .EÜ-ben dolgozó informatkus vagyok, az év elején több helyre is beadtam az önéletrajzom és több helyről is pozitív visszajelzét kaptam, hogy szívesen várnak. Márciusban felmondási dő letöltése nélkül felmondhattam volna, de magán okok miatt nem tettem.
Igaz mostmár felmondási idővel, de rendeződtek a soraim és újra megpróbálnék az alföldi síkságból felköltözni.
Jelenleg nettó 360-380.000 Ft keresek, egy helyi kórházban vagyok junior rendszergazda.Kereken 3 éve dolgozom itt, nincs felsőfokú végzettségem , csak szakrányú "OKJ".
Viszont szeretem amit csinálok és jelenleg úgy érzem, a 3 év alatt (pont 1 hete) amit lehetett itt megtanultam.
Már nem érzem benne a kihívást, szeretnék valami újat tanulni, jelenleg nem prioritás az életemben a letelepedés sehol sem.Ez előtt a 3 év előtt végeztem a suliban, nincs más releváns szakmai tapasztalatom.
Ha szükséges leírom a feladatköreim. Nemtudom mennyire kell itt belemenni a részletekbe.Ugyan így IT Rendszergazda pozícióra vágyom, a felvételi tesztek nem ilyesztenek meg.
Esetleg ha itt vagy privátban valaki leírná mi az amit kérhetek megkönnyítené az állsákeresési kalandjaim !
Köszönet -
Madwe
nagyúr
+1, devops/sre/cloud irányba hamar nagyokat tudnál ugrálni, rendszergazdákat nem nagyon fizetik meg… ha valahogy összejönne egy junior pozi azzal is a rendszergazda fizetés tetejét csípnéd meg - de szerintem felette is lenne amúgy… (persze ahhoz jópár dologban fel kéne húznod magad minimum szintre)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik