- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
De miért ördögtől való látni issue szinten az időráfordítást? Ebből nem következik az, hogy le kell cseszni egy fejlesztőt, mert "lassú" volt. Ezt lehet súlyozni storyponttal, és mindjárt objektívebbé válik a dolog.
Nyilvan nagyon kevesen tudnak value based pricingot csinalni.
Pontosan, ezért nincs is értelme igazán beszélni róla, mert marginális. -
félisten
válasz Vision #21702 üzenetére
Legfőképp azért, mert a fejlesztés nem (sem) független Legodarabok osszessege. Egy ticketet meg lehet csinálni 1 hét vagy 2 hét alatt, és simán lehet, hogy az utóbbi megközelítés majd 1 hónapnyi fejlesztési időt fog spórolni a következő 3 hónapban.
Persze értem a szándékot.
while (!sleep) sheep++;
-
veterán
Tudom, de ezzel nincs is semmi gond. A loglást nem muszáj retorzióra használni, alapvetően egy szükséges eszköz a riportinghoz, ennyi.
...simán lehet, hogy az utóbbi megközelítés majd 1 hónapnyi fejlesztési időt fog spórolni a következő 3 hónapban.
Oké, ez tök jó, de ilyenkor mögé lehet tenni ezt a magyarázatot a felelős vezetődnek, logolásnál bekommenteled, és csókolom. -
CyberPunk666
senior tag
Teljes depresszív szakmai válságban vagyok már vagy két éve. Próbáltam váltani, de nem lett jobb, még szarabb is az új hely. Már biztosan el akarom hagyni a területet (beágyazott), de még nem vagyok teljesen biztos az irányban. Ilyen CV, ML, gpgpu, sw/algo tervezés... szóval ilyen matekosabb irányokban nézelődöm. Akár iskolát is végzek, ha kell (alkmatra jelentkeztem).
Az az apátiám oka, hogy semmi kihívás nincsen a munkámban, ezért alig bírom rávenni magam, mert rühellem. De közben új dolgokat tanulni és programozni szeretek, és élvezem.
Nem tudom, hogy mit kellene tanulnom és leginkább azt nem tudom, hogy hogyan kéne olyan pozíciót találnom, ahol tényleg problémákat kell megoldani és kihívás van a feladatokban, nem pedig a 101. vacakot kell legyártani, ahol a hülye processzek jelentik a legnagyobb kihívást.
Úgy érzem, hogy sw gyártó vagyok és nem fejlesztő. Szalag mellett kódolás a legjobb, ami ráillik. De az a rossz, hogy nem is nagyon látok magam körül ilyen munkákat, inkább olyan embereket, akiknek ez kihívás és/vagy elég.
Az architekt is csak a 20 éve örökített rendszer kor igényei szerint kötelező minimumokat fejleszti, amúgy szerintem az sem valódi problámamegoldás.
Úgy érzem, hogy a képességeim (és tudásom) alatt vagyok foglalkoztatva, mélyen alatta, és teljesen megfojt.
Fogalmam sincsen, hogyan találjak jó pozíciót. Minden hirdetés reklám, aztán semmi nincs mögötte.Teljesen ki vagyok égve. Tanulok egy csomó dolgot, elmegyek új helyre és lapátolhatok tovább. Nem tudom, hogyan törjek ki. Lehet a munka ilyen és el kéne fogadni?
A hays guide tetején keresek a területen belül. De már az se érdekelne, ha 30%-kal kevesebb, ha jó. -
CyberPunk666
senior tag
villanymérnökként nyilván hatalmas hátrányban vagyok sw vonalon, mert kb a beágy van. tanulok ezerrel, csak nem segíti a motivációt, hogy fogalmam sincsen, hogy tudok-e kezdeni vele valamit.
Az előző helyen is attól sokalltam be, hogy egyre csak nyílt az olló aközött, amit tanultam (képeztem magam folyamatosan) és aközött, amit csinálni lehetett.
Elegem lett abból, hogy aki gyorsan csinálja a rosszat, azt értékelték, hiába kellett 3 hetet beletenni a munkájába még később, hogy félig-meddig rendbe tegyük.
Imádok tanulni, nem úgy mint egy állásinterjún muszáj ezt mondani, hanem tényleg. Mindenhol elvárják, de én nem érzem úgy, hogy erre szükség van, vagy tényleg értékelnék. Inkább, felvesznek, ha vagyok azon a szinten amire kellek, és utána csak csináljam azt vég nélkül.
Ez az egész tanulj és képzünk és majd tudni fogsz nagyobb kihívásokat is csinálni egy bullshitnek érzem. Van képzés, mert kell, hogy maradj, de ha tényleg képzed magad, akkor eljelentéktelenedik alattad a munka. Ami nem is lenne gond, csak én nem látom, hogy hol lehet onnan továbbhaladni. Maximum mást lehet csinálni, de hol lehet feljebb, szakmailag?
Az összes új projekt valami régibe való belehányás. -
azbest
félisten
válasz CyberPunk666 #21707 üzenetére
szvsz kell valami érdekes hobbit találni a munka mellé. És persze nem a munkában lapátolni a sz@rt szabadidő helyett is.
Ha olyan jellegű hobbit találsz, ami szakmailag is kapcsolódó, később még lehet belőle akár főállás is. És akkor másik hobbit kell találni
-
bilimbalam
tag
- mindig azt érétkelik többre, aki gyorsan kapkodva összelapátol valamit, mint aki analitikusan, normális tempóban összerak egy jövőtállóbb produktumot. Egyszerűen az előbbi jobban mutat a statisztikákban. Az, hogy ezzel később más szop, az senkit sem érdekel. Sőt, azt fogják mondani, hogy miért ne mvagy te is olyan gyors.
- a munkák nagy része magyarországon ilyen magaslatokról nézve bullshit. Ha ennél nagyobb hozzáadott értéket szeretnél, akkor szerintem külföld, de azért ez elég nehéz.
- egy multinál is általában kell 1-2 architect egy területen, meg 1-2 nagyon senior aki A-Z-ig keni vágja a legújabb dolgokat, és jó képességei vannak / a munkának él. A jelentős többség az a hétköznapi munkát végzi, és azért ezzel is sokan elégedettek.
Szerintem menj el egy multihoz, és "mutasd meg mit tudsz", legyél proaktív, agilis stbstbstb. Van ahol ezt észreveszik és jutalmazzák.
-
DanielLong
senior tag
Szerintem te nem vagy való alkalmazottnak, tehát a vállalkozói világban kéne megpróbálnod boldogulni. Nem ismerjük egymást, de részben magamra ismertem a problémáidból és én sok év önanalízis alatt arra jutottam, hogy szükségem van 1. saját pecsenye sütögetésére, tehát ha két hónapig csak lébecolok, akkor ne is kapjak fizetést, de persze fordítva is működjön 2. kompetitív környezetre.
Egyszerű receptet nem tudok, én is csak keresem a megoldást.
-
htomi85
tag
Normális embernek tűnsz, megpróbálok segíteni.
1. Az ember nem arra született, hogy egy számítógépet püföljön egy irodában ülve. Több millió évig fejlődött a fajunk, ez az életmód pedig csak 20-30 éves. Ez nem normális dolog.
2. Villanymérnökként sokkal izgalmasabb dolgokban is lehetne részed. Azzal lehetne keresnivalód.
3. Alkalmazotti lét felejtős egy kor után. Huszonéveseknek és örök veszteseknek való. Egy katás villanyszerelő napi 50.000 alatt nem kel fel.
4. Határozott világképpel kell rendelkezni, a politikai törésvonalakon határozottan helyet kell foglalni. Át kell látni a “liberális” nagytőke (avagy korporativ fasizmus) hazugságain.
5. Nyitottnak kell lenni teljesen más dolgokra. Annyira pénzügyes vagyok, hogy fél éve egy konnektort se tudtam kicserélni. Hétvégén a diplomáimmal betonoztam meg falat vakoltam. Baromira élveztem.Sokat kell olvasni, kimaxolni az önismeretet és dönteni. Ezt a házi feladatot mindenkinek el kell végezni.
Én 34 évesen mentem nyugdíjba, nekem a zárkózott spekuláns lét vált be. Valahol 23 évesen is éreztem ezt, de legalább tapasztaltam ezt-azt.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz sarkanyolo2 #21714 üzenetére
Vagy dolgoztat egy csomo huszonevest es orok vesztest
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
htomi85
tag
válasz bandus #21715 üzenetére
A munkavállalók nagy része képtelen mit kezdeni magával, ha nem utasítják őket. Ezek az emberek főnök nélkül éhen halnának.
Ez a trend egyre erősödik a netflix generációnál.
Nem véletlenül támogatja az állam a munkahelyteremtést.
Aki ennél magasabb szinten van, annak kötelessége nem alkalmazottként élnie. Én ebben hiszek. -
MODERÁTOR
válasz htomi85 #21711 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot de legközelebb értelmezzük is amit írok (amit most saját bevallásom alapján sem fogalmaztam meg jól). Tehát betegedjek meg és dögöljek bele a jelen helyzetbe adott esetben egy virusba, vállaljam önként és dalolva ezt a kockázatot?
Én ezt értettem, hozzáteszem még1x úgy hogy nem írtam le teljesen jól. HO-n keresztül is tudsz segítséget nyújtani egy juniornak / mediornak akárkinek. Más kérdés, hogy nehezebb. De úgy kell hozzáállni a helyzethez is.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Pfiucska
aktív tag
Egyebkent szerintem ez a szemelyes kontakt szukseges a junior segitsegere kicsit tul van lihegve. Finance & accounting iranyban tanulok es dolgozom is ebben a temaban - utobbit kevesebb mint egy eve - de egyaltalan nem erzem szuksegesseget a szemelyes jelenletnek. Teny, hogy mi irodabol dolgozunk de pl. a fonokom akit mondhatom, hogy egyben mentorom is, nem mindig van bent az irodaban es ha kerdesem van online / telefonon is tud segiteni. Persze, nem ugyanaz a szakma de nem hiszem el, hogy az online kameras hivasok meg teamviewer vilagaban ez olyan nagy kihivas lenne.
Ez igazabol nem is feltetlen neked szolt, csak a te commentedre megy valaszkentiPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
OPiiPO
veterán
csapdába estél, nem olvasod eléggé régóta htomit neki mindenki vesztes akinek nincs saját jólmenő cége ahol 30+ vesztesek dolgoznak napszámba
állatába ez is a tanácsa mindenkinek, csak az marad ki mindig hogy honnan szerzed a jól képzett napszámosokat ha mindenki csak főnök/tulaj óhajt lenni - dolgozni meg senki sem
( sértődés ne legyen: én bírom a stílusát, gondolkodásra késztet )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
bilimbalam
tag
válasz psgogli7 #21721 üzenetére
Ő ilyenekbe nem gondol bele.
Csak ül kényelmesen az örökölt BP-i és balatoni ingatlanán, meg apu megadta neki a kezdőlökést jó sok tízmilla kpban.
De te vagy a szar, ha diplomázás után 5 évvel nem harácsoltál össze 100 mihályt ingatlanra meg vállalkozásra.
Szia Tomi, már a bce-n is ritka nagy ficsúr voltál :-)))[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz bilimbalam #21722 üzenetére
A teljes nincstelenségből küzdöttem fel magam. A legalján 4en laktunk 1 szobában 37 négyzetméteren.
Nyasgem. -
-
adalbert1
veterán
Az egyik előző munkahelyemen voltak ilyen people managereim. Szabit és timesheetet approveolni tudtak, illetve fentről jövő nonszensz utasításokat keresztülverni bármiféle ellenállás nélkül, meg e-mailt forwardolni, de ezen kívül kb. semmire nem voltak jók.
A kedvencem, ami után eljöttem onnan, az volt, hogy 3rd level csapatként (úgy, hogy igazából amúgy is küzdenek azzal, hogy elegendő mennyiségű képzett/tapasztalt embert felvegyenek) beültettek egy, a korábbinál kisebb irodába minket (talán megvolt papiron az elegendő légköbméter fejenként, de iszonyat kicsi és zsúfolt volt), ami eredetileg tárgyalónak épült, és csak az irodaházba nyiló ablaka van (friss levegőt sose tudsz beengedni oda, a napfény is limitáltan jut be).
Mellette a falszomszéd iroda tárgyaló, tehát ha épp egy jobb hangulatú meeting volt, akkor hallhattad, hogy miként röhögnek a szomszédban.
Az asztalok két szembenlévő sorban voltak, és mögöttük annyi hely volt, hogy ha egy testesebb kolléga elment mögötted, akkor már be kellett volna húzódnod a székeddel (illetve kb. semmi privát szférád nem volt, melletted két oldalról ült volna valaki és veled szemben is, minden asztal összetolva).
Szóval érdemi munkavégzésre alkalmatlan volt a szoba, mindenki annyit járt csak be, amennyit muszáj volt, és akkor is igyekezett minél kevesebb időt bent tölteni az irodában.Azt vártam volna egy értelmes managertől, hogy felismerje (és lehetőleg tegyen ellene), hogy egy ilyen helyzetben ő és a cég veszíthet többet, mert lehet, hogy megspórolnak 10 nm bérleti díját a végén, viszont ha 1-2 ember feláll, akkor viszonylag nehezen tudják őket pótolni, ezáltal a többiekre több munka jut fejenként, akiknek ez szintén húzza lefelé a moráljukat, és ők is hamarabb dobbantanak, vagy csak rosszabbul végzik a munkájukat a végén, stb (persze nyilván van egy olyan pont, amíg ezt el tudod úgy tolni, hogy a munkáltató jár jobban, mert megszabadul 1-2 ember bérköltségétől, a terhelés még pont olyan, hogy nem lép ki több ember, a customer sem érzi meg, hogy rosszabb lenne az elvégzett munka minősége, spórolnak a bérleti díjon is, stb).
Ezzel szemben miután a kételyeinket megírtuk, érdemi párbeszéd nem volt, a költözés napján lehetett átköltözni az irodának csúfolt helyiségbe.
A másik ilyen kreténség az volt (az azt megelőző munkahelyemen), mikor képesek voltak tükröződő kávájú, magasság állítás nélküli monitorokat venni, mikor +10-15k-ért már simán lehetett volna matt kávájú, mindenféle irányban állítható, sokkal ergonómikusabb monitorokat vásárolni. Megspórolták 1-3 embernek 1 havi bérét 100 monitoron, cserébe évekig lehetett azokat a sz.rokat nézni.
tl;dr: Ezekhez képest HO-ban van 2 normális monitorom, sokkal jobb fényviszonyok, akkor szellőztetek, amikor akarok, van elegendő tér, csend van, megspórolom a közlekedést (idő, költség és stressz), tehát összességében sokkal jobbak a feltételek, mint a legtöbb irodában.
A kollégák, vezetők, customerek elégedettek a munkámmal. Szocializálódni tudok eleget a barátaimmal, családommal.
Nem akarok rendszeresen irodába járni ezek után. -
Drizzt
nagyúr
válasz adalbert1 #21725 üzenetére
Nalam pont forditva van. Munkahelyen volt dupla monior, 300k+ ergonomikus szekek, remek fenyviszonyok, ingyen pia, gyumolcs, jo hangulat.
Na ebbol otthon egyik sincs. Persze lehetne. De az otthonomat nem ugy szeretnem, hogy kinezzen, mint egy munkahely, hanem mint egy otthon. Meg mivel aruljuk is a lakast, ahol lakom, ertheto modon nem akarom olyasmi dolgokkal felszerelni, amiket nem biztos, hogy a koltozes utan is ugyanugy tudok hasznalni. A velemenyem az otthoni munkarol az, hogy iszonyatosan sivar es egyhangu. Zavarni meg igy is legalabb annyian zavarnak, mint amugy, mert a Slack is tud annyira kizokkenteni, mint amikor valaki a hatad moge all enyhen turelmetlenul topogva. Ettol fuggetlenul meg biztosan felmondtam volna azonnal, ha nincs erre az idoszakra HO lehetoseg. Az egeszseg fontosabb az egyeb tenyezoknel. Viszont nagyon varom a visszateresi lehetoseget, amennyiben elegendo biztonsagot tud az majd adni.[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
-
Nerd
aktív tag
válasz OPiiPO #21727 üzenetére
elozo munkahelyrol kb barmit haza lehetett vinni meg a draga minosegi irodai szekeket, talan meg a szallitasi koltsegre taxit is el lehetett szamolni. asszem kb 2szer kaptunk 1 ev alatt kisebb osszeget (50-100 ezer) kozott mar nem remlika a pontos osszeg, otthoni extra koltsegekre...
mostani helyen szinten van egy lista cuccokbol amit pluszban haza lehet vinnia a csuklotamasztol a legutolso bizbaszig...
en kb iden januarig kitartottam hogy nem lesz iroda a lakasbol, most mar van dolgozo sarok, fullos kenyelemmel, bar egyre inkabb ugy tunik hogy ha osszel nem lesz valami brutal varians, megyunk vissza valamilyen formaban...
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Drizzt #21726 üzenetére
nekünk haza lehetett ezeket a dolgokat hozni, de hosszú távon én sem tartom ennyire jónak ezt a csak és kizárólag otthonról dolgozást. akinek nincs lehetősége külön dolgozószobához egész biztosan elrontja a nappali hangulatát egy iroda sarok, ezt én sem akarom nézegetni. emelltt maga az irodai hangulat is hiányzik, bár mi nem vagyunk nagy cég, de kb mindenkivel jó/szoros/haverkodós a viszony, sok közös, munkahelyen kívüli programmal, akár spontán is, amire itthonról nyilván nincs lehetőség. elvileg talán júniustól szeretnék, hogy visszaálljon az irodai élet heti x HO megtartása mellett. itt még kell egy kicsit bratyizni, mert júniusban én a horvátoktól szeretnék dolgozni, remélem ez megoldható
-
MODERÁTOR
válasz bandus #21730 üzenetére
Én személy szerint ezért beérem a lapossal + a kanapéval.
Hidegen hagy a plusz 8 monitor a wifis egér meg a dokkoló. Nyomok egy alt tabot és kész. Vagy virtuális desktop.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
OPiiPO
veterán
válasz bandus #21730 üzenetére
Nekem az a nagy szerencsém, hogy van egy közepesen nagy szoba amit kompletten berendeztem dolgozónak, teljesen el van szeparálva a TV-s nagyszobától és a ház többi részétől. Az irodai hangulat nekem is hiányzik, számomra az arany középút a heti 2 iroda és 3 HO.
Egyik angol kollégám a lezárás elől kimenekül januárban a Seychelle szigetekre és onnan nyomta márciusig. Utáltam[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
MODERÁTOR
válasz noiq_nolife #21733 üzenetére
Én ilyenekkel nem élek szerencsére. Van jó clean kód (nincs) és minden metódus csak 10 sor. Vicces de az irodában fáj a hátam itthon nem. Kanapén általában fekszem ha érzem hogy sok volt az ülés.
Kinek mi erre a praktikája.
-
bandus
veterán
én is így tolom, de egyszerűen nem jó, nem egészséges. főleg, hogy szar a kanapénk, és az újat pedig 16 hetes szállítási idővel tudtuk megrendelni én mondjuk alapvetően nem használok már nagyon excelt, főleg inkább wordöt, powerpointot és telefonálok, callozok, ehhez a monitorok nem annyira szükségesek, ez is tény. de nekem kell a személyes kontaktus, alapvetően egy front office beállítottságú emberke vagyok. szóval én a hosszú távú megoldást abban látom, hogy heti 2-3 HO a többi iroda, azzal a lehetőséggel, hogy adott esetben meg tudjuk oldani, hogy a tengerpartról dolgozzunk akár 1-2 hónapot is. csajoméknál már a második hullámban eltörölték az irodai jelenlét szükségességét, még a munkavégzés helyét is kivették a szerződésükből, így pl nála ez nem lesz gond (SSC).
-
MODERÁTOR
válasz bandus #21737 üzenetére
Ez mindenkinek az egyéni preferenciája szerintem. Én továbbra sem szeretnék irodázni, mert az utazással töltött idő 100% pazarlás ill. azért ki van számolva a munka is két hetente. Továbbá megborítaná az egyensúlyt amire berendezkedtek sokan az elmúlt 1.5 évben és ez is nagyon fájdalmas lesz
-
Pfiucska
aktív tag
+1. Utazasi idotol fugg szerintem hogy “megeri-e” bejarni. Most, hogy nem agglobol kell bejarnom dolgozni (dugotol fuggoen 45-75p) hanem csak egyik keruletbol a masikba átautózok 10-15p alatt, sokkal tobb kedvem van az irodaban lenni. Igy konkretan nem is erdekel a ho.
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
Froclee
őstag
válasz Pfiucska #21734 üzenetére
Hogy ellentétet mondjak, melóban mindig 2-3 monitorral nyomtam, covid óta a Macbookom képernyőjével elvagyok fejlesztőként. Annyira, hogy az asztali gépem monitorostul együtt eladtam. Messzebb megyek, a tapipadot használom és nincs vele különösebb bajom. Szeretek kiülni a kertbe dolgozni, meg ide oda mozogni a házban vele.
Engem technikai/környezeti szempontból nem igazán zavart meg a homeoffice.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Froclee #21740 üzenetére
MacBook az ilyen. Messze a legjobb és a leghasználhatóbb tapipad. Teljesen más élményt és produktivitást nyújt szóval az nálam is mindig fix volt.
Ill a full screen appok miatt ott még kényelmesebb az ablakok közti váltás.
-
-
bandus
veterán
végre kiderültek nálunk is a tavalyi év után járó bónuszok, ami 30% lett. nem rossz, de többre számítottam, így nem ez lesz a tényező ami a cégnél fog tartani az már biztos. ez máshol is így működik, hogy 6 hónappal az év vége után fizetik ki ezeket?
[ Szerkesztve ]
-
-
bandus
veterán
egyik sem, nagyjából elégedett vagyok a fizetésemmel (persze mindig lehetne több ) és a hozzá tartozó csomaggal. alapvetően cégeredménytől is függ az értéke, és kb ugyanennyi volt az ezt megelőző évben is a bónuszom, miközben a cégeredmény tavaly sokszorosa lett a tavalyelőttinek, így egy kicsit magasabb értékre számítottam.
többiek: éves fizu 30%-ka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest