- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakob.rabbi
tag
Üdv!
Valaki próbált már családi fizetőeszközként mobilelőfizetést regisztrálni? Egy feltöltős szám univerzális egyenlegére szeretnék App Store-ban vásárolni. De a szám hozzáadása nem történik meg.
-
markknight
veterán
Kiléptem iCloud családi megosztásból, mert eddig fateromét használtam az Apple Music miatt, de mivel már a saját családomban is mindenkinek van Apple eszköz, így jónak látom, ha átveszem a stafétát, ezt elhagyom és nyitok egy sajátot magunknak.
Kilépés után bugosan még faterom kártyája maradt az accountomnál. Restart után eltűnt, de egyszerűen hiába próbálom hozzáadni a K&H kártyám, eldobja (am az apple pay megy vele) esetileg a revolutot kötöttem be, de biztos nem fogok havi szinten utalgatni rá a számlák miatt. Van aki találkozott már ilyennel? Mit kell mondanom a banknak? Minden netes fizetés + netflix, disney+ megy vele, egyedül az Apple nem szereti, ami fura.
-
flusze
tag
Üdv.!
Iphone SE 2016-hoz szeretnék vezeték nélküli fülhalgatót. Most van egy az Aldiban BIK-3PLUS (Maginon) Bluetooth 5.0, a telefon meg 4.2, ez tudna így működni vagy valami mást kéne hozzá nézni, vagy felejtsem el?
Köszönöm! -
markknight
veterán
És még egy kérdésem van. Beállítottam a megosztást a 2TB-os tárhelyre, ez mind szép és jó. Mindenki fogyaszt amennyit akar. Viszont szeretném a files appban a feleségem fájljait is látni.. mármint ő szeretné a sajátját, de az iPad-be mindenhol az én fiókom van beékelve. Van erre lehetőség vagy az minden privacy filozófiával ellentétes? (azért egy user kezelés nem ártana iPadre khm..)
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
válasz markknight #268105 üzenetére
Ha lokálisan raksz fájlokat az eszközre a Files appban akkor szerintem megmaradnak, barki lép be az icloudba.
-
burgatshow
veterán
válasz markknight #268105 üzenetére
Nincs user management iPaden se. Szoval a feleseged akkor fogja latni az iPaden a sajat iCloud alatt tarolt fajljait, ha az eszkozon az O sajat Apple ID van bejelentkeztetve.
Amugy nem ertem a problemat. Ha Family-ben vagytok akkor az Icloud tarhely megosztast is tudja hasznalni ami a csalade. Ha azon felul vesz maganak kulon tarhelyet, akkor a ketto osszeadodik. Pelda: ha Familybol kap 2TB-ot, maganak meg kulon vesz masik 2TB-ot, akkor a csaladnak osszesen van 2 TB-ja, neki pedig osszesen 4 TB.
A bankkartyad probald meg az appleid.apple.com-on beallitani, sokaknak a telefonon kereszteluli beallitas nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
válasz burgatshow #268108 üzenetére
Igen, tudom, hogy nincs user management, de lehetne Nyilván az a filozófia hordozható ketyerék piacán, hogy mindenki vegyen egy eszközt magának.
Ezt a tárhely halmozást most hirtelen nem értem, hogy mire írod Az be van kapcsolva és használni is fogja. Lehet rosszul írtam le amit szeretnék, de a user story kb így néz ki, hogy: Én mint Apple felhasználó, szeretném ha a közös használatú iPadünkön én és a feleségem is elérné a saját fájljait ki/be jelentkezés nélkül
Ezt persze simán meg lehetne oldani, ha szerepelne egy "iCloud fiók hozzáadása" opció a files-ban, ami egy aprócska bejelentkezés után megjelenítené azokat a fájlokat is. Mivel Google Drive-ot meg OneDrive-ot is lehet hozzáadni, ezért egy újabb iCloud fiók, nem kellene, hogy gondot jelentsen.
De úgy látom nincs rá megoldás, szóval majd max browserbe belép vagy keresek valamilyen third party iCloud fájlkezelő appot ha van.
Még kipróbálok egy olyat, hogy csinálok két külön mappát iCloud drive-on. Egyikben az én, másikban az ő dolgai. Ha jól tudom meg lehet osztani egymással mappákat, szóval az ő mappáját megosztom magammal, így valszeg látni fogom files-ban is azt a mappát.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz markknight #268109 üzenetére
Igen, a megosztás működni fog.
-
markknight
veterán
válasz burgatshow #268108 üzenetére
A weboldalas kártya felülírás (hozzáadni nem tudok új fizetési módot ha már van egy.. érdekes) frissítés sajna nem jött be: Payment information could not be updated.Contact Apple Support for more information.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz markknight #268111 üzenetére
Apukádnál még benne vagy a családban? Ha igen, esetleg ott is rakjon ki. Ha ez sem, akkor nincs több ötletem sajna, de a Support tényleg tudhat segíteni.
Szerk.: ez sem segít?
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
válasz burgatshow #268112 üzenetére
Nem hiszem, de megkérdezem mutat-e engem, köszi! Az a fura, hogy a Revolut kártyámat gond nélkül hozzá tudtam adni, specifikusan csak a K&H nem megy. Nem tudom jelenthet-e problémát, hogy 1 hónap múlva le fog járni, de gondolom nem. Ráadásul erről a kártyáról van fizetve a Disney+ és máshol is használom mentett fizetési eszközként + Apple Pay simán megy vele. Szerintem valami account szintű bug lesz (hasonló mint amikor családi megosztásban nem működött sehogy az Apple music) szóval gondolom support, telefonálás, majd átkapcsolnak külföldre, ott elmagyarázom a problémát pár nap múlva menni fog. Meglátjuk.
-
Kbali
nagyúr
válasz markknight #268114 üzenetére
Vagy jöhet még egy: lépj ki és vissza az appleId-dal.
-
markknight
veterán
válasz Kbali #268115 üzenetére
Köszi, próbáltam. Eddig az volt a jelenség, hogy popup, mert európai országokban meg kell erősíteni a kártyát blabla, kh app belép jóváhagy, de kiírta, hogy nem sikerült. Már a megerősítésig se jutok el, automatikusan eldobja. Gondolom valami automatikusan ignorálja x sikertelen hozzáadás után.
-
Kbali
nagyúr
válasz markknight #268117 üzenetére
Akkor banki ügyfélszolgálat fog tudni segíteni, megnézik, meddig jutsz el az aktiválásban. Viszont ha hamarosan lejár a kártya, akkor megvárnám az újat és azzal próbálkoznék tovább, aktiválás után. Emlékeim szerint a KH a cserekártyának ugyanazt a számot adja, de eltérő lejárattal és CVV/CVC2 kóddal (ez van, ahol gondot szokott okozni - Erste detto).
-
markknight
veterán
válasz Kbali #268118 üzenetére
Mondjuk az király ha ugyanaz a kártyaszám, mert már fejből tudom a mostanit
Azt mondja a K&H, hogy azért nem engedni hozzáadni ezt a kártyát, mert már hozzá van adva a fiókomhoz. Ami nyilván nem igaz. Most akkor lesz egy kör az Apple-lel, ahol megkérem őket, hogy valahogy írtják le ezt az adatot a fiókomról. Szerintem 1-2 nap és rendben leszünk.
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
Az Apple support szerint meg nem egyezik billing address, náluk sehol nem szerepel ez a kártya. Ok. Akkor felhívom a K&H-t mit látnak, bár mindenhová ugyanazt a billing addresst írtam idáig, sehol nem volt gond, de rendben.
Egyébként ilyen képernyő megosztós supportban most volt részem először, kaptam egy meghívást aztán látta az egész kijelzőmet. Menő.
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
Ahogy gondoltam a billing addresnek köze nincs hozzá.. Végül nyitottak egy hibajegyet a K&H-nál, gondolom majd jönnek a meghazudtolhatatlan logok. Meglátjuk. Addig marad a revolut.
-
Jakob.rabbi
tag
válasz Jakob.rabbi #268102 üzenetére
Ha esetleg valakit érintene a dolog, feltöltős előfizetést nem lehet az Apple fiókhoz fizetőeszközként hozzáadni, hiába állítja a Telekom, hogy igen. És az Apple oldalán sem írják sehol, hogy csak havidíjas előfizetéssel működik.
-
Topikgazda
Valóban, bár hülye a megfogalmazás, mert azt írja "elrejtés", gy azt gondolná az eber, hogy eddig rendben van, de ha külön rákeres az appra, akkor ugyanúgy mutatni fogja, hogy már letöltötte (cloud ikon), pedig nem... úgy mutatja ezzel, mintha sosem lett volna letöltve.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
SharpSA
veterán
válasz xhege #268056 üzenetére
No de ott van a RAW lehetősége Pro esetén. Ha nem tetszik, amit a szoftver készít, akkor van lehetőség jobbat alkotni. Ja hogy azzal van egy kis munka…
Még annyi jut erről eszembe, hogy nagy képernyőn nézve biztosan látszik valami különbség, meg belenagyítva, de szerintem legtöbben csak a telefonon nézik meg és nem nagyítva a képeket, vagy kinyomtatva albumban.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz Viper26 #268080 üzenetére
16 béta alatt nálam rendszeresen kifagy a SwiftKey és akkor a gyári billentyűzet jön elő. A véglegesben vagy hamarosan remélhetőleg jó lesz, mert én például utálok pötyögni, swipe móddal viszont gyorsan lehet írni, ami a gyáriban nem érhető el magyarul…
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
kagzer
aktív tag
válasz SharpSA #268129 üzenetére
A probléma ezzel csak az, hogy a RAW is már a képfeldolgozóból jön ki, hiába RAW, az AI (vagy deep fusion vagy milyen fancy szarja van az Applenek) egyszer megrágja.
Én próbáltam 13Pro-n és ugyanúgy “javít” rajta.
Azt gondolná az ember, hogy a szenzorról közvetlenül jön se nem, ez is egy mosott szar…
Félreértések elkerülése végett, évek óta elégedett iPhone használó vagyok és nem ez lesz az ami kiütné a kezemből csak kiábrándító volt. -
kagzer
aktív tag
A témához kapcsolódóan egy igazi BS:
[link]
Válasz nincs csak a kb mint egy auto reply ami összeollóz a kérdés szavai alapján a használatiból. -
doddencs
senior tag
AppleId-m zárolva van, közel 8 éve használtam utoljára, a feloldásnál pedig egy számomra ismeretlen kezdőbetűjű email címre küldené a feloldás lépéseit.
Biztonsági kérdésekre nem emlékszem. Így jártam, új appleid-ra lesz szükségem, vagy van valami megoldás a problémára? -
markknight
veterán
válasz doddencs #268134 üzenetére
Ha 8 éve használtad utoljára, akkor valószínűleg azon a fiókon nincs olyan adat ami kellene neked ezért a legjobb ha regisztrálsz egy újat. Viszont ha az e-mail címed ilyen módon foglalt, akkor biztos van rá mód, hogy megoldják neked, apple supporttal érdemes beszélni az ügyben.
-
SharpSA
veterán
válasz lugosi #268133 üzenetére
igen, tudom hogy nagy a fájl mérete, viszont azt nem gondoltam, hogy az igazából nem valódi nyersanyag. Pedig alkalmanként, szükség esetén jó lehetne a RAW. Én még nem néztem meg egyszer sem, látom hogy a képek néha erre-arra túl- vagy alulhúzottak, de például családi képek esetén nem sok jelentősége van, amúgy meg igyekszem olyan nézőpontot választani adott témánál, ahonnan még elfogadható eredményt kapok. Végülis ez mégis csak egy telefon...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Viper26
nagyúr
válasz SharpSA #268130 üzenetére
Pontosan, igencsak zavaró, mivel a gyári magyarul használhatatlan.
Nagyon remélem, hogy nem most nyírják ki a 3rd party billentyűzeteket, mert akkor esélyesen búcsút intek az Apple-nek, legalábbis telefonok terén.
Legalább lenne a gyáriban magyar prediktív, de kb esélytelen.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ha hívnak recseg a hangszóró alig értem amit mondanak (kihangosítva jó). Csináltam egy gyári visszaállítást és nem recseg, ez létezik? Xr
Vagy csak időleges?[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Másik kérdésem, hogy xR kezel második simet elvileg vagyis ha rendelek a meglévő yettel fizikai mellé egy vodafone feltöltőkártyás e-simet és arra adat opciót akkor használható-e az elsődleges hívásokra yettel, mobilnetre meg csak a voda?
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
válasz burgatshow #268142 üzenetére
A próféta szóljon belőled.
Bár nem ez lenne az első amikor eldöntik, hogy nekünk mi a jó.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Bilux
veterán
iPhone 13 és 13 pro tokok egyeznek?
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs