Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #7099 üzenetére
par honapja egy ismi unokatesojanak osszeraktak egy gepet...
egy IT s rendszergazda volt az "A" verzio
6c12t CPU, 60k-s anyulap, 50k-s taperomu, premium markas haziko.... a monitor mar csak 22" meg GT1030 melle , mert az fert beleosszeirtam en is egy "B" verziot, hogy szerintem mit kene, mert tuti jatszos gep lesz...
en is voltam ennyi idos, meg tizenpareves sracnak nem a wikipediat olvasgatni meg aknakeresozni kell a PC sosem, legalabbis utobbi ket evtizedben ilyet meg nem lattam, amikor van ra 350k, meg kalkulalva van egy dVGA is bele eleve
az ilyen FB/web/YT/4K-s gepekre meg jellemzoen nem kell ennyii3-12100F, 1660TI meg 27" volt nagyjabol es forintra ugyanannyibol all meg (350-360k volt ra mindennel)
de ha mehet bele used VGA is akkor egy GTX1080 vagy RTX3060TI is lehet benne, es akkor jassz leszerre ez az IT-s arc: aaa az szar, mert banyaszVGA es szet van hajtva
nekem is volt 5 evig Asus RX580-8GB-s zsugam, sosem banyaszott egy sec-t se, vatta ujan vettem, amikor ezek megjelentek 2017 majusaban
meg a banyaszok is inkabb lejjebb vettek az orajelet a fogyi meg a tartossag miatt, mert villanyban kifizettek volna 3 honap alatt egy +VGA-t, amivel csendben kisebb fogyival is min ugyanannyi a hashrateen meg erre neki: figyi, most kajakra osszeraktok egy 13-14 eves gyereknek egy "gamer" gepet a 10-s sorozat legfikabb VGA-javal, amire arra valo kb, hogy kep legyen a monitoron es 50k-ba kerul? (akkor)
meg egy hoki 22"-s monitorral? ami ~25k-val olcsobb, mint egy 27"-s es barhol meg lehetne fogni annak az arat?
hat mennyivel nagyobb jatekelmeny egy nagyobb TV- a konzol is
meg a 1660 akarmiben nezve is 2x-s fps-t tud egy 1030-hez kepest
erre o: haaat, max majd lejjebb veszik a felbontast 720p-re vagy lejjebb
mondja ezt az, aki amugy sosem jatszik PC-n semmivel, mert konzolozik
jaaa, aahhaa, de... (ott azert mar kirohogtem)meg majd gyerek ott van vatta uj 350k-s geppel, aztan a pistike osztalytarsa amugy 200-t ero 4-5 eve osszedobalt gepe 2x gyorsabb az x game kozben
hurraapu meg anyu meg nem erti miert nem megy a game a gezukanak szepen, pedig most lett osszrakva soké, es az IT-s rendszergizda mondta mi legyen benne
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
kenand
veterán
válasz KROK640 #7097 üzenetére
30k ért nincs jó lap hozzá sajnos, csak nagy szerencsével. Újabb kínai lap revíziók is egyre gyengébbek, erőltetik a bugos desktop chipstes vonalat (mert olcsóbb) és a VRAM hűtés is egyre gyatrább, a forint meg gyenge (szerencsére már 430 az USD csak 380, de amikor vettem a lapokat 300 Ft körül volt)
Kis méretű DDR4 ECC filléres az tény (4x4GB meg elég)Ha alapok ára lejjebb menne még most is jó alternatíva lenne (kidobni most sem kell, csak már kevésbé éri meg bele invesztálni)
Sajátunk a 2666 V3-mal és 4x16GB RAM-mal még meg lesz egy darabig[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #7100 üzenetére
"Videókari az új lesz pár héten belül, lehet röhögni Intel A750-es a kiszemelt"
Resizable-BAR éles teszt, hivatalosan nem támogatott platformokon?
Én is néztem, de nem mertem bevállalni, pedig van olyan gépem amiben tutira menne. Talán majd ha 100 alá megy.
Vagy van már rá módszer hogy átalakítsunk intel confidental, kínai prototípusokat?[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
[link]
ez X99+C612több drón kell ;P
-
Lehetne de most a lapom éppen tudja gyárilag (legutolsó biosnál támogatott hivatalosan, abba raktam az es xeon mikrokódot). Bár valahol van haswell celeronos gépem lehet abba megdoldható lenne unsupported módon is.
Btw a tesla k20c is megy rebar enableden szóval nvidia már gtx780 gpunál tudta és engedhette volna azaz pcie 3 óta van jelen már vagy 10 éve csak mindenki cseszedt rá.
Jó lenne egy es videókari amúgy.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #7100 üzenetére
Taichi lap szerintem nagyon menő, ha jól emlékszem akkor annak van fogaskerekes designja, meg vagy 8 memóriaslot is van rajta.
Az I9 7900x-nek is 3300MHZ csak a base órajele, mondjuk a turboja asszem 4500MHZ
Kár a viszonyaolg alacsony órajelért, de 10 mg 20 szál akkor is eléggé durva.Nem nevetek, ha lenne fölös lém, már csak az érdekessége miatt is beneveznék egy Intel VGA-ra, pláne, hogy a mostani GTX950-hez képest már kb minden előrelépés lenne...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #7111 üzenetére
mennyire eletszeru mar, nem?
hogy kipengetsz egy rakat lovet fullHD monitorra, 6c12t CPU 50k-s tap...
...es akkora felbontasban megy a game csak 30fps felett, mint 15-20 evekozben megneztem ujra...
meg egy 1650 is 2.5-3x gyorsabb fps-ben, mint a 1030, a 1660Ti meg hagyjuk is kb mennyivel[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #7109 üzenetére
Tudom, nézegettem azokat is*, olyan 45K körül már 8GB-os 580-at is lehet szerezeni.
* meg úgy az elmúlt napokban rengeteg VGA hirdetést néztem át.Persze rövidesen elmondhatom, hogy az RX580 is visszalépés lenne nekem. BTW erről jut eszembe, közben lett egy RX570-em is, de azt sem raktam be a gépbe, még mindig a GTX950 van benne.
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #7110 üzenetére
durva, hogy egy csomó 8-as meg egy 16-os modul figyel benne
72GB RAm, nem kevés ... nekem csak 32GB van, de még az is szinte mindenre elég ahogy észrevettemInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #7114 üzenetére
Igazából nem sok minden használja ki. Star citizen talán evett 32gbnál többet de valóban 16-32gb eleg alapvetően.
Ezek olcsó ecc reg ramok, szinte senki nem veszi.
A legtöbb ramom gépeimben ddr2-ben 32gb (4x8 ecc reg 667), ddr3ban 128gb (8x16gb ecc reg 1866) és ddr4 ben 192gb (6x32gb 2133 load reduced) volt. -
kenand
veterán
Bizonyos desktop Ryzen+ alaplap párosok is megeszik az ECC DDR4 RAM-okat, csak ott ezekben a lapokban 2 csatorna van, nem lesz túl gyors...
-
-
kenand
veterán
válasz MasterDeeJay #7117 üzenetére
Megnézetm csak unbuffered ECC-t támogat a ryzen lap....
Support for ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8 memory modules (operate in non-ECC mode)
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #7115 üzenetére
Star Citizen szép és komplex játék, annál esetleg kinézem, hogy a 32 felett is eszik. Egyelőre azt tapasztaltam, hogy 32GB mindenhez elég. (A 16 már néha kevés volt nekem)
gb az gigabit, GB a Gigabájt, gondolom ezutóbbira gondoltál. DDR2-n 32GB... Az nem semmi, de szerintem olyan gépen ami DDR2-t használ, kb semmi sem fut el, ami 32GB RAMot igényelne tényleg.
DDR3-ban 128GB? Azigen! DDR192GB ? Ezutóbbiból a legtöbb amit láttam 128GB volt, a második legtöbb meg Xeonos konfigban volt 96GB ECC REG.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #7119 üzenetére
en azt vettem eszre az utobbi par evben, hogy 8GB mar siman keves lett, de a 16GB a legtobb juzernek az eleg, de tenyleg, a homejuzerek 95%-nak tuti az
OK, nyilvan nem a videoszerkeszto meg a virtualszervert uzemeltetokrol van most szo ...mert azoknak x2
de 8GB alatt nincs epkezlab gep mar vagy 6-7 eve...ez nem kerdes
meg igazabol most nem is draga a RAM
ha keves a 16GB, fruttiert lehet 32-d is
16GB RAM-t kapsz vatta ujan ~25k-ert
manapsag mi 25k?
lemegyek a boltba es ket sima biologiailag lebomlos nylonszatyorban hazahozok ennyiert kajat, es nem kell hozza kaviart venni
HA-n meg 20k alatt is lehet venni Corsair-t
meg 64GB-t is ki lehet rakni 2db DDR4-s modulboltöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #7120 üzenetére
Ha nem is kevés a 8GB, de legalábbis szép lassan az lett a belépő szint. Kicsit olyan ez, mint amikor 2014-ben vitáztam a főnökömmel (számtech bolt), hogy ne kínáljunk már GAMER gépet 4GB RAMmal, mert az a belépő ... most már ez a 8GB, de őszintén szólva, inkább már 16-al építenék gépet. Az tényleg az átlag userek nagyrészének elegendő. Sőt, néha látok megdöbbentő példákat, pl 10-13th genes I7-es procik, ilyen olyan menő RTX-es VGAk, és akkor csak 16GB RAM. Mondjuk aki játszik annak még ennyi most is elég, ha nem is optimális, de elegendő.
Szép példa az elegendő kifejezésre az anno 8GB RAM, és a Just Cause 3 esete, a játék ugyanis gyönyörűen skálázódik 6-8-12-16GB RAMok között, tényleg érezhetővé teszi a különbséget (kipróbáltam).Most amúgy valóban nem túl drága a RAM, nemrég vettem GSkill AEGIS, hűtős, 3200MHZ-es DDR4-es RAMot 16GB (2×8, tehát a drágábbik kiszerelés) 21000ft-ért, vatta újonnan, 3 év garral. 16-os modul van 20-ért, 40-ből +32GB RAM megvan úgy, hogy ez nem ECC meg csak ilyen vagy olyan gépbe megy, hanem mindenbe. Igazából már kicsit bánom is, hogy nem 2×16-ot vettem (még pluszba), de azért elég sok másra is kellett a pénz, manapság meg olyan 20-22GB RAMig megyek fel foglaltságba max, tehát még éppen 24GB is elég lett volna.
Azért maguk a 32-es modulok nem olcsók, egybe 32-esek 40 ezertől indulnak (és ezek a full fapad változatok) ami azért 80 ezret sejtetnek 64GB esetén, és a 64GB-os seteket megnézve pedig szintén 80 ezer felett indulunk, ami már nem kis tétel, pláne, hogy átlag user 16-ot is alig használ ki ... De az viszont tény, hogy üdítően olcsó a RAM, és aki ma 16GB RAM alatt épít gépet, az olyan tételen spórol amin nem kéne.
2021 decemberében modernizáltam egy korábban általam szállított gépet (4th gen I5 4590, 8GB RAM, GTX950, 240GB SSD, 1TB HDD) ott a 8GB RAMból lett 12GB (plusz még 2TB HDD is ment bele), és bizony észre lehetett venni a különbséget 8 és 12GB között is. Bő egy éve ...
Sőt, szerintem 12GB RAMmal még ma sincs elveszve nagyon az ember.
Tavaly márciusban ment ki egy I7 11700K, 4×32GB = 128GB CORSAIR Dominator Platinum RGB DDR4 3600MHz CL16 KIT-el, de ott tudom, hogy a felhasználás jellegéből adódóan legalább 64GB ki is van használva.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #7121 üzenetére
de meg az ilyen sima FB/web/YT IGP-s gepeknel is keves tud lenni manapsag a 8GB RAM
en olyat sem irok ossze mar 16GB alatt, nem erdekel...
isminek is probalunk osszepakolni most egy ilyen E5-s megoldast joarasitva
deszka az ugy nez ki az lesz hozza az Ali-rol 35k-ert
RegECC RAM fruttiert
CPU-m van 4c8t, 6c12t, 8c16t is hozza
meg talan lesz egy RX590 is
....ne egy lassan 10 eves 750TI-vel makettkodjon mar
kb 95k-bol megall a buli a CPU hutovel egyutt, es 1080p high-ban elcsavar majd eleg sok mindennel neki zsiiirul
fele a dVGA igy is
mit raksz ossze ennyiert...?
egy i7-4770 siman tobbe kerul, a RAM meg a CPU miatt is
ahhoz 18-20k a RAM meg 20k a CPU is, es akkor anyulap meg sehol hozza
65k-ert arulnak most is egy ilyesmit
hiaba kerul ebbe "sokba" az uj deszka, vegtere siman kevesebbol is megall
meg ebbe akkor rakunk ez helyett alapbol is magas orajeles 6c12t vagy 8c16t CPU-t, amikor akarunk, ha keves a jedi
a 100k az uber top max felso hatar igy is erre
nem lehet 3xxx R5-s AMD-ket venni meg 11-12gen intel vmit, mert akkor marad a 750TI kb ahhoz is kb orokre...
par evente ujit vmit a gepen, nem ilyen oooo majd par honap mulva veszunk vmit ujabb dVGA-t is bele
ezeket a sztorikat mar ismerem amugyis...
ugyanaz kb, mint amikor megvesszuk a fullsize ATX lapot, amin van 5db PCIE zsuganak hely, hogy majd lehessen boviteni, aztan amikor lecserelesre kerul addig is az egyetlen dVGA-n kivul evek alatt se ment bele semmi soha azokbatöbb drón kell ;P
-
-
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #7122 üzenetére
"de meg az ilyen sima FB/web/YT IGP-s gepeknel is keves tud lenni manapsag a 8GB RAM" - felhasználási szokásoktól függ, ha úgy használod, ahogy én használtam anno a phenom 9500-as 2GB RAMos gépemet (minden ablakot azonnal zártam ami nem kellett, a böngésző is ilyen 1-2 ablakkal futott) akkor ma még 6GB RAM is elég ezekhez a feladatokhoz. Ha úgy használod mint barátnőm (egyszerre 30+ böngésző ablak nyitva, a tálcán zenelejátszó, film, mappák megnyitva, 3 hete írt word dokumentum még megnyitva stb), akkor tényleg a 16GB a minimum. (Aztán csodálkozik, mellesleg 4GB RAM társaságában, hogy lassú a gép, pedig neki fel sem tűnik, hogy 10mp az egyik ablakról a másikra váltás; a restart meg valami ördögtől való dolog lehet, mert csak lehajtja a laptop tetejét, és akkor ki van kapcsolva, felhajtja és be van kapcsolva ... ) (ma már valahol a kettő között vagyok, 8-10 ablak nyitva, de azért nem szeretem felgyűjteni)
Ismerősöd E5-öse : 4c8t, 6c12t, 8c16t attól függ mi a felhasználási terület és melyiknek mekkora az órajele, de ilyen budget gépbe főképp a 4c8t vagy a 6c12t -t tudnám elképzelni. RX580/590 meg bőven jó, az előbbiből 8GB-os is van 45 környékén már.
A 4770-nek meg beteg ára van, 2017-ben cserélni akartam a 4330-at rá, de már akkor is irreálisan drágák voltak, a helyzet szerintem meg azóta csak romlott.
Habár... most nézem 4770 már van 20-tól 35 ezerig, annyira nem vészes, bár ha azt nézzük mit ér ma, és hogy ennyiből már van 10100F, ami rommá veri, kevesebb fogyasztásból, hiába csak I3, akkor ... na meg a 4770-hez képességeiben hasonló E5 Xeon szerintem simán van 10 alatt, még lehet, hogy 5 alatt is.Igen, ez a majd veszek dVGA-t story ismerős, még nekem is a 2 éves 10th gen I5 mellett egy GTX950 figyel, igaz tegyük hozzá, hogy nekem bejött mellé ez a bányász mizéria, ami valamivel több mint 2 évvel késlelteti a váltást.
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #7123 üzenetére
Az E5450-es az még valami C2Q alapú cucc volt (LGA771), 3GHZ-el 4C4T, 12Mb cache... tulajdonképp egy 170MHZ-el gyorsabb Q9950.
Ha belegondolok, hogy ezek általában 2-4GB extrémebb esteben 8GB RAMmal készültek, ha ehhez hozzáveszem, a dual CPU dolgot (vagyis 8C8T végülis, és kétszer annyi RAM is legyen már), akkor is 16GB RAM a maximum ami átlag földi halandó fejben megfordul, de még azt sem használta volna ki semmi, ami ezen élvezhetően fut, szerintem még azokhoz a cuccokhoz a 8GB is elég. Szóval 32GB biztosan kihasználatlan overkill volt, de mint érdekesség persze érdekes.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
Kaslerka
tag
válasz kicsipapucs #7124 üzenetére
A hőfokokkal sosem volt gond.
A DRP4 alapjáraton is brutál, az Enermax Fulmo GT meg kajak tele van ventikkel (Gyári szerelés).
Elől 1db 18cm-es
Oldalt 2db 18cm-es (Procira, VGA-ra), melléjük opcionálisan lehet még 2-t tenni)
Felülről 1db 23cm-es...
Melegedésről szó sincs.[ Szerkesztve ]
* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *
-
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #7128 üzenetére
Pedig nagyon nem mindegy. Jó nekünk az, mert van vagy 32-32GB RAMunk, de hidd el, 4-8GBnál nagyon is számít.
3500MHZ-es az jó, mert az már bőven használható egy magon is, sőt, ott a 8C16T kifejezetten jövőálló még most is.
Igen, az tényleg olcsó. Mennyit akarsz belerakni?
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #7130 üzenetére
LOL, ugyanolyan GTX950-esed van mint nekem (bár a GPU-Z még javarészt zöldségeket írogat)
Nagyon kemény, hogy a 4db 8GB-os DDR2-es 2009-es gyártású (nagyon nem maiak!)
(és jelenleg nekem is 32GB RAM mellett megy a GTX950, igaz DDR2 helyett DDR4 mellett).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #7132 üzenetére
4-8GB nagyon sokat szamit, meg 8-16GB is eszreveheto, de 16+ az mar nem igazan atlagjuzernel persze
4x4GB-t gondoltam van is otthon Corsair 2666-s ilyen regota
eleg az bele
amivel egy RX500-s szerias zsuga elboldogul oda tobb nem nagyon kellmegneztem errol az uj NFS-rol gameplay-ket, 12-13GB-nel tobbet az sem ker
RX580-8GB elviszi ~50fps-l 1080p-ben
OK, mondjuk a videoban egy R5-5600X volt eppen, de azzal ez 60-62 korul tudott
[link] 22nm 4c8t Haswell-EP
[link] 22nm 6c12t Haswell-EP
[link] 14nm 4c8t Broadwell-EP[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
nullpoint
őstag
Persze csak papíron, valójában ddr3-mal többször próbáltam, hibák voltak, maradt a ddr2.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Régebben volt már 2011-V3-as platformom és újabban kedvet kaptam hozzá, hogy egy HomeLab/NAS szervert építsek ilyen alapokra, viszont ITX méretben szeretném megvalósítani. Valaki ismer valami költséghatékony ITX alaplapot amit érdemes lenne megvenni? Lehet akár kínai is, ha nincs rá különösebb panasz.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #7134 üzenetére
Persze, 4-ről 8-ra kb bármelyik mai user és gép észreveszi, de még a 8-12 vagy 8-16 is észrevehető szerintem. Afelett már csak az olyan power usereknek vagy gamereknek tűnik fel mint mondjuk mi.
4×4GB még nem is sok egy ilyen gépnek.
Jó kis procik, magas órajele 3700, 23500, 3700MHZ ... szép. Ezesetben 6C12T-t választanám.RX580-8GB meg most 45K környékén nagyon bestbuy lett, még én magam is elgondolkodtam rajta, hogy vegyek-e, de végül maradtam az RTX3060-nál, az csak bőpven másabb kategória. De játszok a gondolattal, hogyha kicsit több pénzem van kellene valami Xeonos gépet építeni, és abba szerintem RX580 kerülne majd. Majd.
-
kenand
veterán
válasz Kiratheonly #7137 üzenetére
asrocknak volt, hw apron is felbukkant, alin drága
De nem fő csapásirány, szerver/workstation CPU-ra ITX lap...[ Szerkesztve ]
-
válasz Kiratheonly #7141 üzenetére
Nem olcsó, viszont meg van tömve rendesen mindennel. A márkával volt dolgom, nem volt vele baj
-
hobizoli
nagyúr
-
kenand
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #7139 üzenetére
Ennek az az oka, hogy szerintem előreláthatóan nov 5 és 15 között voltak a legalacsonyabbak a VGA árak.
Legközelebb hasonlóan lent szerintem márciusban lesznek.
Én sem túl jókor vettem az RTX3060-at, de már nem érdekelt, csak az, hogy végre van annyim amennyibe kerül a kártya.
(így jött 118-ba az ami előtte volt már 109-ért is ... de nem érdekel, boltban ugyanez a modell - helytől függően - 217 és 240 ezer között volt, na ennek fényében a 118K szerintem bajnok ár... )
RX590 amúgy relative ritka nem??? Vagy legalábbis én RX570, 580-akat látok nagyon sokat, ahhoz képest 590 szinte fehér holló. Egyébként végre ezek a kártyák legalább árban kezdenek a helyükön lenni. Az RTX3060 szerintem 80-90 körül lenne heéyén, de ahogy elnézem arra még bőven kell várni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest