- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz sakal83 #2948 üzenetére
Az i5-2500k egy erőmű teljesítményben.
Olcsón, hangtalanul csak ilyen tablet alkatrészekből fabrikált gépeket lehet kapni - még egy darabig. Az intel azon dolgozik, hogy ezt felszámolja.
40-50e között van még néhány félkész gép (Gigabyte Brix, Asus Vivo PC, stb.) de ezek is hasonló procikkal vannak szerelve. Memóriát és SSD-t neked kell bele tenni (+30-40e).Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
sakal83
addikt
válasz DoItYourself #2951 üzenetére
És egy I3 4010-is procis Intel NUC megfelelő lehet teljesítményben?
-
sakal83
addikt
válasz DoItYourself #2955 üzenetére
Ok. köszi.
Szerintem jó lesz, max, ha nem, akkor a wintel helyett használom
-
interstate76
addikt
válasz sakal83 #2953 üzenetére
Az i3-4010U az kb. egyenértékű az AMD A6-6310-es APU-jával. Azért ehhez hasonlítom, mert egy ilyennel szerelt laptopot vettem itt nemrég 55e Ft-ért garival és 5 év biztosítással.
És igen, örök vesszőparipámhoz térek vissza, amikor is azt mondom, hogy 50e Ft környékén én már nem szívesen vásárolnék Kínából, pláne úgy, hogy gyártói garanciás eszközöket lehet kapni itthon, olcsóbban (4 GB RAM-mal, 1 TB HDD-vel, dedikált videókártyával és egy táskával együtt vettem ennyiért a fent linkelt gépet, ráadásul ott van pluszban a kijelző, a billentyűzet, az akksi és még jópár dolog egy mini PC-hez képest). De tudsz venni passzív hűtésű masinát is, ha cél a teljes hangtalanság.
Figyelem: nem azt mondom, hogy nem komplett, aki Kínából vásárol 50+ ezer Ft-ért, csak azt mondom, hogy én nem tenném.
De nemcsak az ára miatt hoztam fel, hanem azért is, hogy elmondjam: az itt található 4K anyagok ezen a vason is szaggatnak, tehát emiatt nem feltétlenül érdemes drágább mini PC-t venned. Bár nem tudom, intel fronton mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
w.miki
veterán
válasz interstate76 #2957 üzenetére
tudnál linkelni, néhány passzív gépet is, amit érdemes venni?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
interstate76
addikt
Itt 2 hsz-t találsz tőlem: az egyikben leírtam, hogy milyen gépet vettünk mi (ez egyelőre laptopként üzemel, és a wintellel szemben meglévő előnyei felsorolásánál - ahogy a kollégák utóbb jelezték - kihagytam a hd audio passthrough-t, a SATA csatit és hogy nem usb-s az ethernet), a másikban pedig azt, hogy milyen CPU-kra keresnék rá a Hardveraprón, ha le szeretném cserélni a Wintelt. A listát kiegészíteném az N3050-es és az N3060-as CPU-val. Itt érdemes szétnézni: aminek a Celeron N-es sorozatból elég a teljesítménye, az a barátunk (ezekkel a procikkal relatíve sok, passzív hűtésű gépet találhatsz a neten).
Gyorsan hozzáteszem, hogy azért a Wintelt is nagyon jó vételnek tartom (nem véletlen nem cseréltem le egy kibelezett laptopra - a szívemhez nőtt, na! ).
Pl. itt egy N2840-es CPU-val szerelt gép: szerintem lejárt garival nem ér 40 ezret (új gép is van 60 ezer Ft körül 2 GB RAM-mal és 500 GB HDD-vel), de talán alkuképes.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
satmen
tag
Apropó, Wintel-ek: mit jelent a Windows "próbaverzió" ? (áramos bolt, általános adatok)
-
satmen
tag
válasz Arolotifar #2962 üzenetére
Köszönöm! Akkor a Pipo X7S kicsivel többért talán jobban megéri.
-
interstate76
addikt
Megint a Tronsmart ARA IZ37 akciós, de durván: ARA32G kuponkóddal csak 59,99 USD.
Azt még hozzátenném, hogy Lifeforce-nak nagyon rossz tapasztalatai vannak a Tronsmarttal, márpedig ő kereskedelmi mennyiségre bír rálátással, szóval mki a saját felelősségére rendeljen!
-
Solten
őstag
válasz interstate76 #2965 üzenetére
Abszolute nem jo vetel, ez bay trail, tulzottan melegszik. Ez a kis doboz meg a tenyeredben elfer plusz meg nem is aluminium.
Saor Alba
-
interstate76
addikt
17 ezer Ft+ÁFÁ-ért nem jó vétel? Egy olyan gép, ami az emberek döntő többségének mindenféle tartalomfogyasztási igényét röhögve kielégíti? Akkor mi a jó vétel?
Szerintem akkor is az, ha mókolni kell a hűtésével. Eddig 3 wintellel játszottam el ezt a dolgot (2 saját, 1 másé), és egy esetben sem éreztem úgy, hogy emiatt ne érte volna meg az árát.
Ja, még valami: ha gyári állapotában nagyon melegszik (ami nem kizárt), akkor a Geekbuyingtól kap az ember legalább 10-15 USD visszatérítést, csak küldeni kell pár screenshotot a melegedésről.
[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
válasz interstate76 #2967 üzenetére
Ja, a kuponos reszeden valhogy atsiklottam Talan meg a windoz' is jogtiszta hozza hm.. Csak tenyleg az a baj hogy 32 GB-n osztozik a ket rendszer, ami nem tul szerencses, kicsi, plasztik, rohadtul melegszik, meg Tronsmart. Valamit valamiert.. De valoban piszok olcso
Azert amondo vagyok ha nem akar a juzer cumizni egy csomot dobjon ra egy kis osszeget, es Cherry-s w8 pro.
Mukodik 'out of box' es nem kell a hutessel sz@rakodni.[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
interstate76
addikt
Egyetértünk. Már ha a Cherry Trail tényleg ennyivel kevésbé melegszik (eddig csak egy tab volt nálam, az sem sokáig - abszolút nem melegedett).
A 32 GB egyébként szűken, de elég lehet. Egy ilyen vasat az ember nem rak tele programokkal, ill. amikor játékot telepítettem rá, az a micro SD-re került - nem erre van kitalálva, de ez tűnt a legegyszerűbbnek.
[ Szerkesztve ]
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy WIntel W8 Pro mini PC-t, de nem tudom, hogy ha újra kellene rajta telepítenem a Windows 10-et, honnan, milyen verziót kell letöltenem hozzá? Illetve milyen linuxot lehet erre telepíteni?
Köszönettel:
Zozi
-
Solten
őstag
Hello: media creation tool
Mentsd a drivereket, a Linux tamogatas botranyos ezekhez a kutyukhoz (koszonjuk bunko Intel), bele se kezdj inkabb.
a wifi egyseg meg Broadcom sajnos (kb az osszes kinai kutyube ilyet tesznek, biztos 2 szendvics az ara) mire talasz hozza mukodokepes drivert leragod a tiz kormod.
Ha 32bites Windows-al szallitottak kb 100% hogy az UEFI 32 bites Windows-t tamogat csak. Szoval olyat tolts le.[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy lakó autó, amiben van egy tv (VGA, HDMI van rajta).
Szeretnék bele egy windows-s pc-t. Felhasználás: böngészés, játékok, excel, word, pár speciális (lakóautós program) használata, skype, esetleg videó max 720P-s felbontásbab.
Erre gondoltam, mennyire megfelelő választás?
PIPO X7s
Esetleg tudtok jobbat ilyen áron?
Vagy ez?
Wintel
Ez a Win 10 is valami alap?
Mint a másikon a Bing kiadás?
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Jó lenne venni egy Androidos boxot, de előtte olyan kérdésem lenne, hogy erre playről lehet telepíteni TV GO vagy HORIZON GO-t?
-
interstate76
addikt
válasz PainKiller13 #2974 üzenetére
A Horizon Go szépen megy rajta, android alatt. Windows alatt böngészőből lehet nézni, de a UPC - sajnos - az igen erőforrásigényes Silverlight plugin használata mellett döntött, ami sok egy kicsit az Atom Z3735F CPU-nak (ahogy a BlueStacks is). A Digi Online-t próbáltam még rajta, az droidon és windowson (utóbbin szintén böngészőből futtatva) is gond nélkül futott rajta.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz interstate76 #2975 üzenetére
Mindenképp androidosat veszek, windowsos szar van itthon elég Meg ahogy látom azon fut minden.
Köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Tudtok ajánlani nekem olcsó, de megfelelő médialejátszót? Ebay vagy Bangood is szóba jöhet. A tv-m nem minden média formátumot játszik le, plusz ömlesztve látni az adattároló tartalmát.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
interstate76
addikt
válasz PainKiller13 #2976 üzenetére
Szívesen! Viszont az itt tárgyalt eszközök vagy winesek, vagy dual bootosak, azért tértem ki a windows alatti lehetőségekre.
A wines lehetőség ne riasszon el, ugyanis a Wintel W8 androidos része az eddigi legjobb (egy Beelink Mini MX mellett), amit láttam. Az összes eddigi mini pécémre custom romot tettem, hogy igazán használható állapotba kerüljön, a Wintel androidos része volt az első, amin gyári állapotában megy minden, amit futtatni szeretnék rajta. Emellett pedig a windowsos rész is jól jön néha: böngészni egyértelműen jobb, ill. én - többek között - pl. Plex Media Szervert futtatok rajta és bárhonnan elérem a megosztott képeinket, videóinkat, zenéinket stb.
(#2977) oszy Mik az elvárások: felbontás (720p, 1080p, 4K), 3D kell-e, bitráta (van-e elvárt minimum, vagy mindegy), hd hang kell-e, miről játszanál le?
[ Szerkesztve ]
-
htom127
aktív tag
Üdv
Használ valaki Beelink Z83 X5-Z8300 minipécét?
A hűtése hatékonyságáról érdeklődnék.
Esetleg van topikja a Cherry Trail-nek?
Tudnátok ajánlani más gigabites win 10-es alternatívát?[ Szerkesztve ]
" Bazinga !"
-
htom127
aktív tag
válasz htom127 #2979 üzenetére
Közben megvettem, EU raktárból szerintem ennyit megér.
[ Szerkesztve ]
" Bazinga !"
-
gulac12
tag
Ehhez mit szólnak a hozzáértők: Hystou FMP03 Fanless Mini PC Core™ i5-4200U 4G/128G 4K Mini PC WIFI Gigabit LAN HDMI SATA VGA Fanless
-
interstate76
addikt
válasz gulac12 #2983 üzenetére
Komoly cucc, de ÁFÁ-val együtt 90e Ft felett van a vége, amire csak a szokásos (szubjektív) véleményemet tudom mondani: én ennyiért már nem vásárolok Kínából.
Még közel 1 évig garis noti ugyanezzel a CPU-val, 1 TB HDD-vel, 4 órás akksival és dedikált videókarival 85e Ft-ért. És nem keresgéltem 1 percnél tovább. 100 ezerért van érintőkijelzős is, szintén 1 év (bolti) garival, ami még mindig sokkal jobb, mint a kínai
-
kukszi1
tag
Na a pipo is kiadta a stick . PIPO X1S [link]
-
djnice
veterán
válasz interstate76 #2985 üzenetére
Jössz mindig ezzel a notebookkal, az nem minipc. Nem passzív és feleslegesen ott a kijelző ami ebben az esetben hátrány. Szervernek és médialejátszónak sem jó megoldás.
-
interstate76
addikt
Egy csomó passzív laptop van. Nem értem, miért kell besértődni rajta, hogy van alternatívája a gépednek, ráadásul hazai garival.
A kijelző mióta hátrány? Számomra egy csomószor előny lenne a wintelnél, ha nem kellene amiatt bekapcsolni a TV-t, hogy ránézzek valamire. Ha meg végképp nem kell, akkor a hülye is ki tudja szerelni és eladhatod, így a laptop még olcsóbb. Emellett számtalan előnye van még: gondolom, te is elfogadod, hogy nem hátrány sem a billentyűzet, sem az egér, sem az akksi, stb.
De ha te akarsz, akkor vegyél Kínából drágábban olyat, aminek annyi előnye van egy laptophoz képest, hogy kisebb, senki nem fogja megmondani, mit csinálj. De te se akard elmagyarázni nekem, hogy ne vázoljak itt szerintem életképes alternatívákat.
(#2988) Janaboy Erről van szó. Többek között.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz interstate76 #2990 üzenetére
Linkelnél néhány passzív laptopot a hardverapróról 100e alatt.
Mert én nem találtam, erre keresve....Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
interstate76
addikt
Itt válaszoltam erre neked a múltkor.
A lényeg: itt érdemes szétnézni: aminek a Celeron N-es sorozatból elég a teljesítménye, az a barátunk (ezekkel a procikkal relatíve sok, passzív hűtésű gépet találhatsz a neten). Pl. az N2840-esre rákeresve van egy csomó gép, ezek között kell megtalálni a te szempontjaidnak leginkább megfelelőt. Biztosan van passzív és garis is köztük. De itt van egy N2940-es is: új, Lenovo garis, 500 GB HDD, bőven 100e Ft alatt stb. és szerintem passzív (nem biztos). Számtalan jó vétel van a HA-n, de ennyit nincs időm keresgélni.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz interstate76 #2992 üzenetére
Én ezt vettem meg végül. Kapott egy FSP tápot még, meg a kis turbinát kell lecserélnem a procin és tökéletes lesz. 0-24-ben megy, egy Ubuntu desktop van rajta Xfce asztali környezettel. Tökéletes.
utdetailing.hu
-
interstate76
addikt
Lehet, hogy azért, mert ezek használhatók a mini pécék alternatívájaként, és mielőtt valakit beleugratunk egy 60+ ezres kínai vásárlásba, célszerű neki hazai alternatívát mutatni? Hab a tortán, hogy olcsóbbak, általában van bennük akksi, HDD, RAM és a hazai gari sem feltétlenül rosszabb, mint a kínai.
De feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az őrült, aki Kínából rendel meg bármit is, amikor van itthon olcsóbb alternatíva? Ugyanis - akár hiszed, akár nem - a Kínából történő rendelés legfontosabb motivációja az ár.
-
interstate76
addikt
válasz tibcsi0407 #2993 üzenetére
Azért ez - terhelés alatt - jóval többet fogyaszt az atomoknál, nem?
-
tibcsi0407
félisten
válasz interstate76 #2996 üzenetére
17 W a TDP a procinál.
Van benne egy 500-as, egy 320-as HDD és egy USB 3-as 500-as ADATA.
Home server és HTPC lett belőle.utdetailing.hu
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Nagyapamnak szeretnék venni egy ilyen tv-re kotheto boxot. A cél: emailezés, youtube, fenykép nézegetés, netezés lenne. Semmi jatek meg hasonlok. Olvasgattam egy kicsit a forumot es megtetszett a wintel w8. Az lenne a kerdesem, hogy ajanlott a keszulek az ilyen celokra? Illetve vennek hozza valamilyen Logitech bluetooth eger+ billentyuzet kombot.Illetve lattam, hogy a Win 8-ert pluszba fizetni kellene, mennyire eletkepes az android a fent emlitett celokra?
-
interstate76
addikt
válasz DoItYourself #2999 üzenetére
Miért nem jó tartalomfogyasztásra az android? No offense, csak kíváncsi vagyok a véleményedre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Eladó Ryzen 7 5800X3D félkonfig generációváltás miatt!
- Ryzen 5 2600, RX 6600XT stb. (Komplett PC HDD, SSD nélkül)
- Asus GTX 1060 6GB Asus strix H270F i5-7600k 2x8gb DDR4 Gamer pc eladó
- NinkBox Raspberry Pi 4 Model B 4GB RAM + 64GB SD starter kit (ház, táp, hűtés, SD kártyaolvasó...)
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest